Review
Mar 8, 2017, 9:56am

Tips Memilih Minyak Wangi Yang Tahan Lama


Tips Memilih Minyak Wangi

“Bangun pagi,

Gosok gigi,

Pakai baju,

Kasi wangi……….”

Berdasarkan gambar dan pantun berapa kerat tak menjadi yang saya sediakan di atas, anda mesti boleh agak kan entry kalini mengenai apa? Yes! Minyak wangi. Siapa yang suka badan berbau kan? Kalau boleh, setiap masa nak wangi, tidur pun kena wangi weh! Kalau berbau wangi, orang sekeliling pun suka. Takdalah orang jauhkan diri dari anda.

Acap kali nak beli minyak wangi ni, mesti anda konfius. Mana taknya, lambakan jenis dan bau minyak wangi semakin lama semakin pelbagai. Design botol pelbagai jenis, pelbagai botol, setiap hari ada sahaja idea kreatif penjual. Bagus tu bagus…. Kreatif dan inovasi gitu.

Siapa sini selalu konfius nak sampai pening nak pilih mana satu minyak wangi untuk wangi. Hehehehehe. Baik perempuan dan lelaki, saya pasti anda pasti rasa nak ambil ja semua minyak wangi yang dijual tu. Konfius katekoooo ;D Jangan lupa pilih minyak wangi yang bersesuaian dengan personaliti dan kulit badan anda. Yelah, kang beli – beli, allergik pulak. Tak ke naya tu. Duit habis, sakit pulak dapat. Adoi.

5 Tips Memilih Minyak Wangi

Tips Memilih Minyak Wangi

Wangi – wangi jugak tau, tapi anda tau tak tips nak memilih minyak wangi ni? Kita perlu tau asas dalam pemilihan minyak wangi, bukan main beli sahaja. Minyak wangi ni ada yang tahan lama dan ada yang sat sahaja jangka hayat bau dia.

“Ish.. takkan pakai 2 – 3 jam, nak kena sembur calit baru lagi”

“Tahan lama ke minyak wangi ni? Sihat ke untuk badan aku?”

“Elok ka minyak wangi ni? Aku main beli ja”

Siapa yang selalu soalan macamni muncul dalam fikiran dia? Hehe. Jangan risau, mari saya kongsikan sedikit tips memilih minyak wangi untuk anda pilih minyak wangi yang sesuai dengan anda.

#1 SEMBUR PADA KULIT BADAN

pilih minyak wangi

Lain badan, lain bau. Apabila minyak wangi terkena pada kulit, ia akan mencetuskan aroma yang berbeza. Tips memilih minyak wangi yang sesuai dengan kita adalah dengan melakukan semburan pada kulit dan bukannya baju bagi memastikan wangian tersebut sesuai dengan tubuh. Jangan terpedaya dengan iklan sahaja. Sembur sahaja di pergelangan tangan anda atau leher. Dua tempat ini juga merupakan spot untuk wangian tahan lama, tau!

#2 KENALPASTI BAHAN YANG DIGUNAKAN

pilih minyak wangi

Sebelum beli, mesti bau dulu kan? Jangan bau lebih dari 3 bauan dalam satu masa, kang anda yang poning. Hehehehe. Minyak wangi boleh dipilih berdasarkan bahan serta aroma yang digunakan. Ada minyak wangi jenis bauan bunga-bungaan, ada yang buah-buahan, dan pelbagai variasi lain. Biasanya, setiap wangian untuk lelaki atau wanita berbeza baunya, wanita lebih lembut baunya manakala lelaki lebih kuat. Jangan lupa pilih haruman yang sesuai dengan personaliti dan gaya hidup masing – masing ya!

#3 KENALPASTI JENIS MINYAK WANGI

tips pilih minyak wangi

Minyak wangi ni ada EDP dan EDT. Ramai orang keliru dan tak tahu apa itu EDP dan EDT. EDP ialah Eau De Parfume manakala EDT adalah Eau De Toillete. EDP merupakan perfume yang mengandungi 8-15% cairan original perfume dan baunya boleh bertahan sehingga 5-8 jam. EDT pula adalah lebih ringan dan mengandungi sekitar 4-8% cairan original perfume tersebut. Daya tahan lama bau pulak adalah 2-5 jam. Jadi lakukan perbandingan dan pilih secara bijak!

#4 PILIH BAU YANG BERSESUAIAN

pilih minyak wangi

Pastikan kita memilih minyak wangi beraroma segar yang mempunyai bau yang bersesuaian. Anda boleh meminta pendapat rakan – rakan mengenai bau wangian yang sesuai dengan personaliti anda. Tak salah kan? ;D Bagi mengekalkan bau wangian anda, terdapat beberapa teknik yang boleh diamalkan. Sebaiknya letakkan minyak wangi pada nadi, pergelangan tangan, leher, siku dan belakang telinga. Minyak wangi anda boleh bertahan lebih lama sekiranya diletakkan di kawasan tersebut!

cara memilih minyak wangi

#5 GUNAKAN MINYAK WANGI TAHAN LAMA DAN SIHAT UNTUK ANDA

Runsing nak pilih minyak wangi? Taktahu nak beli yang mana? Minyak wangi mana yang bagus dan sihat sekaligus untuk anda? JANGAN RISAU. Saya cadangkan anda cuba gunakan Popale Perfume. Sekali guna, berbotol botol anda akan repeat! Mana taknya, wangi memang dah sah wangi, sihat dan bagus lagi tau untuk badan anda. Satu keluarga boleh pakai! Memang jimat lah minyak wangi Popale Perfume ni. Popale Perfume ni merupakan sejenis minyak wangi sihat pertama di Malaysia!
pilih minyak wangi
BUKAN SEKADAR WANGI SAHAJA, Popale Perfume menjanjikan kehidupan yang lebih sihat, gembira dan bermakna dengan 10 KELEBIHAN DAN MANFAAT penting yang tiada tandingan! WOW! Saya pun teruja ni. Dengan rekaan bentuk botol yang kecil tapi mampat dan padat ni, mudah dibawa ke mana mana sahaja. Mudahnya dengan Popale Perfume ni!!!!

10 Kelebihan Dan Manfaat Minyak Wangi Tahan Lama Popale Perfume

tips pilih minyak wangiTHERAPEUTIK

  • Gabungan KASTURI KIJANG yang mempunyai 1001 khasiat sebagai base note & PHEROMONE bunga- bunga memberi manfaat therapeutik seperti lebih SEGAR, ANTI-STRESS, TENANG & BERKARISMA seterusnya menjadikan kehidupan lebih sihat, gembira dan bermakna!

SIHAT

  • Sesetengah orang cepat pening kan kalau bau minyak wangi? Tak perlu risau dengan Popale Perfume ni! BAU TIDAK TAJAM, TIDAK PENINGKAN KEPALA DAN RASA MUAL kerana semua wangian terbukti dan dijamin dihasilkan daripada ramuan semulajadi yang bermutu tinggi

DETOX

  • Detox pun ada? Hebat betul Popale Perfume ni. Selalu dengar Detox melalui supplemen dan detox sendiri sahaja. Perfume pun ada detox dan yang paling best ia TIDAK MEMUDARATKAN KESIHATAN DIRI SENDIRI DAN ORANG LAIN kerana TERBUKTI DAN DIJAMIN bebas daripada segala bahan kimia & toksin yang berbahaya serta terlarang

ANTI BAKTERIA

  • Tak perlu risau dah. Sesetengah minyak wangi kalau pakai ja, mesti rasa gatai kan? Tapi Popale Perfume ni sama sekali TIDAK MENYEBABKAN GATAL, RUAM & PEDIH PADA KULIT kerana TERBUKTI BEBAS daripada bakteria dan kulat yang merbahaya pada manusia

HALALAN TOYIBBAN

  • Buat Muslim, takpayah risau dengan status minyak wangi ni. Ia boleh digunakan tanpa was- was kerana SEGALA RAMUAN DAN PROSES PEMBUATAN telah TERBUKTI HALAL DAN MENDAPAT PENGESAHAN DARIPADA JAKIM. InshaALLAH, dapat mengamalkan sunnah Nabi Muhammad SAW dengan lebih sempurna.

TAHAN LAMA

  • Popale Perfume boleh berbau lebih tahan lama (8-12 JAM) kerana ia dibancuh pada kepekatan EDP sebanyak 30% pati

BAU

  • Lebih baik dan menepati citarasa ramai dengan gabungan KASTURI KIJANG DAN WANGIAN TERKENAL ANTARABANGSA (Lebih Kurang 80% Sama Bau Dengan Yang Original)
  • Untuk pengetahuan anda, Popale Perfume ini mempunyai sehingga 69 pilihan koleksi HARUMAN TERBAIK dan istimewa untuk lelaki dan wanita. Banyak tu!!!!

EKSKLUSIF

  • Macam saya cakapkan tadi, rekabentuk botol ni menarik dan lengkap dengan pembungkusan yang mewah dan unik

MESRA TRAVEL

  • Saiz botol 30ml yang mudah dibawa ke mana sahaja. Comel ja botol dia, senang!

HARGA

  • KUALITI TERTINGGI dengan harga mampu milik yang berbaloi-baloi.

“Dah la best, wangi, banyak fungsi, halal lagi. Syoknya Popale Perfume ni!”

pilih minyak wangi

Haa. Excited tak? Saya pun tak sabar nak order ni. Minyak wangi pun nak habis dah, bolehlah order Popale Perfume ni! Bestnyaaaaaaaaaaaaaaa. Wangi wangi jugak, anda tau tak minyak wangi sekarang banyak dicampur dengan bahan kimia yang sebenarnya membahayakan? Jadi, jangan buang masa lagi. Order sahaja Popale Perfume. HALAL, SIHAT DAN DIJAMIN BERKUALITI!

Video Racun Yang Terdapat Dalam Minyak Wangi Yang Sering Kita Abaikan

cara pilih minyak wangi

pilih minyak wangi

*SSM POPALE PERFUME. TAK PERLU RAGU RAGU, DAH.

Testimoni Popale Perfume Minyak Wangi Tahan Lama Dan Sihat

pilih minyak wangi

Tips Memilih Minyak Wangi

Tips Memilih Minyak Wangi

Tips Memilih Minyak Wangi

Nak lihat lebih banyak testimoni boleh terus ke https://goo.gl/qQO6AB. Boleh lihat artikel mengenai Popale Perfume yang disiarkan dalam surat khabar.

Tips Memilih Minyak Wangi

Menggunakan wangi-wangian adalah sunnah !
“ Mencari yang halal (Suci, Bersih, Selamat) adalah wajib bagi setiap orang islam.” -(Riwayat Dailami)

Tips Memilih Minyak Wangi
POPALE PERFUME | MINYAK WANGI PILIHAN RAKYAT MALAYSIA

Telefon: 014-7700007 | Link WhatsApp
Facebook: @popaleperfume
Website: www.popale.com

Kesihatan Adalah Rezeki Dan Anugerah Yang Tidak Ternilai!!!
Sesal Dahulu Pendapatan, Sesal Kemudian Tidak Berguna!

Kini adalah masanya untuk anda memakai minyak wangi yang sihat dan halal pertama di malaysia. Dapatkan SEKARANG!

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: