Review
Feb 23, 2018, 9:40am

Tips Miliki Badan Sasa Dengan Cepat Dan Berkesan


Badan yang sasa adalah idaman ramai para jejaka di luar sana dan pasti semua orang mahukan tubuh badan yang kelihatan sihat dan sempurna untuk dilihat orang. Pasti anda sukakan tubuh badan yang sasa dan juga berotot kerana anda akan kelihatan kuat dan anda juga boleh menggayakan pelbagai jenis pakaian. Keyakinan diri anda untuk berhadapan dengan orang ramai juga pasti akan bertambah jadi makin ramai yang mula mendaftar di gym – gym yang berdekatan untuk mendapatkan tubuh badan impian mereka.

Antara Tips Miliki Badan Sasa

Membina badan bukanlah suatu perkara yang sukar sekiranya anda mempunyai keazaman dan juga semangat yang tinggi. Anda boleh menggunakan pelbagai cara yang lain selain dari pergi ke gym kerana ia juga boleh dilakukan di rumah anda sendiri. Anda hanya perlu mengurangkan lemak – lemak yang terkumpul di dalam tubuh badan dan bina otot agar anda kelihatan lebih sasa. Anda boleh mengikuti tips – tips berikut untuk mendapatkan tubuh badan yang sasa dengan cepat.

Mencari Tips Miliki Badan Sasa

Tips Miliki Badan Sasa Dengan Cepat Dan Berkesan

Tips Miliki Badan Sasa Yang Betul

Jika anda tidak mempunyai masa untuk pergi ke gym, anda masih boleh mendapatkan tubuh badan impian anda dengan mengikuti tips – tips yang bakal dikongsikan di bawah. Apa yang paling penting ialah anda mempunyai usaha yang tinggi untuk membuang lemak – lemak yang berada di kawasan perut serta memberikan fokus bina badan untuk seluruh tubuh anda.

  • Makan Makanan Yang Seimbang

Makanan yang seimbang merupakan langkah yang paling penting untuk anda ikuti sekiranya anda mahukan tubuh badan yang sempurna dan juga sentiasa sihat. Hal ini kerana makanan yang berkarbohidrat tinggi akan ditukar menjadi lemak dan juga gula yang boleh menambahkan berat badan anda. Ini akan menyebabkan tubuh badan anda akan menyimpan lemak yang berlebihan dan anda tidak akan mendapat tubuh yang sasa.

Tips Miliki Badan Sasa dan Sihat

Tukarkan makanan yang berkarbohidrat sederhana kepada karbohidrat kompleks seperti beras merah dan amalkan karbohidrat pada waktu pagi. Makan makanan yang tinggi protein seperti ayam dan juga daging dan jangan lupa masukkan sayuran yang tidak bertepung seperi kubis dan kacang hijau di dalam menu harian anda. Elakkan makanan segera dan diproses kerana mereka mempunyai kandungan gula dan juga sodium yang tinggi.

  • Dapatkan Protein Yang Cukup

Tips Miliki Badan Sasa Dengan Sihat

Salah satu rahsia ahli bina badan yang mempunyai tubuh yang sasa adalah mereka sentiasa mengamalkan protein yang cukup di dalam diet harian mereka. Protein amat membantu untuk menguatkan jaringan otot ketika anda sedang menghilangkan lemak daripada tubuh badan anda. Protein juga amat penting untuk memastikan otot anda membesar dengan baik.

Selain Tips Miliki Badan Sasa

Apa yang anda boleh lakukan adalah dengan mendapatkan 1 gram protein untuk setiap angka berat badan. Pastikan anda makan protein sebelum dan juga sesudah latihan. Anda boleh mendapatkan protein di dalam ayam dan juga daging jadi pastikan makanan ini dimasukkan ke dalam menu harian anda. Selepas itu, minum protein shake untuk melengkapkan pengambilan protein di dalam tubuh badan anda.

  • Lakukan Senaman Secara Aktif

Tips Miliki Badan Sasa Dengan Cepat

Anda perlu bergerak lebih aktif daripada biasa sekiranya anda mahu mendapatkan tubuh badan yang sasa. Anda boleh membakar kalori yang lebih sekiranya anda menggabungkan beberapa jenis senaman serta menggabungkan dua jenis fasa senaman yang laju dan juga perlahan. Anda tidak perlu bergerak secara konsisten kerana pengubahan fasa senaman akan membantu untuk membakar lemak secara lebih efektif.

Tips Miliki Badan Sasa Yang Terbaik

Anda boleh melakukan aerobik aktif dalam 3 hingga 5 hari seminggu selama 45 minit setiap hari. Antara aerobik yang anda boleh lakukan adalah berjogging, berlari dan juga berenang. Gabungkan ketiga – tiga jenis senaman ini untuk mendapatkan kesan yang optimum dan variasikan fasa senaman anda. Jogging secara perlahan selama 3 minit dan lari dengan laju selama satu minit untuk membakar kalori dengan lebih banyak.

  • Lakukan Sit – Up

Antara Tips Miliki Badan Sasa Dengan Betul

Sit – up adalah salah satu senaman yang penting untuk melatih perut anda di bahagian bawah. Perut anda akan kelihatan lebih lean dan juga kempis. Bahgian bawah perut anda adalah bahagian yang paling sukar untuk dilatih jadi pastikan anda sering melakukan aktiviti sit – up setiap kali anda mempunyai masa yang terluang.

Selain Tips Miliki Badan Sasa Yang Betul

Baring  di atas lantai secara terlentang dan bengkokkan lutut anda serta rapatkan kaki ke peha. Letakkan tangan anda di belakang kepala. Tarik nafas dan angkat pinggul anda dari lantai untuk membawa lutut anda ke arah dada. Angkat bahu dari lantai pada waktu yang sama. Hembuskan nafas sebelum menurunkan diri kembali ke posisi awal. Ulangi senaman ini tiga kali setiap kali anda melakukan latihan.

  • Dapatkan Tidur Yang Cukup

Tengok Tips Miliki Badan Sasa

Tahukah anda bahawa tidur yang cukup juga boleh mempengaruhi berat badan tubuh anda? Sekiranya anda tidak mendapat tidur yang cukup, anda akan mudah berasa lapar dan seterusnya anda akan mula makan pada waktu tengah malam. Ini akan membuatkan senaman yang anda lakukan menjadi sia – sia. Tidur yang cukup juga akan memberikan anda tenaga untuk melakukan latihan yang seterusnya pada keesokan hari. Pastikan anda merehatkan tubuh badan anda dengan baik sebelum melatihnya.

  • Minum Air Sejuk

Terbaik Tips Miliki Badan Sasa

Sebaik sahaja anda bangun tidur, pastikan anda meminum 500 ml air sejuk kerana ia boleh membantu tubuh badan anda untuk bekerja keras ketika anda melakukan latihan dan juga senaman. Air sejuk juga dapat meningkatkan kembali proses metabolisme yang sedang berehat pada waktu tidur serta memberikan pelincir untuk organ – organ di dalam tubuh badan anda melakukan pekerjaan mereka. Ia juga boleh membuatkan kulit anda kekal terhidrasi ketika anda melakukan latihan.

  • Latihan Rutin Kekuatan Tubuh

Mencari Tips Miliki Badan Sasa Yang Betul

Anda boleh mendapatkan tubuh badan yang sasa sekiranya anda mula melakukan rutin untuk membina kekuatan tubuh. Namun, pastikan anda melakukan rutin ini secara berselang – seli sebanyak 3 hari seminggu. Jaringan otot anda akan merangsang proses metabolisme dan akan membuatkan proses pembakaran lemak menjadi lebih banyak. Anda juga boleh menggunakan kombinasi senaman dengan menggunakan berat tubuh badan anda sendiri untuk ketahanan.

  • Lakukan Kombinasi Latihan Perut

Seterusnya Tips Miliki Badan Sasa

Kombinasi untuk latihan perut juga perlu dibuat secara berselang – seli selama 3 hari seminggu. Ia akan membantu untuk membentuk perut anda agar kelihatan lebih kempis dan juga mempunyai six – pack. Ia juga boleh membakar segala lemak yang terkumpul di bahagian abdomen perut anda.

senaman badan sasa

Anda boleh melakukan latihan seperti V – Duduk. Baring secara terlentang di atas lantai dengan kedua lengan diluruskan di atas kepala anda. Tarik nafas dan angkat lengan serta kaki untuk membentuk huruf V dengan tubuh. Cuba rapatkan jari tangan anda ke jari kaki dan hembus nafas setelah anda mencapai jari tangan hampir ke jari kaki. Rendahkan diri kembali ke posisi awal.

Muscleman Mall – Gedung Suplemen dan Ubat Bina Badan Murah

 

Antara Tips Miliki Badan Sasa Yang Terbaik

Anda juga boleh mendapatkan pelbagai suplemen yang terbaik sekiranya anda mahukan tubuh badan yang sempurna. Muscleman Mall merupakan pemborong yang termurah di Malaysia dan mempunyai kemahiran yang tinggi dengan ubat bina badan. Mereka juga merupakan pengedar sah yang terbesar bagi brand Meditech dan juga brand Gainzlab di Malaysia. Anda digalakkan menggunakan ubat dgn cara stacking/mix untuk mendapatkan kesan yang optimum kerana semua jenis cycle wajib di stack/mix.

stack supliment mengikut bajet anda

Muscleman Mall yang telahpun beroperasi sejak tahun 2008 lagi hanya melakukan urusan melalui postage sahaja. Anda boleh mendapatkan ubat bina badan ini tidak kira di mana sahaja anda berada kerana mereka melakukan postage di seluruh dunia. Penghantaran pula hanya mengambil masa 1 – 2 hari bekerja. Anda boleh mendapatkan info daripada admin Muscleman Mall kerana admin mereka adalah pakar dengan ubat bina badan.

Kelebihan Menempah Ubat Bina Badan Dari Muscleman Mall

Anda akan mendapat pelbagai kelebihan sekiranya anda menggunakan perkhidmatan Muscleman Mall untuk mendapatkan ubat bina badan pilihan anda. Antara kelebihan – kelebihan mendapatkan ubat bina badan melalui Muscleman Mall adalah;

Cara Stacking Percuma

stack supliment original

Terdapat pelbagai jenis stacking untuk fungsi – fungsi tertentu seperti untuk sizing, cutting, competition stack, GH stack, lean mass, cut lemak, strength, endurance dan pelbagai lagi jenis stacking untuk anda bina badan. Jadi, admin Muscleman Mall akan membantu anda untuk mendapatkan cara – cara stacking yang betul dan juga lengkap. Ianya juga terpulang kepada budget anda sendiri kerana admin menyediakan berpuluh – puluh jenis stacking. Jadi, anda boleh mendapatkan stack yang hebat mengikut bajet anda sendiri.

Lulus Lab Test

 

cara stacking percumaProduk – produk yang dijual di Muscleman Mall telahpun dibuat lab test di France untuk memastikan keselamatan produk yang anda gunakan. Banyak produk yang tidak berani untuk melakukan lab test kerana kandungan MG tidak mencukupi. Meditech dan juga Gainzlab mempunyai kandungan MG yang lebih daripada apa yang tertulis di label dan membuatkan ia diyakini sejak turun temurun. Mereka juga boleh memberikan keputusan lab test sekiranya diminta oleh para pelanggan.

Dijamin 100% Original

strength supliment terbaik

Muscleman Mall sentiasa memastikan produk yang dimakan oleh para pelanggan adalah 100% original. Anda boleh melihat kesahihan produk melalui security code yang ada di botol dan semak di laman web Meditech dan juga Gainzlab. Anda juga perlu berhati – hati dengan lambakan produk tiruan daripada China dan India. Meditech hanya dibuat di German manakala Gainzlab pula dibuat di Cyprus.

Harga Diskaun

harga diskaun untuk stack supliment

Anda juga boleh menjimatkan kos sekiranya anda mahu membeli lebih daripada 3 unit. Muscleman Mall akan memberikan diskaun kepada anda yang mahu membeli lebih dari 3 unit dan lebih banyak anda beli, lebih banyak diskaun yang akan diberikan. Jadi, anda boleh bina badan tanpa perlu menghabiskan wang yang banyak bersama Muscleman Mall.

Testimoni Para Pelanggan Muscleman Mall

Ramai pelanggan yang telah berpuas hati dengan produk – produk yang dijual oleh Muscleman Mall dan anda boleh melihat testimoni – testimoni yang ditinggalkan oleh para pelanggan mereka seperti di bawah;

testimoni pengguna suplemen badan sasa

Memang best guna stack dari Muscleman Mall

testimoni pengguna suplemen badan sasa

Baru guna tiga minggu dah nampak perubahan

Dapatkan Ubat Bina Badan Anda Bersama Muscleman Mall Sekarang!

Jika anda serius untuk mendapatkan badan yang anda idamkan, anda harus dapatkan produk di Muscleman Mall ini. Anda boleh mendapatkan produk bina badan pilihan anda bersama Muscleman Mall dengan menghubungi talian dan juga info seperti di bawah;

Jom Order Suplement Untuk Bina Badan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Suplement Untuk Bina Badan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Suplement Untuk Bina Badan SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: