Review
Jan 22, 2018, 5:48am

Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang


Wanita mempunyai aset penting yang memerlukan penjagaan yang rapi. Ramai wanita yang sanggup menghabiskan wang semata-mata untuk kelihatan cantik terutamanya bahagian tubuh dan paras rupa sehinggakan mereka terlupa tentang perkara yang paling penting iaitu kebersihan dan kesihatan vagina atau miss v dan juga dipanggil faraj. Jangan kita lupa kecantikan itu bermula dari dalam. Pelbagai cara dan tips akan dikongsi untuk kebaikan bersama.

tips penjagaan miss v 19

Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang
#1 Utamakan kebersihan

Seperti yang kita tahu, kebersihan adalah aspek yang paling penting dalam kehidupan seharian demi menjaga kesihatan diri tak kira dari luaran atau dalaman. Kebersihan bukan hanya pada diri tetapi juga pada sekeliling. Pastikan kawasan sekeliling kekal bersih untuk mngekalkan suasana yang selesa untuk melakukan apa-apa aktiviti. Selain itu, untuk kebersihan diri cucilah dengan betul agar bakteria-bakteria yang terkumpul pada kulit terutamanya di pelipat dapat dibuang. Punca yang menyebabkan hadirnya bau tak enak datangnya daripada bakteria jahat yang terkumpul.

tips penjagaan miss v 01

Apabila mandi atau tiba waktu untuk membersihkan diri, gunakan waktu yang ada untuk membersihkan kawasan miss V anda supaya kekal bersih dan selamat. Kebersihan miss v secara tidak langsung mengawal mood seseorang wanita. Hal ini kerana apabila kawasan miss v bersih dan selesa mood juga akan bertambah okay.  Kebersihan penting bukan sahaja untuk mengelak faraj berbau, tetapi juga masalah lain seperti kencing kotor atau keputihan.

Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang
#2 Elakkan Douche

Untuk menjaga kebersihan bagi seorang wanita sudah tentu pelbagai cara boleh digunakan namun begitu tidak semua boleh diaplikasikan sewenang-wenangnya. Sebagai contoh adalah douche. Douche jika anda tidak tahu adalah sejenis cecair serta dilengkapi dengan alatan permbersih vagina. Ia digunakan untuk membersihkan vagina dengan lebih efektif. Tetapi ia harus dipastikan untuk mempunyai nasihat daripada pakar atau pun doktor.

tips penjagaan miss v 17

Amat penting untuk kita mengikut arahan doktor apabila ia melibatkan bahagian dalaman wanita yang sangat sensitif dan memerlukan penjagaan yang cukup rapi.  Ini kerana jika tidak dilakukan dengan cara yang betul, ia boleh menyebabkan berlakunya ketidakseimbangan pada bakteria semula jadi yang berada di dalam faraj. Lebih teruk lagi ia boleh menyebabkan berlakunya jangkitan.

Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang
#3 Kurangkan Penggunaan Feminine Wash

Ramai yang tersilap dan seringkali menggunakan feminine wash dengan kerap. Namun tahukah anda bahawa feminie wash seeloknya tidak digunakan selalu. Bukan tidak boleh guna langsung tetapi pastikan penggunaan anda tidak menggangggu kestabilan bakteria baik di dalam faraj. Selain itu, elakkan juga menggunakan feminine wash yang memberikan bau yang harum pada faraj kerana jika dibiarkan sahaja ia boleh menyebabkan mudah berlakunya jangkitan. Bukan itu sahaja ia juga memudahkan sesuatu jangkitan atau masalah untuk merebak dengan leih cepat tanpa disedari.

tips penjagaan miss v 02

Sebaiknya, jika ingin menggunakan feminie wash pilihlah yang tidak mempunyai bau. Apa yang paling disyorkan adalah menggunakan feminie wash dengan water based  atau silicone based. Water based feminine wash adalah yang paling disyorkan kerana ia paling selamat dan paling mudah untuk dicuci dan digunakan. Sesetengah feminine wash mungkin tidak sesuai dan mungkin akan menyebabkan ruam tetapi tidak dengan water based.

Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang
#4 Menjaga Pemakanan

Dari segi dalam pula, amat penting untuk menjaga pemakanan yang sihat. Pemakanan yang sihat dan bagus untuk menjaga kesihaan faraj anda. Semua wanita perlu mengambil berat dan menjaga kesihatan faraj mereka. Faraj yang sihat sebenarnya mengandungi bakteria yang baik dan membantu mecegah daripada berlakunya jangkitan dan mengekalkan paras pH yang normal. Sejumlah kecil keputihan yang keluar adalah penting untuk membersihkan diri bagi faraj yang sihat. Terdapat banyak faktor yang terlibat dalam memiliki faraj yang sihat dan salah satunya adalah pemakanan yang sihat.

tips penjagaan miss v 05

Antara makanan dan minuman yang bagus untuk dijadikan pilihan dalam memastikan faraj sentiasa sihat adalah the hijau. Mungkin tidak ramai yang menyukai teh hijau dan lebih menyukai the uncang biasa tetapi tahukah anda, the hijau dangat bagus dalam menyembuhkan masalah kencing kotor. Di samping itu juga, satu lagi makan yang bagus untuk faraj yang sihat adalah produk soya. Soya sangat bagus untuk mereka yang mempunyai faraj yang sentiasa kering. Kekeringan faraj berlaku kerana badan kekurangan estrogen. Estrogen memastikan tisu sentiasa tegang dan menjaga pelinciran yang baik dan estrogen terkandung dalam produk soya.  

Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang
#5 Cukur Bulu Atau Trim Miss V

Bulu yang terlalu panjang membuatkan miss v atau faraj menjadi gatal dan tidak selesa. Bakteria juga akan lebih mudah membiak. Sudah menjadi kewajipan untuk wanita dan gadis-gadis untuk mencukur atau ada juga yang trim dan tidak kurang juga mereka yang sanggup berkunjung ke spa pada setiap bulan demi memastikan kawasan intim atau faraj kekal bersih dan terjaga rapi. Bukan itu sahaja, wanita sememangnya diharuskan untuk memotong atau memendekkan bulu di kawasan berkenaan demi memastikan ia sentiasa bersih dan terjaga.

tips penjagaan miss v 04

Kebanyakannya memilih untuk mencukur sendiri kerana ia lebih mudah dan jimat. Namun ia harus dilakukan dengan cermat dan teliti seperti menggunakan pencukur yang baru dan menyapukan krim khas setiap kali selesai mencukur bagi mengurangkan keradangn atau kemerahan. Antara tips yang boleh digunakan untuk mencukur bulu di kawasan intim wanita adalah meyiapkan alat cukur yang khusus, pastikan ia basah sebelum dicukur, lakukan secara berperingkat, mencukur satu arah, jangan cabut bulu anda, gunakan sabun atau krim dan jangan lupa untuk membilas dengan bersih dan berhati setiap masa.

Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang
#6 Pakai Seluar Dalam Yang Bersih Dan Longgar

Pemakaian seluar dalam yang bersih dan longgar amat penting tidak kira kepada lelaki atau pun perempuan. Rata-rata wanita dan lelaki di Malaysia tidak mengambil berat tentang hal ini. Antara sebab mengapa lebih baik untuk memakai seluar dalam yang longgar dan bersih adalah apabila memakai seluar dalam yang ketat ia akan  menyebabkan berlakunya kelembapan yang seterusnya melancarkan lagi pembiakan bakteria. Hal ini kerana ia akan memerangkap lembapan dan sebab itulah terhasilnya bakteria.

tips penjagaan miss v 07

Dengan memakai seluar dalam yang longgar dan bersih ia membiarkan vagina atau faraj anda bernafas dan melancarkan pengudaraan. Elakkan juga guna seluar dalam yang sama lebih daripada 24 jam.  

Gunakan Set Lis Secret | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

Selain daripada tips-tips general yang diberikan anda juga boleh mencuba set daripada Lis Secret. Lis Secret mempunyai ‘full body’ beauty set. Bermakna anda boleh mengaplikasikan set yang tersebut ke seluruh tubuh badan termasuklah luaran dan dalaman. Lis Secret merupakan set produk tanpa sebarang kandungan yang berbahaya dan turut mempunyai produk yang boleh digunakan terhadap bayi.

tips penjagaan miss v 18

Antara sifat menarik daripada Lis Secret adalah setiap produk mempunyai bauan aromaterapi yang membantu menghilangkan tekanan. Mari kita lihat dengan lebih mendalam kandungan dan fungsi menarik produk daripada Lis Secret.

Trisha Citrus Soap Bar | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

Lis Secret Citrus Beauty Soap Bar merupakan sabun pencuci yang boleh digunakan sebagai pencuci untuk badan dan juga wajah. Anda tidak perlu memikir untuk mendapatkan pecuci wajah yang berbeza kerana dengan sabun buku Lis Secret anda boleh mendapat kedua-duanya sekali. Tambahan pula, seperti sabun-sabun yang lain ia juga mampu menghilangkan badan di samping boleh menghapuskan bakteria dengan adanya bantuan anti-bakteria, antiseptic, anti-fungi dan juga anti-viral.

tips penjagaan miss v 19

Bagi mereka yang menghadapi masalah tona kulit tidak sekata, anda sudah pun berjumpa dengan produk yang betul kerana ia bukan sahaja mencerahkan warna kulit dibahagian luaran malah turut mencerahkan kulit  di bahagian yang tertutup seperti di celah ketiak. Sabun ini sesuai digunakan di muka kerana ia dapat membantu menyelesaikan masalah kulit yang berminyak dan berjerawat.

Dyper Rash Cream | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

tips penjagaan miss v 08

Seterusnya adalah Dyper Rash Cream. Dyper Rash Cream sesuai untuk mencegah dan menghilangkan ruam lampin. Seperti yang kita tahu bayi seringkali mendapat ruam apabila memakai lampin tetapi dengan adenya rash cream, masalah ini dapat dibendung. Selain itu, ia turut menghalang nyamuk dan serangga menggantikan ubat nyamuk yang ada. Sifat berangin yang ada pada krim ini boleh membantu melegakan kahak di dada termasuklah membantu masalah kulit seperti eczema, psoriasis, ruam panas dan meredakan radang kulit. Secara generalnya, krim ini dikhaskan untuk kulit. Kelebihan lainnya adalah memberikan kelembapan pada kulit bayi, menghilangkan parut dan kesan gigita serangga.

Ylang Ylang Breast Cream | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

tips penjagaan miss v 12

Breast Cream yang disediakan sesuai untuk para ibu terutamanya yang baru melahirkan anak hal ini kerana ia berperanan dalam membantu memulihkan luka di puting payudara, memebantu menambahkan susu badan, menegangkan payudara yang kendur dan membentuk payudara secara semula jadi. Seperti yang kita terdapat banyak kesan atau ‘after effect’ yang terjadi pada payudara seorang wanita selepas bersalin. Dengan Breast Cream daripada Lis Secret ia akan menggalakkan pertumbuhan tisu payudara, membesarkan saiz payudara, meingkatkan hormone yang tidak seimbang yang selalunya berlaku kepada kaum ibu, membantu memperbaiki struktur kulit dan juga mencerahkan puting putting payudara.

Clary Sage Feminine Wash | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

Terdapat pelbagai jenis feminine wash yang dikeluarkan khas untuk para wanita namun tidak semua sesuai dan boleh digunakan. Clary Sage Feminine Wash keluaran Lis Secret diformulasikan daripada minyak pati essential yang diiktiraf dan tidak berbahaya. Dengan kandungan bahan yang selamat feminine wash ini menjamin dalam memelihara kulit daripada kering.

tips penjagaan miss v 10

Selain itu juga, apa yang lebih istimewa adalah ia turut mengandungi garam bukit. Garam bukit sangat terkenal dengan fungsinya yang membantu merawat pelbagai jenis penyakit. Adanya kandungan garam bukit di dalam feminine wash adalah untuk mengelakkan jangkitan kuman dan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit seperti selepas bersalin. Seperti krim yang lain juga, ia turut mengandungi antiseptic, anti-bakteria, anti-fungal dan antiviral. Bebas daripada bahan penyebab kanser menjadikan ia sangat sesuai untuk digunakan oleh kaum wanita.

Flower Power | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

Flower Power adalah sejenis serum untuk menghilangkan keputihan, lendir yang kurang menyenangkan dan mengelakkan jangkitan kulat. Jangkitan kulat pada kawasan faraj mengundang kegatalan yang amat sangat. Bukan itu sahaja, serum ini membantu mengetatkan otot vagina, membantu wanita yang telah menopause supaya vagina tidak kering ketika bersama.

tips penjagaan miss v 11

Tambahan lagi ia juga membantu menebalkan bibir vagina, keanjalan dan keupayaan pelincir dibahagian dalam supaya merasa lebih selesa bersama. Sudah tentu suami akan bertambah saying. Seperti yang kita tahu system peranakan seseorang wanita juga memerlukan penjagaan yang khusus agar kekal kuat dan itulah satu lagi fungsin serum flower power iaitu memperbaiki system peranakan

Kawasan vagina atau faraj teramatlah sensitif dan perlu sentiasa diberikan perhatian. Memperbaiki sel kulit, melembut, melembap dan mencerahkan warna kulit di sekililing vagina juga merupakan tugas yang boleh anda serahkan kepada serum flower power. Keistimewaan lain yang terkandung dalam sebotol serum flower power ialah seperti membantu wanita yang mempunyai masalah cyst, fibroid dan buasir.

Lavender Body Wash | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

tips penjagaan miss v 13

Tidak lengkap sesuatu set produk tanpa sabun mandi cecair. Lavender body wash memelihara dan melembapkan kulit bayi di samping menyelesaikan masalah kulit sensitive seperti eczema, psarisis dan lain-lain.Sudah tentu ia akan merangkumi anti-bakteria, anti-viral, anti-septik dan anti fungal . Bayi sangat cenderung untuk mendapat pelbagai jenis penyakit terutamanya penyakit kulit dan haris diberi perhatian yang baik. Lavender body wash sangat sesuai untuk bayi kerana sabun cecair daripada Lis Secret membantu membuatkan pH ada kulit kekal seimbang dan bebas daripada bahan berbahaya seperti paraben yang terkandung dalam kebanyakan produk.

Collagen Drink | Tips Penjagaan Miss V Agar Suami Bertambah Sayang

Amat peliklah jika kebanyakan wanita tidak mengetahui apa itu kolagen kerana penggunaan kolagen sangat meluas terutamanya bagi mereka yang pernah mengambil kolagen untuk kekal berseri. Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit.

tips penjagaan miss v 14

Apa yang membuatkan kolagen menjadi pilihan para wanita adalah ia menghasilkan hormon secara semula jadi untuk memperbaiki sel-sel dan organ dalaman termasuk DNA kulit, diformulasikan daripada hasil gabungan buah-buahan yang tinggi antioksidan dan vitamin. Gabungan ini tidak lain dan tidak bukan untuk membantu menguatkan tulang, rambut dan kuku, mencerah, melembap dan mencantikkan kulit, menyelesaikan masalah sembelit dan juga menambah tenaga. Ia juga secara tidak langsung dapat mencegah serta membantu menyembuhkan penyakit kanser, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, migraine, senggugut, sakit jantung dan penyakit kronik.

Kandungan Bahan Yang Diiktiraf

Berikut adalah bukti mereka hanya menggunakan bahan yang diiktiraf dan dijamin selamat.

tips penjagaan miss v 15 tips penjagaan miss v 16

Usah ragu-ragu dan bimbang, dapatkan set Lis Secret anda sekarang. Untuk dapatkan Lis Secret anda boleh melayari laman web, laman sosial ataupun menghubungi mereka terus seperti berikut:

Jom Order Set Penuh Lis Secret SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No. 21, Jalan kasturi 3, Kasturi Heights, 71800 Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

   
Jom Order Set Penuh Lis Secret SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Set Penuh Lis Secret SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: