Review
Jan 22, 2018, 3:16pm

Tips Mencetak Baju T Shirt dan Tempah Baju Korporat Custom Made Di Kelantan


Adakah anda sedang mencari cara dan tips untuk mencetak baju t-shirt dan juga and juga bagaimana hendak menempah baju korporat yang dibuat secara custom-made? Kita lihat semakin banyak syarikat-syarikat atau organisasi-organisasi yang mengamalkan para pekerja atau ahli-ahlinya memakai baju korporat atau t-shirt yang custom made yang sememangnya segak dan tampan. Baju korporat yang cantik akan melambangkan serta menggambarkan profil dan identiti syarikat atau persatuan kepada mata umum. Oleh itu adalah amat penting bahawa design baju yang sesuai dan berpadanan adalah penting agar penampilan mereka yang memakai baju korporat tersebut akan menggambarkan identiti syarikat atau persatuan pada mata umum.

tips tempah baju korporat custom made

Untuk kita mengetahui apakah tips-tips mencetak baju t-shirt dan tempah baju korporat custom made, mari kita lihat apakah tips yang anda perlu ketahui sebelum anda ingin menempah untuk membuat t-shirt atau baju koporat yang ditempah khusus tersebut. Ini adalah penting supaya anda membuat pilihan yang terbaik supaya anda tidak kerugian disebabkan salah cetak, design yang tak betul atau sebagainya.

#1: Ketahui Apa Jenis Material Kain Yang Hendak Digunakan

Sebelum anda ingin menempah untuk mencetak pada baju t shirt atau tempah baju korporat custom made, anda perlu membuat keputusan apakah jenis material kain yang sesuai. Sesetengah syarikat pembekal baju atau kain menggunakan kain-kain yang berbeza mengikut kesesuaian, kualiti dan harga. Buatlah rujukan dulu dan tentukan apakah jenis kain atau material yang sesuai dan menjadi idaman hati sebelum anda mulakan projek mencetak baju t shirt atau ingin menempah baju korporat yang custom made.

jenis kain cetakan tshirt

#2: Dapatkan Pembekal Yang Berpengalaman

Memandangkan terdapat sambutan yang menggalakkan daripada pembeli tentang t shirt dan baju korporat yang custom made, terdapat banyak syarikat-syarikat baru yang baru sahaja menceburi bisnes ini untuk menyahut sambutan tersebut, dan untuk memulakan bisnes mereka mungkin akan menawarkan promosi atau harga yang murah. Berhati-hati apabila anda ingin dapatkan perkhidmatan tempahan baju custom made kerana kemungkinan besar mereka tiada pengalaman dalam mengendalikan projek yang mungkin melibatkan kuantiti yang besar dan untuk mengelakkan apa jua masalah yang timbul nanti.

contoh pembekal tshirt four square

#3: Buat Perbandingan Harga Dengan Pembekal-Pembekal Lain

Anda adalah pengguna yang bijak sekiranya anda membuat penyelidikan dan bertanya kepada beberapa pembekal-pembekal untuk anda melaksanakan projek cetak baju t shirt atau menempah baju korporat custom made. Setiap syarikat mempunyai harga-harganya yang tersendiri yang bergantung kepada kualiti material, design atau rekabentuk yang dikehendaki, kuantiti yang diperlukan, dan masa yang diperlukan untuk menyediakan dan menyiapkan pesanan daripada pengguna atau klien. Oleh itu adalah baik sekiranya anda mendekati sekurang-kurangnya tiga pembekal-pembekal yang berbeza supaya anda boleh membuat perbandingan dan seterusnya memilih pembekal yang mana yang anda hendak ambil untuk melaksanakan projek percetakan baju atau tempahan baju korporat custom made anda.

buat perbandingan harga tempah baju korporat custom mad

#4: Jaminan Oleh Pembekal

Bagi pembekal yang menawarkan jaminan atas perkhidmatan mereka adalah begitu jarang sekali, tetapi sekiranya ada maka anda akan berasa lebih yakin untuk mendapatkan perkhidmatan daripada pembekal tersebut. Sesetengah pembekal akan sanggup menawarkan wang kembali sekiranya pengguna atau klien tidak mendapat apa yang dihajatinya. Ini menunjukkan komitmen yang terbaik daripada pihak pembekal tersebut dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik buat pelanggan-pelanggan mereka.

jaminan pembekal untuk setiap tempahan baju korporate

Pembekal Yang Boleh Mencetak Baju T Shirt dan Tempah Baju Korporat Custom Made?

Kini anda sudahpun tahu beberapa tips mencetak baju t shirt dan tempah baju korporat custom made yang mana anda boleh mengamalkan serta mengaplikasikannya dalam projek anda. Persoalan seterusnya adalah di mana anda ingin mencari pembekal yang boleh memenuhi kriteria-kriteria yang ditetapkan sebentar tadi?

senarai pembekal baju korporate custom made

Kita akan memperkenalkan kepada anda salah satu syarikat pembekal yang berpengalaman yang telahpun berkecimpung dalam perniagaan cetakan t shirt dan tempahan baju korporat custom made yang mana syarikat ini telah menjalankan perniagaannya selama lebih dari 5 tahun dan mendapat pelanggan-pelanggan di serata Malaysia. Siapakah atau apakah nama syarikat ini? Mari kita ketahui dengan lebih lanjut.

Memperkenalkan Delima Ilmu Enterprise Pembekal Baju Ready Made dan Custom Made

Di sini kita akan diperkenalkan dengan sebuah syarikat pembekal baju yang membekalkan baju-baju yang telah siap (ready-made) dan juga baju-baju custom made, iaitu syarikat Delima Ilmu Enterprise. Antara baju-baju yang dibekalkan oleh Delima Ilmu Enterprise termasuklah baju korporat, t-shirt roundneck, baju seragam, baju-baju bercirikan muslimah, cap, tuala dan lain-lain. Di samping itu juga, Delima Ilmu Enterprise juga berkemampuan untuk membuat t shirt dan baju korporat custom made.

delima ilmu enterprise pembekal tshirt dan baju korporat

Antara material-material baju yang dibekalkan oleh Delima Ilmu Enterprise ini untuk dibuat t shirt atau baju korporat, termasuklah single-knit (35% cotton, 65% polyester), quick-dry cotton (100% cotton surface, 100% microfiber bottom base), wicking pk (100% microfiber + spun), Enzo classic (35% cotton, 65% polyester), T/C Lacoste (35% cotton, 65% polyester), T/C PK Honeycomb (35% cotton, 65% polyester) dan juga microfiber quick-dry jersey. Pelbagai jenis material terdapat di sini yang mana pelanggan-pelanggan Delima Ilmu Enterprise boleh memilih untuk t shirt atau baju korporat yang ingin ditempah.

Bertapak di negeri Kelantan, Delima Ilmu Enterprise telah mempunyai pengalaman dalam membekalkan baju termasuk baju korporat selama lebih dari 5 tahun, yang mana pelanggan-pelanggan mereka terdiri daripada orang perseorangan, sekolah-sekolah, badan-badan berkanun, hospital, pelajar IPTA dan IPTS serta maktab-maktab perguruan. Delima Ilmu Enterprise juga membekal baju-baju mereka kepada pengedar-pengedar baju di sekitar negeri Kelantan dan Terengganu.

contoh baju tshirt sekolah

Di samping itu juga, Delima Ilmu Enterprise juga telah membekal baju-baju termasuk t shirt dan baju korporat kepada kakitangan kerajaan dan juga syarikat-syarikat swasta yang menggalakkan pekerja-pekerja mereka mengenakan uniform kerja yang cantik dan design yang unik yang menamplkan organisasi syarikat pekerjaan pemakai tersebut ke mata umum. Delima Ilmu Enterprise juga menyediakan perkhidmatan pembelian borong dengan harga yang sangat-sangat berpatutan. Lifestyle Exxara Fashion amat menitik beratkan kualiti produk dan anda akan dijamin bahawa pakaian yang dibekalkan oleh mereka amat selesa dan sejuk untuk dipakai.

Tempahan Baju T Shirt dan Baju Korporat Custom Made Delima Ilmu Enterprise

Sekiranya anda ingin menempah t shirt atau baju korporat yang custom made dengan design anda sendiri, Delima Ilmu Enterprise juga menerima tempahan baju dengan design yang custom. Anda boleh menghubungi Delima Ilmu Enterprise dan menghantar design atau reka bentuk baju yang hendak ditempah untuk mendapatkan sebutharga. Delima Ilmu Enterprise akan menilai rekabentuk anda dan akan memaklumkan sama ada design tersebut adalah bersesuaian atau sebaliknya.

tempah baju korporat custom made

Delima Ilmu Enterprise mempunyai koleksi-koleksi reka bentuk baju-baju termasuk t shirt dan baju korporat yang mempunyai pelbagai rekabentuk yakg berbeza. Terdapat lebih daripada 100 pilihan reka bentuk baju-baju yang mana akan menarik minat pelanggan-pelanggannya untuk memilih reka bentuk atau design yang sesuai dan yang diidamkan. Terdapat pelbagai design dan reka bentuk yang sesuai untuk sesiapa sahaja tidak kira umur, jantina atau saiz. Reka bentuk atau design baju yang anda boleh dapati melalui katalog Delima Ilmu Enterprise termasuklah sekali design-design baju untuk kanak-kanak, dewasa dan juga untuk para muslimah.

Jaminan Perkhidmatan Dan Kualiti Delima Ilmu Enterprise

Delima Ilmu Enterprise telah menjadi pilihan pelanggan-pelanggan yang telahpun mendapatkan perkhidmatan cemerlang yang telah diberikan oleh mereka ini. Apa yang membuatkan syarikat Delima Ilmu Enterprise lebih dipercayai dan dipilih berbanding syarikat-syarikat percetakan dan pembekal baju t shirt dan baju korporat custom made, adalah dengan jaminan mereka dalam memberikan perkhidmatan yang sempurna kepada pelanggan-pelanggannya.

jaminan wang dikembalikan jika barang tidak sampai

Delima Ilmu Enterprise menawarkan jaminan dan warranty di mana sekiranya barang yang anda pesan dari syarikat ini tidak sampai kepada anda selepas 3 hari nombor tracking, syarikat ini akan memulangkan wang anda semula. Ini adalah komitmen daripada Delima Ilmu Enterprise yang begitu menjaga pelanggan-pelanggannya sehinggakan kepentingan kehendak pelanggan menjadi dorongan utama bagi mereka untuk menyediakan perkhidmatan yang sebaik mungkin.

Peluang Untuk Menjadi Agen Delima Ilmu Enterprise

Anda sebagai pelanggan juga berpeluang untuk menjadi agen kepada Delima Ilmu Enterprise dan juga anda boleh juga menjalankan perniagaan secara dropship dengan membawa stok atau bekalan daripada Lifestye Ezzara Fashion. Tiada yuran keahlian dikenakan, hanya anda perlu membeli minimum order 10 helai ke atas untuk melayakkan anda menjadi agen sah syarikat ini.

duit poket mudah dengan jadi ejen jual baju

Ramai yang telah memberikan respon atau maklumbalas yang positif apabila memakai baju-baju yang dibekalkan dan dikeluarkan oleh Delima Ilmu Enterprise ini. Kawan-kawan di pejabat dan rakan kenalan di tempat kerja akan bertanyakan “Cantiknya design baju ini! Dekat mana nak tempah baju macam ini, saya pun nak yang macam ini…”

sample cetakan baju korporate

Syarikat Delima Ilmu Enterpriseon sudah pasti akan membekalkan baju-baju yang mengikuti selera fesyen terkini dengan design-design atau reka bentuk baju yang terbaru. Pastinya anda dan rakan-rakan anda sebagai pemakai pastinya akan berseri-seri dengan penampilan yang bergaya.

Tempahlah Baju Dengan Delima Ilmu Enterprise

Syarikat Delima Ilmu Enterprise merupakan syarikat pembekal yang dikenali ramai yang mana mereka telah berkecimpung dalam perniagaan tempahan dan bekalan serta percetakan t shirt di samping juga membekalkan baju korporat yang sama ada ready made atau custom made. Dengan pengalaman yang luas dan komitmen untuk menawarkan perkhidmatan yang sempurna kepada pelanggan-pelanggannya, anda akan pasti yakin untuk mendapatkan servis mencetak baju t shirt atau menempah baju korporat custom made daripada mereka. Mulakan langkah bijak untuk menghubung mereka sekiranya anda ingin memulakan projek untuk menempah baju korporat yang direka bentuk khas atau custom made dan sebagainya.

tshirt f1 korporat murah di kelantan

Jom Tempah Baju Korporat SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom Tempah Baju Korporat SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Tempah Baju Korporat SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: