Review
May 2, 2018, 5:45pm

Tips Menjana Pendapatan yang Lumayan Secara Part-Time


Kos sara diri yang semakin meningkat menyebabkan kebanyakan daripada kita mencari pelbagai peluang untuk menambah pendapatan. Walau bagaimanapun, banyak juga orang yang terlalu ghairah untuk menjana pendapatan secara online sehingga menyebabkan ada yang tertipu dan terpedaya dengan penipuan dalam talian. Di dalam artikel ini, saya telah menyenaraikan beberapa jenis bisnes online yang anda boleh kendalikan sendiri untuk mengurangkan risiko ditipu, di samping menjana pendapatan tambahan yang anda perlukan.

tips menjana pendapatan yang lumayan

Cara #1. Daftar Program Affiliate

Program affiliate bermaksud kita sebagai agen (orang tengah) akan mempromosikan produk pihak lain (usahawan atau syarikat) dan akan mendapat bayaran (komisen) jika ada orang membeli produk tersebut melalui link affiliate kita. Sistem Affiliate banyak jenis di Internet. Ada yang simple dan ada yang kompleks. NAMUN, semuanya melakukan fungsi asas yang sama sahaja iaitu merekod aktiviti bagi setiap link affiliate agen seperti di mana link itu dipromosikan, jumlah klik pada link dan juga merekod komisen jualan jika ada pembelian produk melalui link tersebut.

tips menjana pendapatan yang lumayan dengan affiliate

Cara #2. Jadi Dropship

Dropship adalah sebuah perniagaan untung atas angin. Di mana kita tidak perlu menguruskan pembekal, menyimpan stok dan menghantar barang kepada pembeli. Kerana semuanya itu akan dilakukan oleh penyedia sistem dropship. Tugas kita adalah melakukan pemasaran dan fokus untuk menghasilkan jualan di internet. Ini bermakna kita berada dalam zon mudah untuk berniaga. Selain memudahkan, terdapat 5 sebab kenapa kita harus mula menjana pendapatan dengan sistem dropship.

tips menjana pendapatan yang lumayan sebagai dropship

Cara #3. Menulis Blog

Fenomena blog telah melahirkan penulis-penulis blog yang terkenal seperti Hanis Zalikha, Saiful Nang dan BeautifulNara yang mempunyai jutaan pembaca dan pengikut. Namun, mesti anda tertanya-tanya: Bagaimanakah penulisan blog boleh menghasilkan pendapatan lumayan?

tips menjana pendapatan yang lumayan dengan blog

Salah satu caranya adalah dengan memasukkan pautan iklan ke dalam blog anda. Melalui pautan ini, anda boleh memperolehi komisen setiap kali pengunjung blog anda mengklik pautan berkenaan. Sekiranya blog anda mempunyai kadar lawatan yang tinggi, setentunya anda akan mendapat komisen yang ,lumayan. Jangan terkejut sekiranya ada penulis blog yang dapat menjana pendapatan sehingga lima angka hanya dengan cara ini. Antara penyedia perkhidmatan pengiklanan blog ialah Nuffnang.

Cara #4. Menjual Barangan Secara Secara Online

Seperti yang kita sedia maklum, rakyat Malaysia amat suka makanan. Asal makanan tersebut sedap dan harganya berbaloi, mereka tidak akan kisah untuk mengeluarkan duit. Anda boleh buat bisnes sampingan dengan menjual burger, air, atau cupcake. Ia tidak memerlukan modal yang banyak. Pilih tempat-tempat yang strategik seperti sekolah, pasar, karnival dan tempat-tempat tumpuan ramai. Anda boleh gunakan sos atau resepi buatan sendiri bagi mencari kelainan dan menarik tumpuan pelanggan. Jangan sesekali berniaga di tempat yang banyak persaingan dan jual barangan yang sama. Sebelum anda mula berniaga, anda boleh meminta orang ramai mencuba makanan anda secara percuma untuk mendapat feedback.

tips menjana pendapatan yang lumayan dengan jualan online

Cara #5. Tambah Pendapatan Melalui Pemasaran C2JOY

Antara yang paling mudah untuk jana pendapatan lumayan adalah dengan menjual produk C2JOY. Untuk pengetahuan anda, Susu C2 Joy adalah campuran skim susu dan dua bahan terbaik iaitu kolostrum lembu dan TruCal® yang amat penting untuk tubuh kita. Susu ini dihasilkan sesuai untuk semua peringkat umur dan diminum ketika perut kosong bagi memaksimakan penyerapan. Susu yang dihasilkan ini adalah semulajadi dan tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan dan tidak berbahaya. Produk ini telah diluluskan oleh pelbagai badan kesihatan.

tips menjana pendapatan yang lumayan dengan c2joy

Susu yang dihasilkan ini adalah semulajadi dan tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan dan tidak berbahaya. Produk ini telah diluluskan oleh pelbagai badan kesihatan. Kandungan yang terkandung adalah seperti berikut:

  • Kolostrum Rendah Lemak ( New Zealand)
  • TruCal® Formula (UK)
  • IgG 2.25% (330 mg)

Bagaimana Cara Nak Buat Duit Melalui Pemasaran C2JOY?

Langkah 1 – Jadi Ahli C2JOY

Untuk menjadi ahli C2JOY sangat mudah anda hanya perlu membeli produk mereka mengikut pakej yang anda mahukan seperti :

  • Pakej Silver – RM320 / RM340
  • Pakej Gold – RM950 / RM1050
  • Pakej Platinum – RM2150 / RM2350

pakej pengedar C2Joy dan menjana pendapatan

Automatik anda dapat bisnes – Percuma!

Langkah 2 – Buat Close Sale C2JOY Setiap Jualan Dengan Mudah Dan Senang

Anda cuma perlu rajin memasarkan produk anda dan yakin dan jujur dalam menjalankan perniagaan anda supaya anda mendapat rating yang bagus dan pelanggan-pelanggan akan yakin dan selalu kembali untuk membeli daripada anda. Sentiasa kongsikan pada rakan-rakan anda akan kebaikan susu magik C2JOY ini dan mengapa pentingnya produk ini untuk seisi keluarga.

tips menjana pendapatan yang mudah

Langkah 3 – Jika Mereka Beli/Join, Anda Akan Dapat

Seterusnya, jika anda dapat menjual atau menarik rakan anda menjadi ahli C2JOY, anda telah layak diberikan komisyen (Bonus Penajaan). Bonus/komisyen akan dibayar setiap hari bila cukup RM30.00

tips menjana pendapatan yang lumayan dengan pasukan c2joy

Contoh :

Jika Anda Silver

Anda close Silver, Gold atau Platinum = Anda dapat RM30

Jika Anda Gold

Anda close silver – Anda dapat RM30
Anda close gold – Anda dapat RM85
Anda close platinum – Anda dapat RM85

Jika Anda Platinum

Anda close silver – Anda dapat RM30
Anda close gold – Anda dapat RM85
Anda close platinum – Anda dapat RM200

bonus dalam c2joy

Pakej Untuk Bonus Penuh  Platinum

Jika anda menjual – Sekotak Anda Untung RM48.00

Ini adalah genuine biz bukan skim pelaburan 4D. Produk dijual melalui pembinaan rangkaian niaga. Jadi jangan pening kepala pikir dari mana bonus datang. Bonus dibayar di atas produk C2Joy dijual.

Kenapa Anda Patut Menjadi Agent Susu C2Joy?

matching bonus dari C2joy

  • Anda dapat membelinya dengan harga yang murah untuk kegunaan sendiri atau keluarga.
  • Dapat untung runcit apabila dijual kepada pelanggan
  • Dapat bonus penajaan
  • Dapat bonus kumpulan
  • Bonus di bayar setiap hari
  • Hadiah pelancongan dan Umrah
  • Hadian bulanan dan berkala
  • Keuntungan Runcit Sehingga 40%
  • Modal Permulaan Yang Minima .
  • Kos Penghantaran PERCUMA
  • PERCUMA Flyers & Beg Woven ( tertakluk perubahan )
  • Belian Ulangan Yang Rendah ( dapat 3 kotak )
  • Potensi Menjana Pendapatan Harian Dari RM30.00 – RM4000.00 Sehari
  • Bimbingan dan Latihan Keusahawanan Disediakan
  • Mendapat Sokongan & Layanan Mesra Daripada Pihak HQ
  • Peluang Mendapat ‘REWARD” dari Pihak HQ
  • Reward Bulanan , Reward Melancong , Reward Tahunan (MyVi)
  • Boleh Menjalankan Bisnes Ini Secara Mobile , Part Time / Full Time , Online / Offline

Sebagai agent anda mampu menjana pendapatan tambahan setiap hari! Jadi yang terawal bantu sihatkan diri sendiri dan orang sakit di sekeliling anda.

Jika Anda Rajin, Anda Boleh Jana Income 4 Angka Sebulan!

tips menjana pendapatan yang lumayan dari c2joy

Ramai telah berjaya jana pendapatan secara full time atau part time dengan menjual produk C2JOY dan peroleh 4 angka sebulan. Nak buat duit ni, bukan senang sebenarnya, kena ada minat dan usaha. Tanpa usaha bagaimana duit boleh datang. Paling penting ada ilmu, ada ilmu ada kemahiran ada pengalaman, InsyaAllah anda boleh buat duit poket ikut minat anda.

Tidak Perlu Ada Kedai Pun Dah Boleh Jana Pendapatan Dengan C2JOY

panduan menjana pendapatan yang lumayan

C2JOY merupakan platform yang paling popular bukan sahaja di kalangan suri rumah atau pelajar malahan golongan berkerjaya. Anda tidak perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk menyewa kedai atau gudang. Anda hanya perlu mempunyai akaun perbankan online dan barang/ perkhidmatan yang hendak dijual sahaja.

Anda Boleh Dapat Income Bila-bila Masa Di Mana Jua

jana pendapatan lumayan bila bila masa

Kelebihan yang anda ada adalah waktu kerja yang fleksibel, anda boleh beroperasi 24 jam dari mana-mana sahaja melalui telefon mudah alih atau komputer anda dan kos operasi rendah. Anda mungkin ragu-ragu tentang kos permulaan dan risiko barang tidak terjual? Jangan risau, anda ada pilihan untuk menjadi dropshipper di mana anda tidak perlu menyimpan stok, Cuma perlu memilih stokis yang boleh dipercayai di mana mereka akan menguruskan penghantaran barang dan anda Cuma perlu memasarkan untuk mereka dan menjana komisyen bagi setiap barang yang anda berjaya jual. Mudah kan?

Tambah Pendapatan Secara Online Dari Rumah Tanpa Mengorbankan Masa dengan Anak-Anak

jana pendapatan dengan masa fleksibel

Mungkin anda risau yang membuat kerja sampingan akan mengambil masa anda dari meluangkan waktu dengan anak-anak. Ataupun, anda merasakan yang anda sudah cukup sibuk dengan urusan rumah tangga dan tidak mampu untuk membuat sebarang pekerjaan sampingan lain. Tidak perlu risau! Tip yang saya kongsikan di sini agak mudah. Ia tidak mengambil banyak masa anda. Semuanya boleh dibuat secara online selama dua atau tiga jam sahaja. Selebihnya, ia bergantung kepada keinginan dan keazaman anda. Jika anda rajin, maka anda boleh meluangkan lebih banyak masa bagi kerja-kerja online di sini.

Menjual C2JOY Sambil Jana Pendapatan Lumayan

Produk C2JOY susu untuk seisi keluarga yang banyak khasiat dan antara produk yang dicari ramai. Untuk dipendekkan cerita, anda jual kebaikan produk ini kepada orang ramai sambil tu poket anda juga berisi. Berikut adalah antara testimoni yang boleh digunakan untuk mempromosikan susu C2Joy ini.

testimoni kebaikan susu c2joy testimoni kebaikan susu c2joy testimoni kebaikan susu c2joy

Jom Jana Pendapatan Lumayan Bersama C2JOY Sekarang!

Jika anda betul-betul nak jana pendapatan bersama C2JOY, jangan berlengah lagi. Inilah peluang yang perlu anda rebut untuk meningkatkan kos sara diri anda. Segera hubungi mereka di talian bawah :

JANA PENDAPATAN LUMAYAN SEBAGAI EJEN SUSU C2JOY
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-10668004) | Tekan untuk WhatsApp
Website: http://see2joy.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: