Review
Oct 13, 2017, 6:43pm

Tips Memilih Makeup Artist Untuk Kahwin


Tahniah saya ucapkan terlebih dahulu sekiranya anda bakal menduduki rumahtangga bersama dengan orang yang anda cintai. Hari perkahwinan anda adalah hari yang amat penting bagi anda bersama pasangan anda kerana ianya hanya berlaku sehari sahaja seumur hidup. Oleh sebab ini lah setiap hari perkahwinan, anda dan pasangan akan digelar ‘Raja Sehari.’ Sudah pasti anda perlu merancang perkahwinan anda dengan baik dan tidak melebihi bajet yang anda telah letakkan bersama. Anda perlu membahagikan bajet anda untuk kenduri dan doorgift, sewa kanopi, pakaian pengantin dan pelbagai lagi perkara yang anda perlu masukkan untuk mencipta hari yang sempurna.

cincin-perkahwinan

Salah satu perkara yang anda perlu lakukan adalah mencari makeup artist kerana siapa yang tidak mahu menjadi cantik pada hari bahagia sendiri, bukan? Mencari makeup artist yang memuaskan hati akan mengambil masa yang lama jika anda tidak mencari dengan bijak. Kadang – kadang makeup artists yang tersedia mempunyai kelebihan dan juga kekurangan. Contohnya, harganya sudah baik tetapi tiba – tiba solekan yang dilakukan pula tidak memuaskan hati anda. Oleh itu, saya akan kongsikan beberapa tips untuk anda memilih makeup artist yang terbaik.

makeup-untuk-kahwin

Tips Memilih Makeup Artist Untuk Hari Perkahwinan Anda

  • Layari Pelbagai Laman Web Dan Sosial Media Untuk Tips Memilih Makeup Artist

logo-media-sosial

Sekarang merupakan zaman canggih dan teknologi yang tinggi. Anda tidak perlu lagi berpeluh – peluh dan keluar dari rumah untuk mencari makeup artist yang sesuai dengan anda. Apa yang anda perlu lakukan adalah membuka telefon pintar atau komputer riba anda dan membuka laman web makeup artist yang memberikan khidmat solekan bagi perkahwinan anda. Media sosial seperti Facebook dan Instagram juga mempunyai pelbagai akaun makeup artist yang anda boleh layari dan membuat pilihan berdasarkan pemerhatian yang telah anda lakukan.

  • Tips Memilih Makeup Artist Kedua Adalah Dengan Lihat Testimoni 

testimoni

Testimoni pelanggan merupakan salah satu perkara yang anda perlu lihat dan pastikan testimoni – testimoni tersebut merupakan testimoni asli yang diberikan oleh pelanggan makeup artist tersebut. Testimoni yang diberikan dapat membantu anda dalam memilih solekan yang sesuai dengan citarasa dan juga anda dapat melihat sendiri servis yang diberikan oleh makeup artist tersebut dari segi layanan dan juga perkhidmatan. Sekiranya anda berpuas hati dengan tetimoni yang diberikan, barulah anda boleh berpindah kepada harga dan juga lain – lain.

  • Bandingkan Harga Sebelum Buat Keputusan Memilih Makeup Artist

bandingkan-harga

Harga merupakan sesuatu yang anda perlu pertimbangkan ketika anda memilih makeup artist untuk hari bahagia anda kerana masih ada banyak lagi perkara yang anda perlu selesaikan. Ada sesetengah orang lebih mahukan khidmat solekan yang tidak begitu mahal tetapi berkualiti. Ada juga yang tidak kisah akan harganya dan sanggup membayar dengan harga yang mahal. Kebanyakan makeup artist akan menetapkan harga mereka yang tersendiri dengan servis yang  mereka tawarkan jadi ianya bergantung kepada anda untuk memilih makeup artist untuk memberikan perkhidmatan mereka kepada anda. Harga juga akan bergantung kepada pakej – pakej yang ditawarkan dan jenis makeup yang digunakan. Produk – produk yang sering digunakan adalah MAC, Mary Kay dan juga Loreal. Semakin mahal produk makeup yang digunakan, semakin mahal harga yang akan dikenakan kepada anda.

  • Tips Memilih Makeup Artist Adalah Dengan Lihat Pakej

banding-pakej

Pakej yang ditawarkan oleh makeup artist juga perlu anda semak sebelum anda memilih makeup artist tersebut. Ada makeup artist yang menawarkan makeup pada hari bahagia anda sahaja dengan harga tersendiri dan MUA yang lain pula akan memberikan pakej – pakej makeup termasuk pada hari akad nikah anda termasuklah pada hari perkahwinan anda. Makeup untuk keluarga juga ada disediakan di dalam pakej sesetengah makeup artist dengan harga yang berbeza. Ada juga pakej yang diberikan untuk makeup beberapa kali dan pakej untuk hari yang anda perlukan. Apa yang anda boleh lakukan ialah pilih pakej yang anda perlukan dan lihat harga yang ditawarkan.

  • Lihat Kawasan Yang Tersedia Contohnya MUA Terbaik di Kuala Lumpur

kawasan-liputan

Jika anda sudah mendapatkan makeup artist pilihan dan telah memilih pakej yang bersesuaian, anda juga perlu melihat kawasan di mana makeup artist tersebut memberikan perkhidmatan mereka. Pastikan anda memilih makeup artist yang dapat memberikan servis yang berdekatan dengan kawasan tempat hari pernikahan anda. Apa yang anda boleh lakukan adalah dengan menghubungi makeup artist tersebut melalui nombor telefon atau media sosial mereka untuk memastikan kawasan yang mereka dapat memberikan servis solekan mereka.

Doll Matte – Makeup Artist – MUA Terbaik di Kuala Lumpur

doll-mate-makeup-artist

Jika anda mahukan makeup artist yang terbaik di Kuala Lumpur, Doll Matte adalah makeup artist yang anda perlu lihat. Doll Matte adalah makeup artist yang bertapak di Bangi dan mereka menawarkan servis di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak, Brunei, Indonesia, United Kingom dan Australia. Team Doll Matte menawarkan pelbagai servis untuk anda yang mahu melangsungkan hari bahagia anda.

hasil-makeup-dollmate

Antara servis yang ditawarkan adalah pakej makeup yang termasuk dengan hari akad nikah dan juga hari perkahwinan anda. Selain itu, Doll Matte juga menyediakan pakej shooting sama ada di dalam studio mahupun outdoor shooting. Anda dapat memilih pakej makeup ataupun pakej gambar dari Doll Matte yang pasti tidak akan mengecewakan anda. Selain dari pakej untuk perkahwinan, mereka juga menyediakan pakej photoshoot untuk produk persendirian anda dan juga kelas makeup secara berkumpulan ataupun personal. Kelas makeup yang disediakan adalah dari basic to advance ataupun dari advance to intensive.

Kelebihan Memilih Doll Matte Sebagai MUA Terbaik di Kuala Lumpur

  • MUA Terbaik di Kuala Lumpur pada Harga Yang Berpatutan

harga-berpatutan

Harga yang ditawarkan oleh team Doll Matte adalah berpatutan dengan pakej – pakej yang ditawarkan  untuk anda dan juga pasangan anda. Harga yang diberikan adalah sepadan dengan produk yang digunakan dan juga pakej hari akad nikah dan hari perkahwinan anda. Selain itu, servis – servis lain juga ditawarkan dengan harga yang berpatutan seperti kelas makeup dan juga sesi photoshoot.

  • MUA Terbaik di Kuala Lumpur Memberi Anda Layanan Yang Mesra

layanan-mesra

Servis yang ditawarkan bukan sahaja dari makeup yang baik, layanan yang mesra akan diberikan oleh Doll Matte kepada pelanggan – pelanggan mereka. Anda tidak akan berasa kekok ketika berurusan dengan team Doll Matte kerana mereka akan memberikan khidmat yang baik dengan wajah yang penuh dengan senyuman yang ikhlas.

  • Makeup Pilihan Sendiri dengan Cadangan daripada MUA Terbaik di Kuala Lumpur

makeup-pilihan

Anda tidak perlu risau akan solekan yang diberikan kepada anda kerana anda dapat memilih makeup yang anda mahukan. Beritahu sahaja jenis makeup pilihan anda kepada Doll Matte makeup artist sama ada natural look, doll – look , anime – look dan juga lain – lain mengikut citarasa anda. Jadi, anda boleh dapatkan jenis solekan yang anda mahukan dan jika anda tidak dapat membuat keputusan, biarkan sahaja makeup artist Doll Matte menyolek wajah anda kerana mereka pasti sudah mengetahui solekan yang terbaik dan sesuai dengan wajah anda.

  • Doll Matte ini Meliputi Semua Kawasan

peta-malaysia

Doll Matte menyediakan perkhidmatan mereka bukan sahaja di semenanjung Malaysia, mereka juga memberikan perkhidmatan di Sabah dan Sarawak. Malah, jika anda mahu melangsungkan hari perkahwinan anda di luar negara, Doll Matte juga memberikan servis mereka di Brunei, Indonesia, United Kingdom dan juga Australia.

Testimoni Pelanggan Doll Matte dan MUA Terbaik di Kuala Lumpur

Ramai pelanggan Doll Matte yang telah menggunakan perkhidmatan makeup artist mereka dan anda boleh lihat sendiri betapa cantiknya solekan yang dikenakan oleh Doll Matte makeup artist ini di bawah;

hasil-mekap-dollmate-4
hasil-mekap-dollmate-1
hasil-mekap-dollmate-2
hasil-mekap-dollmate-3

Hubungi Doll Matte Hera Helmi MUA Terbaik di Kuala Lumpur Sekarang!

MUA Terbaik di Kuala Lumpur

Kalau anda mahu kelihatan cantik dan berseri – seri di hari bahagia anda, tempahlah perkhidmatan Doll Matte MUA dengan menghubungi;

Jom book make-up slot dengan Doll Matte MUA SEKARANG!

Sila telefon ke +60173444882 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom book make-up slot dengan Doll Matte MUA SEKARANG!

Sila telefon ke +60173444882 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom book make-up slot dengan Doll Matte MUA SEKARANG!

Sila telefon ke +60173444882 atau WhatsApp SEKARANG!