Review
Oct 2, 2017, 6:02pm

Tips Pemakaian Korset dan Kelebihan Untuk Badan, Kesihatan dan Kecantikan


Korset bukanlah lagi sesuatu yang asing dalam kehidupan seorang wanita yang digunakan untuk membentuk tubuh badan yang cantik. Korset telah digunakan sejak zaman berzaman lagi dalam masyarakat melayu dimana ianya seringkali digunakan dalam proses berpantang selepas bersalin. Tujuannya tidak lain dan tidak bukan adalah untuk mengembalikan bentuk badan yang asal dan mengempiskan perut.

korset-hitam

Selain digunakan dalam proses berpantang, korset juga di pakai untuk membentuk tubuh yang menarik ketika memakai pakaian yang ketat seperti baju kebaya untuk memberikan kesan bentuk tubuh yang menarik dan seksi dalam jangka masa yang singkat. Disebabkan itu, sehingga hari ni pemakaian korset masih lagi kekal di digunakan dalam bidang kecantikan. Malah, semakin hari semakin banyak penjualan korset-korset di pasaran kerana permintaan yang tinggi. Ini kerana semua wanita ingin memiliki tubuh badan yang cantik dan seterusnya kelihatan lebih menarik.

wanita pakai korset

Fakta mengatakan, pemakaian korset bukanlah satu proses untuk menurunkan berat badan tapi jika memakainya dengan kerap mampu mengawal selera makan. Ini kerana ketika memakai korset perut dan pinggang di ikat menyebabkan seseorang itu hanya mampu makan dalam kuantiti yang sedikit.

Tahukah anda bahawa jika kita memakai korset dalam jangka masa yang lama boleh menyebabkan kesan yang tidak sihat pada tubuh badan dan mungkin akan meninggalkan kesan alahan pada kulit kerana kulit tidak dapat bernafas dengan baik dan meninggalkan ruam ataupun gatal-gatal.

Oleh sebab itu, anda perlu mengikuti tips pemakaian korset yang betul untuk badan, kesihatan dan kecantikan supaya semuanya seiring.

Tips Pemakaian Korset dan Kelebihan Untuk Badan, Kesihatan dan Kecantikan

1.   Pilih Saiz Korset Yang Sesuai

jenis bentuk badan wanita

Pemilihan korset yang sesuai adalah penting untuk keselesaan ketika memakai korset. Saiz korset perlu disesuaikan dengan ukuran tubuh masing-masing. Penggunaan korset yang besar ataupun kecil akan memberikan rasa yang tidak selesa dan secara tidak lansung tidak memberi kesan yang bagus kepada si pemakai.

2.   Menjaga Kebersihan Korset
mencuci korset

Jika anda memakai korset dengan kerap, anda perlu menjaga kebersihan korset sebaiknya. Jika tidak, mungkin akan meninggalkan kesan yang buruk pada kulit seperti ruam, alahan ataupun gatal-gatal. Lebih baik sekiranya mencuci korset dengan cucian tangan supaya kualiti kain korset lebih tahan lama dan lebih terjaga kesan penggunaannya dalam tempoh jangka masa yang panjang.

3.   Pilih Korset Yang Terbaik

korset premium beautiful

Jika anda mementingkan soal kesihatan selain memberikan kecantikan tubuh badan, anda seharusnya memilih korset yang terbaik untuk jangka masa yang panjang. Korset kesihatan yang terbaik adalah korset kesihatan Premium Beautiful (Premium Beautiful Korset Kesihatan Dan Kecantikan)

Premium Beautiful Pemakaian Korset Untuk Kesihatan Dan Kecantikan

model korset premium beautiful

Premium Beautiful Korset adalah satu-satunya kesihatan dan kecantikan yang memiliki ciri-ciri 70% kesihatan dan 30% kecantikan. Premium Beautiful adalah korset pembentukan badan yang mengandungi Far Infra Red Rays (FIR) yang telah mendapat pengiktirafan antarabangsa, ACA ( American Chiroratic Association) dan juga pengiktirafan daripada pakar sakit belakang USA, Qubec dan Kanada.

jenis korset premium beautiful

Jenis fabrik yang digunakan untuk korset Premium Beautiful adalah daripada fabric Akwatek dan Akwadyne yang biasanya digunakan untuk baju angkasawan yang mampu menstabilkan suhu badan. Jadi, ianya memberikan keselesaan yang maksima untuk si pemakai korset samada dalam keadaan persekitaran sejuk ataupun panas. Istimewanya, korset Premium Beautiful mampu menyah-bau badan dengan baik.

