Tips Menaikkan Followers Instagram

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Anda nak tips menaikkan followers instagram secara percuma? Ya disini adalah tempat yang tepat untuk anda. Dengan dunia serba canggih semua orang turut terkena tempiasnya dan yang menjadi kegilaan orang ketika ini sudah semestinya instagram. Tidak kira status, darjat dan pangkat serta peringkat umur dari bayi hingga pangkat atok pun ada instagram. Pendek cakap, boleh dikatakan semua peringkat lapisan umur ada instagram.

Tips Menaikkan Followers Instagram

Hello… Kucing pun ada instagram juga tau. Jadi bagaimana kita hendak meramaikan pengikut instagram kita ni?? Pstttttttt. Ada caranya, asalkan anda ikut tips-tips yang saya berikan di bawah inshaAllah, pasti pengikut anda akan bertambah dan bertambah. Asalkan misi anda tidak lari dari menaikkan pengikut anda dan sentiasa mengikut langkah- langkah yang diberikan pasti keputusannya tidak akan mengecewakan anda. Jadi tunggu apa lagi? Jom teruskan membaca hingga anda faham caranya mudah-mudahan dengan pengkongsian ini dapat memberi manfaat kepada anda.

Menggunakan Hastags Untuk Menaikkan Follower Instagram

Penggunaan hashtag sudah tidak asing lagi kepada kita. Kadang-kadang hastags yang mudah boleh menarik ramai pengikut. Penggunaan hashtag dimana mana sahaja asalkan ia adalah media sosial pastinya ada penggunaan hastags.Dengan menggunakan hashtags anda boleh meningkatkan follower di instagram. Contoh hashtag yang popular digunakan adalah #Like dan komen pada gambar pengguna lain. Ini adalah cara yang paling semula jadi untuk mendapatkan pengikut baru. #FF (Follow Friday), #instafollow, #l4l (Like for like), #tagforlikes dan #followback.

Tips Menaikkan Followers Instagram

Terdapat juga 20 jenis hashtags yang berada dalam ranking popular antaranya ialah #love #instagood, #me, #tbt, #cute, #photooftheday, #instamood, #iphonesia, #picoftheday, #igers, #girl, #tweegram, #beautiful, #instadaily, #summer, #instagramhub, #follow, #iphoneonly, #igdaily, #bestoftheday dan pelbagai lagi hashtags yang boleh anda temui dalam media sosial.

Mengadakan Pertandingan Di Instagram

Tips Menaikkan Followers Instagram

Sumber : digitalmedialoft.com

Jika anda ingin menambah pengikut di instagram anda. Salah satu caranya adalah dengan mengadakan pertandingan di Instagram. Ini juga merupakan salah satu cara bagi pengguna yang ingin menambah pengikutnya di instagram. Dengan cara anda memuatnaik gambar dengan pelbagai hashtag yang menarik dan kreatif kemudian pinta pengikut anda untuk like dan komen serta hashtags nama kawan mereka di komen untuk memenangi hadiah dengan hashtags yang menarik. Jadi secara tak langsung mereka akan ‘like’ dan ‘follow kita. Jadi bertambahlah pengikut anda secara tidak langsung apabila anda membuat pertandingan hashtags. Mudah kan?? Seterusnya

Promosi Akaun Instagram Pada Laman Sosial Yang Lain

Bagaimana caranya untuk kita promosikan akaun instagram kita pada laman sosial yang lain?? Mudah sahaja anda setting pada akaun instagram anda dan link kan akaun instagram anda dengan akaun sosial anda yang lain. Sekarang ni kita ada banyak media sosial sampai tak terkira banyaknya. Antaranya adalah WhatsApp, Wechat, Twitter, Facebook, Youtube, Tumblr , Flickr , Swarm dan banyak lagi aplikasi.

tips menaikkan followers instagram dengan promosi di laman sosial

Jadi caranya sebelum anda memuatnaik gambar di instagram anda pastikan anda tidak lupa untuk klik link akaun anda yang lain. Dengan cara ini secara tidak langsung anda tidak perlu untuk memuat naik gambar yang sama pada akaun sosial media anda yang lain. Secara tidak langsung juga status yang anda kongsikan dapat dilihat oleh kawan yang dalam senarai rakan anda di media sosial yang berbeza dengan ini mereka pasti akan mengikuti anda di instagram juga. Sebagai pengguna yang bijak gunakan secara maksima dengan meletak akaun instagram anda disana. Jangan lupa kongsikan gambar-gambar di semua media sosial.

Selalu Like & Tinggalkan Komen

tips menaikkan followers instagram dengan like dan komen

Jika anda ingin menambah pengikut di instagram anda pastikan anda merupakan seorang yang rajin ‘like’ dan komen pada gambar pengguna yang lain. Ini adalah salah satu cara yang mudah untuk anda menambahkan pengikut instagram anda. Terus rajin-rajinkan diri untuk ‘Like dan komen gambar pengguna lain. Cara ni lebih mudah untuk dapatkan follower baru. Tetapi jika anda sendiri tidak rajin dan ‘like’ gambar pengguna yang lain bagaimana anda mengharapkan yang sebaliknya akan berlaku. Jadi teruskan ‘like’ dan komen pengguna yang lain, jangan lupa.

Follow Mereka Yang Menggunakan Popular Hastags

Tips Menaikkan Followers Instagram secara follow

Langkah yang seterusnya adalah dengan Cari dan ‘follow’ sahaja pengguna yang selalu menggunakan hashtag-hashtag popular. Antara hashtag popular yang kerap digunakan oleh pengguna yang lain ialah #followme dan #likeforlike. Lepas ni pasti ramai yang nak ‘follow’ instagram anda.

Fokus Kepada Gambar Yang Berkualiti

Tips Menaikkan Followers Instagram dengan gambar berkualiti

Ingat tau gambar menarik pasti ramai nak like kan. Betul tak? Insta follower takkan like kalau gambar tu tak cantik dan menarik. Selain itu, pastikan gambar dalam akaun insta anda menarik dan superb. Jangan letak gambar yang sama je tau. Jangan pula setiap saat upload gambar untuk seharian aktiviti anda sehingga boleh mengundang rasa jengkel dari pengguna insta yang lain seolah – olah insta tu adalah diari anda. Kalau boleh muatnaik gambar yang bersesuaian dan berkualiti sahaja dan jangan lupa untuk hashtags.

Selalu Menggunakan Caption Yang Menarik

Tips Menaikkan Followers Instagram dengan caption menarik

Haa… tau tak caption pun penting tau sebab tajuk yang bosan memang tak de la orang nak ‘like’ apatah lagi komen jauh sekali. Pastikan tajuk tu best dan orang suka baca, like dan komen. Tajuk mestilah dari diri sendiri yang ada unsur-unsur memanusiakan jenama anda, kemenangan ke atas pengikut, dan membuat isi kandungan anda lebih dikongsi dengan itu memberikan anda lebih banyak pendedahan.

Tambah Followers Instagram Dengan InstaBooster Cepat Dan Berkesan!

Tips Menaikkan Followers Instagram dengan instabooster

Langkah yang terakhir sekali yang boleh kita lakukan adalah dengan menggunakan servis daripada InstaBooster . Dengan menggunakan servis daripada InstaBooster dapat memberi pendedahan kepada anda untuk tahu menggunakan gambar yang sesuai dalam meletakkan di instagram akaun anda. Dan dengan menggunakan servis daripada InstaBooster iaitu dapat menaikkan ‘followers’ instagram yang BERKUALITI, REAL, AKTIF dan TARGETTED dengan menggunakan InstaBooster.

Apa Kata Mereka Yang Pernah Tambah Followers Instagram Malaysia

Sebelum kita buat keputusan untuk melanggan, apa kata kita tengok dahulu testimoni daripada pelanggan yang telah berjaya tambah followers instagram malaysia yang mampu tingkatkan engagement seperti likes, comment dan yang terpenting adalah sales.

tambah followers instagram malaysia

tambah followers instagram malaysia

tambah followers instagram malaysia

Jadi di akhir langkah yang perlu anda lakukan adalah dengan menggunakan servis instabooster untuk menambahkan pengikut anda dan anda juga boleh memiliki pengikut yang berkualiti. Pastikan anda menjadi pengguna yang berkualiti dan cari pengikut jangan hanya fikirkan kuantiti sehingga tiadanya kualiti.

>> Klik Sini Untuk Tambah Followers Instagram SEKARANG ! <<
Jangan lupa untuk menggunakan servis instabooster ini sekiranya anda benar- benar inginkan pengikut yang ramai. Semoga berjaya menambah follower. Manfaatkan langkah yang telah diberi dan tekan klik di website tersebut untuk terus tempah !

PS : Jangan lupa kongsikan artikel ini semoga lebih ramai mendapatkan manfaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *