Review
Jul 3, 2018, 1:37pm

Tips Mendapatkan Wajah Cantik Berseri Yang Mesra Solat


Semua orang idamkan wajah yang cantik berseri terutama di kalangan wanita namun malangnya tidak semua bahan kosmetik yang ada di pasaran itu elok untuk digunakan malah boleh mewujudkan rasa was-was bagi mereka yang sangat tekankan produk semulajadi bukan hanya untuk selamat dari bahan terlarang bahkan untuk mendapatkan produk yang mesra solat supaya dapat digunakan tanpa sebarang rasa kemusykilan sama sekali.

tips mendapatkan wajah cantik

Apa Itu Produk Mesra Solat?

Produk mesra solat bermaksud produk yang digunakan itu bukan hanya mengandungi bahan yang diyakini selamat dan tanpa menggunakan bahan yang di larang oleh agama Islam malah ianya juga mudah untuk ditanggalkan sehingga bersih apabila sedang mengambil wudhu untuk menunaikan solat.

cara cantik dan mudah solat

Disebabkan risau akan bahan yang digunakan maka ramailah yang sanggup bersusah payah menyediakan bahan alami untuk mendapatkan wajah cantik berseri dengan selamat dan mesra solat. Antara kaedah yang paling kerap dilakukan untuk tujuan ini adalah seperti :

Guna Timun Sebagai Pencuci Muka

Timun bukan hanya bagus untuk di makan sebagai ulaman dan juga minuman dalam bentuk jus malah ianya amat berkesan dan bagus untuk penjagaan kulit wajah. Sifatnya yang lembut dan sejuk sangat berkesan untuk di jadikan sebagai salah satu bahan yang boleh menyegarkan wajah terutama jika digunakan sebagai pencuci muka.

tipw wajah cantik dengan timun

Caranya mudah saja, anda hanya perlu merendam potongan timun di dalam air dingin selama satu jam kemudian bolehlah di gunakan air tersebut sebagai pencuci muka alami untuk mendapatkan wajah yang lebih segar, bersih dan bebas minyak.

Jadikan Buah Tomato Sebagai Penyegar

tips mencantikkan wajah dengan tomato

Selain daripada timun, buah tomato juga boleh dijadikan sebagai salah satu bahan untuk merawat wajah. Ramai artis tanahair turut mengamalkan buah tomato ini di dalam rutin harian mereka untuk di minum dan juga untuk kegunaan luaran di wajah sebagai penyegar wajah semulajadi. Bagi yang kurang gemarkan tomato, anda harus cuba membiasakan diri dengan tomato ini kerana khasiatnya sangat banyak dan cukup bagus untuk tubuh baik secara dalaman mahupun luaran.

Lembab dan Cerahkan Wajah Dengan Sengkuang

lembapkan wajah dengan sengkuang

Sengkuang mempunyai kandungan vitamin C yang agak tinggi kerana itu sengkuang ini bukan hanya sesuai digunakan sebagai salah satu bahan makanan yang sedap di masak menggunakan pelbagai cara malah ianya juga sangat terkenal sebagai salah satu bahan untuk mencerah, melembab dan melembutkan kulit wajah. Dengan kandungan vitamin C yang banyak ini semestinya ia akan dapat membantu kulit mereka yang bermasalah.

sengkuang cara untuk mencantikkan wajah

Sifatnya yang bersifat sejuk dengan kandungan air yang agak banyak sememangnya sangat sesuai untuk membantu mendapatkan struktur kulit wajah yang licin dan halus. Kerana itu kekerapan menggunakan sengkuang sebagai salah satu bahan kecantikan sememangnya bagus dilakukan bagi mendapatkan hasil yang sepatutnya.

Caranya adalah dengan mengisar sengkuang ini sehingga halus kemudian melumurkannya di seluruh wajah sebagai topeng muka. Biarkan sekejap sehingga semuanya kering kemudian bolehlah di basuh seperti biasa.

Menggunakan Foundation Booster Gilter dan Green Apple Serum by Shaa Beauty

foundation gilter cantikkan wajah

Bagi anda yang tidak punya masa terluang untuk menyediakan bahan-bahan alami seperti yang dikongsikan tadi, anda bolehlah mendapatkan produk daripada bahan semulajadi sebagaimana yang telah dikeluarkan oleh pihak Shaa Beauty ini.

Produk yang dihasilkan bukan hanya tidak mengalami apa-apa bahan terlarang malah ianya turut bersifat mesra solat supaya dapat di gunakan tanpa was-was oleh semua terutama bagi anda yang beragama Islam.

Kelebihan Foundation Booster Gilter

Foundation atau alas bedak ini sangat sinonim dengan wanita terutama sebelum memulakan rutin makeup. Maka foundation yang sangat terbaik adalah yang bersifat organik tanpa bahan terlarang yang boleh menutup pelbagai cela dengan berkesan teruatamanya parut-parut jerawat lama.

foundation booster gilter

Bagi Foundation Booster Gilter ini ia bukan hanya bertindak sebagai alas bedak yang akan berperanan sebagai penutup cela di wajah malah ia turut dapat memberikan wajah yang cerah, gebu, shining dan berseri sepanjang hari. Malah ianya juga sangat senang di pakai, ringan dan tidak mudah bercapuk meskipun ketika wajah sedang berpeluh.

Terdapat juga kelebihan-kelebihan lain untuk Foundation Booster Gilter ini iaitu :

 • Mengandungi vitamin E dan minyak zaitun
 • Merawat jeragat dan jerawat
 • Mengandungi Spf 50 untuk melindungi wajah dari cahaya matahari merbahaya
 • Bersifat mesra solat
 • Bebas dari alkohol dan bahan kimia merbahaya
 • Boleh menutup cela, parut, jerawat dan jeragat sekaligus

Kelebihan Green Apple Serum

green apple serum

Untuk kesan yang lebih bagus, anda boleh menggunakan Foundation Booster Gilter bersama dengan Green Apple Serum.

Green Apple Serum ini bukan hanya dapat merawat jerawat dan jeragat dengan berkesan malah ianya akan dapat membantu anda mendapatkan wajah cantik berseri terutama bagi mereka yang ingin tampak kekal muda tanpa kedutan dan garis usia.

cantik dengan serum apple

Malah ia juga dapat turut mempunyai fungsi-fungsi lain yang juga bagus untuk wajah seperti :

 • Membentuk muka menjadi v shape.
 • Menaikkan pipi yang jatuh
 • Melembapkan kulit sambil memberikan efek glowing.
 • Mencerahkan kulit tanpa pengelupasan yang menyakitkan.
 • Mengecilkan pori2 muka supaya muka anda tidak lagi berpeluh dan berminyak.
 • Mengurangkan kedutan dan garis usia yang terbentuk di wajah anda akibat stress

Harga Mampu Milik

cara mencantikkan raut wajah

Percaya atau tidak harga untuk Foundation Booster Gilter hanyalah RM35.00 sahaja manakala harga untuk Green Apple Serum pula hanyalah RM50.00 dengan isian sebanyak 15ml. Jika anda ambil Set Kombo (Foundation Booster Gilter + Green Apple Serum), anda boleh dapatkan pada harga hanya RM85.00 SAHAJA dan PERCUMA PENGHANTARAN! Murah kan? Dengan bahan dan fungsi yang bagus di tambah dengan harga yang sangat berpatutan tanpa sebarang bahan terlarang ini pastinya ia boleh membantu anda bagi mendapatkan wajah yang cantik berseri yang bersifat mesra solat.

Testimoni Pengguna Apple Serum & Foundation Booster Gilter

testimoni foundation mesra solat testimoni foundation mesra solat testimoni foundation mesra solat testimoni foundation mesra solat

Dapatkan Produk Untuk Mencantikkan Wajah Organik Dari Shaa Beauty SEKARANG!

Jika anda ingin mencuba produk kecantikan dari Shaa Beauty ini, atau mempunyai sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai produk-produk ini, sila hubungi noombor berikut atau layari facebook dan instagram Siti Nor Syahida.

APPLE SERUM & FOUNDATION BOOSTER GILTER | CANTIKKAN WAJAH DAN MESRA SOLAT
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-10964500) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Siti Nor Syahida Artika
Facebook Page: Shaa Beauty
Instagram: @Syahida_Artika
Lokasi: Kelantan

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: