Review
Feb 21, 2018, 10:11am

Tips Meningkatkan Tenaga Dalaman Lelaki


Memiliki tenaga dalaman yang kuat tentu menjadi idaman kebanyakkan lelaki.  Untuk kuatkan tenaga dalaman lelaki, ianya perlu amalan yang betul selain memerlukan usaha yang konsisten dan betul sepanjang masa. Dengan melakukan amalan menguatkan tenaga dalaman ini menjanjikan peningkatan prestasi dan keupayaan seksual anda yang baik. Anda yang sering menjaga kesihatan dan mengelakkan pelbagai perkara yang membolehkan merosakan kekuatan tenaga batin dan penurunan tenaga batin akan menjadikan tahap tenaga Anda sentiasa tinggi dan berkeupayaan.

tips meningkatkan tenaga dalaman lelaki

Tips meningkatkan tenaga dalaman lelaki yang boleh dikongsikan disini adalah seperti berikut. Ini merupakan amalan yang sering diamalkan dalam masyarakat melayu dan mampu memberikan kesan yang baik kepada para suami.

Tips Meningkatkan Tenaga Dalaman Lelaki

1. Jangan Makan Terlalu Banyak

Jangan makan makanan pada jumlah yang terlalu banyak. Perut yang terlalu penuh akan lemahkan batin anda secara mendadak. Batin seseorang akan lebih kuat jika perutnya lebih banyak lapar daripada kenyang.

jangan makan banyak tips meningkatkan tenaga dalaman lelaki

2. Pengambilan Vitamin C, Minum Susu Dan Protein

Ketiga–tiga gabungan ini boleh menguatkan sistem pertahanan badan dan seterusnya meningkatkan tenaga batin anda. Untuk sumber protein, anda boleh ambilnya daripada daging ikan segar, daging ayam atau telur.”

pengambilan vitamin c tips meningkatkan tenaga dalaman lelaki

3. Kurangkan Makan Daging Merah

Hadkan mengambil daging merah sebagai makanan utama. Daging merah seperti daging lembu akan meningkatkan nafsu tidak elok di mana ia akan menyukarkan diri anda untuk mengawal tenaga batin. Tenaga batin anda akan bertambah kuat jika anda ada kesedaran untuk mengawalnya.

kurangkan makan daging merah tips meningkatkan tenaga dalaman lelaki

4. Mengesatkan Kepala Zakar

Praktik ini bertujuan untuk mengurangkan sensitiviti pada kepala zakar dan memberi latihan kepada saraf-saraf yang berhubung dengannya agar biasa dengan rasa kengiluan yang tinggi. Rasa ngilu adalah antara sebab mengapa mani terpancut lebih awal. Kepala zakar yang lebih kesat juga akan menambahkan kelazatan kepada isteri. Caranya ialah, mulakan dengan duduk seperti mahu bersila tetapi kedua tapak kaki ditemukan. Tangan kiri memegang kaki kiri dan tangan kanan memegang batang zakar (paling baik ialah bila zakar tegang di waktu pagi). Tarik nafas, kemutkan otot zakar, dekatkan kaki kiri ke kepala zakar dan geselkan telapak kaki ke kepala zakar ke arah lubang kencing, satu hala saja. Ulangilah hingga 3 kali geselan. Boleh juga diulangi hingga terasa ngilu barulah berhenti.

urutan menghilangkan ngilu kepala zakar

5. Cara Meminum Di Pagi Hari

Air yang diminum ialah Air Masak Mati (air masak yang sejuk), diminum di kala pagi dalam kedudukan seperti orang mahu merangkak. Sebelum minum tarik nafas. Tahan nafas ketika meneguk (jangan dihembuskan ke dalam gelas). Tegakkan kepala ketika meneguknya, bukan menunggangkan gelas. Minum cara ini dikatakan dapat melegakan kerongkong serta berupaya membersihkan usus perut dari kekotoran dan dahak yang terkumpul semasa tidur. Ia dibersihkan sebagai penyediaan untuk hari yang baru.

minum air di pagi hari tipss meningkatkan tenaga dalaman lelaki

6. Senaman Tenaga Dalaman

Senaman Pertama : Duduk bersila dan tegakkan tulang belakang. Letakkan tangan di atas lutut dan lebarkan dada anda. Tarik nafas sedalam-dalamnya, tahan selama 7 saat kemudian hembuskan perlahan-lahan. Ketika menghembus, kempiskan perut anda dan tumpukan pada dada sahaja. Senaman ini seeloknya dilakukan waktu subuh kerana melibatkan pertukaran udara dalam badan. Ia baik untuk tulang belakang ketika bersetubuh.

senaman 1 untuk tingkatkan tenaga dalaman lelaki

Senaman Kedua : Duduk bersila dengan kedua tapak kaki ditemukan. Tangan kanan pegang ibu jari kaki kanan dan tangan kiri memegang ibu jari kaki kiri. Tarik nafas perfahan-lahan sambil menarik ibu jari kaki anda menghampiri zakar sambil lutut mencecah lantai. Jika zakar tegang, celahkan kepala zakar di antara kedua tapak kaki. Ketika tarikan berlaku, tumpuan tenaga akan tertumpu ke otot belakang dan akan terasa ia diurut, Selepas itu barulah nafas dilepaskan secara perlahan-lahan dan meletakkan kaki kembali ke kedudukan asal. Dari kedudukan ini, tarik kedua-dua jari kaki supaya tumit terbuka ke arah hadapan dalam masa yang sama ia tetap disatukan. Tarik nafas sedalam secara perlahan-lahan dan rebahkan tubuh ke depan dalam keadaan tangan masih memegang ibu jari kaki. Kalau mampu, jejakkan kepala ke lantai. Jika tidak, lakukan setakat terdaya. Balik ke kedudukan asal dan hembuskan nafas. Senaman ini mengimbangi otot paha, belakang dan baik untuk pinggang anda. la dapat membantu meningkatkan tenaga batin yang lemah.

senaman tarik sepadan untuk kuatkan tenaga dalaman lelaki

Senaman ketiga : Kembangkan jari-jari tangan anda dan susun supaya ibu jari tangan kiri mencecah cuping telinga kanan, begitu juga Ibu jari tangan kanan pula mencecah jari kelingking tangan kiri. Tarik nafas, kemudian bengkokkan tubuh ke arah kaki kanan dan cecahkan jari kelingking kanan itu ke hujung ibu jari kanan. Lakukan sebanyak 7 kali sambil nafas ditahan. Selepas itu lepas nafas secara perlahan-lahan sambil mengangkat semula kepala ke kedudukan yang mula-mula. Ketika gerakan, pastikan kaki kanan lurus. Lakukan pula hal yang serupa dengan kaki kiri.

senaman seruling untuk kekuatan tenaga dalaman lelaki

7. Semasa Anda Mandi

Ampu atau pegang buah zakar dari bawah ke atas, sebaiknya menekup hingga seluruh batang zakar agar tidak terkena air siraman pertama. Sirami dahulu dua kepala lutut dengan air kemudian barulah sirami kepala, lantas teruskan mandi dengan menekup zakar secara yang tersebut.

senaman semasa mandi untuk kekuatan tenaga dalaman lelaki

8. Memakai Kain Sarung Ketika Tidur

Ketika tidur, adalah lebih baik memakai kain sarung dan tidak memakai celana dalam (underwear). Ini adalah untuk membolehkan darah mengalir dengan lancar di sekitar zakar serta pinggang semasa tidur. Tidurlah dengan mengiring di atas lambung kanan kerana ia mempunyai faedah kesihatan

tidur dengan kain pelikat membantu pengaliran darah pada zakar

9. Banyakkan Makan Makanan Yang Mengandungi Zink

Zink boleh meningkatkan kualiti sel darah merah anda. Sel darah merah yang sihat memastikan sistem reproduksi berjalan dengan baik. Secara tidak langsung, tenaga batin anda juga akan kuat. Contoh makanan yang mengandungi zink adalah sayur asparagus, brokoli dan daun saleri.

makanan mengandungi zat besi bagus untuk kesihatan dalaman lelaki

10. Minum Kopi Nextre

Kopi Nextre adalah kopi pracampuran herba Asli Maca dan Guarana. Seperti mana yang kita sedia maklum, maca dan guarana ni sangat-sangat baik untuk tenaga lelaki dan sangat baik untuk hubungan intim bersama pasangan. Pendek cerita, untuk kesihatan dalaman lelaki. Maca dan guarana dah terkenal sangat dalam menambah baik senjata lelaki.Jika diamalkan setiap hari,zakar anda boleh bertambah panjang,besar,keras,power dan tahan lama di ranjang. Isteri mesti tersenyum puas.

minum kopi nexxtre untuk memulihkan tenaga

Kenali Kopi Nextre – Lain Dari Yang Lain

Kopi Nextre sangat berbeza dengan kopi-kopi kuat yang lain. Ini kerana Nextre dikilangkan di BOT HOLDINGS SDN BHD yang mana umum sendiri dah tau yang BOT HOLDINGS sangat mahir dalam mengadunkan khasiat bahan asli kepada minuman premix.Contohnya seperti LEMONEX, LEMONEX ADVANCE dan HERMONEX. Ketiga-tiga minuman tersebut berlainan fungsi dan sudah mendapat tempat dalam pasaran kerana keberkesanannya. Jadi, khasiat yang ada dalam Nextre dia adun dengan sangat baik dan selamat. Tidak mengandungi dadah berbahaya dan 100% pure khasiat maca dan guarana.

kebaikan minum kopi nexxtr untuk lelaki

Kelebihan Kopi Nextre

 • 3X mengeraskan dan memanjangkan zakar
 • Tahan lama
 • Memberikan keanjalan kepada zakar
 • Memekatkan dan meningkatkan kualiti sperma lelaki
 • Mampu memberikan kepuasan yang maksimum kepada pasangan

Bahan Semula Jadi Kopi Nextre

Maca

Maca adalah sejenis ubi yang tumbuh pada 12,500 – 14,000 kaki dari aras laut di atas Banjaran Gunung Andes Plateaux, peru. maca telah ditemui oleh seorang doktor wanita, Dr Chacon. Doktor di Amerika Syarikat telah menggunakan Maca untuk mengubati pelbagai macam masalah dan penyakit seperti mati pucuk lelaki, sindrom prahaid, haid tidak menentu, sindrom menopouse (rasa panas badan, masalah kekeringan faraj, berpeluh dan kemurungan), osteoporosis (reput tulang), kemandulan, anemia, batuk kering dan TB, kanser perut dan masalah ingatan. Ia juga telah digunakan sebagai tonik kepada kanak-kanak dan untuk membantu remaja yang mengalami masalah jerawat.

maca tumbuhan untuk tambah tenaga dalaman

Ia menjadi popular di kalangan ahli bina badan untuk menambah tenaga dan membesarkan otot dan juga untuk meningkatkan ketajaman mental, meningkatkan pembinaan ketahanan mental. Antara khasiat Maca di dalam kopi Nextre adalah;

 • Menstabilkan kerisauan dan tekanan
 • Meningkatkan stamina
 • Meningkatkan kesihatan kulit
 • Meningkatkan tahap testosterone lelaki dan kesuburan
 • Menguatkan gigi dan tulang
 • Membina otot yang cergas
 • Meningkatkan tenaga, memori dan mood
 • Membina system pertahanan badan yang kuat
 • Mengandungi antioksidan yang tinggi

Guarana

Guarana atau nama botaniknya “Paullinia Cupana” adalah sejenis tumbuhan rotan menjalar yang berasal dari basin Amazon di Brazil. Buahnya bergugus-gugus. Setiap gugus boleh mencapai 25cm panjang dan mengandungi lebih kurang 50 biji buah. Apabila masak warnanya akan bertukar menjadi merah dan seraput luar akan merekah. Setiap buah yang masak mengandungi 1-3 biji benih yang berbentuk biji mata.

guarana berry bagus untuk kesihatan dalaman lelaki

Antara khasiat Guana adalah;

 • Meningkatkan kecergasan dan tumpuan
 • Menguatkan anggota tubuh
 • Mengurangkan keletihan dan ketegangan
 • Meningkatkan tahap tenaga
 • Menggalakkan penurunan berat badan
 • Melegakan sakit kepala dan migraine
 • Meningkatkan libido
 • Membersihkan usus
 • Melindungi badan dari pelbagai penyakit

Lelaki Yang Lemah Tenaga Batin Perlu amalkan Kopi Nextre

Kopi nextre patut diamalkan oleh setiap lelaki di luar sana kerana ianya amat berkesan dan paling penting ianya tiada kesan sampingan. Siapa yang perlu amalkan kopi ini? Antaranya adalah;

kopi nexxtr untuk lelaki perkasa

 • SUAMI yang disisih isteri
 • Lelaki yang ingin membesarkan saiz dan ketegangan zakar
 • Lelaki yang lemah tenaga batin dan ingin tahan lama
 • Ahli sukan yang kurang stamina
 • Warga tua yang memerlukan tenaga harian
 • Sedang berusaha dapatkan zuriat
 • Stress , cepat letih , dan sering moody

Namun begitu, Kopi Nextre tidak tertumpu pada tenaga batin sahaja. Terdapat pelbagai kelebihannya adalah Mengurangkan keletihan dan moody serta dapat membantu pertumbuhan dan pembaharuan sel-sel kulit. Selain itu, Kopi Nextre menggalakkan penurunan berat badan, melegakan sakit kepala, memberikan tenaga dan otot yang cergas dan dapat melancarkan peredaran darah. Kopi nextre tiada bahan terlarang serta meningkatkan stamina seperti seorang atlit dan mengurangkan tekanan darah tinggi.

Testimoni Pengguna Tegar Kopi Nextre

testimoni pengguna kopi nexxtr kuatkan tenaga dalaman lelaki (1) testimoni pengguna kopi nexxtr kuatkan tenaga dalaman lelaki (2) testimoni pengguna kopi nexxtr kuatkan tenaga dalaman lelaki (3)

Cara Pengambilan Kopi Nextre

 • Sehari satu sachet waktu pagi / petang
 • Atau dua jam sebelum bersama
 • Sukatan air panas / suam sebanyak 180ml
 • Minum air putih sekurangnya 3 liter sehari

Harga Pasaran Kopi Nextre

 • Sebotol ada 30 sachet
 • RM 179 SM / RM 189 SS

Dapatkan diskaun sebanyak RM40 bagi anda yang berminat untuk mendapatkan kopi Nextre.

jadi lelaki gagah perkasa dengan kopi nextre

Dapatkan Kopi Nextre Dengan Segera!!!

Bukan lelaki namanya kalau tak mampu bertahan lama. Jangan risau, jika anda menghadapi masalah lemah tenaga batin dan cepat letih, anda harus dapatkan minuman Kopi Nextre ini dengan menghubungi menerusi WhatsApp atau melayari laman Facebook dan Instagram. Cepat order SEKARANG! Kesian bini tu masih Frust dengan cerita malam tadi!

dapatkan kopi nexxtr secara online sekarang

KOPI PRACAMPURAN NEXTRE | MINUMAN TAMBAH TENAGA DALAMAN LELAKI
Hubungi: Tekan untuk telefon (0125963989) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: @tipslelakino1
Instagram: @nextre.lelakiperkasa

 

Jom Order Kopi Nextre SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Kopi Nextre SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Kopi Nextre SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: