Review
Mar 19, 2018, 10:59am

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir Tanpa Jumpa Bomoh


Sihir merupakan salah satu ilmu hitam yang tidak sepatutnya digunakan untuk membuatkan orang sengsara namun ianya masih dipraktikkan di dalam masyarakat kita. Seringkali sihir akan melibatkan jin serta makhluk ghaib di dalam ilmu hitam. Ini akan menyebabkan sesiapa sahaja yang terkena sihir akan sengsara seumur hidup malah boleh menyebabkan kematian, pengaruh terhadap hati serta jasad, dan juga boleh memisahkan suami dan isterinya.Oleh itu, Allah S.W.T selalu meminta kita untuk sentiasa berlindung dari sihir.

Antara Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Ramai yang akan menggunakan alternatif untuk mencegah dan merawat sihir dengan berjumpa bomoh, tetapi anda sebenarnya boleh mencegah dan merawat sihir dengan menggunakan alternatif – alternatif lain. Anda boleh mengubati sihir dengan menggunakan pelbagai cara sama ada menggunakan bacaan ayat Al – Quran, menggunakan perkhidmatan daripada Pusat Rawatan Islam, Perubatan Tradisional dan sebagainya. Anda boleh melihat tips mencegah dan mengubati sihir seperti yang bakal dikongsikan di bawah.

Selain Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Jenis – Jenis Sihir Yang Perlu Anda Tahu

Sebelum kita melihat cara – cara untuk mencegah serta mengubati sihir, adalah lebih baik sekiranya anda mengetahui jenis – jenis sihir yang boleh merosakkan hidup anda dan boleh membuatkan anda sengsara. Jenis – jenis sihir adalah;

 • Tafriq

Ada Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Akibat sihir ini, akan timbul perasaan marah dan benci. Apabila si isteri melihat suami, pada pandangannya wajah si suami akan kelihatan seperti hantu. Perkara yang sama juga akan berlaku apabila si suami melihat isteri.

 • Al – Mahabbah

Selian Terdapat Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Sihir ini adalah dilakukan agar si suami taat kepada si isteri dan si isteri akan melakukan sihir ini apabila si suami merupakan seorang yang kaya dan mempunyai banyak harta.

 • Takhayyul

Terdapat Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Sihir ini akan membuatkan orang yang terkena akan sentiasa berkhayal. Mereka yang terkena sihir ini juga akan sering berimaginasi tentang benda yang kecil tetapi pada pandangannya ia adalah besar.

 • Al – Junun

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir yang perlu anda tahu

Orang yang terkena sihir ini akan menjadi seorang yang sangat lupa dan mudah tersasul. Apabila orang yang terkena sihir ini bercakap, matanya akan menjadi terbeliak. Mereka juga akan bercakap tidak tentu tempat dan saling bertukar kerja. Kerap dilihat merayap tanpa hala tuju dan tinggal di rumah kosong.

 • Al – Khumul

Mencari Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Mereka yang terkena sihir ini lebih suka bersendirian untuk tempoh masa yang panjang. Mereka juga benci pada perhimpunan, sentiasa dalam keresahan dan lambat dalam melakukan sebarang pekerjaan.

 • Al – Hawatif

Cari Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Sihir ini membuatkan seseorang itu mengalami mimpi ngeri, sentiasa diseru dalam mimpi dan mendengar suara bercakap ketika berjaga. Banyak was was dan mereka yang terkena sihir ini banyak syak wasangka dengan orang yang rapat atau disayangi.

 • Al – Marad

Mencari-cari Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Orang yang terkena sihir ini akan sentiasa sakit anggota badan, tubuh menjadi kaku dan anggota tidak berfungsi secara tiba – tiba.

 • Nazif

Perlu tahu Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Sihir ini berlaku pada orang yang mengalami darah istihadah (darah yang keluar melebihi tempoh darah haid). Apabila disihir, darah akan keluar secara berterusan sehingga berbulan – bulan.

 • Ta’til Tawaj

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Sihir ini adalah untuk merosakkan  perkahwinan seseorang. Disebabkan sihir ini, wanita takut hendak kahwin, mudah marah, lupa dan hilang syahwat.

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir Tanpa Jumpa Bomoh

Anda boleh berikhtiar untuk mencegah serta mengubati sihir tanpa perlu berjumpa bomoh dengan mengikuti tips – tips yang bakal dikongsikan di bawah. Ikuti tips – tips ini untuk memastikan bahawa sihir dan juga ilmu hitam tidak dapat mendekati anda dengan mudah.

1. Mentauhidkan Allah S.W.T

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir dengan Mudah

Setiap orang yang beragama Islam boleh mengelakkan sihir dengan mentauhidkan Allah S.W.T. Orang Muslim perlulah sentiasa bertawakkal kepada Allah S.W.T tidak mengira masa dan juga apapun keadaan. Oleh itu, setiap Muslim perlulah menjauhkan diri daripada perbuatan syirik, tidak kira apa sahaja bentuknya. Dengan mentauhidkan Allah juga, anda akan sentiasa berada di dalam perlindungan – Nya serta syaitan – syaitan tidak akan berani dekat dengan orang yang beriman.

2. Tidak Membiarkan Anak – Anak Berada Di Luar Pada Waktu Maghrib

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Waktu maghrib merupakan waktu larangan untuk berada di luar kerana waktu ini adalah waktu kemuncak untuk syaitan dan juga makhluk – makhluk ghaib berkeliaran. Jika anda mempunyai anak kecil, pastikan mereka tidak berada di luar pada waktu maghrib dan tidak bermain – main di luar rumah. Hal ini kerana, tubuh mereka adalah lebih lemah dan mudah untuk dimasuki oleh jin ataupun syaitan dan ini akan memudahkan sesiapa sahaja untuk menghantar sihir kepada anda.

3. Menurunkan Patung Ataupun Gambar Yang Bernyawa

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir yang betul

Agama Islam juga melarang daripada anda untuk meletakkan gambar yang bernyawa di dalam rumah ataupun patung – patung sebagai perhiasan di dalam rumah. Gambar yang bernyawa termasuklah gambar diri anda sendiri bersama keluarga. Hal ini kerana, malaikat yang membawa rahmat tidak akan memasuki rumah yang mempunyai patung, salib, serta gambar yang bernyawa. Selain itu, pastikan juga rumah anda tidak mempunyai alat – alat yang melalaikan seperti alat muzik.

4. Mandi Dengan Air Daun Bidara

Mahu Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Daun bidara adalah daun yang berasal dari pohon yang memiliki ukuran kecil dan biasanya lebih mudah untuk tumbuh di daerah yang kering. Anda boleh menggunakan daun bidara sebagai salah satu cara untuk menghilangkan sihir kerana ianya telah digunakan sejak zaman berzaman bagi menghilangkan sihir. Anda juga boleh menggunakan mandian ini dengan membaca beberapa potong ayat seperti ayat Qursi dan juga surah 3 – Qul untuk memberikan kesan yang lebih baik.

5. Penggunaan Limau Purut

Aku tahu Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Selain dari mandi dengan menggunakan daun bidara, anda juga boleh menggunakan limau purut untuk mencegah sihir. Bau yang berada di dalam buah limau purut adalah amat dibenci oleh jin dan juga makhluk halus maka anda boleh menggunakan ia di dalam mandian anda untuk mencegah sihir. Selain itu, limau purut juga boleh mengembalikan semula semangat anda setelah terkena sihir.

Garam Mandian Bidara Dan Pati Aura 12 Bunga (Pengubat Masalah Sihir)

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Garam Mandian Bidara dan limau purut serta Pati Aura 12 Bunga adalah sangat sinonim bagi merawat masalah sihir, saka, santau, pelalau dan lain – lain. Ia merupakan gabungan garam, bidara, limau purut serta bunga dan bahan – bahan yang digunakan adalah amat tidak disukai oleh jin dan iblis. Pati bidara sememangnya digunakan sejak dari dahulu lagi untuk mengusir sihir termasuklah limau purut dan juga bunga.

Mencari kaeda dan Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Ketiga – tiga bahan ini iaitu garam, bidara, serta limau purut digabungkan bersama, ia akan memberikan kesan rawatan yang sangat – sangat berkesan. Tambahan pula, kesemua produk ini telah diruqyahkan dengan surah – surah Assyifa. Begitu juga dengan Pati Aura 12 Bunga, ia juga telah diruqyahkan serta ditambah garam bukit di dalamnya. Dengan ini, ia akan memudahkan anda untuk merawat sihir sendiri dengan produk Garam Mandian Bidara serta Limau Purut ini.

Anta cara dan Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Dengan ini, anda boleh mengelakkan diri anda daripada terjebak dengan kalangan bomoh yang sememangnya dilarang di dalam agama. Namun, anda perlu yakin bahawa produk ini hanyalah asbab dan hanya Allah S.W.T sahaja yang boleh memberikan kesembuhan.

Kelebihan Pati Aura 12 Bunga

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir dengan cara yang betul

Pati Aura 12 Bunga yang telah diruqyahkan diperkaya dengan Bauan 12 Jenis bunga yang mempunyai aura yang tinggi serta campuran garam bukit yang telah diruqyah. Gunakan dengan percaya semua adalah atas izin Allah. Pati Aura 12 Bunga merupakan ikhtiar untuk;

 • Menguatkan magnet kejayaan
 • Membesarkan aura diri
 • Ikhtiar gangguan sihir
 • Mengembalikan harmoni rumahtangga
 • Menaikkan seri wajah
 • Menampal kebocoran aura
 • Meningkatkan semangat diri
 • Membantu meningkatkan potensi diri
 • Melegakan stress
 • Menghilankan pening dan migrain
 • Mengembalikan keceriaan diri
 • Memulihkan jiwa
 • Menceriakan hari

Kelebihan Garam Mandian Zaura Bidara dan Limau Purut

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Sekarang ini anda tidak perlu bersusah payah untuk mencari daun bidara ini dengan adanya Garam Mandian Zaura Bidara dan Limau Purut. Ramai wanita yang tidak mengamalkan mandian daun bidara selepas haid sedangkan Rasulullah menyarankan wanita untuk mengamalkan mandian daun bidara apabila mandi hadas. Khasiat daun bidara adalah;

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir yang sangat mudah

Bidara adalah salah satu herba tradisional yang sudah digunakan sejak zaman berzaman. Ramai yang menggunakannya untuk mendapatkan khasiat daun bidara yang baik untuk kebersihan diri dan pengubatan. Ia bertindak sebagai agen pembersih semulajadi seperti sabun yang boleh digunakan untuk membersihkan rambut dan kulit. Malah ia juga boleh merawat masalah jerawat. Selain itu, daun bidara juga boleh digunakan untuk merawat lelaki yang tidak boleh berjimak dengan isteri kerana telah disihir.

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Pada zaman Rasulullah S.A.W, bidara digunakan untuk membersihkan badan sama seperti kita menggunakan sabun, shampoo ataupun losyen. Daun bidara juga digunakan untuk memandikan jenazah.Wanita yang mandi wajib setelah suci daripada haid juga disunatkan menggunakan daun bidara ketika mandi.

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Rawatan sihir juga boleh dilakukan dengan menggunakan daun bidara. Walaupun amalan merawat sihir menggunakan daun bidara bukan amalan Rasulullah S.A.W., tetapi ulama ‘Salaf telah bersepakat untuk membenarkan amalan ini sebagai kaedah penyembuhan yang tidak melanggar hukum syarak.

Selian Ada Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Selain itu, Garam Mandian Zaura Bidara Dan Limau Purut juga mempunyai ekstrak limau purut yang boleh membantu untuk mengembalikan kembali semangat anda apabila terkena sihir. Ia telah digunakan oleh pelbagai pengamal perubatan tradisional disebabkan oleh bau limau purut yang amat dibenci oleh jin dan iblis.

Testimoni Para Pengguna Pati Aura 12 Bunga dan Garam Mandian Zaura Bidara dan Limau Purut

Kedua – dua produk yang dikeluarkan oleh Zaura HQ ini telah memberikan kesan yang positif kepada ramai pelanggan mereka, maka ramai juga yang meninggalkan testimoni – testimoni mereka yang anda boleh lihat seperti di bawah;

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir yang terbaik

Alhamdulillah, masalah sihir dapat diubati dengan mengamalkan produk Zaura HQ

Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Gatal – gatal badan hilang dengan Garam Mandian Zaura Bidara dan Limau Purut

Terbaik Tips Mencegah Dan Mengubati Sihir

Uztaz Ebit Lew dan Johan Asshari juga menggunakan produk Zaura HQ

Dapatkan Pati Aura 12 Bunga Dan Garam Mandian Zaura Bidara Dan Limau Purut Sekarang!

Anda boleh mendapatkan kedua – dua produk ini dengan menghubungi talian dan juga info di bawah;

PATI AURA 12 BUNGA & GARAM MANDIAN ZAURA
Hubungi:
 Tekan untuk telefon (019-5218128) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: