Review
Jan 22, 2018, 11:43am

Tips Meningkatkan Penampilan Diri dan Lebih Yakin Untuk Lelaki dan Perempuan


Penampilan diri adalah sesuatu yang sangat penting oleh kaum wanita dan lelaki.  Tanpa penampilan diri yang baik, seseorang itu tidak mungkin berani untuk melangkah keluar dari pintu rumah.  Secara umumnya, penampilan diri memberi maksud keperibadian seseorang luar dan dalam.  Penampilan luar mencerminkan fizikal seseorang itu dalam berpakaian atau menjaga dirinya tentang apa yang dilihat orang mengenai dirinya.   Penampilan dalaman pula membawa maksud kecantikan dalaman atau ‘inner beauty’ dari segi sikap, tutur katanya dan juga dari segi mental. 

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 01

Penampilan diri yang baik dan menarik akan menjadikan seseorang itu tampil dengan lebih yakin dan bergaya.  Penampilan diri merupakan faktor asas untuk meningkatkan keyakinan diri dan menjadikan seseorang itu dilihat sempurna dari aspek mental dan fizikal.  Ia perlu dilihat secara menyeluruh dari hujung rambut hingga hujung kaki.  Begitulah yang sering dilihat oleh majikan diluar sana ketika waktu temuduga dan sebagainya.  Penampilan diri merupakan perkara pertama yang dinilai ketika kita berjumpa dengan seseorang untuk kali pertama.  Ia juga sering dikaitkan dengan ‘first impression’.  

Tips Meningkatkan Penampilan Diri dan Lebih Yakin

Tips-Meningkatkan-Penampilan-Diri-14

Bagaimanakah cara untuk meningkatkan penampilan diri anda? Penampilan diri yang menarik memberikan anda aura positif untuk lebih berjaya dan dihormati ramai.  Keyakinan diri akan lebih terserlah dan semua orang akan sukakan kita! Bayangkan sekiranya di sekolah, tempat kerja, hospital, pejabat dan semua tempat yang kita pergi, orang akan menyenangi kita. Seronoknya!

Tips Meningkatkan Penampilan Diri dan Lebih Yakin
#1. Mempunyai model, idola, mentor atau inspirasi

Penampilan diri berkait dengan bidang fesyen atau cara kita berpakaian.  Secara fizikalnya, jika kita terlihat menarik di luar, sudah tentu orang akan menyukai kita dan senang dengan kita.  Cara penampilan diri yang menjadikan anda lebih yakin adalah dengan mengikuti dan mempelajari cara berpakaian yang sesuai dengan anda.  Anda harus berpakaian sesuai mengikut diri fizikal anda. Bukan main terjah saja baju apa yang anda ingin pakai.  Sebagai contoh, jika anda berbadan gempal, anda tidak sesuai memakai pakaian yang terlalu sendat sehinggakan susah untuk bernafas. Anda perlu ada satu model atau inspirasi untuk dijadikan contoh dalam berfesyen dan berpakaian. 

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 03

Contoh-contoh ini anda boleh dapatkan di internet, buku dan majalah fesyen dan pelbagai lagi.  Apatah lagi pada zaman teknologi yang sangat canggih ini, ramai youtuber, vlogger atau blogger yang menjadi pakar fesyen.  Mereka banyak memberikan maklumat serta membuat tutorial dalam mengajarkan anda tentang cara berpakaian.   Salah satu inspirasi dalam berfesyen yang telah menjadi ikutan ramai adalah Vivy Yusof.  Ramai pengikut dan netizen yang menjadikan dia contoh dalam berpakaian.  Dengan mengikuti mereka, anda bukan saja dapat mengetahui cara berpenampilan diri dalam berpakaian, malah anda juga dapat mengikut trending semasa dalam berfesyen.

Tips Meningkatkan Penampilan Diri dan Lebih Yakin
#2. Menjaga Penampilan Diri dan Kebersihan

Penampilan dan kebersihan diri sering dianggap remeh oleh segelintir masyarakat.  Penampilan yang teruk menjadikan keperibadian seseorang kelihatan teruk dan tidak yakin.  Justeru orang yang melihat juga tidak akan yakin dengan mereka.  Kebersihan penting dalam penampilan diri seseorang dan mencerminkan keperibadian yang suci, bersih lagi menyejukkan hati.  Anda bukan sahaja perlu memakai pakaian yang bersih, tetapi anda perlu menjadikan diri anda sebersih-bersihnya iaitu dengan perkara asas seperti menggosok gigi, mencuci wajah, mandi, menghilangkan kotoran dan menghilangkan bau badan dan macam-macam lagi.  

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 02

Adalah amat penting untuk anda memastikan barang-barang yang anda gunakan juga berada dalam keadaan yang bersih bagi memastikan diri anda bersih dan selamat.  Barangan seperti alat mekap, berus mekap dan barang-barang lain juga perlulah dibersihkan mengikut kesesuaian barang tersebut. Berdasarkan cara anda menjaga dan membersihkan peralatan anda, secara automatiknya ini akan menggambarkan keperibadian anda juga.

Tips Meningkatkan Penampilan Diri dan Lebih Yakin
#3. Positif Minda dan Tindakan

Bagi meningkatkan penampilan diri dan lebih yakin, anda perlu ada fikiran yang positif.   Merujuk kata-kata dari pakar motivasi yang berasal dari Canada, Brian Tracy, ‘One needs to develope a more positive attitude with positive affirmations to build your selfs confidence’. 

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 05

Seseorang itu akan lebih yakin sekiranya dia menerapkan sikap yang positif dan semangat yang positif.  Di samping itu, anda juga perlu ada matlamat yang jelas seperti menjadi yakin dan berketerampilan untuk lebih berjaya dan menjadi seseorang.   Dengan matlamat yang jelas, ia akan memudahkan anda bertindak.  Tindakan yang anda lakukan juga adalah betul kerana anda telah letakkan matlamat dan target apa yang anda mahu jadi dan kelihatan.  Semua orang yang mempunyai matlamat dan wawasan akan menjadikan hari mereka lebih bermakna dalam semua keadaan seperti berpenampilan dan cara mereka berinteraksi.  Seseorang itu juga akan menjadi ramah dan selalu menebarkan senyuman.  Oleh itu, aura positif akan dapat dihasilkan.  

Tips Meningkatkan Penampilan Diri dan Lebih Yakin
#4. Sentiasa Mengamalkan Bauan Aroma yang Wangi

Sebagai manusia, kita mempunyai pancaindera yang berfungsi dan memberi kesan kepada kehidupan kita seharian, justeru ia juga memberi kesan kepada personaliti dan penampilan kita.  Hidung merupakan anggota yang dimiliki semua orang dan menjadikan kita cenderung untuk menghidu bau-bauan yang wujud disekitar kita.  Aura positif akan menjadikan kita lebih yakin juga datangnya daripada bau-bau yang wangi dan ini juga akan menjadikan kita dapat meningkatkan penampilan diri dalaman dan luaran. 

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 04

Anda pasti teruja dan berasa tertarik apabila melihat seseorang lalu di hadapan anda dengan bau yang cukup wangi dan menyegarkan.  Tarikan daripada aroma itu membuatkan anda merasakan seseorang itu pandai berpenampilan dan sangat yakin diri.  Itulah perubahan mudah yang anda patut mulakan.   Jika anda bukanlah orang yang memakai wangian, anda boleh cuba mencari wangian yang anda suka dan terbaik di pasaran.  Kebanyakan wangian diluar sana telah diproses secara berbeza dan memberikan kesan yang berbeza.  Ada wangian yang cuma bertahan beberapa minit ketika anda memakainya.  Ada pula wangian yang bertahan wanginya lebih daripada 24 jam atau sehari.

Sweet Perfume Terengganu House

Sweet perfume Terengganu house merupakan sebuah perniagaan yang memberikan kelembutan aroma yang menyegarkan kepada anda semua.   Sesiapa sahaja yang ingin membuat perubahan drastik dalam penampilan mereka, Sweet Perfume merupakan penyelesaiannya.

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 07

Perniagaan yang bermula pada 11 Oktober 2010 ini mempunyai kepakaran dalam membantu anda memastikan aroma indah dan wangi bertapak didalam rumah anda, pejabat, kereta, dapur dan paling penting di dalam diri anda.  Wangiannya sangat harum dan menjadi pilihan peminat perfume dan minyak wangi di Malaysia.  Wangian perfume sweet ini juga mempunyai manfaatnya yang tersendiri.  Ia akan meningkatkan aura positif dan menjadikan penampilan anda kelihatan menarik dan berseri-seri.  Selain memastikan penampilan diri anda terserlah, Sweet Perfumes juga menjual pati perfume yang diimport dari luar negara, perfume botol roll on dan botol spray serta menjual bahan-bahan campuran untuk perfume.  Terdapat pelbagai jenis wangian untuk kereta, rumah dan untuk dipakai sendiri.  Pihak Sweet Perfume juga menerima tempahan goodies untuk majlis keramaian dan membolehkan pelanggan menggunakan nama  sendiri untuk perfume.   

Aroma Suci dan Menjimatkan

Wangian yang halal dan suci ini bakal menyegarkan anda sepanjang hari kerana ia bertahan lama dan boleh dibawa ke dalam solat kerana tidak mempunyai alkohol sama sekali.

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 06

Mahukah anda kelihatan sentiasa wangi dan berseri-seri sepanjang hari? Ya.  Anda tidak perlu risau kerana wangian ini tahan lama lebih 24jam.  Nak solat pun tiada masalah.  Bukan saja wangian diri, wangian rumah dan kereta juga tahan lama.  Lagi lama tahan,bermaksud lagi sedikit anda guna untuk harian, maka lagi lambat akan habis! Ini juga dapat menjimatkan anda.  Tak perlu nak beli banyak kali, malah harga pula mampu milik.  Rumah sentiasa berbau wangi, badan segar hari-hari, penampilan diri terserlah dan keyakinan diri pula milik anda semua.  Itulah rahsianya penampilan diri anda makin hari makin ditingkatkan.  Sweet Perfume juga mempunyai 3 prinsip iaitu mudah, murah dan menyegarkan.    Hari-hari anda akan lebih mudah dan menyegarkan dengan menggunakan perfume sweet ini.  

Pelbagai Jenis Wangian Sweet Perfumes

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 09

Wangian  sweet perfume terbahagi kepada beberapa jenis iaitu apple blossom, lemon, Britney spears, bombshell, forbidden roses,incanto shine, vanilla, lady gaga, strawberry, dior addict, honeydew dan banyak lagi.  Nama wangiannya saja sangat menarik, apatah lagi bau setelah memakainya.  Seperti biasa, wangian ini semua tidak mempunyai alkohol sama sekali.  Selain itu, terdapat beberapa jenis perfume lagi yang dijual oleh Sweet Perfume dan wangian ini juga mendapat permintaan ramai.  Nak tahu wangian apa? Anda boleh lihat di page Sweet Perfume Terengganu House.  Kadang-kadang Sweet Perfume Terengganu House ini juga mengadakan promosi dan harganya sangat menarik sekali.  Harga biasa pun sangat berpatutan dan anda patut mencubanya.

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 12

Testimoni

Banyak kesan-kesan positif yang telah berlaku kepada mereka-mereka yang telah mencuba Sweet Perfume ini. Anda boleh melihat testimoni dibawah dan anda sendiri boleh mencubanya!  Wangian melekat di sudut tempat anda iaitu dapur, bilik dan juga kereta.  Wangian bertahan lama dan masih wangi. Wah, kalau macam ini, rumah jadi seperti istana yang sentiasa wangi dan berseri-seri cantiknya.  Tetamu datang pun kita tak risau.  Kalau boleh nak buat open house banyak kali nak bagi tetamu datang rumah sebab rumah wangi dan best!!!

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 10 Tips Meningkatkan Penampilan Diri 11

Spray dekat baju pun boleh tahan lama.  Baju wangi, diri sendiri wangi, penampilan diri kita makin hebat dan lebih yakin selepas guna Sweet Perfume.  Anda perlu cuba untuk nikmati perubahan yang bakal terjadi pada diri anda selepas ini.  Ia akan menyeronokkan anda untuk berjumpa dengan ramai orang dan suka hadiri majlis-majlis, malah anda akan tidak sabar untuk pergi ke kerja.  Semangat anda yang membuak-buak adalah disebabkan oleh aura wangian yang memberikan kesan positif kepada anda.   

Anda nak penampilan anda terserlah dengan Sweet Perfume?  Nak keyakinan diri anda bertambah secara drastik? Hubungi Sweet Perfume Terengganu House sekarang untuk dapatkan Sweet Perfume yang hebat ini!

Tips Meningkatkan Penampilan Diri 13

Jom Dapatkan Sweet Perfumes SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Sweet Perfume Terengganu House Pt7283 Jalan Jati 1 Perumahan Bukit Kuang Sejahtera Taman ketapang 3 Bukit Kuang, 24000 Kemaman Terengganu.

   
Jom Dapatkan Sweet Perfumes SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Sweet Perfumes SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: