Review
Jan 16, 2018, 8:56am

Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik


Wanita semakin pandai memilih produk. Bagi wanita, pemilihan produk yang tepat tanpa mengandungi bahan kimia berlebihan adalah sangat penting untuk menjamin keselamatan jika digunakan dalam jangka masa panjang.

produk kecantikan muka terbaik 07

Sebelum membeli produk muka, sebaiknya anda mengenali terdahulu ciri-ciri produk yang sesuai dengan keadaan jenis muka atau produk yang betul. Tidak semua produk muka sesuai dengan kulit anda. Semua itu bergantung pada jenis kulit masing-masing. Tentunya orang yang mempunyai jenis kulit kering berbeza dengan yang mempunyai kulit berminyak.

Elakkan Dari Membeli 4 Ciri-Ciri Produk Di Bawah

Elakkan produk yang mempunyai kandungan merkuri serta hidroquinon, kerana bahan kimia ini sangat berbahaya untuk kulit. Ciri-ciri produk muka yang mengandungi bahan aktif merkuri seperti :

Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik
#1. Tidak Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia

produk kecantikan muka terbaik 06

Produk muka ini biasanya tidak mendapat kelulusan KKM.Jadi, sebelum membeli produk muka, sebaiknya periksa terlebih dahulu kelulusan dari KKM. Jika tidak ada, maka produk muka tersebut tidak terjamin keselamatannya.

Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik
#2. Bau Yang Menyengat

produk kecantikan muka terbaik 19

Jika anda mencium bau aroma yang menyengat, sebaiknya hentikan niat anda untuk membeli produk muka tersebut kerana biasanya pengeluar sengaja meletakkan aroma minyak wangi pada produk untuk menyembunyikan bau logam yang terdapat pada produk tersebut.

Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik
#3. Kulit Menjadi Kemerahan Apabila Terkena Sinar Matahari

produk kecantikan muka terbaik 13

Biasanya kulit akan tetap mempunyai warna natural apabila terkena matahari hal ini kerana kulit mempunyai perlindungan secara semula jadi. Namun, jika kulit wajah anda kemerahan ketika terkena sinaran matahari, maka kemungkinan lapisan kulit pada wajah anda mengalami kerosakan.

Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik
#4. Wajah Menjadi Pedih Ketika Memakainya

produk kecantikan muka terbaik 02

Jika wajah anda terasa pedih dan panas ketika memakai produk tersebut sebaiknya segera hentikan penggunaannya. Ini adalah kerana biasanya krim yang mengandungi bahan-bahan berbahaya akan menimbulkan kesan negatif pada wajah, seperti rasa terbakar, pedih, merah-merah, dan sebagainya

Seiring dengan perkembangan ilmu pengetahuan dan teknologi, pelbagai produk kosmetik telah muncul di pasaran. Sebagai pengguna, anda seharusnya lebih peka tentang maklumat yang perlu diketahui sebelum memilih sesuatu produk kosmetik untuk digunakan sama ada untuk diri sendiri ataupun ahli keluarga yang lain.

3 Panduan Tepat Memilih Produk Kecantikan Muka

Sebagai salah satu usaha untuk melahirkan pengguna bijak dan lebih berinformasi, berikut adalah panduan-panduan yang boleh diikuti sebelum membeli atau semasa menggunakan produk kosmetik :

1. Kenali Jenis Dan Keadaan Kulit

produk kecantikan muka terbaik 05

Ada dua faktor yang perlu diambil perhatian ketika memilih produk penjagaan wajah yang ingin digunakan secara rutin. Faktor berkenaan ialah jenis dan keadaan kulit. Penting untuk kita tahu kerana setiap jenis dan keadaan kulit mempunyai keperluan berbeza. Jenis produk penjagaan wajah yang digunakan perlu memenuhi keperluan berkenaan. Produk yang sesuai untuk setiap jenis kulit akan memastikan keseimbangan kulit dapat dicapai. Kulit yang seimbang dan sihat tampil lebih segar selain membantu memberikan keselesaan kepada diri sendiri

2. Membeli Produk Kosmetik Daripada Sumber Yang Boleh Dipercayai

produk kecantikan muka terbaik 15

Kebanyakan produk kosmetik dapat diperoleh dan dibeli dengan mudah termasuklah dengan hanya membeli melalui kaedah pesanan atas talian. Produk kosmetik turut dijual di pasar malam dan kaki lima bangunan atau kedai yang mana sumber, kualiti serta tahap kestabilan produk tersebut diragui. Oleh itu, pengguna perlulah lebih berwaspada dan tidak sewenang-wenangnya membeli produk kosmetik daripada sumber yang meragukan walaupun produk-produk tersebut dijual dengan harga yang murah atau dijanjikan kesan yang kononnya sangat mujarab dalam tempoh yang singkat.

3. Sentiasa Berwaspada Dan Tidak Mudah Terpedaya Dengan Iklan-Iklan Produk Kosmetik Yang Tidak Beretika

produk kecantikan muka terbaik 12

Dengan peningkatan teknologi maklumat yang pesat, orang ramai lebih mudah terdedah dengan pelbagai maklumat yang sering kali didapati sukar untuk memastikan tahap kesahihannya.Orang ramai dinasihatkan agar lebih realistik terhadap kesan yang diingini hasil daripada penggunaan produk kosmetik dan tidak mudah terpedaya dengan sesetengah iklan produk kosmetik yang mengelirukan dan tidak munasabah. Disarankan untuk meningkatkan pengetahuan mengenai rawatan kulit dan produk-produk kecantikan menerusi pembacaan daripada sumber bacaan yang sahih atau pun merujuk terus kepada pakar kulit bagi mendapatkan nasihat serta kaedah penyelesaian yang lebih tepat dengan permasalahan yang dihadapi.

DYXY Set Produk Kecantikan Muka Terbaik Dan Mudah Dipakai | Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik

produk kecantikan muka terbaik 18

Nama yang tidak asing lagi iaitu DYXY kini semakin hangat diperkatakan kerana ianya merupakan set produk kecantikkan yang begitu mudah untuk dipakai dalam rutin harian. Mempunyai 3 set asas iaitu BC Cream Foundation, Green Tea Face Mist, dan berus lembut yang berkualiti tinggi pasti menjadi dambaan setiap wanita terutama bagi mereka yang sentiasa menjaga penampilan ketika berada diluar untuk bersiap dengan pantas apabila menggunakan set lengkap DYXY ini. Hanya perlu spraykan Green Tea Face Mist, kemudian sapukan BC Cream Foundation dan ratakan dengan berus yang disediakan dalam masa 5 minit sahaja anda telah nampak cantik dan glowing sepanjang hari.

DYXY Rahsia Solekan Setanding Makeup Mahal Dan Mampu Milik | Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik

produk kecantikan muka terbaik 09

Nak cantik tapi tak nak habiskan duit untuk beli barang makeup yang mahal, DYXY begitu menepati ciri-ciri bagi mereka yang ingin tampil cantik tanpa perlu berbelanja besar dalam solekan. Dengan adanya DYXY, kini semua orang boleh cantik kerana harganya sangat mampu milik serendah RM200 anda boleh cantik dan jimat tanpa perlu keluarkan modal yang besar untuk solekan. Set asas ini mampu bertahan selama 5 bulan penggunaan.

DYXY Solekan Bukan Untuk Cantik Sahaja Tapi Merawat Wajah | Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik

Rawatan dari dalam perlu dibuat terlebih dahulu. Jika pigmentasi disebabkan oleh terdedah kepada sinar UV yang berpanjangan, produk yang mengandungi perlindungan SPF sekurang-kurangnya SPF30 amat diperlukan bagi mengelakkan pigmentasi bertambah teruk dan memastikan ia tidak berulang. Perkara ini paling merisaukan kaum hawa kerana ada diantara mereka yang memiliki kulit sensitif pada sesetengah produk. Jadi, di dalam setiap set DYXY mempunyai kelebihannya yang tersendiri untuk merawat wajah disamping memutihkan wajah dari dalam secara semulajadi.

BC Cream Foundation (15gm)

produk kecantikan muka terbaik 17

Tidak perlu memakai day cream, sunblock dan compact powder lagi kerana BC Cream Foundation DYXY mengandungi semua fungsi. Mempunyai SPF 50+ yang dapat melindungi kulit dari sinaran UV yang berbahaya. Mudah menyerap dalam kulit yang menjadikan make up tahan sehingga 8 jam. Membantu menutup parut jerawat, jeragat, sunburn dan dark circle di muka. Mempunyai oil control dan menjadikan kulit tidak berminyak. Muka tidak akan bercapuk walaupun berpeluh. Merawat kulit kusam dengan menjadikan kulit lebih bersinar. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan berjerawat. Tahan sehingga 5 bulan penggunaan dan lebih

Bahan utama :

1. Mineral

 • Membuatkan cream lebih ringan di muka
 • Melindungi kulit dari jerawat
 • Melindungi kulit dari sinaran matahari

2. Waterbased

 • Sesuai untuk kulit berminyak
 • Memberikan effect shining pada muka

3. Arbutin Extract

 • Bertindak sebagai agen pemutih kulit
 • Membantu memudarkan bekas parut jerawat

4. Vitamin E

 • Memulihkan kulit yang terbakar disebabkan sinaran UV
 • Mengatasi penuaan kulit

2 Tona Berbeza Mengikut Jenis Kulit Anda

produk kecantikan muka terbaik 08

BEIGE – Untuk kulit cerah, sederhana cerah dan kuning langsat. Tona kulit akan Nampak lebih cerah, berseri dan tak bercapuk.
NATURAL – Untuk kulit sawo matang dan hitam manis. Tidak menjadikan kulit nampak kelabu dan menjadikan kulit nampak sangat natural.
***EXPIRED 2 TAHUN SELEPAS BEKAS BC CREAM DIBUKA***

Mineral Face Mist (160ml)

produk kecantikan muka terbaik 16

Memberikan effect glowing kepada muka yang berpanjangan kerana bahan didalamnya mengandungi zat mineral yang diperlukan wajah. Face Mist ini juga mampu untuk mengecutkan jerawat, menyegarkan muka, merawat kulit kering dan mengelupas, anti radang, mesra wudhuk malah sesuai untuk semua jenis kulit. Paling istimewanya mengenai DYXY Face Mist ini adalah ianya juga boleh dijadikan sebagai alas solekan atau “base makeup” supaya solekan lebih tahan lama.

Bahan utama :

1. Green tea

 • Melembapkan kulit kering
 • Menghaluskan kulit wajah

2. Minerals

 • Melindungi kulit dari jerawat
 • Melindungi kulit dari sinaran matahari

3. Vitamin C

 • Menjadikan kulit lebih anjal, gebu dan berseri seri
 • Memperbaiki teksture kulit

4. Albumen

 • Mengatasi dan menghilangkan bekas jerawat
 • Mengecilkan pori pori yang besar

Cara Penggunaan Face Mist

produk kecantikan muka terbaik 14

Kulit normal atau kering – Boleh spray face mist sebelum dan selepas memakai bc cream Dyxy. Ini untuk melembapkan dan memberi kesegaran kepada kulit muka.
Kulit berminyak – Spray selepas memakai bc cream sahaja. Ini untuk mengelakkan muka menjadi sangat berminyak.
***EXPIRED 1 TAHUN SELEPAS PENUTUP FACE MIST DIBUKA***

Berus DYXY

produk kecantikan muka terbaik 11

Berus dari DYXY begitu lembut dan padat memang sesuai dijadikan berus serbaguna dalam solekan. Ketika meratakan foundation menggunakan berus ini kulit berasa lembut dan tidak sakit digunakan.

 • Bulu sintetik
 • Menjimatkan penggunaan bc cream
 • Bulunya padat dan mampat menjadikan bc cream lebih sekata di muka
 • Bulunya lembut
 • Bulu tidak mudah tercabut
 • Beauty blender versi brush
 • Mudah di bawa ke mana sahaja
 • Membuatkan bc cream tidak bercapuk

Selamat Digunakan Tanpa Kesan Sampingan

produk kecantikan muka terbaik 04

Daripada segi keperluan regulatori, produk DYXY ini mempunyai notifikasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Produk kosmetik bernotifikasi adalah tertakluk kepada pematuhan berterusan terhadap keperluan undang-undang yang ditetapkan ke atas pihak syarikat yang bertanggungjawab khususnya dalam aspek kualiti, keselamatan serta kesahihan tuntutan yang dibuat pada label atau iklan produk kosmetik. Oleh itu, sudah pasti produk DYXY ini selamat digunakan dan halal. Bahan dalam produk ini juga adalah semulajadi.

Testimoni PenggunaDYXY  | Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik

produk kecantikan muka terbaik 01 produk kecantikan muka terbaik 03 produk kecantikan muka terbaik 10

Solekan Tahan Lama, Murah Dan Merawat Wajah Dengan DYXY | Tips Memilih Produk Kecantikan Muka Terbaik dan Harga Mampu Milik

Ramai dikalangan model, artis, dan pengguna lain berpuas hati dengan produk DYXY ini kerana ianya sangat mudah dipakai sepantas 5 minit sahaja. Solekannya juga nampak natural dan tidak tebal. Bagi anda yang berminat untuk  mencuba produk DYXY bolehlah hubungi nombor tertera di bawah atau ikuti penjual sah di laman sesawang berikut :

 

Jom Dapatkan Set Kecantikan DYXY SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Set Kecantikan DYXY SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Set Kecantikan DYXY SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: