Review
Mar 13, 2018, 5:09pm

Tips Memilih Perfume Untuk Lelaki Dan Wanita


  •  
  •  
  •  
  •  

Lelaki dan wanita memakai perfume ataupun minyak wangi adalah untuk menambahkan kelengkapan emosi pada personaliti mereka. Walaupun wajah anda cantik, pakaian anda bergaya tetapi tanpa bau-bauan aroma yang menarik, anda akan kelihatan hambar. Ini kerana perfume memainkan peranan penting dalam membentuk identiti anda. Perfume yang baik adalah perfume yang mampu mengangkat mood anda dan membantu anda menampilkan bau dengan baik dan menarik.

Tips Memilih Perfume Untuk Lelaki Dan Wanita

Kadangkala perfume mampu mencetuskan kenangan indah dan menjadikan anda sentiasa segar serta selesa sepanjang hari. Sejumlah perfume boleh didapati di pasaran pada pelbagai harga yang berbeza. Teknologi dinihari juga membolehkan anda mendapatkan perfume secara online sehingga anda terasa pening dan susah untuk memilih perfume yang sesuai buat anda. Justeru itu,memilih minyak wangi tidaklah semudah ABC.

Tips Memilih Perfume Untuk Lelaki Dan Wanita | Jangan Salah Pilih Bahaya Untuk Diri

Tips Membeli Perfume Untuk Lelaki Dan Wanita

Anda perlu mengambil perhatian yang sewajarnya sewaktu membeli perfume kerana dikhuatiri anda tersilap membeli perfume yang tidak sesuai apatah lagi menyebabkan perkara yang tidak diingini berlaku.

1. Membaca Kandungan Bahan Perfume Sebelum Beli

baca kandungan perfume sebelum beli

Pastikan anda membaca terlebih dahulu label yang terdapat pada botol minyak wangi. Anda harus baca kandungan bahan-bahan yang terdapat pada perfume kerana dikhuatiri terdapat bahan-bahan yang alah dengan kulit anda. Dewasa ini, terdapat banyak kes penyakit kulit yang berkaitan perfume berpunca daripada ketidaksesuaian bahan terhadap kulit.

2. Bahan Mesra Solat

tips memilih perfume mesra solat

Biarpun minyak wangi adalah sunnah nabi dan menjadi kebiasaan untuk memakai wangian ketika solat, namun haruslah diteliti tentang kandungan minyak wangi samada ia bebas alkohol atau tidak. Sesetengah perfume pada hari ini bahkan kebanyakkannya menggunakan alkohol. Maka amatlah penting memilihnya walaupun ada sesetengah alkohol yang boleh dipakai di dalam solat.

3. Sesuai Keperibadian

tips memilih perfume sesuai dengan peribadi

Perfume haruslah sesuai dengan keperibadiaan anda.Sebagai contoh anda seorang perempuan yang berjiwa lembut. Dengan itu anda seharusnya memilih perfume yang beraroma lembut mengikut karakter anda kerana perfume merupakan antara lambang personaliti anda. Jadikan perfume sebagai trademark sehinggakan orang dapat mengenali kedatangan anda hanya dengan aroma tersebut.

4. Mencuba Perfume Sebelum Membeli

tips mencuba perfume sebelum membeli

Seharusnya anda mencuba terlebih dahulu sebelum membeli. Jangan terus membayar jika berkenan. Cubalah menyemburkan sedikit ke nadi anda tangan anda agar lebih mengetahui aromanya. Selain itu, dengan langsung menyembur pada kulit,anda dapat mengetahui apakah perfume itu sesuai ataupun tidak, sama ada ia selesa, melekit dan bagaimana keadaannya.

5. Memilih Perfume Yang Sesuai Dengan Suhu Tubuh

tips memilih perfume sesuai suhu badan

Tahukah anda bahawa ada setiap orang memiliki suhu tubuh yang berbeza? Sesetengah orang suhunya tinggi dan sebahagian yang lain rendah pula suhunya. Hal ini haruslah dijadikan faktor untuk menentukan aroma perfume yang tepat. Misalnya seorang perempuan memiliki suhu tubuh yang tinggi biasanya sesuai memakai aroma floral atau buah-buahan. Jika seseorang itu bersuhu tubuh yang rendah pula sesuai dengan aroma wood, vanilla atau musk.

6. Sesuai Iklim Dan Cuaca

tips memilih perfume mengikut cuaca dan iklim

Anda haruslah sentiasa memilih minyak wangi yang sesuai dengan iklim dan cuaca setempat. dan perlulah mengetahui seni memakai minyak wangi mengikut masa dan tempat. Sebagai contoh, aroma bunga lebih sesuai dipakai ketika hari siang manakala aroma berorientasikan sempurna adalah untuk malam hari. Aroma yang kuat membuat anda panas di musim sejuk dan anda akan berasa segar dengan wangian beraroma panas pada musim panas.

sudah sedia membeli perfume tak berjenama antarabangsa

Banyaknya tips memilih perfume yang harus dilakukan sebelum membeli perfume. Ini untuk mengelakkan daripada anda tersalah pilih kerana bahaya untuk diri dan tubuh badan. Anda harus elakkan perfume yang diperbuat daripada bahan kimia, racun dan bahan larangan juga serta anda wajib pastikan bahan-bahannya adalah yang halal dan boleh digunakan setiap masa dengan selesa.

Fenomena Rises Perfume Di Malaysia

koleksi rises perfume khai bahar

RISES Perfumes telah mencetus fenomena yang mana seluruh masyarakat tidak ada sebarang keraguan dalam memakai minyak wangi dalam solat dan sebagainya kerana ia adalah satu-satunya produk kualiti dan kukuh dalam masalah anda semua terutamanya tentang status halal. RISES perfume telah diiktirafkan sebagai perfume yang halal oleh JAKIM. Selain halal, pencinta perfume banyak yang telah berubah kepada RISES perfume kerana kewangiannya yang sangat menyerlah, tahan lama dan terlalu eksklusif tetapi mampu milik. Anda pasti sangat teruja kerana kualiti dan tekstur perfume ini sangat hebat dan istimewa. RISES Perfume telah mencipta nama di serata Malaysia dan perfume ini juga bertaraf antarabangsa. Terdapat pelbagai jenis koleksi Perfume RISES.

Koleksi RISES Perfume

koleksi rises perfume terbaru 2018

Terdapat lebih daripada 80 jenis koleksi Rises Perfume yang terdiri daripada Rises Exclusive Perfume for her, Rises Exclusive Perfume for him dan juga Rises Limited Edition. Kesemua perfume ini boleh dipakai oleh lelaki dan perempuan, malah tidak kira lapisan umur semua boleh gunakannya. Yang pastinya, ia tiada ragu-ragu tidak halal seperti lambakan produk perfume di pasaran kerana Rises Perfume ini sememangnya halal.

RISES Perfume Exclusive By Him

rises perfume exclusive for him

Terdapat lebih daripada 30 perfume yang khas untuk para jejaka dan terdapat pelbagai aroma bauan yang berbeza seperti Allure, Aqua, Orange, Extreme, Sexy dan pelbagai lagi. Anda boleh memilih berdasarkan bau yang anda suka dan kesemua perfume ini sangat menarik. Kaum lelaki seharusnya tidak melepaskan peluang untuk mendapatkan perfume yang sangat selesa dan sedap dipakai ini.

RISES Perfume Exclusive by Her

rises perfume exclusive for her

RISES Perfume Exclusive by her pula adalah perfume untuk para wanita yang amat sukakan wangian dan bergaya. Bergaya tanpa wangian sebenarnya masih tidak lengkap dan anda kelihatan tidak sempurna tanpa memakai wangian. Rises Perfume menjadikan anda sentiasa bergaya dan ceria dengan aroma manis ke tempat kerja dan melakukan rutin harian anda. Terdapat sebanyak 53 koleksi dan aroma perfume Rises khas untuk para wanita.

RISES Limited Edition

rises terbaru limited edition

Keluaran RISES Limited Edition ini merupakan cetusan yang menjadikan anak-anak muda remaja serta masyarakat dewasa mula gilakan perfume RISES. Perfume ini menghasilkan haruman yang sangat bersesuaian dan harum dipakai oleh wanita dan lelaki. Ia sangat indah digayakan bagi lelaki yang bekerja dan juga wanita, malah nak pakai dirumah untuk suami pun tiada masalah. Memang sedap dan harum sangat baunya sehingga membuatkan orang lain yang bau boleh terpikat!

Fungsi Rises Perfume Dalam Kehidupan Anda

rises perfume pilihan remaja masakini

Rises Perfume sangat istimewa kerana ia bukanlah sekadar pewangi biasa tetapi ia juga merupakan aromaterapi bagi anda yang sukakan wangian dan ingin tenangkan diri. Sekadar memakainya juga sudah membuatkan anda berasa tenang dan gembira.

  • Menyegarkan tubuh badan dan pakaian anda
  • Menjadikan diri anda selesa setiap masa
  • Badan tidak lagi berbau
  • Sentiasa berbau harum, wangi dan menenangkan
  • Bau tahan lama sehingga 12 jam
  • Membangkitkan aroma anda
  • Memudahkan untuk solat diluar kerana tidak perlu menukar pakaian atau mandi
  • Sekiranya mempunyai penyakit alahan dan kulit juga boleh memakai kerana tiada kandungan bahan larangan dan perfume RISES halal.
  • Menjadikan hari anda ceria dan memberikan tenaga positif untuk menjalani rutin harian
  • Menaikkan seri wajah dan menjadi pelengkap diri anda sebelum keluar rumah
  • Menaikkan keyakinan diri serta aura positif
  • Menghilangkan mengantuk dan darah gemuruh serta sifat gementar anda
  • Membangkitkan nafsu dan menjadi lebih ghairah terhadap suami atau isteri

Kelebihan RISES Perfume Untuk Anda

perfume untuk hilangkan bau badan dan tahan lama

Rises Perfume sangat unggul dan mempunyai kelebihan-kelebihan yang sangat hebat serta tiada di mana-mana perfume.

1. 100% Bahan Kandungan Semulajadi

kandungan rises perfume terbaik untuk hilangkan bau badan

Rises Perfume menggunakan 100% bahan kandungan semulajadi berupa tumbuh-tumbuhan. Ia telah diformulasikan dan dicipta khas untuk anda yang amat mementingkan kebersihan, kesucian serta konsep halal.

2. Status Halal

rises perfume diiktiraf halal jakim

Rises Perfume telah diiktirafkan halal oleh JAKIM kerana 100% kandungannya adalah bahan alam semulajadi yang telah dirumuskan serta mengikut kesesuaian si pemakai. Anda selamat memakai perfume ini malah ia tiada bahan larangan dan kimia langsung.

3. Sesuai Untuk Lelaki Dan Wanita

rises perfume sesuai untuk lelaki dan wanita

Perfume RISES ini sesuai untuk para wanita dan jejaka kerana ia menepati citarasa penggemar perfume. Bukan lelaki sahaja yang sukakan perfume, malah ramai wanita dan pelajar juga sukakan perfume.

4. Banyak Koleksi Perfume

perfume terbaru khai bahar rises 2

Hanya 3 kategori sahaja iaitu Rises Exclusive Perfume for Her, Rises Exclusive Perfume for Him dan RISES Limited Edition, namun terdapat banyak koleksi dan jenis wangian untuk setiap satu kategori. Malah kesemua wangian ini adalah sangat eksklusif, berbau sangat harum dan disukai ramai.

5. Harga Yang Berpatutan

harga rises perfume yang berpatutan

Harga perfume RISES sangat mampu milik dan berpatutan. Semua orang mampu memiliki Rises walaupun ianya bertaraf antarabangsa dan sangat-sangat berkualiti dari segi kandungannya serta pelbagai segi lagi.

6. Kualiti Perfume

perfume berkualiti buatan tempatan

Kualiti Perfume RISES menjadi persoalan ramai kerana semua tidak menyangka selepas mereka menggunakan Rises perfume, ia sangat tahan lama, harum, tidak melekit dan sesuai untuk dibawa solat.

7. Packaging Berkualiti

packaging rises perfume berkualiti tinggi

Rises Perfume mempunyai packaging yang sangat cantik, kemas dan tidak mudah rosak. Ia sangat berkualiti dan menjadikannya sangat menarik dan mewah. Ramai yang memuji packagingnya yang tampil eksklusif itu.

Banyaknya kelebihan Rises Perfume ini, memang tak rugi sebab inilah yang terbaru dan paling eksklusif. Istimewanya perfume ini juga menjadikan anda lebih selesa berjumpa dengan ramai orang dan tidak malu-malu lagi, malah lebih yakin.

Jana Pendapatan Dengan Rises Perfume | Pengambilan Ejen Malaysia

jana pendapatan tambahan

Rises Perfume membuka peluang untuk anda yang berminat dalam menjana pendapatan bersama mereka sebagai Ejen Rises Perfume Berdaftar di Malaysia. Kepada penggemar perfume ataupun anda yang inginkan pendapatan sampingan, inilah peluang emas yang seharusnya tidak perlu anda lepaskan. Anda boleh mewangi-wangi dengan Rises Perfume, sambil-sambil tu, boleh juga dapat pendapatan sampingan! Sudah tentulah ianya sangat-sangat lumayan. Sekiranya anda inginkan maklumat lanjut mengenai pengambilan ejen Rises Perfume, anda boleh terus layari laman web mereka ataupun boleh hubungi mereka ditalian mereka.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan RISES Perfume

Ramai yang telah menggunakan Rises Perfume dan berpuas hati dengan kualiti dan keseluruhan perfume. Fungsi dan kelebihan RISES Perfume telah mendapat tempat dihati pelanggan dan ramai yang ingin menjadikan Rises Perfume ini sebagai hadiah, hantaran serta kegunaan harian mereka setiap masa. Apa kata anda alaminya sendiri! Jom bertukar ke RISES Perfume, Perfume paling selamat dan eksklusif di Malaysia.

testimoni pengguna perfume khai bahar testimoni pengguna perfume khai bahar

Dapatkan RISES Perfume Exclusive dan Limited Edition Hari Ini!

Situasi buntu untuk memilih perfume terbaik bukanlah halangan untuk anda mendapatkan Rises Perfume. Jika anda belum guna bagaimana mahu jatuh hati dengan Rises Perfume ini. Jadi dah tengok kelebihan Rises Perfume dan juga testimoni dari pengguna, tinggal anda pula mencubanya dan menjadi testimoni kepada diri anda sendiri. Untuk dapatkan perfume ini pada harga special, sila hubungi menerusi WhatsApp atau buat belian secara online hari ini juga.

perfume rises khai bahar terbaik

RISES PERFUME | PERFUME UNTUK LELAKI DAN WANITA| Hubungi: Tekan untuk telefon (019-2383874) | Tekan untuk WhatsApp Hotline 2: Tekan untuk telefon (019-3771897) | Tekan untuk WhatsApp Website: www.rises.com.my