Korset Premium Beautiful terdiri daripada beberapa bahagian untuk melengkapkan pemakaian korset yang sempurna iaitu :

 • Long Bra or Short Bra
 • Waist Nipper
 • Long Girdle

Fungsi Long Bra

Long Bra berfungsi untuk menganjal, menegang dan membentuk struktur payudara dengan cup yang berbentuk pyramid. Fungsi-fungsi yang lain seperti :

 • Mengelakkan bentuk payudara jatuh
 • Mengelakkan berlaku kanser payudara
 • Membantu mengembalikan kecerahan dan kesegaran pada putting payudara
 • Meransang pengeluaran susu badan

Ciri-ciri Pemakaian Korset Long Bra Premium Beautiful Corset 

 • Cup Long Bra Premium Beautiful berbentuk pyramid yang di reka khas dengan rawan keluli memori berfungsi untuk memantapkan dan menyokong payudara.

Cup Long Bra Premium Beautiful

 • Mempunyai cup coli dengan 3 kepingan jahitan stereokopik yang dapat menolak atas sokongan dan menetapkan kedudukan payudara lebih baik.

Long Bra Premium Beautiful 2

 • Mempunyai 2 batang keluli bermemori berupaya untuk menyelaraskan dan membentuk kontur badan pemakai.
 • Korset yang direka khas dengan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli supaya dapat menyelaraskan perut buncit dan sekaligus meninggikan posisi kontur payudara.
 • Didatangkan dengan bentuk tali yang tidak mudah jatuh daripada atas bahu dan sentiasa di kedudukan yang selesa pada bahu dan mempunyai 3 pasang cangkuk yang boleh di laraskan mengikut keselesaan si pemakai.

Long Bra Premium Beautiful 3

 • Mempunyai rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli untuk menutup bahagian belakang badan. Secara tidak lansung dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang untuk mereka yang berbadan besar.
 • Rekaan berbentuk ‘U’ pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan malahan menambah kontur bahagian belakang.

Long Bra Premium Beautiful 4Long Bra Premium Beautiful 5

Long Bra Premium Beautiful Sesuai Untuk Pemakaian Korset Bagi Ibu Menyusukan Bayi

Long Bra Premium Beautiful 6

Long Bra Premium Beautiful sangat sesuai dipakai oleh ibu-ibu yang menyusukan bayi @ breastfeeding. Ini kerana Long Bra Premium Beautiful ini memudahkan penyusuan bayi dengan hanya menurunkan tali kemudian tarik cup kebawah. Ia juga boleh mengelakkan terjadinya bengkak susu bahkan dapat memperbanyakkan susu badan ibu. Selain itu, ianya sangat fleksibel untuk bayi, Dapat memantapkan asset payudara untuk suami dan sangat  bernilai untuk kesihatan dan kecantikan diri seorang wanita.

Long Bra Premium Beautiful 7

Fungsi Waist Nipper 

Waist Nipper direka secara fleksibel untuk menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan setiap individu yang memakainya. Sangat sesuai digunakan sebagai bengkung selepas bersalin ketika berpantang untuk proses mengempiskan perut dalam sekelip mata

Ciri-Ciri Waist Nipper

 • Mempunyai tujuh batang keluli memori yang dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra,dan turut berupaya memperbaiki postur tubuh badan.

Waist Nipper 1

Waist Nipper 2

 • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai dengan saiz badan.

Waist Nipper 3

Waist Nipper 4

 • Terdapat tali pada bahagian belakang untuk tujuan kemasan dan merampingkan pinggang.

Waist Nipper 5

Fungsi Long Girdle

Fungsi utama Long Girdle adalah untuk menjaga rahim dan menaikkan peranakan wanita. Mampatan yang tetap ke atas abdomen daripada pemakaian long girdle dapat mengurangkan lebihan lemak dan memperbaiki masalah perut buncit.

Ciri-Ciri Long Girdle

 • Mempunyai lubang angin mengawal keputihan,pengaliran darah dan udara untuk mengurangkan kesan bau.

Long Girdle 1

 • Terdapat LOVE SHAPE nipis untuk membentuk pinggul yg menarik,dan mengukuhkan kedudukan pinggul.

Long Girdle 2 Long Girdle 3 Long Girdle 4

Jenis Premium Beautiful Korset

Terdapat 2 Jenis Premium Beautiful Korset iaitu :

 1. Premium Beautiful Classic (PBC)
 2. Premium Beautiful Elegance (PBE)

Jenis Premium Beautiful Corset

Keistimewaan Utama Premium Beautiful Korset

 1.  Mempunyai teknologi FAR INFRARED RAYS yang di sulam pada setiap bebenang premium beautiful korset. Jadi ianya memberi kesan lebih tahan lama dari FIR yang hanya dilekatkan pada fabrik korset biasa.
 1. Satu-satunya korset yang dapat mendapat pengiktirafan SUPERBRAND iaitu produk atau servis yang berkualiti tinggi.
 1. Rawatan alternatif terbaik untuk individu yang mempunyai masalah tulang seperti slip disc dan bongkok.
 1. ONE STOP CENTRE di mana ianya di reka khas sebagai pakaian dalam yang memberi 30% kecantikan 70% kesihatan dan memberikan 100% keyakinan dan keselamatan pada pemakai.
 1. Mampu dimiliki oleh semua orang yang mengimpikan untuk mempunyai bentuk badan yang kemas dan cantik.
 1. Mempunyai jaminan BAIK PULIH seumur hidup iaitu selagi korset tersebut tidak hilang separuh kain ataupun hanya koyak sedikit, hook tercabut, tali putus atau pun tetulang korset patah, ianya boleh di hantar service secara PERCUMA dan TIADA CAS TERSEMBUNYI.
 1. Mempunyai kuasa regangan 360 darjah yang memberikan keselesaan kepada pemakaian untuk bergerak dengan bebas dalam melakukan aktiviti seperti bersenam, bersolat dan sebagainya.

Premium Beautiful Buatan Malaysia

Premium Beautiful adalah produk buatan Malaysia dan di kilangkan di Malaysia. Akan tetapi, ianya menggunakan teknologi daripada 3 buah Negara maju iaitu US, German dan Jepun.  Dengan gabungan hebat 3 negara ini maka terhasillah korset kesihatan dan kecantikan yang sangat selesa dan memberikan kesan kepada kesihatan dan kecantikan sepanjang masa.

Siapa Yang Memerlukan Premium Beautiful Korset?

Premium Beautiful Corset

 • Mereka yang nak kurus
 • Mereka yang nak cantik
 • Mereka yang nak sihat
 • Body kendur sana sini
 • Mereka yang mempunyai lemak berlebihan yang tak terkawal
 • Masalah senggugut
 • Migrain
 • Sembelit
 • Back pain/sakit-sakit belakang/sakit pinggang
 • Banyak angina dalam badan
 • Wanita yang bakal bersalin atau selepas bersalin
 • Stretchmark
 • Selulit
 • Breast lump
 • Sakit tulang belakang
 • Masalah kesukaran tidur
 • Inginkan ZURIAT

Kenapa Perlu Memilih Premium Beautiful Korset Untuk Pemakaian Korset?

Kenapa Premium Beautiful Corset

1. Premium Beautiful merupakan perintis kepada pakaian dalam yang mempunyai teknologi Far-Infrared Rays (F.I.R.). Premium Beautiful juga sudah berada di pasaran Malaysia lebih daripada 20 tahun.

Teknologi FIR 1 Teknologi FIR 2

2. Mendapat pengiktirafan Superbrands dimana Premium Beautiful merupakan pakaian dalam yang paling laris dan terhangat di pasaran kerana Premium Beautiful sangat berkualiti dan tahan lama. Superbands bermaksud mana-mana produk yang mendapat pengiktirafan Superbrand ini dikategorikan sebagai produk yang tinggi kualiti dan kuantiti sepanjang penjualan dan penggunaan produk tersebut.

Premium Beautiful Korset Superbrand

 

3. Mendapat pengiktirafan Persatuan Tulang Belakang Amerika Syarikat dan Canada. Korset Premium Beautiful mampu membantu mereka yang mengalami masalah sakit tulang belakang, sakit belakang, slip disc dan sebagainya.

Pengiktirafan Persatuan Tulang Belakang USA

rawat masalah slip disk

4. One stop centre – Premium beautiful memiliki segala-galanya. Direka cipta dengan konsep 70% kesihatan + 30% kecantikan menjadi 100% keyakinan. Kesihatan badan akan lebih terjamin di samping dapat memecahkan lemak di dalam tubuh badan.

5. Premium Beautiful dicipta dengan konsep mesra pengguna supaya si pemakai akan merasa selesa dan selamat dengan pemakaian Premium Beautiful.

