Review
Jul 31, 2018, 7:32pm

Tips Memilih Lawyer Dan Khidmat Guaman Terbaik di Kuala Lumpur


Tips Memilih Lawyer Hebat

Kebanyakan individu menggunakan perkhidmatan peguam apabila terjadinya konflik antara dua pihak seperti penceraian dan tiada penyelesaian. Maka kes ini akan dibawa kepada pihak ketiga (mahkamah). Selain daripada itu, perkhidmatan mereka digunakan untuk mengesahkan dokumen-dokumen, pemindahan hak milik, perjanjian usaha perniagaan baru dan banyak lagi.

Sekarang, mari kita lihat mengenai ciri-ciri seorang peguam yang perlu dinilai sebelum memilih untuk menggunakan perkhidmatan mereka:

 • Tahap Keselesaan

Tips Memilih Lawyer Selesa

Pastikan anda selesa bercakap dengan peguam anda. Ia mungkin tidak perlu tetapi jumlah maklumat yang diberikan kepada peguam anda akan memberi kesan pada kes anda di mahkamah.

 • Pendengar Yang Baik

Tips Memilih Lawyer Pendengar

Pastikan peguam anda bersedia untuk mendengar masalah anda mahupun maklumat yang akan dikemukakan kepada hakim atau dimasukkan dalam kontrak. Jika ada masalah atau kesalahan, ia akan diletak atas nama anda dan bukan pada peguam tersebut.

 • Mematuhi Permintaan Anda

Tips Memilih Lawyer Mematuhi

Terdapat beberapa peguam yang akan meminta anda untuk mengikut arahan dan peraturan mereka. Jika anda tidak kisah, anda boleh terus menggunakan perkhidmatan mereka namun jika sebaliknya segala permintaan anda tidak akan dilayan.

 • Yuran Yang Berpatutan

Tips Memilih Lawyer Yuran

Peguam yang berpengalaman mengambil yuran yang agak tinggi. Sebahagian daripada mereka mengambil kes itu dan kemudian memberikannya kepada junior mereka jika mereka terlalu sibuk. Jadi, jika anda bayar untuk pengalaman, pastikan anda mendapatkannya.

 • Sentiasa Ada Masa Untuk Berunding Dengan Anda

Tips Memilih Lawyer Masa

Peguam cenderung untuk menjadi sibuk kerana mereka tidak hanya mengendalikan satu kes pada satu masa. Mereka sentiasa bergerak dari mahkamah yang berlainan dan firma undang-undang lain untuk mendapatkan pemahaman antara kedua-dua pihak pelanggan mereka.

 • Berpengalaman Dalam Bidang Yang Anda Mahu Berunding Dengan Mereka

Tips Memilih Lawyer Berpengalaman

Mengenal pasti masalah anda dan pergi kepada peguam yang membuat pengkhususan tersebut. Kebanyakan firma guaman akan mempunyai lebih daripada seorang peguam supaya anda tidak perlu pergi jauh. Mereka sendiri akan mengesyorkan peguam lain kepada anda jika mereka tidak mengambil kes itu. Cuba lihat di sini untuk pengkhususan firma undang-undang

Ramai rakyat Malaysia memilih peguam melalui cadangan oleh ahli keluarga atau rakan-rakan mereka. Peguam mempunyai bidang penghususan yang berbeza. Terdapat lima cabang utama Undang-undang di Malaysia yang:

 • Undang-Undang Keluarga
 • Undang-Undang Jenayah
 • Undang-Undang Sivil
 • Undang-undang Perniagaan
 • Undang-undang Syariah

Aduan

Tips Memilih Lawyer Aduan

Selepas semua ini, jika anda merasakan bahawa peguam anda atau peguam rakan anda tidak memberikan hasil yang memuaskan, anda boleh membuat aduan kepada Majlis Peguam. Jika rasa ada sesuatu yang tidak kena dengan cara yang peguam mengendalikan kes, anda boleh membuat aduan kepada Majlis Peguam juga. Jadi, jika terdapat sebarang penipuan, gangguan emosi, rasuah, pendapat berat sebelah dari pihak peguam anda, anda boleh membuat aduan kepada Majlis Peguam. Untuk membuat aduan, anda perlu mempunyai bukti terhadap tuduhan anda sebelum pergi kepada mereka. Jika bukti itu adalah sah, Majlis Peguam akan menjalankan siasatan dan mengambil tindakan yang sewajarnya, jika terbukti bersalah, lesen peguam itu akan dibatalkan.

Firma Guaman Terbaik

Tips Memilih Lawyer Firma

Anda boleh mencari semua peguam dan firma guaman yang mengamalkan undang-undang secara sah di Malaysia di laman web bar majlis atau di pejabat mereka di Kuala Lumpur.

Salah satu firma guaman yang terbaik di Kuala Lumpur ialah Ali & Partners.

Firma Guaman Ali & Partners

Firma ini menawarkan khidmat guaman dalam bidang Korporat, Perumahan, Keluarga, Sivil dan Jenayah. Firma ini menjamin akan memberi servis yang terbaik memastikan dapat memenuhi keperluan klien mereka.

Berpengalaman dan Berkemampuan

Tips Memilih Lawyer Berkemampuan

Firma ini menjadi wakil guaman untuk beberapa badan korporat seperti berikut

1) UEM Group of Companies;

2) I & P Group of Companies;

3) UDA Group of Companies;

4) TNB Group of Companies;

5) Senai Airport City Sdn Bhd, Malaysia Building Society Berhad (MBSB);

6) Export-Import Bank of Malaysia Berhad (EXIM Bank);

7) AmBank Islamic Berhad;

8) Majlis Amanah Rakyat (MARA);

9) Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad;

10)Tabung Haji;

11) JMJ Development Sdn Bhd;

12) Sime Darby Properties Berhad

Selain itu, terdapat juga beberapa badan lain yang memilih firma ini kerana mempercayai kemampuan mereka.

Berpengalaman Dalam Isu Hartanah

Tips Memilih Lawyer Hartanah

Pasukan firma guaman ini mempunyai pengalaman yang luas dalam isu jualan, lelongan, penyewaan, pajakan kediaman, pengurusan estet dan hartana. Firma ini juga menwarkan khidmat nasihat untuk klien mereka.

Mengendali Urusan Pinjaman Wang

Tips Memilih Lawyer Pinjaman

Firma ini juga berkepakaran dalam  mengendalikan dan menyediakan pinjaman bank untuk pengguna dan transaksi komersial daripada pelbagai bank seperti Malayan Banking Berhad, Public Bank Berhad, CIMB Bank Berhad, Hong Leong Bank Berhad, OCBC Bank (Malaysia) Berhad, United Overseas Bank (Malaysia) Berhad, RHB Bank Berhad, AmBank Berhad, Standard Chartered Bank Malaysia Berhad dan Malaysia Building Society Berhad.

Berkepakaran Dalam Pelbagai Kes

Tips Memilih Lawyer Kes

Firma ini turut bertindak sebagai peguam bela & pengacara di bidang perkara-perkara Litigasi Am, Litigasi Perbankan, Lelongan Awam dan Lelongan Swasta, Prosedur Penyitaan, Prosedur Kebangkrutan, Mesyuarat Pemangku Kebangkrutan dan perkara litigasi sivil dan jenayah yang lain, termasuk tetapi tidak terhad kepada perceraian, penahanan reman , jaminan, pengurangan, wasiat dan sebagainya.

Khidmat Nasihat Terbaik

Tips Memilih Lawyer Nasihat

Firma ini berusaha dalam dalam membuat penyelidikan untuk memberi nasihat kepada pelanggan mengenai perkara-perkara prosedur umum dan penyelidikan yang melibatkan isu-isu prosedur dan undang-undang substantif.

Mengembangkan Sayap Dalam Undang-Undang Syariah

Tips Memilih Lawyer Syariah

Pasukan firma Ali & Partners juga kini berusaha dalam bidang undang-undang syariah agar dapat membantu orang ramai dalam mengendali kes-kes yang melibatkan undang-undang syariah.

Mengamalkan Polisi 3P

Tips Memilih Lawyer 3P

Practical, Professional, Passionate, Positive and Persistent merupakan polisi utama firma ini bagi memastikan khidmat terbaik dapat diberikan kepada klien mereka. Selain itu, ahli pasukan firma ini mengamalkan prinsip 3E iaitu, Excellence, Efficiency and Ethical. Mereka yakin dengan wujudnya ketelusan dan hubungan baik dengan klien dan sesama staf, dapat memastikan prestasi firma dapat ditingkatkan untuk pencapaian yang terbaik.

Dapatkan Khidmat Guaman Terbaik Di Kuala Lumpur Bersama Firma Ali & Partners

Jika anda berminat untuk mendapatkan khidmat firma, boleh menghubungi nombor telefon yang tertera atau melawat laman sesawang tersebut.

FIRMA ALI & PARTNERS | FIRMA GUAMAN TERBAIK KUALA LUMPUR
Hotline: Tekan untuk telefon (019-6799778) | Tekan untuk Whatsapp
Website: http://www.alipartners.com.my/
Alamat: NO. 40-1, First Floor, Jalan Putra Mahkota 7/6b, Putra Heights, 47650 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan

Nak dapatkan khidmat guaman Firma Ali & Partners?

Sila telefon ke +60196799778 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak dapatkan khidmat guaman Firma Ali & Partners?

Sila telefon ke +60196799778 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak dapatkan khidmat guaman Firma Ali & Partners?

Sila telefon ke +60196799778 atau WhatsApp SEKARANG!