Review
Sep 3, 2018, 1:07pm

Tips Menghilangkan Kotoran Dan Minyak Di Muka Dengan Berkesan


tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

Muka berminyak dan penuh dengan kotoran akibat radikal bebas dan faktor pemakanan menjadikan wajah lebih bermasalah dan mudah tumbuh jerawat. Amat penting untuk anda menghilangkan kotoran dan minyak di muka dengan berkesan, mudah dan pantas.  Ketika anda sibuk seharian di pejabat, jangan lupa untuk meluangkan masa bagi menghilangkan kotoran dan minyak di muka terlebih dahulu sebelum mula tacap dan tacap!

tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

Ramai yang tidak sedar bahawa kotoran dan minyak di muka boleh dihilangkan dengan cara yang mudah dan berkesan tetapi masih ramai yang abaikan sekiranya bekerja di pejabat atas alasan tiada masa dan sebagainya.  Sebenarnya, untuk menghilangkan kotoran dan minyak di muka dengan berkesan, terdapat beberapa cara yang perlu anda lakukan supaya minyak muka dapat dikurangkan dan dapat mencegah berlakunya jerawat.

Tips Menghilangkan Kotoran Dan Minyak di Muka Dengan Berkesan

Tips #1 – Amalkan Toner Untuk Wajah

toner tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

Toner boleh dipakai selepas mandi atau setelah mencuci wajah anda dengan bersih. Toner bertujuan untuk menganjalkan kulit, menghilangkan minyak muka dan melembabkan kulit anda secara semulajadi.

Tips #2 – Jaga Pemakanan

makanan tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

Anda juga boleh merawat kulit wajah dari dalam iaitu dengan menjaga pemakanan anda.  Makanan berminyak dan berlemak wajib anda hindari demi menjaga kulit wajah malah anda harus melebihkan makanan berkhasiat dan minyak air putih dengan banyak.

Tips #3 – Memakai Scrub

scrub tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

Scrub perlu dipakai untuk menghilangkan sel-sel kulit mati atau kotor yang masih ada di kulit anda tanpa anda sedari.  Selalunya, kotoran dan minyak muka akan bertapak di sel kulit mati pada wajah anda. Anda boleh memakai scrub bagi menghilangkan sel kulit mati dan menghasilkan sel kulit baru yang cantik.

Tips #4 – Tea Tree Oil Facial Wipes

tea tree wipe tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

Tea Tree Oil Facial Wipes by Sua-so adalah pencegah kotoran dan minyak muka yang sangat berkesan untuk semua jenis kulit.  Ia bersifat anti-bakteria, anti-radang dan membantu membuka lubang pori-pori wajah untuk menyahkan kotoran dari setiap celah-celah kulit wajah. Tea Tree Oil Facial Wipes sesuai untuk kegunaan harian dan merupakan skincare semulajadi yang sangat bagus untuk kulit.

Kandungan Tea Tree Oil Facial Wipes

kandungan tea tree wipes

Facial Wipes Tea Tree Oil yang merupakan produk keluaran Sam Beautylab ini diperbuat daripada daun pokok teh yang sentiasa digunakan sebagai perubatan tradisional dalam masyarakat Australia. Daun pokok hijau ini mempunyai banyak manfaat terhadap kulit wajah anda.

Bebas Alkohol Dan Paraben

tea tree wipes bebas alkohol

Tea Tree Oil Facial Wipes tidak mengandungi alkohol dan paraben di mana hasil penyelidik telah menunjukkan bahawa alkohol yang bersifat kering akan memudahkan bakteria dan virus hinggap pada kulit manakala paraben menyebabkan sel kanser meningkat.

kebaikan tea tree wipes

Alkohol juga akan menyebabkan radikal bebas sebati dengan kulit sehingga menjadikan kulit mengalami pra-penuaan, pigmentasi kulit dan bintik-bintik coklat pada kulit.

Fungsi Tea Tree Oil Facial Wipes

fungsi tea tree wipes tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

 • Menghilangkan kotoran dan minyak pada wajah yang berlebihan
 • Mengatasi masalah kulit kering dan kusam yang mudah berminyak dan kotor untuk kulit lebih lembab, segar dan sihat.
 • Merawat jerawat dan cela wajah seperti jeragat, parut dan sebagainya bagi melawan bakteria dan ragi yang terdapat pada kulit wajah anda.
 • Menyihatkan wajah daripada penyakit seperti resdung, selsema dan lain-lain lagi yang disebabkan oleh bakteria atau radikal bebas yang terlekat pada wajah.
 • Membuang mekap atau solekan anda yang nipis atau tebal dengan mudah, pantas dan bersih.
 • Memulihkan keseimbangan semulajadi kulit wajah anda dengan menyekatakan tona warna pada kulit wajah.
 • Menghilangkan dan meredakan kegatalan dan radang kulit yang terjadi akibat gigitan serangga dan alahan.
 • Membantu membuka liang pori wajah bagi mengeluarkan segala kotoran pada wajah
 • Mengeluarkan toksin dan kotoran wajah serta mencegah liang kulit daripada tersumbat
 • Menyegarkan dan melembabkan kulit secara semulajadi

tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka mudah

Kelebihan Tea Tree Oil Facial Wipes

 • Mudah Digunakan

tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka terbaik

Tea Tree Oil Facial Wipes mudah digunakan pada bila-bila masa dan di mana sahaja kerana saiznya yang kecil senang untuk dibawa ke mana sahaja.  Anda boleh menanggalkan mekap dengan mudah di luar rumah tanpa basuh atau cuci muka sepenuhnya.

 • Selamat Dan Semulajadi

tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka selamat

Tea Tree Facial Wipes bukanlah toksid dan ia tidak merengsa.  Ia sesuai digunakan untuk semua jenis kulit serta amat berkesan dalam menghilangkan kotoran dan minyak di muka. Sifat anti bakteria dan anti radang menghalang kulit wajah menjadi semakin berminyak dan kotor setelah menyapu facial wipes ini pada kulit.

 • Mencegah Penyakit

tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka cegah penyakit

Anda yang mengalami penyakit akibat kekotoran dan bakteria pada wajah seperti selsema, resdung, sinus, hidung tersumbat, sakit dada, sakit kepala dan lain-lain lagi boleh dicegah dengan mudah.  Facial Wipes Tea Tree Oil yang berfungsi menghilangkan kotoran dan minyak pada wajah ini juga dapat mencegah pelbagai penyakit.

 • Menghilangkan Bau Badan

hilangkan bau badan

Anda juga boleh menghilangkan bau badan seperti badan, ketiak dan kaki dengan menggunakan facial wipes Tea Tree Oil.   Hanya sapu pada bahagian tersebut, kotoran dan bakteria akan disingkirkan malah bau badan akan hilang dengan mudah.

Testimoni Tea Tree Oil Facial Wipes

testimoni tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka testimoni tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka testimoni tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka testimoni tips menghilangkan kotoran dan minyak di muka

Jom Hilangkan Kotoran Dan Minyak Muka Dengan Tea Tree Oil Facial Wipes

tea tree facial wipes

Ramai pengguna sangat berpuas hati dengan Tea Tree Oil Facial Wipes yang mempunyai banyak kegunaan dan manfaatnya. Facial Wipes Tea Tree Oil ini terbukti menghilangkan kotoran dan minyak di muka dengan berkesan! Jom dapatkan Tea Tree Oil Facial Wipes yang mudah, murah dan terbaik.

TEA TREE OIL FACIAL WIPES | TIPS MENGHILANGKAN KOTORAN DAN MINYAK DI MUKA
Hotline:  Tekan untuk telefon (011-37293265) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Noor Azlina Hamzah
Instagram: @sarah_suaso

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: