Review
Jan 22, 2018, 11:04am

Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia


Peminat drama dan lagu korea di negara kita tidak melepaskan peluang menyaksikan konsert secara live yang telah dibawa masuk ke negara ini pada tahun lalu.  Kebanyakan peminat dan penyokong artis korea dalam negara ini adalah berumur dalam lingkungan 12 tahun sehingga 35 tahun.  

tips penjagaan kulit wanita 06

Ramai dalam kalangan mereka yang meminati arits-artis korea kerana kecantikan dan ketampanan artis tersebut berbanding dengan artis-artis di negara sendiri. Jelas sekali, artis-artis yang berasal dari salah sebuah negara di benua asia ini memiliki kulit cerah yang putih, mulus dan halus.  Hampir 99% wanita dan lelaki di negara tersebut mempunyai wajah yang sedap mata memandang dan menakjubkan.  Tambah-tambah wanita cantik banyak dalam negara mereka!

Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Negara seperti Korea, Vietnam, Thailand dan Filipina juga mempunyai masyarakat bak dewa dewi yang terlalu cantik dan sempurna kulitnya.  Anda dapat melihat ramai wanita cantik di negara-negara asia tersebut. Mereka mempunyai rahsia kecantikan yang diamalkan sejak berkurun lamanya lagi.  Salah satu rahsia mereka adalah cara penjagaan kulit menjadikan mereka wanita cantik di benua Asia. 

tips penjagaan kulit wanita 08

Tidak dinafikan bahawa ada dalam kalangan mereka yang menggunakan perkhidmatan pembedahan plastik, tetapi ramai juga dalam kalangan mereka yang cantik secara semulajadi.  Tips kulit cantik yang mereka amalkan adalah mereka tidak meninggalkan pelembab muka dan krim mata, mendapatkan tidur yang cukup dan memakan makanan yang mengandungi kolagen serta banyak lagi.  Nak tahu apa? Jom baca tips kulit cantik wanita asia ini.  

Mendapatkan Tidur yang Cukup | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Wanita asia yang berkulit cantik selalu tidur 8 jam sehari.  Mereka akan tidur sekitar jam 10 malam atau 11 malam.  

tips penjagaan kulit wanita 07

Sewaktu tidur, proses pembaikian kulit akan mula terjadi.  Sel-sel kulit yang baru akan naik ke permukaan kulit atas dan sel-sel kulit yang lama beserta radikal bebas akan terlepas keluar.   Wanita cantik tidak akan bersolek untuk tidur kerana mereka tahu bahawa solekan akan menghalang daripada sel-sel kulit lama untuk naik keluar.  Setelah proses penukaran sel berlaku, tubuh akan melepaskan melatonin atau anti oksidan yang merupakan zat untuk membantu melawan kewujudan bintik hitam dan garis halus.  Selain itu, penghasilan kolagen akan terjadi disebabkan oleh peningkatan hormon.  Ia akan menyebabkan elastisiti kulit akan meningkat.

Mengamalkan Makan Rumpai Laut | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Ramai wanita di seluruh dunia tidak tahu bahawa rumpai laut adalah zat yang penuh dengan protein dan mengandungi kolagen yang sangat tinggi.  Tumbuhan yang hidup di air masin itu merupakan sejenis rumput laut yang mengandungi kandungan mineral yang tinggi, asid amino, ioeta karotein dan protein.

tips penjagaan kulit wanita 10

Rumpai laut berfungsi melambatkan proses penuaan dan kedutan di samping ia membekalkan dan mengekalkan kolagen di dalam kulit seseorang.  Wanita cantik sering menggunakan kolagen dalam rutin harian mereka untuk perkara berkaitan kecantikan dan pemakanan.  Kolagen digunakan sebagai masker muka dan dari segi pemakanan, kolagen juga dimasak dalam sesetengah makanan seperti sup dan bubur.  Mudah bukan?

Mengamalkan Makan Tauhu | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Kebanyakan wanita asia amat menjaga pemakanan dan mereka sentiasa mahukan makanan yang mempunyai zat dan nutrisi yang diperlukan untuk tampil cantik dan menawan.  Mendapatkan kulit yang cantik tidak perlukan ribuan ringgit untuk anda melakukan pembedahan plastik dan sebagainya.   Anda boleh dapatkan kulit cantik dengan hanya memakan tauhu sahaja.

tips penjagaan kulit wanita 09

Tauhu sama seperti rumpai laut kerana mengandungi protein yang tinggi dan dapat melambatkan proses penuaan kulit.  Tauhu dapat melambatkan proses penuaan dengan lebih ketara dan ia akan sekaligus menghalang penuaan.  Kulit akan lebih anjal dan menjadikan otot muka semakin kuat.  Otot muka akan kuat sekiranya seseorang wanita itu sering melakukan senaman mulut dengan menyebut ‘ma mi mu me mo me’ berulang kali.  Itulah yang sering dilakukan oleh artis-artis asia wanita dalam mengekalkan kecantikan kulit mereka.  Sekarang anda boleh pilih nak makan tauhu atau nak senaman mulut? Makan tauhu lebih sedap dan mudah!  

Krim Untuk Lingkaran Hitam Bawah Mata | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Wanita akan berasa tertekan sekiranya mempunyai lingkaran bawah mata yang berwarna hitam.  Meskipun mendapat tidur yang cukup, masih ada wanita yang mempunyai lingkaran bawah mata yang hitam.  Antara penyebabnya adalah kulit bawah mata elergik, masalah hormon, terdedah kepada asap atau debu-debu habuk dan juga kulit sensitif.  Selain menggunakan masker, krim bawah mata juga berkesan dalam menghilangkan lingkaran hitam bawah mata.

tips penjagaan kulit wanita 12

Memilih krim bawah mata sangat mudah kerana terdapat pelbagai krim bawah mata yang dijual di Malaysia.  Anda juga boleh membeli di Farmasi, Watson atau Kedai kesihatan dan kosmetik.  Krim bawah mata yang mengandungi kolagen sangat bagus dipakai dibawah mata kerana dapat menghilangkan lingkaran hitam bawah mata dan disokong oleh gabungan kolagen serta bahan ekstrak yang lain.  Apabila bawah mata sudah tiada lingkaran hitam, kulit akan menjadi cantik dan putih.  Garisan halus juga akan tidak kelihatan.  Wanita asia yang cantik amat menjaga bawah mata supaya lingkaran hitam tidak kelihatan.

Pelembab Wajah | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Wanita asia yang berkulit cantik amat mementingkan pelembab wajah atau lebih dikenali sebagai moisturizer dan toner.  Oleh itu, tidak hairanlah jika ramai peniaga yang menjual pelembab wajah secara online dan offline. Permintaan tinggi yang berlaku di kebanyakan negara asia itu terjadi kerana faktor kulit wanita yang berbeza jenis.  Kulit yang berbeza jenis seperti kulit berminyak, kulit berjerawat, kulit kusam, kulit gelap dan lain-lain itu mendorong para wanita untuk mengamalkan memakai pelembab dalam kehidupan mereka untuk mendapatkan kulit yang cantik.

tips penjagaan kulit wanita 11

Pelembab berfungsi menyegarkan wajah, melembabkan kulit muka dan menyerap kandungan mineral dan vitamin ke dalam permukaan kulit.  Setelah mengaplikasikan pelembab kulit, kulit seseorang wanita itu akan berada dalam keadaan lembab dan tidak kering.  Wanita akan memiliki kulit muka yang cantik sekiranya dia menggunakan pelembab terlebih dahulu sebelum mula mekap.  Pelembab akan memastikan kotoran tidak meresap ke dalam kulit muka asli.

Menggunakan Dr. Beau | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Dr. Beau adalah Vitamin E dari bahan herba semulajadi berkonsepkan serum muka yang telah terbukti berkesan dan digunakan oleh pakar kecantikkan dan ramai selebriti di serata dunia.  Produk antarabangsa yang halal ini diguna oleh ramai wanita asia kerana ia sesuai dan berkesan dipakai untuk semua jenis kulit wanita. 

tips penjagaan kulit wanita 14

Hanya dengan menggunakan Dr. Beau, wanita tidak perlu lagi ke spa dan saloon.  Semua boleh dilakukan sendiri dirumah dengan mudah.  Formula yang dihasilkan oleh Dr. Beau Serum ini menjanjikan kecantikan kulit menjadi milik semua wanita.  Istimewanya Dr. Beau adalah kerana Dr. Beau mampu mencantikkan semua jenis kulit wanita asia.  

Dr. Beau Mengatasi Masalah Semua Jenis Kulit Wanita Asia

Semua wanita mempunya jenis kulit yang berbeza.  Pernahkah anda terfikir mengapa sukar atau jarang kita melihat selebriti mempunyai wajah yang bermasalah?

tips penjagaan kulit wanita 13

Ianya kerana Dr. Beau menjadi penyelesaian kepada semua masalah jenis kulit wanita di Asia.  Jenis-jenis kulit wanita asia yang diatasi oleh Dr. Beau Serum adalah kulit normal, kulit berminyak, kulit bermasalah, kulit kering dan kulit sensitif.  

Kulit normal

tips penjagaan kulit wanita 17

Kulit normal perlu dijaga supaya tidak menjadi berminyak dan berjerawat.  Kulit normal adalah kulit sihat yang licin dan halus.  Kulit ini akan terganggu oleh debu, habuk atau alergi dan menjadikan ia berisiko untuk ditumbuhi jerawat dan bintik-bintik hitam dan putih.

Kulit kering

tips penjagaan kulit wanita 15

Kulit kering terjadi apabila seseorang itu sering terdedah kepada penghawa dingin atau kerana cuaca sentiasa panas.  Kurang minum air juga menyebabkan kulit kering terjadi dan menampakkan kulit muka mudah kelihatan tua.  Hal ini juga menyebabkan sel pigmentasi bewarna hitam dihasilkan dibawah lapisan kulit justeru menyebabkan timbul bintik-bintik hitam dan kulit muka menjadi kusam.  

Kulit sensitif

tips penjagaan kulit wanita 16

Di Asia, wanita yang mempunyai kulit jenis sensitif selalunya merupakan wanita yang telah banyak mencuba produk-produk mekap atau kosmetik.  Salah guna produk kosmetik dan mekap menjadikan kulit mereka berjerawat, mengalami pigmentasi, mengelupas dan ada juga kulit yang kelihatan merah dan pecah-pecah.  Dr. Beau berpengalaman merawat banyak jenis kulit sensitif dan bermasalah.

Kulit yang bermasalah

tips penjagaan kulit wanita 18

Pembiakan bakteria akan berlaku sekiranya jerawat yang tumbuh tidak dirawat seeloknya.  Jerawat terjadi kerana pori-pori mengeluarkan minyak yang berlebihan dan kelenjar minyak terlalu aktif di kulit.  Selalunya para remaja akan mengalami kulit yang bermasalah kerana hormon mereka sangat aktif pada usia itu.  Kesan jerawat juga menyebabkan jerawat tersebar ke sekitar muka dan menghasilkan jerawat batu sekiranya kulit tidak dirawat dan dicuci dengan baik.

Rumusan Yang Terkandung Dalam Dr.Beau | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Vitamin E

vitamin E meningkatkan imuniti dan bertindak sebagai antioksidan.  Ia dapat menghilangkan radikal bebas yang mencemarkan sel badan.  Vitamin E adalah lebih berkesan dua kali ganda daripada minyak zaitun.

tips penjagaan kulit wanita 19

Rosehip Oil

Rosehip oil (minyak rosehip) mempunyai antioksidan , serat vitamin dan asam lemak esensial yang berkesan mengurangkan bintik-bintik hitam serta melembabkan kulit yang kering dan gatal.  Rosehip oil juga bersifat anti penuaan dan mempunyai enzim untuk mengurangkan parut jerawat.

tips penjagaan kulit wanita 20

Argan Oil

Argan Oil sangat terkenal dalam industri mekap bagi selebriti.  Selain terkandung dalam produk kosmetik, ia sering dipakai begitu sahaja sebelum mengaplikasikan solekan di wajah wanita untuk kulit kelihatan lebih cantik.  Ia sesuai untuk semua jenis kulit kerana berfungsi mengawal minyak yang berlebihan.

tips penjagaan kulit wanita 21

Almond Oil

Almond Oil merawat sel kulit mati dan tidak meradangkan kulit.  Kecantikan kulit tanpa cela berlaku kerana Almond Oil yang mengandungi vitamin A,C dan E diserap ke dalam kulit.   Ia bukan sahaja menghilangkan kedut pada kulit muka, tetapi ia juga menghilangkan lingkaran hitam dibawah mata.

tips penjagaan kulit wanita 22

Apricot Kernel Oil

Walaupun terkena cahaya matahari atau berada dalam cuaca yang panas terik, Apricot Kernel Oil mencegah kulit rosak dengan cara memberi kelembapan kepada kulit disertakan dengan resapan vitamin A,E dan C.  Ia menjadi pelembab yang baik bagi kulit untuk kelihatan cantik, lembab sepanjang hari.  Kulit akan terasa sejuk dan licin.

tips penjagaan kulit wanita 23

Wheat Germ Oil

Wheat Germ Oil kaya dengan vitamin E, A, D, protein serta mineral.  Ia dirumus khas ke dalam Dr. Beau untuk manfaat-manfaat tambahan seperti  mengatasi keguguran rambut, kuku yang lemah dan macam-macam lagi.  Hebatnya, Dr. Beau bukan sahaja serum untuk kulit wajah, tetapi Dr. Beau juga boleh disapu di kuku, rambut dan sebagainya.

tips penjagaan kulit wanita 24

Evening Primrose Oil

Evening Primrose Oil sesuai untuk kulit sensitif kerana mengandungi asid lemak Omega-3.  Evening Primrose Oil juga dapat menstabilkan hormon, merawat keradangan dan pengelupasan.  Selain itu, terdapat kandungan GLA dalam Evening Primrose Oil ini yang merupakan asid lemak.  Asid lemak ini dapat membantu mengurangkan kadar kolesterol dalam darah dan mencegah risiko sakit jantung.

tips penjagaan kulit wanita 25

Ciri-Ciri Serum Dr. Beau | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

 tips penjagaan kulit wanita 01

 • Sangat sesuai dan selesa untuk wanita Asia
 • Menjadikan struktur kulit halus, putih dan licin
 • Tidak melekit
 • Boleh dipakai begitu sahaja dirumah atau sebagai alas mekap sebelum keluar rumah
 • Meresap ke dalam kulit dengan pantas dan memberi serapan vitamin dan mineral
 • Berbau harum dan wangi semulajadi
 • Menyegarkan kulit dan nyaman
 • Sesuai untuk semua jenis kulit sama ada bermasalah atau tidak

Cara penggunaan Dr. Beau | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

tips penjagaan kulit wanita 26

 1. Anda perlu bersihkan kulit muka terlebih dahulu.
 2. Titiskan Dr. Beau pada telapak tangan dan gosok Dr. Beau di telapak tangan sehingga rata.
 3. Sapukan Dr. Beau ke seluruh atau sebahagian kulit muka sehingga leher dengan rata.  Fokus pada kawasan yang bermasalah.
 4. Pakai bedak dan mekap (Sekiranya ingin mekap)  

Untuk kesan yang cepat dan berkesan, sapu Dr. Beau pada waktu pagi dan malam. Ia berperanan melindungi kulit dari udara kotor manakala pada waktu malam pula, ia boleh memulihkan dan merehatkan kulit.

Kandungan / Isipadu Dr.Beau | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

tips penjagaan kulit wanita 27

Kuantiti: 30 biji per botol.
Berat: 100 gram
Cara Penyimpanan: Simpan di tempat suhu kurang dari 27°C (Suhu bilik)

Testimoni Dr. Beau dari Mereka Yang Berjaya | Tips Penjagaan Kulit Wanita Cantik di Asia

Kini anda tak perlu tertanya-tanya lagi bagaimana ingin dapatkan kulit yang cantik seperti wanita asia yang lain.  Kini semua sudah terjawab.  Muka cantik, kulit putih licin, kuku sihat cantik, rambut pun bersinar-sinar tak gugur lagi, anda pasti puas hati!  Kini giliran anda pula untuk transform menjadi wanita asia yang cantik! Jom dapatkan Dr.Beau sekarang.

tips penjagaan kulit wanita 28 tips penjagaan kulit wanita 29 tips penjagaan kulit wanita 30 tips penjagaan kulit wanita 31 tips penjagaan kulit wanita 32

Jom Dapatkan Dr. Beau sekarang! Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian, sila layari:

Jom Dapatkan Vitamin E Dr Beau SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Teja Herbs (002215435 -D) No.16-1, Jln Equine 10C, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Vitamin E Dr Beau SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Vitamin E Dr Beau SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: