Review
Jun 6, 2018, 1:30pm

Tips Menjadi Dropship eCommerce Berjaya Buat Jualan 5 – 7 Angka


tips menjadi dropship berjaya

Kos sara hidup pada hari ini merupakan sebab utama ramai pelajar dan suri rumah sudah mula menjinakkan diri dalam perniagaan eCommerce sebagai drophip agent.  Perlu anda fahamkan, eCommerce adalah perniagaan atas talian iaitu secara elektronik hanya dengan sambungan internet pada komputer, laptop atau telefon bimbit anda. Dengan adanya teknologi moden telefon pintar dan komputer pada hari ini, anda sudah boleh mempunyai perniagaan untuk menjana pendapatan secara dropship tanpa keluar dari rumah.

tips menjadi dropship ecommerce

Logikkah jika menjadi dropship eCommerce dapat menjana pendapatan dan membuat jualan sehingga mencecah 5 – 7 angka? Dengan hanya memasarkan produk orang lain dan mengambil untung yang sederhana sebagai dropship eCommerce, anda juga bakal berjaya membuat jualan 5 -7 angka untuk sebulan.  Sebelum itu, mari kita kenali maksud dropship dan konsep bisnes sebagai dropship eCommerce.

Maksud Dan Konsep Dropship eCommerce

teknik dropship berjaya

Dropship eCommerce adalah keahlian anda sebagai ahli jualan atau pemasaran yang bertugas untuk memasarkan sesuatu produk dengan keuntungan dan komisen yang tertentu.  Sebagai ahli dropship eCommerce, anda hanya perlu memasarkan produk tanpa perlu menyimpan stok, mengambil barang dan tidak perlu post barang. Pendek kata, anda hanya perlu fokus untuk membuat jualan sahaja.  Mudah bukan?

Bagaimana Ingin Menjadi Dropship eCommerce Yang Berjaya?

tips menjadi dropship rahsia

Sebenarnya tidak sukar untuk menjadi dropship eCommerce yang berjaya membuat jualan 5 – 7 angka untuk sebulan bagi 1 produk yang anda jual sekalipun.  Untuk menjadi dropship eCommerce yang berjaya, anda harus memasarkan produk anda dengan teknik dan strategi yang betul seperti mereka yang telah berjaya menjana pendapatan 5 hingga 7 angka.  Teknik dan strategi perlulah selaras dengan perkembangan teknologi moden sekarang di mana anda juga boleh mula menjana pendapatan dengan menjual produk fizikal di pasaran tempatan dan juga antarabangsa.

Tips Menjadi Dropship eCommerce Berjaya Buat Jualan 5 – 7 Angka

rahsia menjadi dropship terbaik

Menjadi dropship eCommerce yang top dan berjaya membuat jualan 5 – 7 angka memerlukan anda menukar cara pemasaran anda kepada sistem yang lebih mudah, cepat, efisien dan efektif.  Pasti anda tertanya-tanya apakah tips untuk menjadi dropship eCommerce berjaya membuat jualan 5 – 7 angka. Jangan risau, anda boleh ikuti tips menjadi dropship eCommerce berjaya menjana 5 – 7 angka!

#1 – Kajian Dan Strategi Memilih Produk

kajian menjadi dropship

Perkara pertama yang harus anda lakukan dalam memilih produk untuk program dropship adalah melakukan kajian mengenai produk terlaris dan hot dalam pasaran tempatan dan antarabangsa.  Dengan membangunkan produk yang mendapat permintaan ramai dan menyeluruh, anda mampu menjadi dropship eCommerce yang berjaya membuat jualan 5 hingga 6 angka sebulan. Anda boleh mengkaji dan mengaplikasikan strategi dalam pemilihan produk yang hot dan diperlukan oleh orang ramai.

#2 – Kedai eCommerce

cari pembeli secara online

Walaupun anda adalah ahli dropship, tetapi amat penting untuk anda mempunyai kedai eCommerce sendiri.  Kedai eCommerce yang dimaksudkan adalah laman web perniagaan anda yang mempunyai sistem jualan dan pembelian yang mudah digunakan serta mesra mengguna.  Anda boleh membuat website eCommerce atau mengupah website developer untuk membina website eCommerce anda.

#3 – Gambar Yang Menarik

tips menjadi dropship hebat

Gambar produk yang cantik dan menarik amat penting dalam mendapatkan engagement atau menarik pelanggan masuk lebih lama dan mendalam lagi di website eCommerce anda untuk melihat senarai barangan yang anda pasarkan.  Anda perlu tahu cara untuk design gambar produk yang cantik dan menarik serta membuatkan pelanggan terus membeli setelah masuk ke laman eCommerce anda.

#4 – Tahu Target Atau Sasaran Pelanggan

ideal customer

Menjadi dropship eCommerce yang berjaya membuat jualan sebanyak 5 – 7 angka juga memerlukan anda mengkaji dan mengetahui siapakah target sasaran pelanggan produk yang akan anda pasarkan. Sebagai contoh, anda perlu menjual atau memasarkan produk skincare wanita kepada golongan wanita sahaja. Jika target sasaran anda tepat, kebarangkalian untuk anda mendapatkan pelanggan dalam tempoh masa yang terdekat adalah amat mudah!

#5 – Mewujudkan Avatar

tips dropship berjaya customer avatar

Avatar adalah watak yang boleh anda wujudkan dalam menjual produk anda dari segi menjadikan testimoni sebelum dan selepas pada watak anda untuk memberi emosi yang lebih mendalam kepada semua pelanggan anda.  Website atau laman sosial yang anda gunakan bukan sahaja berfungsi untuk menjual tetapi ia juga boleh digunakan dalam memberi pendekatan pelanggan untuk menggunakan produk anda. Anda boleh selitkan testimoni dan kisah kejayaan mereka yang menggunakan produk anda di laman website atau laman media untuk pemasaran anda.

#6 – Sistem Pembayaran Terus

tips menjadi dropship pembayaran online

Payment Gateway adalah konsep sistem pembayaran terus yang boleh anda gunakan untuk memaksimakan keuntungan anda dimana pelanggan yang melihat produk anda boleh terus membeli, membuat pembayaran dan mendapatkan produk anda dengan mudah dan pantas.  Konsep ini memudahkan anda kerana anda tidak perlu pm pelanggan, tidak perlu wasap dan sebagainya. Malah, sistem payment gateway eCommerce ini secara automatiknya dapat membantu anda menyimpan database pelanggan yang lawati wesite eCommerce anda.

Shopievo – Dropship Platform eCommerce

panduan shopievo untuk dropship berjaya

Shopievo adalah platform eCommerce bagi anda yang bergerak sebagai dropship dalam memasarkan produk di seluruh Malaysia dan luar negara.  Shopievo berkesan bagi anda yang ingin mendapatkan jualan dengan mudah dan pantas tanpa perlu berkomunikasi dengan pelanggan, membalas wasap atau mesej pelanggan dan ingin meningkatkan hasil jualan produk anda.  Percaya atau tidak, Shopievo telah banyak membantu ramai pemilik bisnes, ejen dan dropship dalam mendapatkan jualan setinggi 5 – 7 angka. Dropship eCommerce juga terbukti dapat menjana pendapatan 5 – 7 angka setelah menggunakan Shopievo.

Konsep Dan Objektif Shopievo

shopievo panduan untuk menjadi dropship tempatan

Shopievo merupakan ilmu perniagaan yang meliputi sistem dan aplikasi eCommerce yang berfungsi mengandakan jualan anda khususnya dropship produk.  Objektif Shopieve adalah untuk membantu anda mendapatkan sistem terbaik eCommerce yang memudahkan pelanggan segera membuat pembelian setiap kali terjumpa produk anda tidak kiralah pasaran antarabangsa ataupun tempatan.  Shopievo terdiri daripada video tutorial iaitu real live kes study yang akan menunjukkan anda cara-cara membuat jualan dari mula sehingga closed sales dan mencecah 5 – 7 angka!

Shopievo Sesuai Untuk Anda Semua Terutamanya

panduan terbaik menjadi dropship

Shopievo sesuai untuk semua peniaga di Malaysia terutamanya anda yang ingin menjana pendapatan lumayan walaupun anda adalah seorang dropship sahaja.  Shopievo menggunakan sistem eCommerce yang membolehkan anda menjana jualan 5 – 7 angka dengan mudah!

 • Anda yang merupakan ahli dropship untuk produk yang berada di pasaran
 • Anda yang ingin melakukan bisnes online tetapi tidak tahu cara untuk memasarkannya
 • Anda yang ingin berniaga online tetapi tiada masa untuk mempromosi produk anda
 • Anda yang sudah jemu dengan ilmu bisnes yang tidak pernah menjadi
 • Anda yang ingin melakukan bisnes secara sistematik dan efektif dengan sistem yang mudah dan senang.
 • Anda yang tidak suka melayan pelanggan yang banyak kerenah, yang perlu pm dan sebagainya
 • Anda yang inginkan bisnes anda menjadi lebih besar dan berjenama seperti bisnes besar yang lain.

Kandungan Video Shopievo Yang Anda Akan Belajar

video shopievo untuk dropship

Secara umumnya, Shopievo mengajar anda melakukan bisnes secara praktikal berasaskan video real live case study yang membolehkan memilih niche bisnes anda, memilih produk untuk anda jual, mendapatkan eCommerce yang memudahkan pelanggan masuk terus membeli di wesite eCommerce anda.  Shopievo terdiri daripada 4 jenis fasa iaitu fasa pembangunan, fasa teras, fasa perkembangan dan fasa kestabilan.

Fasa Pembangunan

fasa pembangunan shopievo

Fasa pembangunan adalah langkah pertama permulaan anda dalam sistem dropship eCommerce untuk anda memahami konsep dropship dan cara eCommerce sistem dilakukan.  Sama ada anda sudah memiliki perniagaan atau belum, anda boleh mengkaji produk dan permintaan dalam pasaran tempatan dan antarabangsa disini.

 • Pengenalan
 • Model Bisnes Dropship e-Commerce
 • Kajian & Pemilihan Niche
 • Store – Pengenalan
 • Store – General Setup
 • Store – Kenali Features
 • Payment Gateway
 • Facebook Business Manager Setup & Page
 • Facebook Pixel – Pengenalan

Fasa Teras

video shopievo untuk dropship teras

Fasa teras mengandungi cara-cara peniaga untuk mengenali pelanggan dan menjalankan sistem pemilihan produk serta lain-lain lagi termasuklah Facebook Ads.

 • Pengenalan
 • Kajian & Strategi Pemilihan Produk Hot (1st Validation Process)
 • Supplier – Senarai & Tips Memilih Supplier
 • Strategi Penetapan Harga Jualan Produk
 • Audience & Potensi Avatar
 • Cara Design Gambar Yang Menarik
 • Cara Upload Produk ke Store
 • Setup & Semak Facebook Pixel
 • Pengenalan Struktur Facebook Ads
 • 2nd Validation Products Process

Fasa Perkembangan

pengembangan dropship

Fasa perkembangan fokus kepada strategi untuk anda mendapatkan pelanggan terus ke website anda setiap masa. Dengan menggunakan teknik pemasaran terbaru ini, sudah pasti traffik website anda semakin meningkat dan menjadi pilihan ramai walaupun anda seorang ahli dropship eCommerce dan peratusan bagi seorang dropship membuat jualan 5 – 7 angka adalah sangat tinggi.  

 • Pengenalan
 • Persediaan Jualan & Keuntungan
 • (Produk 1) PURCHASE
 • (Produk 1) ATC
 • (Produk 1) IC
 • (Produk 2) PURCHASE
 • (Produk 2) ATC
 • (Produk 2) IC/PURCHASE
 • Fahami Apa Itu Attribution/Conversion Window
 • Kesimpulan J & K ( Nota Keramat )

Fasa Kestabilan

kestabilan dropship di malaysia

Anda akan diajar dan ditunjukkan cara-cara untuk melebarkan perniagaan anda dengan lebih jauh lagi secara konsisten dan lebih baik lagi.  Fasa kestabilan bertujuan untuk menstabilkan bisnes untuk menjana pendapatan lumayan iaitu jualan 5 – 7 angka.

 • Pengenalan
 • Bisnes Print On Demand Malaysia (P.O.D)
 • Apps
 • Copywriting for Ecommerce (Aqif Azizan)
 • Dropship With __________
 • FB Messenger Strategy

Shopievo Berkesan Untuk Dropship eCommerce

dropship shopievo panduan terbaru

Tahukah anda apakah sebab utama Shopievo amat sesuai digunakan untuk anda yang bergelar ejen dropship? Strategi dan teknik yang akan diajar di Video Shopievo adalah 100% sesuai digunakan bagi anda yang terasa susah membuat jualan, mendapat banyak persaingan dan memerlukan sistem efektif untuk menjalankan bisnes eCommerce anda.  Berbanding dengan sistem manual yang anda sendiri perlu iklankan bisnes anda setiap hari, Shopievo membantu anda menjimatkan masa anda daripada terpaksa membuat iklan setiap hari di laman sosial dan lain-lain lagi.

Jom Dapatkan Video Shopievo Percuma Untuk Dropship eCommerce

Anda boleh mendapatkan video percuma berkenaan Dropship eCommerce dari Shopievo segera! Berita baik bagi anda yang serius ingin menjadi dropship eCommerce yang berjaya membuat  jualan 5 – 7 angka, video percuma yang diberikan ini sangat membantu anda dalam menyelesaikan masalah perniagaan anda berkaitan eCommerce. Ramai yang telah berjaya menjana pendapatan 5-7 angka dengan menggunakan video Shopievo. Jom dapatkan video percuma dari Shopievo!

order shopievo 2 sekarang

SHOPIEVO | TIPS MENJADI DROPSHIP ECOMMERCE BERJAYA BUAT JUALAN 5 – 7 ANGKA

Akses 21 FREE Video >> https://www.facebook.com/wazeenofficial/posts/2154556394561790

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: