Review
Feb 28, 2018, 11:11am

Tips Menghaluskan Kulit Dengan Cepat Dan Berkesan


Kenapa kulit sering terlihat kasar, berkerutu dan tidak licin? Sedangkan wajah lebih putih daripada orang lain dan kadang-kadang orang yang berwajah gelap kulitnya lebih halus dan licin.  Jealousnya! Dalam mendapatkan kulit yang lebih halus, ia tiada kaitan dengan warna kulit sama sekali.  Faktor yang menjadikan kulit halus atau tidak adalah bahan yang digunakan sebagai ejen kecantikan bagi menganjalkan dan menghaluskan kulit.  Tidak cukup dengan mekap atau foundation yang menutup liang pori-pori kulit, anda memerlukan sesuatu amalan atau cara untuk menghaluskan kulit secara konsisten dan berpanjangan tanpa perlu tempek mekap sahaja.  Sebenarnya, terdapat pelbagai cara dalam menghaluskan kulit dengan cepat dan berkesan.

tips menghaluskan kulit dengan cepat

1. Minum Air Putih

Sangat mudah untuk dapatkan kulit yang halus memandangkan anda perlu fokus untuk cantik dalaman dan automatiknya akan menjadikan anda cantik luaran.  Kulit akan lebih halus dan licin sekiranya anda sentiasa amalkan minum air putih setiap kali bangun tidur sebelum memberus gigi dan pada malamnya sebelum tidur.  Selain itu, anda boleh banyakkan minum air masak sehingga 8 gelas sehari.  Ia akan melancarkan perjalanan darah dan menjadikan kulit anda lebih lembut dan halus.

tips menghaluskan kulit dengan cepat dengan minum air putih

2. Bedak Sejuk Dan Putih Telur

Petua ini jarang digunakan kerana tidak semua orang tahu khasiat bedak sejuk yang dicampurkan dengan putih telur.  Bedak sejuk berfungsi menghaluskan kulit serta memutihkan kulit tanpa sebarang bahan kimia manakala putih telur pula dapat melicinkan wajah dengan cepat.  Selalunya bedak sejuk dipakai oleh mereka yang inginkan kulit putih, namun khasiatnya juga adalah dapat melembutkan dan menghaluskan kulit.  Untuk kesan yang cepat dan berkesan, sebatikan ia dengan putih telur.

tips menghaluskan kulit dengan cepat dengan bedak sejuk dan putih telur

3. Tepung beras

Tepung beras mengandungi zink, potassium dan vitamin yang berfungsi merawat kulit supaya lebih halus dan mulus.  Bagi mereka yang mempunyai kulit wajah kasar atau berjerawat, tepung beras dapat menyelesaikan masalah anda.  Anda hanya perlu campurkan tepung beras dengan yogurt asli sahaja dan pakai sebagai masker.  Setelah menjadi kering, barulah anda boleh mencucinya.  Tepung beras ini akan memberi tindak balas atau perlindungan dari matahari dan apa sahaja supaya kulit wajah anda menjadi halus dan lembut.

tips menghaluskan kulit dengan cepat dengan tepung beras

4. Ubat Gigi

Walaupun kedengaran sangat pelik, tapi inilah kenyataan dan cara yang boleh dilakukan dalam mencantikkan wajah supaya nampak halus dan licin.  Kulit anda juga akan menjadi lebih lembut sekiranya menggunakan cara ini.  Anda boleh calitkan sedikit ubat gigi ke jari dan ratakan di bahagian kulit yang tidak halus, berjerawat, kasar atau kusam dan lihat kesannya selepas itu.  Ia seakan-akan soda bikarbonat. Selepas sapu, urut dan bilas, bintik-bintik hitam atau komedo serta jerawat akan kecut dan mengeluarkan kotoran.   Kulit akan lebih lembut selepas selalu mengamalkannya.

tips menghaluskan kulit dengan cepat dengan ubat gigi

5. Masker Yogurt

Yogurt yang anda boleh dapatkan di pasaran seperti giant, tesko atau mana-mana pasaraya mempunyai perisa asli yang boleh anda jadikan sebagai masker harian anda.  Hanya tepek sahaja yogurt tersebut, muka akan terasa sejuk dan dingin.  Ia akan menegangkan kulit sekaligus melembutkan kulit wajah anda.  Setelah dicuci bersih, wajah anda akan kelihatan halus dan bersih.  Yogurt ini adalah untuk mengangkat sel-sel kulit yang kotor dan mematikan kuman.

tips menghaluskan kulit dengan cepat dengan masker yogurt

6. Jus Dan Masker Kunyit

Kunyit telah terbukti dapat mencantikkan wajah serta menganjalkan kulit. Selain kulit menjadi lembut dan halus, ia juga dapat memutihkan kulit.  Kunyit boleh diminum dan juga boleh dijadikan masker. Oleh sebab itulah, banyak jus kunyit wanita dan lelaki yang dijual di pasaran. Namun begitu, tidak semua orang mampu meminumnya kerana rasanya sangat pahit dan kelat. Perkara paling mudah, anda cuma perlu menjadikan kunyit sebagai scrub dengan cara mengisar atau menumbuk secara halus dan tempek di muka. Cara ini memerlukan kerajinan anda untuk menyediakan bahan herba berkenaan. 

tips menghaluskan kulit dengan cepat dengan masker yogurt dengan pati kunyit

7. Menggunakan MK Beauty Scrub

Cara menghaluskan kulit dengan lebih cepat dan berkesan adalah menggunakan MK Beauty Scrub.  Kenapa lebih cepat dan berkesan? Untuk pengetahuan anda, MK Beauty Scrub adalah formulasi hebat daripada herba semulajadi asas iaitu kunyit dan madu.  Kedua-dua bahan ini adalah sumber semulajadi yang telah digunakan sejak tradisi lagi untuk tujuan kecantikan.  Dengan MK Beauty Scrub ini, kulit bukan sahaja akan lebih halus, tetapi semua jerawat dan cela akan pudar dan hilang malah kulit akan lebih cerah, lembab dan licin.

tips menghaluskan kulit dengan cepat dengan masker yogurt dengan mk beauty scrub

Kandungan MK Beauty Scrub

Kesan MK Beauty Scrub yang hebat ini dalam menghasilkan kulit yang halus, lembut dan cantik tidak dapat dinafikan lagi.  Terdapat banyak testimoni yang telah menjadi bukti dimana mereka telah berjaya mendapatkan yang kulit cantik, halus dan lembut.  Apakah kandungan MK Scrub Beauty yang menjadikannya begitu hebat dalam melembutkan dan menghaluskan wajah?

kandungan mk beauty scrub

Kandungan MK Scrub Beauty terdiri daripada madu pior, kunyit, vitamin C , beras panjang dan kolagen.

Madu Pior

Madu pior atau asli dapat menghilangkan jerawat kerana ia bersifat anti bakteria.  Apabila scrub ini dipakaikan ke muka,    kulit wajah tidak akan sensitif dan tidak akan gatal-gatal seperti alahan dan sebagainya.  Madu asli ini juga adalah gabungan terhebat ke dalam MK Beauty Scrub.

madu pior dalam mk beauty scrub                                                                                                

Kolagen

Selain memutihkan wajah, kolagen juga bertindak sebagai pembaiki sel-sel kulit yang rosak dan hancur.  Sel-sel kulit akan mengalami proses pembaharuan dan pembaikian.  Seronoknya bila ada kolagen pada scrub. Nak lulur muka lama-lama pun seronok sebab kita tahu khasiatnya!

kolagen dalam mk beauty scrub

Vitamin C

Vitamin C juga berfungsi menghasilkan kolagen dalam kulit.  Ia juga berperanan melindungi kulit daripada cahaya matahari yang membuatkan kulit kering dan kusam.  Dengan khasiat vitamin C yang juga anti oksidan, kulit akan lebih lembab, cerah dan halus.

vitamin c dalam mk beauty skrub

Beras Panggang

Beras panggang berperanan menanggalkan sel-sel kulit mati.  Sel-sel kulit mati yang tidak tertanggal akan menyebabkan kulit mengambil masa yang lama sedikit untuk memelihara sel-sel kulit baru.  Oleh itu, beras panggang amat hebat dalam menanggalkan sel kulit mati.

beras panggang dalam mk beauty scrub

Khasiat Kunyit Dan Madu Dalam MK Beauty Scrub

Kunyit dan madu adalah bahan asas dalam MK Scrub Beauty yang juga digabungkan dengan beberapa bahan hebat dan selamat.  Telah terbukti bahawa kebaikan kunyit dan madu dalam scrub ini sangat hebat.  Terdapat banyak kebaikan kunyit dan madu dalam MK Beauty Scrub.

khasiat kunyit dalam mk beauty scrub

 • Menghilangkan jerawat dan bekas jerawat
 • Menghilangkan bintik hitam dan bintik putih
 • Mencerahkan kulit secara semulajadi
 • Merawat kulit sunburn
 • Memudarkan jeragat dan parut wajah
 • Menegangkan kulit wajah
 • Melembabkan kulit wajah

Kelebihan MK Beauty Scrub

MK Beauty Scrub sangat terkenal dengan kesannya menjadikan wajah seseorang nampak licin, putih dan halus.  Jerawat lebih cepat kecut, bintik hitam dan bintik putih masing-masing telah menghilangkan diri serta kulit pula lebih halus mulus dan licin.  Bukan itu sahaja, terdapat banyak lagi kelebihan MK Beauty Scrub yang anda patut tahu!

kelebihan mk beauty scrub

 • Anti Oksidan

MK Beauty Scrub bersifat anti oksidan dan anti aging.  Sifat ini menjadikan anda yang memakai scrub MK Beauty mendapat nutrien dan zat ke kulit wajah anda.  Anti oksidan menjadikan kulit anda lebih segar dan lembab disamping ia dapat menghilangkan dan melambatkan kedutan pada wajah serta melambatkan proses penuaan.  Itulah yang dikatakan menjadi awet muda.

mk beauty scrub bersifat antioksidan

 • Menghilangkan Jerawat dan Jeragat

Jerawat, jeragat, bintik-bintik hitam dan putih akan hilang dengan berkesan setelah menggunakan scrub MK Beauty.  Scrub ini berfungsi menghapuskan sel-sel kulit mati dan mematikan kuman serta bakteria justeru ia mengakibatkan kotoran wajah tiada dan tidak menjadikan jerawat pada wajah. Selain itu, daki juga akan hilang dengan mudah.

mk beauty scrub menghilangkan jerawat

 • Menghilangkan Masalah Kulit Berminyak

Kulit muka akan menjadi kurang berminyak dan kulit tidak kering.  Wajah muka akan kelihatan lembab sentiasa, licin dan selesa.  Selain itu, kulit akan lebih anjal dan tidak kasar.

mk beauty scrub menghilangkan kulit berminyak

 • Mencerahkan Kulit

Anda pasti akan teruja kerana kulit akan kelihatan lebih cerah dan putih. MK Beauty Scrub menjadikan kulit lebih cerah kerana kandungannya membekalkan vitramin dan mineral kepada tekstur kulit dan sekaligus akan merawat kulit sepenuhnya dan menghilangkan pigmentasi gelap dibawah kulit.  Ia dapat juga sekatakan ton warna kulit muka yang telah berlaku akibat kesan UV atau sinaran matahari.

mk beauty scrub mencerahkan kulit

 • Menghaluskan Tekstur Kulit

Kulit akan lebih halus dan lembut setelah anda menggunakan MK Beauty Scrub kerana molecule kandungan scrub ini akan memasuki setiap ruang-ruang pori kulit dan menjadi makanan bagi kulit untuk lebih sihat, lembut dan halus.  Sebab itu jugalah produk seperti scrub wujud di pasaran.  Tidak cukup dengan sabun sahaja untuk menghalus kulit, scrub lebih berkesan menghaluskan kulit.

mk beauty scrub menghaluskan tekstur kulit

 • Menghilangkan Parut Dan Cela

Semakin lama anda gunakan scrub ini, semakin banyak parut dan cela akan hilang.  Scrub ini berfungsi menghilangkan dan menghapuskan cela-cela wajah sama ada parut, bekas jerawat atau apa-apa sahaja kotoran yang tumbuh diwajah anda.  Sel-sel kulit baru penting dalam memastikan parut dihapuskan.

mk beauty scrub menghilangkan parut dan cela

Cara Dan Panduan Penggunaan MK Beauty Scrub

MK Beauty Scrub boleh dipakai pada bila-bila masa  tidak kira siang atau malam.  Ia juga boleh digunakan pada setiap hari.  Paling penting sekali, ia wajib digunakan 2 atau 3 kali seminggu.  Selain itu, MK Beauty Scrub bersifat mesra pengguna sama ada wanita atau lelaki juga boleh menggunakannya.  MK Scrub boleh disimpan pada suhu bilik atau boleh disimpan di dalam peti sejuk juga.

cara penggunaan mk beauty scrub

Sebelum memakai MK Beauty Scrub, anda harus mencuci muka sehingga bersih dan keringkan terlebih dahulu. Scrub hendaklah dikacau dahulu sehingga sebati dan anda boleh mula menyapu scrub di muka serta perlu ratakan seluruh wajah.  Gosokkan perlahan di celah hidung, atas hidung, dahi, pipi dan dagu dalam 1 hingga 5 minit bagi kesan yang hebat.  Kemudian, biarkan scrub seperti masker dalam 20-40 minit dan cucikan sehingga bersih dengan air bersih, sabun atau pencuci muka.  Akhir sekali, keringkan wajah anda dengan tuala atau tisu.  Dengan cara penggunaan yang betul, anda akan dapat lihat kesannya seawal seminggu.

Tips MK Beauty Scrub Untuk Lebih Berkesan

Cara yang lebih berkesan dalam mendapatkan kulit muka yang sihat dan cantik semulajadi adalah dengan mengikuti tips MK Beauty Scrub.  Perahkan lemon dan campurkan bersama scrub MK Beauty.  Anda akan berasa sangat segar dan lain daripada scrub yang biasa.  Khasiatnya sangat tinggi dan berkesan.

tips menggunakan mk beauty scrub

MK Beauty Scrub Yang Berbaloi Dan Berpatutan

Harga scrub MK Beauty sangat berbaloi dan berpatutan.  Anda boleh dapatkan segera dengan harga yang mampu milik.  Untuk scrub sukatan 50g, anda boleh dapatkan dengan harga serendah RM25 sahaja manakala 100g dengan harga RM 45.  Lebih jimat kan? Tahan pula paling lama sehingga 2 bulan.

mk beauty scrub tahan lama

Nak jadi ejen atau stokis? Anda berpeluang menjana pendapatan sekaligus dapat harga yang lebih murah dan berpatutan! Jom rebut peluang ini!  Pastinya sangat berbaloi dengan MK Beauty Scrub kerana wajah anda juga akan menjadi lebih cantik, halus, segar dan cerah setiap masa.

harga stokis dan ejen mk beauty scrub

Testimoni Mereka Yang Menggunakan MK Beauty Scrub

Ramai wanita dan lelaki yang telah menggunakan MK Beauty Scrub dan kesannya amat menakjubkan dan sangat pantas bagi menghaluskan kulit secara semulajadi, selamat dan selesa.  Kulit wajah juga menjadi semakin cerah dan berseri-seri.  Anda nak kulit cantik putih berseri-seri? Berbaloi sangat gunakan MK Beauty.  Dijamin puas hati dan berkesan!

testimoni pengguna mk beauty scrub testimoni pengguna mk beauty scrub testimoni pengguna mk beauty scrub testimoni pengguna mk beauty scrub

Jom Order MK Beauty Scrub SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order MK Beauty Scrub SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order MK Beauty Scrub SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: