Review
Jun 22, 2018, 12:38pm

Tips Menghilangkan Jerawat Dan Mencerahkan Kulit Dengan Cepat Serta Berkesan


tips menghilangkan jerawat

Jerawat merupakan musuh utama wanita. Memiliki wajah yang mempunyai jerawat pastinya menyukarkan anda dalam menjalani kehidupan harian dan seringkali terganggu kerana kesakitan dan tidak selesa pada wajah.  Selain itu, anda yang berkulit gelap pula pasti tidak yakin dengan penampilan dan kulit wajah. Kulit cerah adalah idaman semua wanita yang ingin tampil cantik dan menarik namun tidak semua wanita mampu merealisasikan impian tersebut.

cara hilangkan jerawat

Menghilangkan jerawat dan mencerahkan kulit merupakan usaha keras yang dilakukan oleh semua wanita bagi mendapatkan kulit yang lebih anjal, cerah, putih berseri serta tiada jerawat dan cacat cela pada wajah.  Siapa yang tidak mahukan wajah yang bersih tanpa jerawat dan cerah? Semua orang inginkannya! Mari kita lihat tips menghilangkan jerawat dan mencerahkan kulit dengan cepat dan berkesan.

Tips #1 – Wapkan Muka

tips menghilangkan jerawat wap

Liang pori-pori akan terbuka sekiranya anda mewapkan muka anda dengan air panas atau air suam.  Cara yang paling mudah sekali adalah meletakkan air panas atau suam di dalam mangkuk dan kemudian wapkan muka anda berdekatan mangkuk tersebut.  Wap muka menjadikan liang pori-pori mengeluarkan kotoran dan radikal bebas yang menyebabkan resdung dan jerawat berlaku. Ini adalah cara yang sangat berkesan bagi menghilangkan jerawat dan sering dilakukan di spa atau saloon.

Tips #2 – Masker Tomato

tips menghilangkan jerawat masker tomato

Tomato kaya dengan vitamin dan mineral yang sangat tinggi khasiatnya.  Disamping dapat melicin dan melembutkan kulit wajah, ia juga sangat berkesan dalam menghilangkan jerawat serta mencerahkan kulit. Anda boleh kisar tomato untuk dijadikan masker tetapi seeloknya anda boleh tonyohkan sahaja tomato mentah ke kulit wajah.

Tips #3 – Bawang Putih

bawang putih tips menghilangkan jerawat

Bawang putih sangat terbukti dalam menghilangkan kotoran atau kegatalan wajah muka.  Anda boleh mengambil seulas bawang putih dan buka kulitnya lalu disapukan kepada bahagian wajah yang mempunyai jerawat.  

Tips #4 – Lidah Buaya

aloe vera tips menghilangkan jerawat

Pokok lidah buaya bersifat antioksidan dan anti bakteria dimana ia berfungsi menghilangkan kuman, bakteria serta kekotoran pada wajah.  Lidah buaya dapat melicin dan melembabkan kulit wajah serta menghilangkan jerawat. Sekiranya anda ingin mencerahkan wajah, campurkan lendiran pada pokok lidah buaya tersebut bersama bedak sejuk.  

Tips #5 – AHA, BHA, PHA 30 Days  Miracle Toner

tips menghilangkan jerawat miracle toner

AHA, BHA, PHA 30 Days  Miracle Toner adalah toner wajah yang sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita yang mempunyai pelbagai masalah kulit wajah seperti jerawat, jeragat, parut, pori pori terbuka serta muka yang kusam, gelap dan berminyak.  Toner Miracle ini merumuskan segala bahan semulajadi yang selamat dan merupakan produk original dari Korea Selatan yang sangat berkesan serta mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan KFDA (Korean Food & Drug Approved).  

sumbyme miracle toner

Toner Miracle yang dihasilkan di Korea di bawah jenama Somebymi dan diedarkan oleh Syarikat BOOS Global ini selamat, mendapat kelulusan KKM dan mempunyai kesan yang sangat efektif dan berkesan bagi kulit wajah seseorang.  Toner Miracle ini memastikan dalam masa 30 hari, kulit anda akan lebih cerah tanpa jerawat.

Kandungan Utama Dan Cara Toner Miracle Bertindak

kandungan miracle toner

Toner Miracle terdiri daripada bahan semulajadi seperti pokok teh 10000 PPM, ekstrak buah betik serta kandungan AHA, BHA, PHA dan Niacinamide 2%.  Toner Miracle yang mempunyai khasiat serta zat pokok teh, AHA, BHA dan PHA ini juga berfungsi sebagai exfoliator yang berkesan bagi menghasilkan kulit yang sangat bersih, cerah dan lebih berseri daripada sebelumnya.  Sel-sel kulit mati akan digantikan dengan kulit yang baru dan bersih. Ia juga dirumuskan tanpa bahan kimia dan bahan terlarang serta tidak ada bahan pengelupasan kulit yang mengganggu wajah anda.

Rawatan Penjagaan Kulit Wajah Anda Bersama Toner Miracle

rawatan pulih jerawat

Rawatan penjagaan kulit wajah dengan menggunakan Toner Miracle 30 hari menghilangkan jerawat dan mencerahkan wajah ini mempunyai 4 rawatan utama dalam  penjagaan kulit wajah. Toner Miracle menjadikan wajah anda lebih cerah, lembab, pori-pori tertutup dan juga menghilangkan jerawat wajah.

1. Mencerahkan Kulit

cerahkan kulit dan hilangkan jerawat

Kulit akan lebih cerah kerana pigmentasi kulit gelap akan pudar dan menjadi semakin putih.  Toner Miracle akan meresap masuk ke dalam kulit anda dan mengalirkan vitamin serta zat untuk menjadikan kulit lebih putih, cerah dan gebu.

2. Melembabkan Kulit

lembapkan kulit muka

Kulit akan lebih lembab sekiranya anda mengamalkan sapuan toner pada kulit wajah setiap kali selepas mandi atau sebelum tidur.  Toner miracle dapat merawat masalah kulit wajah kering dan kusam sekaligus menjadikan ia lebih cerah, bercahaya dan lebih putih.

3. Merawat Pori-Pori Wajah

tutup pori wajah

Ramai wanita dan lelaki yang mengalami masalah pori-pori wajah terbuka sehingga menampakkan kesan parut, jeragat dan sebagainya.  Wajah yang mempunyai masalah pori-pori terbuka selalunya lebih cenderung untuk tumbuh jerawat, mengalami masalah wajah kulit yang berminyak dan sebagainya.  Toner Miracle berfungsi menutup semula apori-pori wajah yang terbuka justeru mencegah daripada berlakunaya jerawat.

4. Menghilangkan Jerawat Pada Wajah

tips hilangkan jerawat pada wajah

Jerawat akan dapat dicegah dengan lebih mudah dengan menggunakan toner miracle.  AHA, BHA dan PHA amat berkesan dalam melindungi kulit wajah daripada radikal bebas yang menyebabkan kuman, bakteria serta habuk-habuk memasuki pori-pori wajah anda dan menyebabkan jerawat.  

petua hilangkan jerawat berkesan

Rawatan penjagaan kulit wajah yang rapi boleh anda dapatkan dengan produk original dari Korea yang halal ini.  Anda dapat merawat wajah dengan menghilangkan jerawat dan mencerahkan wajah dengan adanya beberapa produk asli berasaskan AHA, BHA dan PHA ini.  

Jenis Produk Yang Boleh Anda Dapatkan

Produk keluaran kecantikan khas dari Korea ini terdiri daripada 3 produk kecantikan iaitu AHA, BHA, PHA 30 Days Toner Miracle, AHA, BHA, PHA 30 Days sabun untuk menghilangkan jerawat dan juga bedak dan pelembab wajah dalam masa yang sama.  

produk sumbyme toner

 • Somebymi AHA, BHA, PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar
 • Somebymi AHA, BHA, PHA 30 Days Miracle Toner
 • Killing Moist Cover Cushion 2.0
 • Bubble Net
 • Sample percuma produk Miracle

cara rawat jerawat

Toner Miracle dan Sabun khas untuk menghilangkan jerawat dan mencerahkan kulit wajah ini sesuai dipakai bersama bagi mendapatkan kesan yang lebih efektif, cepat dan pantas. Jerawat akan mula mengecut, seterusnya menjadi pudar dan semakin hilang.  Toner pula menjadikan kulit wajah makin lembab, bercahaya dan licin tanpa cela wajah.  

moisture cushion jerawat

Killing Cover Moisture Cushion ini boleh digunakan bagi melembabkan kulit wajah serta mencerahkan kulit. Anda juga boleh jadikannya sebagai bedak asas untuk solekan wajah. Pastinya jerawat tidak akan kelihatan lagi malah kulit wajah akan putih berseri.

Kebaikan Dan Fungsi Miracle Toner

fungsi miracle toner

Miracle Toner yang merupakan produk asas dan utama dalam menghilangkan jerawat serta mencerahkan wajah mempunyai pelbagai kelebihan dan kebaikannya lain yang tersendiri.  Resapan toner miracle membekalkan nutrisi yang lengkap dan sempurna dalam mendapatkan kulit wajah yang lebih cantik, sihat dan cerah.

miracle toner aha dha

 • Merawat masalah jerawat, luka wajah, jeragat dan lain lagi
 • Menghilangkan dan memudarkan parut
 • Penjagaan Pori wajah dengan rapi
 • Menjadikan wajah licin, gebu dan tidak berlubang
 • Mencerahkan kulit wajah secara sekata
 • Merawata pigmentasi pada kulit wajah
 • Mengupas  dan menghilangkan sel kulit mati
 • Menghasilkan kulit baru yang cantik, cerah, bersih dan sihat
 • Menjadikan kulit lebih bersih dan berseri
 • Melembabkan kulit dan mengatasi masalah semua jenis kulit

Cara Penggunaan Toner Miracle

miracle toner terbaik

Anda boleh mencuci muka dengan sabun 30 hari khasnya untuk menghilangkan jerawat dan mencerahkan wajah. Kemudian, sapukan toner miracle dengan kapas muka pada setiap pagi dan malam untuk setiap hari. Anda boleh menggunakannya sebanyak 2 kali sehari secara berterusan untuk kesan yang lebih baik dan berkesan.  Lama kelamaan, anda akan menyedari perubahan kulit wajah anda yang telah berkesan.

Kelebihan Menggunakan Toner Miracle Dan Produk Somebymi

miracle_toner cantikkan muka

 • Produk Mesra Alam –  Kandungan produk Somebymi adalah berasaskan sumber semulajadi yang selamat, halal dan terbaik untuk semua kulit sama ada lelaki ataupun wanita.
 • Sesuai Untuk Semua – Semua jenis kulit sesuai untuk menggunakan toner miracle serta produk-produk yang lain lagi.
 • Solekan Atau Tanpa Solekan – Toner miracle boleh dipakai dirumah sekiranya tidak bersolak dan juga boleh dipakai sebelum bersolek.  Ia bertujuan melicinkan kulit wajah serta menjadikan kulit lebih lembab, cerah dan tiada cacat cela wajah.
 • Set Lengkap – Anda boleh dapatkan set lengkap iaitu toner, sabun dan juga cover moisture cushion.

set hilangkan jerawat berkesan

 • Harga Murah Dan Berpatutan – Harga bagi produk Somebymi ini sangat murah dan berpatutan dimana ia saangat mampu milik bagi wanita yang menjadikan kecantikan sebagai keperluan hidup mereka.
 • Selamat Dan Lulus KKM – Walaupun dihasilkan di negara Korea, Toner Miracle telah menjalani proses ujikaji secara selamat dan mendapat kelulusan KKM sebelum dijual di pasaran tempatan.
 • Testimoni Yang Berkesan – Pelanggan yang telah mencuba Toner Miracle memberi pelbagai feedback yang positif mengenai keberhasilan penggunaan Toner ini.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Toner Miracle

testimoni miracle toner sumbyme testimoni miracle toner sumbyme testimoni miracle toner sumbyme testimoni miracle toner sumbyme

Jom Cuba Toner Miracle Somebymi Sekarang Juga!

Ramai wanita yang menggunakan toner miracle ini telah tampil memberikan feedback dan testimoni yang menarik dan berkesan.  Ya, sememangnya Toner Miracle ini menjanjikan keberkesanan produk bagi wajah anda tampil lebih cerah tanpa sebarang jerawat wajah. Blackhead dan whitehead juga telah hilang, parut semakin pudar dan banyak lagi kesan-kesan wajah mereka yang telah mengalami perubahan.  Tidak perlu fikir panjang lagi, inilah cara yang paling cepat dan berkesan dalam menghilangkan jerawat dan mencerahkan kulit. Jom dapatkan Toner Miracle sekarang!

sumbyme miracle toner promosi

TONER MIRACLE |  MENGHILANGKAN JERAWAT DAN MENCERAHKAN KULIT
Hotline: Tekan untuk telefon (011-21498856) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Beauty Original Online Shop
Emel:  boosglobal1@gmail.com

Alamat:
51-1 , 1st Floor, Office Lot , Jalan Damai Raya 1, Alam Damai Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan 56000 Malaysia

Jom order Miracle Toner Somebymi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Miracle Toner Somebymi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Miracle Toner Somebymi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: