Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Kesihatan merupakan anugerah Tuhan yang tidak ternilai. Sudah semestinya setiap individu menginginkan tahap kesihatan yang baik buat diri masing-masing. Namun begitu, pelbagai penyakit kini semakin berleluasa malah ada yang menyebabkan kematian diantaranya penyakit kencing manis, darah tinggi, kolestrol dan sebagainya. Keadaan ini tidak seharusnya dipandang remeh dan sebaliknya perlulah dianggap serius dan disusuli dengan langkah yang efektif. Sebelum anda disajikan dengan tips menstabilkan kencing manis, darah tinggi dan turunkan kolestrol dalam tubuh, seelok – eloknya kita faham bagaimana sistem dalam badan kita berfungsi.

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol

Langkah-langkah pencegahan perlulah dilakukan dalam hidupan seharian agar masalah penyakit seperti kencing manis, darah tinggi, kolestrol dan sebagainya dapat ditangani. Hasil yang besar bermula daripada langkah yang kecil. Demikian juga dalam menangani penularan penyakit berbahaya dan boleh menyebabkan maut. Ikuti tips di bawah jika anda sayang pada diri dan pentingkan kesihatan.

Pengubahsuaian Gaya Hidup Cara Terbaik Mengatasi Penyakit Kencing Manis , Darah Tinggi dan Sakit Jantung | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol- ubah gaya hidup

Dalam badan manusia, terdapat organ – organ penting yang perlu dijaga iaitu jantung, paru – paru , hati dan buah pinggang. Jika salah satu ini gagal berfungsi dengan baik, maka ianya akan mengganggu sistem keseluruhan sistem dalam badan. Jadi perubahan gaya hidup adalah satu – satunya cara yang dapat menjaga kesihatan organ-organ ini. Itulah sebabnya penyakit 3 serangkai ini terjadi. Saya kongsikan kaedah yang betul untuk anda ikuti, mudah – mudahan ianya memberi satu garis panduan untuk anda mula melakukan perubahan gaya hidup yang betul.

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - ubah gaya hidup sihat

Perubahan Gaya Hidup perlu dilakukan secara berterusan agar usaha yang dilakukan ini akan memberi kesan kepada badan kita. Kalau setakat buat 1 minggu dah mula give-up, maka usaha ini adalah sia – sia je. Jadi kena konsisten lah dalam melakukan transformasi gaya hidup ini ye.

Bagaimana Cara Perubahan Gaya Hidup Yang Memberi Kesan Untuk Mengawal Tahap Gula dan Kolesterol Dalam Badan?

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol cara hidup sihat

Secara umumnya, ianya adalah satu perubahan daripada gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak mementingkan kesihatan jasmani dan rohani kepada gaya hidup yang lebih positif, energetik dan meninggalkan aktiviti yang memudaratkan organ dalaman badan. Ada beberapa perkara yang dititikberatkan dalam perubahan gaya hidup seperti berikut:

1) Mengekalkan Berat Badan Normal, Mengawasi Ukur Lilit Pinggang Anda | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - ukur lilit pinggang

Penyakit 3 serangkai ada kaitan dengan penambahan berat badan. Malah kesan daripada penurunan berat badan dikalangan orang gemuk boleh menurunkan risiko penyakit tersebut. Faedah kehilangan berat badan adalah sangat signifikan kepada seseorang individu. Selain mengurangkan berat badan, anda juga perlu mengekalkan ukuran lilitan pinggang anda. Secara umum, lelaki berisiko jika lilitan pinggang mereka adalah lebih daripada 102cm, manakala wanita akan berisiko jika lilitan pinggang mereka adalah lebih daripada 89cm.

2) Bersenam | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - bersenam lagi

Senaman fizikal untuk sekurang-kurangnya 30-60 minit kebanyakan hari dalam seminggu boleh mengurangkan tekanan darah sistolik (SBP) 5mmHg dan penurunan tekanan darah diastolik (DBP) kira-kira 4mmHg. Jika seseorang penghidap pra hipertensi dengan SBP antara 120-139mmHg dan DBP antara 80-89mmHg, senaman boleh membantu untuk mengelakkan terjadinya hipertensi kekal. Selain itu, untuk orang-orang yang sudah mendapat penyakit hipertensi, senaman boleh menurunkan tekanan darah mereka ke tahap yang lebih selamat.

3) Makan Makanan Yang Sihat | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - makanan sihat

Bukan mudah untuk mengubah tabiat makan anda. Tetapi, tips ini mungkin boleh membantu anda untuk mengamalkan diet yang sihat. Makan makanan yang kaya dengan gandum, buah-buahan, sayur-sayuran dan produk lemak yang rendah boleh mengurangkan SBP anda secara purata 11mmHg dan DBP dengan purata sebanyak 5.5 mmHg. Ini pelan makan dikenali sebagai Pendekatan Pemakanan untuk Hentikan Hipertensi atau Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH). DASH diet adalah satu contoh pelan makan yang anda boleh amalkan di dalam gaya hidup untuk mengurangkan tekanan darah. Berikut adalah beberapa tips untuk anda memulakan pelan diet Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH):

  • Makanlah lebih banyak buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan tenusu rendah lemak.
  • Lebihkan hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan untuk makan tengah hari dan makan malam anda. Jadikan hidangan buah-buahan untuk menggantikan snek.
  • Mengurangkan pengambilan makanan yang tinggi dalam lemak tepu, kolesterol dan lemak trans
  • Makan lebih bijirin penuh, ikan, ayam dan kacang.
  • Sebaliknya untuk snek biasa, dinasihatkan untuk memakan kacang tanpa garam, kismis, rendah lemak atau yogurt bebas lemak.
  • Kurangkan pengambilan daging merah, hadkan kepada 6 auns / hari.
  • Gunakan hanya separuh daripada hidangan biasa dalam penggunaan mentega, marjerin, salad dressing, sebaik-baiknya menggunakan perasa rendah lemak atau bebas lemak
  • Baca label makanan dengan teliti dan memilih makanan dengan sodium yang rendah, dan sumber makanan yang tinggi potassium, magnesium dan kalsium.

4) Berhenti Merokok Dan Mengelakkan Terhidu Asap Rokok | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - berhenti merokok

Umum tahu bahaya merokok ini tapi masih tidak mengambil berat risiko yang bakal berlaku di masa hadapan. Asap rokok yang disedut akan bersaing untuk masuk ke dalam hemoglobin darah berbanding gas oksigen. Ini seterusnya akan meng. Merokok boleh juga meningkatkan tekanan darah. Selain bahaya merokok, nikotin dalam produk tembakau boleh meningkatkan tekanan darah setinggi mmHg 10 atau lebih dalam waktu sejam selepas merokok. Cuba elakkan daripada menghidu asap rokok kerana ia juga boleh meletakkan anda pada risiko masalah kesihatan.

Berhenti merokok telah terbukti mempunyai manfaat kesihatan yang berpanjangan dan ia disyorkan terutamanya pada pesakit dengan tekanan darah tinggi dan sakit jantung. Kebimbangan tentang kesihatan diri biasanya menjadi sebab utama seseorang untuk berhenti merokok. Ini adalah satu kebimbangan yang amat ketara; bahawa merokok membahayakan hampir setiap organ di dalam badan.

5) Mengurangkan Tekanan Jiwa Atau Stress | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - kurangkan stress

Tekanan atau kebimbangan juga boleh meningkatkan tekanan darah walaupun ianya bertindak secara sementara. Ianya juga adalah faktor yang menyebabkan seseorang mengambil pemakanan yang berlebihan daripada sepatutnya. Pengurusan masa yang baik, mengenalpasti sebab-sebab yang menyebabkan anda tertekan seperti kerja, keluarga atau sebab-sebab sosial akan membantu anda untuk menghapuskan tekanan anda. Luangkan sedikit masa dan berehat atau melakukan beberapa aktiviti yang menyeronokkan dengan keluarga atau rakan-rakan untuk membantu anda menangani tekanan anda dengan cara yang sihat. Senaman, yoga, urutan atau kaunseling juga boleh membantu anda untuk mengurangkan tahap tekanan anda.

6) Tidur Secara Sihat | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol Dalam Tubuh

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - tidur secara sihat

Amalan dan beberapa garis panduan yang mudah boleh diamalkan untuk mencapai tidur yang berkesan pada waktu malam. Tidur malam yang mencukupi membantu organ dalaman berehat dan seterusnya akan berfungsi dengan baik pada waktu siang. Selain itu, tidur juga boleh dikaitkan dengan peningkatan fokus dan prestasi lebih baik ketika bekerja. Meningkatkan amalan tidur yang sihat biasanya digalakkan untuk orang dengan keadaan perubatan yang berkaitan dengan masalah tidur. Sebagai contoh, orang dengan kemurungan, penyakit jantung, kencing manis, kegemukan, dan tekanan darah tinggi.

Sebenarnya, jika anda bukan penghidap penyakit 3 serangkai ini pun, anda perlu memberi perhatian untuk mendapat tidur yang mencukupi dan secara teratur. Anda perlu mengatur rehat anda dan tidur. Tekanan darah akan menurun secara semulajadi semasa tidur. Dan jika anda mempunyai masa tidur yang tetap, badan anda boleh menyediakan sistem yang teratur dan akan membantu untuk mengawal tekanan darah.

Penyelesaian Kepada Penyakit Darah Tinggi, Kencing Manis, Kolestrol dan Lain-lain

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol - penyelesaian

Sebenarnya punca bagi masalah di atas adalah disebabkan salur darah tersumbat dimana bila kita ada ambil makanan/minuman yang mengandungi gula yang berlebihan dan ia tidak keluar dari tubuh selepas 2-3jam, ia akan rosakkan salur darah. Sistem tubuh kita secara automatik repair kerosakan salur darah dengan menampal kolestrol. Lama- kelamaan ia akan sebabkan salur darah menyempit dan sebabkan komplikasi seperti darah tinggi, masalah kolestrol, rabun mata, kebas2, hingga yang serius seperti masalah buah pinggang, jantung dan strok

Oleh itu, kita seharusnya mengelakkan perkara tersebut daripada berlaku. Buat pengetahuan, ubatan hospital untuk masalah kencing manis, darah tinggi dan kolestrol hanya bertujuan mengawal sahaja dan bukan untuk merawat. Jika kadar gula tinggi dan tak terkawal, doktor akan naikkan Dos ubat pula. Lagipun, 66% ubatan hospital yang berasaskan drugs memberikan risiko terhadap buah pinggang. Disebabkan itu, sangat disarankan agar kita mengambil supplement yang berfungsi merawat, memulih,melindungi & rejuvenasi seperti Phytax untuk membantu.

Phytax Penawar Terbaik Kepada Penyakit Darah Tinggi, Kencing Manis dan Sakit Jantung | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax

PhytaX ialah suppliment sejenis jus kesihatan untuk penyakit 3 serangkai dan Phytax lebih dikenali sebagai SOLUSI 3 SERANGKAI. Solusi 3 serangkai bermaksud berperanan untuk mengatasi masalah penyakit kencing manis, darah tinggi dan kolestrol. Fungsi utamanya adalah sebagai supplement anti keradangan disamping berfungsi melancarkan saluran darah yang tersumbat dalam badan. Pengasas kepada supplement Phytax merupakan seorang Doktor Perubatan Bertauliah iaitu Dr. Syid Ayub Syid Mustafa Al-Qudri yang berkelulusan Graduan dalam bidang Perubatan dari Universiti di Belgium.

Formulasi Phytax Memenangi Anugerah Nobel Pada Tahun 2009

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax 2

Formulasi yang digunakan pada Phytax telah memenangi Anugerah Nobel pada tahun 2009 atas penemuan “Telomerase Activator”. Bahan yang digunakan dalam Phytax untuk menangani masalah kencing manis, darah tinggi, kolestrol dan masalah lain adalah dihasilkan daripada 100% bahan semulajadi dimana ianya selamat digunakan tanpa kesan sampingan. Phytax diantara supplement yang melindungi tubuh dari penyakit kronik, merawat dan menyihatkan tubuh serta meremajakan kembali tubuh badan. Tidak mustahillah jika Phytax mendapat sambutan dan anugerah sebegini, tengok sajalah formula yang digunakan banyak manfaat pada pengguna.

Penyerapan Maksimum Dalam Phytax Membantu Mengurangkan Masalah Darah Tinggi, Kencing Manis, Dan Kolestrol

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax 3

PhytaX merupakan formulasi unik gabungan kuasa nutrien & antioksidan semulajadi TERKUAT di dunia yang mampu mengatasi masalah pelbagai penyakit yang berbahaya pada tubuh badan dan secara umumnya bertindak sebagai suppliment untuk tubuh badan dan mencegah daripada terkena penyakit. Keajaiban kuasa sinergi anti oksidan dan fitonutrient terhebat Phytax menggunakan proses teknologi nano bagi memberi penyerapan yang maksimum pada badan

Phytax Selamat Diminum, Mudah Diamalkan Dan Tidak Mempunyai Kesan Sampingan | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol

Diekstrak menggunakan bahan semulajadi. Anda akan mendapat manfaat dari bahan semulajadi yang kaya dengan nutrien seperti durian belanda, acai beri, dan roselle. Rasa buah buahan yang sedap dan lazat. Selamat diminum, mudah diamalkan dan tidak mempunyai kesan sampingan.

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax 4

  • Durian Belanda – Anti Kanser & anti radang
  • Kulit Pain – Menyokong kesihatan sendi
  • Tomato – Menyokong kesihatan prostat
  • Teh Hijau– Membakar lemak & perlangsingan badan
  • Biji Anggur – Mengawal penyakit kemerosotan diri
  • Astaxanthin – Awet muda & peremajaan
  • Delima – Mengawal diabetes
  • Roselle – Mengawal hipertensi
  • Blueberry – Menyokong kesihatan mata & penglihatan
  • Cranberry – Menyokong kesihatan saluran kencing
  • Acai Berry – Menyokong sistem imun
  • Kulit manggis – Menyihatkan sistem kardiovaskular & paras kolesterol

Phytax Mencegah Dan Mengawal Tekanan Darah Tinggi Dan Kencing Manis | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax 5

Bahan  pada Phytax mengandungi proanthrocyanidin. Ianya berupaya menjaga kesihatan sendi, mencegah komplikasi kencing manis dan menyihatkan kesihatan jantung. Sistem aliran darah dan oksigen dalam badan juga akan menjadi semakin lancar. Selain itu, ianya juga mampu mencegah dan mengawal tekanan darah tinggi.

Phytax, Jus Kesihatan Yang Berkualiti Tinggi Dan Selamat | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax 6

Phytax diantara supplement yang dikatakan mampu untuk mencegah penyakit kronik dengan cara menstabilkan penyakit tersebut secara semulajadi. Selain itu, Phytax juga mampu untuk menyelesaikan masalah lain seperti :

  • Menstabilkan Kencing manis serta mencegah ia merebak
  • Menstabilkan dan menurunkan tekanan darah tinggi
  • Merendahkan Kolestrol dalam tubuh
  • Menstabilkan tahap gula dlm darah
  • Mencegah Salur darah yg tersumbat dan melindungi jantung
  • Mengatasi sakit sendi
  • Membantu memulihkan pesakit strok
  • Mengawal berat badan
  • Mencegah & merawat ketumbuhan serta kanser
  • Meningkatkan sistem imun
  • Meningkatkan tenaga & kesegaran tubuh
  • Mengatasi radang & sakit sendi
  • Menguatkan tulang & cegah tulang rapuh
  • Melambatkan proses penuaan
  • Menggalakkan pemulihan dalaman
  • Mengatasi lelah & alahan
  • Mencegah migraine & strok
  • Memelihara kesihatan mata & otak
  • Mempercepat penyembuhan luka luaran & dalaman
  • Menyokong kesihatan sistem hormone & saraf
  • Menyihatkan hati & buah pinggang
  • Menguatkan paru-paru
  • Mengatasi penyakit kemerosotan diri

Kehebatan PHYTAX Tidak Perlu Diragui dan Selamat Diamalkan | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol

Phytax mempunyai kelulusan KKM dan sudah pasti ianya Halal dan selamat untuk diamalkan. Pengilangan Phytax berstatus GMP dan mempunyai sijil ISO9001.

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax 7

Cara Pengambilan PhytaX

  • 25 ml sekali sehari sejurus sebelum sarapan
  • Bagi kes yang serius atau kronik, ambil 25ml 2 kali sehari (pagi dan malam)
  • Simpan dalam peti sejuk selepas dibuka
  • Sila minum air yang mencukupi

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax cara minum

Testimoni Pengguna Phytax | Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol testimoni phytax (5) Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol testimoni phytax (4) Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol testimoni phytax (2)Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol penyelesaian dengan phytax testimoni

Pengambilan Phytax pada badan bergantung kepada individu. Paling awal kesan yang telah dikongsikan pada penggunaan dilihat dalam 2 minggu sahaja. Untuk kesan yang lebih nampak disyorkan mengamalkan selama 3 bulan bagi mendapatkan kesan maksimum. Supplement tambahan seperti Phytax harus diamalkan jika ada ingin kembali sihat dan bertenaga. Bukan sahaja mampu menstabilkan masalah penyakit kronik malah, khasiatnya yang lain mampu mencegah penyakit dari datang ke tubuh.

Harga Phytax
1 Botol (500ml)  : RM200
2 Botol (1L)  : RM260 (Jimat RM140!)

FREE LIFETIME MEMBERSHIP UNTUK BELIAN RM200 KE ATAS!
MEMBER’S DISCOUNT : 10% OFF, DAN 50% OFF ON BIRTHDAY MONTH

Tips Menstabilkan Kencing Manis, Darah Tinggi dan Turunkan Kolestrol promosi phytax

Dapatkan segera Phytax sekarang

Setiap penyakit pasti ada ubatnya kecuali mati. Jika anda berminat untuk mencuba Phytax dapatkan segera di :

MASTHEV INTERNATIONAL SDN BHD | JUS PHYTAX ESKAYVIE

Hubungi: Tekan untuk telefon (019-4525337) | Tekan untuk WhatsApp
Email: masthev.international@gmail.com
husna.masthevs@gmail.com

Daftar Percuma Untuk Telegram Channel Prof Hariz

Sertai Group Telegram Prof Hariz untuk dapatkan update dan info terkini mengenai Digital Marketing.

LANGGAN SEKARANG