6. Fungsi utamanya adalah  untuk “TOUCH UP” tubuh pemakai supaya nampak kemas. No more bulge dan lipatan lemak sana sini. Disamping  itu FIR berfungsi untuk membakar lemak secara pasif dengan cara FIR getarkan molekul air dalam badan dan mengembangkan salur darah supaya darah mengalir lancar dan mudah membuang toksin dalam badan.

membentuk tubuh pemakai

7. Korset yang mampu dimiliki oleh semua orang dengan pembayaran secara tunai, credit card dan ansuran. Kini, Premium Beautiful Korset adalah korset terbaik yang termurah di pasaran untuk korset yang sama taraf dengannya.

8. Jaminan baik pulih kerosakan seumur hidup! Jika berlaku sebarang kerosakan akan dibaiki secara PERCUMA seumur hidup selagi ada bentuk rupa korset. Kerosakan yang boleh dibaiki ni seperti koyak (bukan digunting), hook tercabut atau tetulang patah.

jaminan seumur hidup

9. Mudah dipakai dan ditanggalkan. Sangat sesuai untuk kegunaan masa berpantang secara moden samada bersalin secara normal ataupun czer.

mudah dipakai

persediaan berpantang

10. Lebih kemas memakai baju dan meningkatkan keyakinan si pemakai.

bentuk badan lebih kemas

11. Sesuai untuk semua lapisan usia

sesuai untuk semua

Testimoni Pemakaian Korset Premium Beautiful

Sejak Premium Beautiful Korset diperkenalkan di pasaran, beribu testimoni daripada pengguna diterima dan pelbagai masalah berjaya diselesaikan. Lihat testimoni daripada pengguna Beautiful Premium Korset ini yang telah berpuas hati dengan hasilnya.

Testimoni Pengguna Korset Premium Beautiful 3 Testimoni Pengguna Korset Premium Beautiful 5Testimoni Pengguna Korset Premium Beautiful 19 Testimoni Pengguna Korset Premium Beautiful 17 Testimoni Pengguna Korset Premium Beautiful 16

Promosi Premium Beautiful

promosi premium beautiful korset

Bagi anda yang teringin untuk memakai Premium Beautiful Korset, anda haruslah mendapatkannya daripada Premium Beautiful Expert The Leader Circle untuk mendapatkan konsultasi yang terbaik dan untuk mengelakkan anda daripada ditipu oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

Hubungi Sekarang!

 

Rakan Niaga Diperlukan Untuk Pemasaran Korset

Berita baik untuk mereka yang berminat untuk berniaga dan sedang mencari sifu untuk perniagaan anda, anda boleh sertai exclusive business mentoring 2017. Program ini adalah untuk :

 • Garis panduan daripada A-Z
 • Boleh tegur betul atau salah
 • Boleh bertanya pada bila-bila masa. 
 • Tempat bagi mereka tiada ilmu tentang perniagaan dan tanpa ego untuk menerima ilmu yang dikongsikan.
 • Berkongsi kisah jatuh bangun bersama strategi.
 • Bergerak secara jemaah, tanpa hasad dan dengki dihati.
 • Ramai usahawan telah jumpa jalan keluar daripada kemurungan setelah “Stuck” bertahun-tahun dengan rutin harian yang sama! Let’s Retire Young and Get Your Time Freedom.

Kelebihan TLC ( The Leader Circle)

kelebihan menjadi ahli TLC

 1. Rahsia menjalankan perniagaan secara Auto-Pilot.
 2. Train the trainer.
 3. Rahsia bertahan dalam ekonomi gawat.
 4. Financial management.
 5. Business management.
 6. Gerilla marketing.
 7. Target audience yang berkesan.
 8. Belajar sampai faham (unlimited time)
 9. FREE lifetime coaching & support
 10. Positive team support 
 11. Family friendly (Boleh Bawa Anak)
 12. Satu yuran untuk semua
 13. Kuasai online marketing
 14. Bercuti pakej 5 bintang PERCUMA dua kali setahun
 15. Tabung kereta disediakan
 16. Insentif pendidikan untuk anak cemerlang sebanyak RM1,000 disediakan
 17. Income tahunan cecah 6-7 angka

testimoni pendapatan ahli TLC 2 testimoni pendapatan ahli TLC 6
Yuran pendaftaran hanya sebanyak RM50 sahaja. Apa lagi, hubungi Suriyati Anuar di talian 012-6954705 sekarang.

hubungi-puan-suriyati

Jom order Korset Premium Beautiful SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Korset Premium Beautiful SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Korset Premium Beautiful SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: