Review
Feb 19, 2018, 10:14am

Tips Mengembalikan Keremajaan Kulit Muka Dengan Pantas


Adakah anda perasan bahawa semakin hari semakin wajah kita kian berubah? Wajah kian berubah dari licin kepada kusam, cerah semakin gelap serta bintik-bintik hitam atau kedutan berlegar-legar di sekeliling wajah anda. Dulu tiada, kini ada. Sekiranya anda mengalami tanda-tanda berikut, ia adalah kerana kulit anda sudah mula menjadi matang dan tidak remaja lagi. Adakah kulit akan terus berubah dan tidak ada cara lagi untuk kulit kembali cerah, cantik dan licin seperti remaja dahulu? Sebenarnya, ada cara dan panduan yang perlu anda amalkan bagi mengembalikan keremajaan kulit anda dengan pantas. Tips mengembalikan keremajaan kulit muka ini perlulah anda ikuti secara konsisten supaya ia berkesan dengan pantas dan cepat.

tips mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas

1. Mengunyah Chewing Gum Atau Gula-Gula Getah Selalu

Dengan mengunyah gula-gula getah atau chewing gum, anda dapat mengembalikan keremajaan kulit muka anda dengan pantas! Wah, bagaimana hal ini boleh berlaku? Secara kita tidak sedar, mengunyah chewing gum dapat melatih dan menguatkan otot-otot muka dan kulit kita. Kulit muka akan jadi lebih kukuh dan segar selepas senaman mulut atau mengunyah. Malah, gas atau sisa-sisa kulit wajah yang kotor dan tidak sihat akan keluar segera dari kulit. 

tips mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas dengan mengunyah chewing gum

2. Jadual Pemakanan Yang Kreatif

Anda harus kreatif dalam menyediakan makanan untuk diet seimbang. Untuk kulit muka menjadi lebih muda dan cantik semula dengan pantas, pemakanan merupakan faktor utama yang harus dititikberatkan kerana ia mempengaruhi kecantikan kulit dalaman dan memberi kesan kepada kesan kulit luaran.  Anda boleh kreatif dalam menyediakan jadual pemakanan seperti setiap petang anda boleh menjadikan menu salad buah atau salad sayur sebagai makanan tambahan minum petang. Selain itu, setiap malam pula anda boleh mengambil mix fruit sebagai pencuci mulut ataupun menu diet untuk malam. Sayur dan buah-buahan elok diambil lebih banyak daripada karbohidrat kerana ia kaya dengan antioksidan dan dapat menangkal radikal bebas.

tips mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas dengan jadual pemakanan yang kreatif

3. Sering Mendinginkan Kulit Muka

Kulit muka yang lembab lebih elok daripada kulit muka yang kering. Kulit muka yang kering akan menjadikan kulit kusam dan kehilangan zat. Oleh itu, anda harus fokus untuk memastikan kelembapan kulit anda berpanjangan. Salah satu cara adalah dengan mendinginkan kulit muka atau selalu meletakkan ais batu ke kulit muka anda dengan kerap. Mendinginkan muka juga boleh dilakukan dengan memakai pelembab muka secara konsisten dan juga memakai toner wajah selepas mandi.

tips mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas dengan mendinginkan kulit muka

4. Menjemur Kulit Dengan Cahaya Matahari Pagi

Menjemur kulit dengan cahaya matahari pagi tidak menjejaskan kulit anda. Cahaya matahari pagi memberi zat dan vitamin kepada kulit wajah kita. Ia sangat berbeza dengan cahaya matahari waktu siang yang membakar kulit dan menghasilkan pigmentasi hitam. Menjemur kulit dapat mengembalikan keremajaan kulit dengan pantas sekiranya dilakukan bawah 30 minit setiap pagi. Ia mestilah digunakan cahaya matahari pagi sahaja dan bukan tengahari.  

tips mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas dengan cahaya matahari pagi

5. Menggunakan Produk Mesra Alam Dan Tumbuhan

Bagi mendapatkan kulit yang anjal dan ala-ala remaja,  penggunaan produk sangat penting dalam menyumbangkan nutrisi dan zat kepada kulit muka. Terdapat banyak produk yang berasaskan alam semulajadi yang dijual di pasaran. Sebelum membeli sesuatu produk, anda harus menyemak senarai kandungan terlebih dahulu supaya anda dapat memastikan ia tiada unsur kimia yang digunakan.

tips mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas dengan menggunakan produk berasaskan bahan semulajadi

Ainaa Serum Mengembalikan Keremajaan Kulit Anda

Ainaa Serum adalah serum yang dihasilkan daripada sumber alam semulajadi. Serum Ainaa ini diperkaya dengan pelbagai zat yang merawat luar dan dalam kulit muka anda. Ainaa serum juga didapati dapat mengembalikan keremajaan kulit anda dengan berkesan secara pantas dan cepat. Kesan kulit wajah setelah memakai Ainaa Serum amat menakjubkan dan kulit muka seolah-oleh menjadi muda dan remaja.

tips mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas dengan ainaa serum

Selain itu, Ainaa serum terbukti dapat mengatasi segala masalah kulit wajah yang berlaku walaupun kulit muka rosak sepenuhnya dan dipenuhi dengan jerawat, jeragat, bintik-bintik hitam serta putih dan lain-lain lagi. Anda tidak perlu ragu-ragu dengan kualiti dan kandungan Ainaa Serum kerana ia telah mendapat kelulusan KKM dan kandungan pula adalah herba-herba yang hebat dan terlalu banyak khasiatnya.

ainaa serum lulus kkm

Ainaa Serum adalah serum keluaran NSA Beau yang berkonsepkan serum sebagai perawatan dan perhiasan anda dalam kecantikan dan kesihatan wajah kulit. Dengan sifat alam semulajadi, ia bertindak memutihkan kulit, mengembalikan anjal kulit dan membentuk kulit muka yang kaya dengan zat vitamin dan mineral supaya kulit tidak mudah rosak dan sentiasa sihat dan cantik berseri-seri.

Kandungan Dan Kebaikan Bahan-Bahan Ainaa Serum

Ainaa Serum tidak menggunakan bahan-bahan terlarang dalam penghasilannya.  Ramai yang tidak tahu, sebenarnya Ainaa Serum merupakan serum yang 100% pembuatannya adalah berasaskan bahan semulajadi seperti Timun, Lavender, Aloe Vera,Saponaria Officinalis atau Soapworts dan juga Asparagopsis Armata.  Terdapat banyak kebaikan dalam kandungan yang digunakan oleh Ainaa Serum ini.

aina serum pilihan terbaik untuk kulit muka

1. Timun

Hampir semua spa atau saloon, ketika rawatan facial muka dijalankan, timun selalunya diletakkan di atas mata dan mata dibiarkan bertutup. Pernahkah anda terfikir kenapa dilakukan sebegitu? Timun berfungsi untuk mengurangkan eyebag dan lingkaran bawah mata. Ia adalah sebagai penyegar mata dan kulit. Serum Ainaa menggabungkan timun sebagai salah satu bahan semulajadinya kerana timun juga berfungsi menjadikan kulit kita hydration atau lebih segar. 

timun dalam ainaa serum untuk meremajakan kulit dengan cepat

Ia juga menjadikan kulit muka semakin cerah dan lembab serta melewatkan proses penuaan dan melembabkan kulit. Kulit yang lembab juga dapat mengurangkan kedutan dan melegakan sunburn.

2. Lavender

Lavender merupakan salah satu bahan yang diaplikasikan ke dalam Ainaa Serum. Ia bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida yang melindungi kulit dari kekeringan serta iritasi. Di samping dapat menyihatkan kulit, lavender sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit kering, ekzema dan juga jerawat. Jerawat batu juga amat berkesan dikurangkan setelah mengaplikasikan serum Ainaa kerana lavender bertindak menghapuskan bakteria sepenuhnya dan membanteras pertumbuhan jerawat dan kuman yang besar.

lavender dalam ainaa serum untuk meremajakan kulit dengan cepat

3. Aloe Vera

Aloe vera telah terbukti dalam merawat dalaman kulit muka dan menghilangkan parut serta jerawat. Beratus tahun dahulu, tumbuhan ini telah digunakan bagi menghilangkan kecelakaan atau luka di muka. Gabungan aloe vera dalam Ainaa Serum dapat melembabkan kulit muka bagi merawat luka luaran dan Mengurangkan pigmentasi kulit. Kulit yang terdedah akan dibaikpulih oleh zat aloe vera dan menyebabkan jeragat, jerawat, parut dan masalah kulit kering dan rosak dapat dirawat sepenuhnya.

aloe vera dalam ainaa serum untuk meremajakan kulit dengan cepat

4.  Saponaria Officinalis

Saponaria Officinalis jarang didengari di bumi Malaysia ini. Tumbuhan bunga ini sangat kuat dalam merawat dan memberi kesan kepada sakit parah atau kronik yang berkaitan dengan kulit. Ia sangat berkesan dalam merawat penyakit bisuk dan jerawat, psoriasis dan juga ekzema. Penyakit Psoriasis adalah penyakit kulit bersisik yang amat sukar untuk dirawat manakala Ekzema pula terdiri daripada penyakit kulit merah, gatal dan merekah. Ia biasanya berlaku adalah disebabkan oleh faktor genetik. Namun begitu, bunga Saponaria Officinalis amat hebat dalam merawat penyakit-penyakit tersebut. Justeru, ia dirumuskan bersama Ainaa Serum dalam membantu mengatasi masalah kulit wajah anda serta dapat mengembalikan keremajaan kulit anda.

bunga orkid dalam ainaa serum untuk meremajakan kulit dengan cepat

5. Asparagopsis Armata

Seperti yang dikatakan, Ainaa serum mempunyai kekuatan dalam herba alam dimana serumnya terlalu kaya dengan zat herba yang sangat bagus dan berkesan. Asparagopsis Armata diformulasikan ke dalam Ainaa Serum dengan sifatnya yang anti bakteria serta anti fungus di kulit wajah dan juga kulit kepala. Ia menghalang bakteria dan fungus, menghapuskan semua bekteria supaya kulit wajah menjadi segar, bersih, sihat dan dapat mengembalikan keremajaan kulit muka semula. Selain membantu membersihkan kulit dari dalam, ia juga sangat bagus dalam sekatakan tona kulit muka dan juga menghindari kulit berminyak dan kusam.

asparagus dalam ainaa serum untuk meremajakan kulit dengan cepat

Kelebihan Menggunakan Ainaa Serum

Kelima-lima herba semulajadi yang terkandung dalam Ainaa Serum mampu mengembalikan keremajaan kulit anda dengan pantas. Kesannya yang pantas akan membuat anda berasa teruja dan tidak bertukar kepada serum yang lain lagi. Mana tidaknya, selepas memakai Ainaa Serum, kulit muka anda akan berasa halus mulus dan lembut sangat. Itulah waktunya kulit-kulit anda akan mula melakukan transformasi menjadi lebih cantik, sihat dan remaja! Ini adalah antara kelebihan yang anda alami setelah  mengggunakan SERUM AINA.

kelebihan menggunakan ainaa serum untuk cantikkan kulit

 • Kulit menjadi lebih cantik dan sihat
 • Jerawat dan jeragat dapat dikurangkan
 • Mengurangkan kesan parut
 • Membaikpulih sel-sel kulit wajah
 • Membentuk sel-sel baru di kulit muka
 • Pori-pori yang terbuka akan mengecil
 • Dapat mencerahkan kulit
 • Dapat merawat semua jenis masalah kulit
 • Dapat merawat kulit yang bersisik, ekzema dan bisul di muka
 • Memulihkan daripada sunburn dan kulit terbakar
 • Melambatkan proses penuaan dan kedutan
 • Meratakan tona warna kulit
 • Melembabkan kulit (hydration)
 • Mengembalikan keremajaan kulit muka

kelebihan menggunakan ainaa serum untuk cantikkan kulit untuk mangatasi jerawat

Cara Menggunakan Ainaa Serum Dengan Betul

Untuk kesan yang lebih pantas dan berkesan, anda boleh memakai Ainaa Serum dengan cara-cara yang betul.

 1. Cuci muka dengan bersih
 2. Pastikan tiada kotoran mekap yang melekat
 3. Sapukan NSA Beauty Serum pada seluruh muka anda
 4. Siap dipakai!

cara menggunakan ainaa serum

Membersihkan muka sebelum memakai Ainaa Serum adalah kewajipan utama sebelum memakainya. Jika tidak, ainaa serum akan terhalang oleh lapisan mekap yang tebal dan serum tidak sampai sepenuhnya ke kulit.

Tips Menggunakan Ainaa Serum

Terdapat beberapa panduan dalam menggunakan Ainaa Serum supaya kulit lebih halus dan cantik semulajadi. Ia juga bertujuan supaya kesannya lebih pantas dan berkesan.

 1.  Gunakan 30 minit sebelum tidur supaya ia meresap ke dalam kulit anda
 2. Sapu Ainaa Serum 2 atau 3 kali sehari selepas mencuci wajah anda
 3. Sapu dengan menggunakan satu atau dua jari sahaja dibawah mata anda
 4. Ratakan serum yang dipakai diseluruh muka dan leher anda

tips menggunakan ainaa serum

Harga Pasaran Ainaa Serum Yang Amat Berbaloi Dan Berpatutan

Anda boleh dapatkan Ainaa Serum dengan harga yang sangat murah dan berpatutan. Kini Ainaa Serum telah berada di pasaran dengan harga yang berbaloi dan mampu milik. Hanya RM65 sahaja untuk setiap serum!

harga pasaran ainaa serum

Anda wajib mengamalkan serum ini bagi mengembalikan keremajaan kulit muka dengan pantas dan berkesan. Tidak semua serum dapat mengembalikan kecantikan dan keremajaan kulit anda, Ainaa serum sangat diyakini dalam hal ini kerana kandungannya yang sangat tinggi dan kaya dari zat herba.  Jom dapatkan Ainaa Serum sekarang!

Testimoni Ainaa Serum Oleh Mereka Yang Telah Mencubanya

testimoni pengguna yang menggunakan ainaa serum untuk meremajakan kulit (1) testimoni pengguna yang menggunakan ainaa serum untuk meremajakan kulit (2) testimoni pengguna yang menggunakan ainaa serum untuk meremajakan kulit (3) testimoni pengguna yang menggunakan ainaa serum untuk meremajakan kulit (4)

Dapatkan Ainaa Serum Untuk Meremajakan Kulit Anda Sekarang!

Ramai pengguna yang sangat berpuas hati dengan Ainaa Serum yang berjaya mendapatkan kulit muka yang mereka idamkan. Muka bebas jerawat, parut hilang dan lebih lembut dan tegang seperti anak remaja 18 tahun! Anda ingin memiliki kulit yang sihat dan tanpa cela, boleh mendapatkan Ainaa Serum menerusi WhatsApp. Klik link di bawah untuk dapatkan Ainaa Serum SEKARANG!

order ainaa serum online

Dapatkan Ainaa Serum Untuk Meremajakan Kulit Anda Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Ainaa Serum Untuk Meremajakan Kulit Anda Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Ainaa Serum Untuk Meremajakan Kulit Anda Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: