Review
Jan 15, 2018, 4:24pm

Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha


Bahagian tubuh yang sering menjadi perhatian adalah bahagian perut dan paha. Bahagian tersebut memang paling mudah terkumpul lemak. Walaupun masalah ini dianggap kecil atau remeh berbanding berat badan atau bahagian lain yang menjadi tumpuan, bagi segelintir wanita paha yang terlalu besar dan tidak seimbang dengan ketinggian tubuh akan menjejaskan bukan saja penampilan tetapi juga keselesaan ketika berjalan.

makanan diet 18

Mencegah perut yang buncit dan paha yang besar, tentu hal ini mengganggu penampilan anda. perut yang buncit dan paha yang besar tidak hanya dialami oleh mereka yang memiliki berat badan sahaja, malah mereka yang berbadan ideal juga tidak terlepas dari memiliki perut dan paha yang besar. Jika diabaikan, makin lama lemak akan menebal dan sukar untuk dibakar. Jadinya, anda terpaksa mengeluarkan kos yang banyak untuk membuat rawatan membuang lemak dan semestinya kos perbelanjaan ini sangat besar untuk dilakukan.

Ketahui Punca Perut Buncit Dan Paha Besar

makanan diet 17

Salah satu sebab terjadinya perut buncit dan paha besar adalah dari pola pemakanan yang tidak betul. Jika diperhatikan dari makanan yang diambil sudah pasti kuantiti dan khasiat makanan yang diambil hanya mendatangkan kegemukkan pada tempat tersebut sahaja. Kandungan makanan yang tinggi lemak adalah faktor utama penyebab utama buncit. Lebihan lemak yang terkumpul pada perut dan paha adalah akibat dari makanan yang mengandungi lemak. Kandungan lemak yang ada pada makanan yang di ambil tidak boleh dicerna dengan baik sehingga tersimpan menjadi lemak pada tubuh badan.

Menu Diet Yang Sesuai Untuk Anda Yang Inginkan Perut Dan Paha Yang Ideal

Ramai orang tidak kira lelaki mahupun wanita ingin penampilan yang sempurna  walaupun telah pelbagai cara dicuba. Cara mengecilkan perut dan paha boleh dilakukan dengan mengamalkan tip menu makanan diet yang sesuai untuk mengecilkan perut dan paha. Antara tips tersebut adalah :

Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha
1. Kurangkan Pengambilan Makanan Berlemak

makanan diet 14

Anda haruslah mengurangkan pengambilan makanan yang berlemak kerana makanan berlemak merupakan faktor utama paha yang besar. Gantikan dengan makanan yang lebih sihat dan mempunyai khasiat yang baik untuk badan anda.  Tiga cara ini adalah sangat sinonim untuk mengurangkan lemak di bahagian paha.

Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha
2. Hadkan Jumlah Pengambilan Makanan Dengan Kandungan Gula Yang Tinggi

makanan diet 09

Ada dua kandungan gula pada makanan iaitu glukosa serta fruktosa. Fruktosa hanya boleh dimetabolisme dalam hati dalam saiz tertentu. Sekiranya anda sering mengambil makanan atau minuman yang mengandung gula yang tinggi jika hati anda tidak dapat memtabolisme semua fruktosa, ia akan menjadi lemak yang dapat terkumpul di dalam perut anda. Oleh itu, adalah perlu untuk menghadkan makanan dan minuman yang mempunyai kandungan gula seperti kek, ais krim, coklat dan sebagainya.

Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha
3. Perbanyak Pengambilan Sayur-Sayuran Serta Buah-Buahan

makanan diet 11

Dengan penggunaan buah-buahan dan sayuran yang rendah lemak dengan sedikit kalori dan kandungan serat yang tinggi, akan membantu mengikat air untuk pencernaan dapat berjalan dengan lebih baik juga dapat membubarkan lemak. Kajian meneliti bahawa penggunaan 14 gram serat setiap hari boleh mengurangkan penggunaan kalori sebanyak 10%, boleh mengurangkan berat badan 2 kg dalam 4 bulan, dan mengurangkan 4% lemak dalam perut.

Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha
4. Tidak Makan Sebelum Tidur

makanan diet 10

Melakukan kes satu ini seolah-olah  tidak sukar untuk dilakukan ya, tetapi bagi anda yang ingin mengecilkan perut buncit sila perhatian. Anda mesti menahan jam makan pada masa akan tidur kerana ini tak baik tentunnya. Perkara semacam ini kerana ketika mencerna makanan dalam perut membutukan waktu 2 jam untuk diproses dan dimetabolisme dalam saluran pencernaan berikutnya.

Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha
5. Amalkan Oatmeal Dalam Harian

makanan diet 03

Makanan oatmeal sangat popular dikalangan para pelaku diet kerana ianya bersifat kenyang. Oatmeal efektif mengurangi lemak yang berlebihan pada bahagian perut. Makanan ini juga dapat membantu menjaga kadar gula, kandungan seratnya sangat baik bagi pencernaan. Anda boleh menambah menu lain kedalam oatmeal seperti pisang sebagai menu di waktu sarapan pagi bagi mengurangi lemak perut dan paha di samping sekaligus dapat menurunkan berat badan

Mengamalkan Supplement/Makanan Tambahan Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha. Boleh Ke?

makanan diet 05

Ingin mencuba pembakar lemak atau supplement untuk kurangkan berat? Boleh ke? Ini antara soalan yang memang popular. Terutama bagi mereka yang ingin kuruskan berat badan dengan cepat. Salah satu cara yang dilakukan untuk mendapatkan tubuh yang langsing tanpa perut buncit adalah dengan mengambil suplemen pembakar lemak dijadikan sebagai alternatif pilihan untuk membuat tubuh langsing karena dianggap mudah dan senang. Namun perlu anda ketahui bahawa tidak semua supplement pembakar lemak itu bagus. Suplemen pembakar lemak yang bagus adalah memiliki kandungan yang berunsurkan bahan pembakar yang selamat tanpa kesan sampingan pada pengguna.

HF Yeppeun Menu Terbaik Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha | Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha

makanan diet 01

HF YEPPEUN bukan produk yang berbentuk pil pelangsing atau apa sahaja yang dikatakan sebagai ubat kurus. Sama sekali tidak. HF Yeppeun adalah 100% serbuk bancuh atau kemam yang dihasilkan daripada gabungan guarana, daun senna, dan kopi hijau yang sememangnya terkenal dalam pembakar lemak terbaik. Serbuk di dalam produk ini berunsurkan dari bahan organik semulajadi.

HF Yeppeun Menurunkan Berat Badan Dengan Pantas Seawal  20 Hari | Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha

makanan diet 07

Hampir semua produk yang menjanjikan penurunan berat badan secara drastik, tanpa perlu bersenam, pasti di buru. Demikian juga halnya dengan produk Hfyeppeun yang kini menjadi produk pelangsing yang paling dicari di Malaysia. Kepopularan produk ini meningkat setelah bahan herba dalam produk ini iaitu daun senna sebagai salah satu dari 10 keajaiban untuk menurunkan berat badan hingga 5 kilogram dalam sebulan, tanpa diet dan tanpa kesan samping. Turunkan berat badan sepantas 20 hari? Tidak mustahil lagi dengan adanya Hfyeppeun bukan sahaja menurunkan berat badan malah, paha dan perut juga akan turut mengecil.

HF Yeppeun Mengembalikan Bentuk Badan Secara Sihat Dan Semulajadi | Tips Menu Makanan Diet Untuk Mengecilkan Perut Dan Paha

makanan diet 08

HF Yeppeun hanyalah sejenis minuman yang boleh dibancuh atau boleh juga dikemam yang diformulasikan dari gabungan biji kopi hijau, guarana, dan daun senna yang sememangnya efektif dalam menurunkan berat badan. Ketiga-tiga bahan ini saling ‘bekerja’ dan memberikan kesan terbaik dalam tubuh sebaik diambil secara berterusan setiap pagi sebelum sarapan. Bukan itu sahaja, kebaikan bahan tersebut juga dikatakan dapat meningkatkan sistem imun badan manusia di samping kandungan serat dalam bahan tersebut sekaligus berupaya mengembalikan bentuk baadan secara sihat dan semulajadi.

Kandungan HF Yeppeun Dijamin Selamat Untuk Diminum

makanan diet 04

Bahan di dalam HF Yeppeun berfungsi membakar lemak yang melekat dibahagian lapisan kulit dan juga mencegah lemak daripada melekat pada lapisan kulit. Bahan yang terdapat pada HF Yeppeun adalah bahan yang terpilih dan terbukti mengikut kajian dan telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Oleh itu, sudah pasti HF Yeppeun selamat, halal dan bagus untuk diamalkan.

Keajaiban Kandungan HF Yeppeun Membakar Lemak Dengan Pantas

1. Guarana

makanan diet 15

Guarana telah digunakan selama berabad-abad oleh kaum pribumi Amerika Latin sebagai bahan dasar teh yang akan menahan rasa lapar untuk menurunkan berat badan. Guarana digunakan sebagai minuman bertenaga untuk menurunan berat badan dengan pantas. Guarana juga mampu membekalkan tenaga semula jadi untuk kekal bertenaga sepanjang hari.

2. Daun Senna (SENNA MAKI)

makanan diet 06

Daun jati cina (daun senna) efektif menurunkan berat badan. Mampu mengurangi berat badan sehingga 5 kilogram dalam 28 hari, tanpa diet dan olahraga. Daun Senna berfungsi juga sebagai Starter Metabolisme untuk membantu proses Sekresi (proses pembuangan kotoran dan lemak dalam tubuh) sehingga berfungsi melangsingkan tubuh, mengurangi kolestrol, mengecilkan perut dan meluruhkan lemak bagi yang obesiti

3. Kopi hijau

makanan diet 13

Green coffee atau kopi hijau adalah biji kopi asli yang belum di panggang dan kaya dengan sumber mineral semulajadi. Berbeza dengan kopi yang biasa yang diminum, zat dan kebaikan semulajadi masih tersimpan di dalamnya kerana belum dipanggang untuk dijadikan minuman. Kajian dari pakar pemakanan dan saintis ke atas kopi hijau atau green coffee bean ini di beberapa institusi terkemuka di dunia menemukan satu sebatian kimia yang dikenali sebagai ‘asid klorogenik’ yang terbukti dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme di dalam tubuh badan manusia. Khasiat biji kopi hijau dikatakan efektif untuk kaedah penurunan berat badan tanpa memerlukan waktu yang lama.

Tanpa Perlu Senaman Berat, Hfyeppeun Terbukti Berkesan. Testimoni :

makanan diet 12 makanan diet 16

Tunggu Apa Lagi? Jika Mereka Boleh Menurunkan Berat Badan. Kenapa Tidak Anda?

Kejayaan tidak akan datang bergolek tanpa usaha yang kuat. Tanamkan azam dan kuatkan semangat inshaAllah tidak mustahil anda mampu menurunkan berat badan seawal 20 hari sahaja. Ingin dapatkan produk HF Yeppeun boleh hubungi nombor yang tertera di bawah :

makanan diet 02

 

Jom Order HFYEPPEUN SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Order HFYEPPEUN SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order HFYEPPEUN SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: