Review
Aug 23, 2017, 1:22pm

Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar


Sama ada anda berusia 20-an atau 60-an, mengekalkan kulit yang sihat boleh menjadi satu cabaran. Rata-ratanya anda semua inginkan kulit yang lembut, cantik, gebu dan flawless. Cabaran untuk anda bagi mengekalkan serta menjaga kulit anda untuk sentiasa tampak lembut, segar, anggun dan menawan. Ada juga yang sanggup berkunjung ke klinik kecantikan semata-mata untuk mendapatkan raut wajah yang cantik.

Walaupun tiada kaedah yang dapat putar kembali masa, terdapat beberapa cara mudah untuk melambatkannya dan mengekalkan kulit lembap dan lembut. Pelbagai tips, kaedah, petua dan cara-cara untuk melembabkan kulit menjadi lembut dan segar banyak terdapat di internet dan boleh dicuba. Berikut adalah beberapa tips yang cepat dan mudah untuk membantu anda mencapai kulit yang sihat dan lebih lembut.

6 Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut dan Segar

Terdapat pelbagai tips, cara-cara, petua-petua serta amalan-amalan yang anda boleh dapati di mana sahaja, sama ada perkongsian dari kawan, membaca dari majalah atau buku, atau melayari internet, tentang cara-cara untuk melembabkan kulit menjadi lembut dan segar. Ada yang mempunyai keputusan jangka pendek, ada juga yang dapat lihat kesannya pada jangka masa yang panjang. Kita lihat di bawah beberapa tips untuk melembabkan kulit menjadi lembut dan segar.

1. Kerap Membersih Untuk Kulit Menjadi Lembut

Kerap Membersih | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Membersihkan kulit anda sekurang-kurangnya sekali sehari.

Sebaik-baiknya lakukan dua kali sehari. Lakukan pada waktu pagi dan malam sebelum tidur. Pastikan anda minum banyak air di waktu pagi kerana ia membantu sistem imun anda!

Gunakan pencuci wajah atau pencuci badan yang dirumus khas dan sesuai dengan kulit anda. Gunakan juga span lembut untuk mengelakkan kerosakkan pada kulit wajah yang halus.

Sekiranya kulit anda sensitif, bersihkan kulit anda selang sehari untuk membolehkan minyak semulajadi menyuburkan kulit anda. Kekerapan mencuci boleh menyebabkan kerengsaan pada kulit yang sensitif.

2. Mengelupas

Mengelupas | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Mengelupas (exofoliate) tiga kali seminggu.

Secara umumnya, pengelupasan secara mingguan dapat membuang sel-sel kulit mati. Membersihkan kotoran, minyak dan sel-sel mati, akan menjadikan kulit anda seakan kulit bayi yang lembut.

Apabila anda hendak mengelupas, gunakan skrub atau sarung tangan pengelupas. Lapkan bahagian kulit dan lakukan dibawah air yang mengalir untuk menanggalkan kulit mati dan kotoran. Elakkan menggunakan skrub pada muka.

Jika anda mempunyai kulit sensitif, lakukan kelupas setiap 2 minggu.

Setelah itu, pedap dengan tuala besar sehingga kering terutamanya dibahagian muka. Elakkan daripada menggosok kerana ia boleh merosakkan kulit.

3. Pelembab

Pelembab | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Gunakan pelembab yang sesuai dengan kulit dan umur anda. Ada ketikanya anda perlu bertukar krim pelembab kerana perubahan kepada badan apabila semakin usia semakin meningkat.

Jika terdapatnya satu krim yang pada mulanya berkesan dan kini tidak, ia tanda-tanda anda perlu menukar kepada krim yang lain kerana kulit anda telah berubah seiring dengan umur. Anda perlu tukar kepada krim yang lain.

Apabila anda menggunakan pelembab, sapukan setelah anda selesai mandi (digalakkan mandi air panas). Ini kerana liang roma masih terbuka dan krim dengan mudah akan meresap ke dalam kulit. Anda akan terasa kulit lembut dan segar.

4. Rutin Sebelum Tidur

Rutin Sebelum Tidur | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Sebelum tidur, sapukan pelembab pada bahagian badan yang sesuai. Lebih-lebih lagi pada bahangian anggota yang mudah kering dan kasar seperti kaki, lutut dan siku. Apabila anda bangun dari tidur, anda akan rasa perubahan.

Untuk mengurangkan pemindahan krim dari kulit anda ke cadar tilam atau kain selimut, anda boleh menggunakan sarung tangan, stongan atau stokin. Ia akan membantu mengekalkan kelembapan sepanjang malam.

5. Sunblok

Sunblok | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Gunakan krim atau lotion sunblok apabila anda keluar dari rumah. Antara sebab-sebab kenapa bayi mempunyai kulit yang lembut adalah kerana kulit bayi belum lagi terdedah dari sinaran UV yang memberi kesan yang membahayakan.

Jika anda berada di luar rumah pada satu jangka masa yang panjang, lindungi muka anda dengan memakai topi atau payung. Ia membantu melambatkan kulit wajah dari kering dan sinaran matahari. Pastikan anda minum air yang secukupnya kerana ia membantu mengekalkan kelembapan kulit.

6. Gabungan Sunblok dan Pelembab Untuk Kulit Menjadi Lembut dan Segar

Nami Beaute | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Pernah anda dengar BB Cream? Jika ya, maka anda tahu betapa hebatnya cream ciptaan yang berasal dari Korea. Bagi yang tidak tahu, BB cream  juga dikenali sebagai “Blemish balms”, adalah sejenis bedak asas yang digunakan untuk meratakan tona kulit supaya sekata. Pada masa yang sama, ia adalah pelembab disebabkan ia dalam bentuk cecair.

Jika anda pernah guna BB cream, maka anda tahu apa kelebihannya. Jika tidak, anda ketinggalan satu teknologi kosmetik yang hebat. Antara kelebihannya adalah kalis air, mudah di sapu, dan yang paling penting adalah ianya pelembab yang boleh melembutkan kulit. Satu contoh BB cream adalah Nami Triple Stemcell Cushion.

Nami Triple Stemcell Solution | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Biasanya BB cream dimasukkan kedalam tiub atau botol kecil, tetapi Nami Triple Stemcell Cushion berbentuk seperti bedak kompak dan mempunyai cushion. Lebih mudah untuk aplikasi dan meratakan pada kulit wajah.

Tekstur BB Cream Yang Sangat Ringan

Nami BB Cream | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

BB Cream ini mempunyai tekstur yang sangat ringan. Berbanding dengan bedak asas, anda seolah-olah rasa seperti tidak memakai apa-apa. Oleh kerana teksturnya ringan, anda boleh meratakan pada seluruh wajah dengan mudah untuk menutup cela pada wajah dengan menambah aplikasi.

Nami Triple Stemcell Cushion ini tahan selama 8 jam dan ia tahan peluh. Ia juga tidak bercapuk seperti bedak asas yang biasa. Selain itu, BB cream ini mengandungi SPF 35 yang dapat melindungi kulit dari sinaran merbahaya UV. Jadi anda tak perlu bimbang apabila terdedah lama dibawah matahari.

Nami Triple Stemcell Cushion | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Oleh kerana ia berbentuk cecair, maka ia berupaya untuk melembabkan kulit supaya menjadi lembut dan segar menjadikan kulit lebih kenyal. Pada masa yang sama, ia mengecilkan pori-pori menjadikan kulit lebih halus. Anda akan kelihatan lebih muda kerana krim ini mengurangkan kerutan yang menyebabkan kelihatan tidak cantik.

Penggunaannya sangat mudah. Anda hanya perlu tekan span khas pada foundation kemudian pedap ke wajah sehingga sekata.

Bahan Nami Triple StemCell Cushion Untuk Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar

Bahan-bahan yang terkandung dalam Nami Triple Stemcell Cushion dirumus khas untuk tujuan melembabkan kulit menjadi lembut dan segar. Antara bahan-bahan tersebut termasuklah:

 • Aqua
 • Ethytheyl methoxycinnamate
 • Dimethicone
 • Isononly isononanoate
 • Malus Domestica Fruit Cell culture extract
 • Citrus Aurantium Dulcis (orange) Callus culture extract
 • Rhododendron Ferrugineum Leaf Cell culture extract
 • Vitamin C
 • Collagen
 • Titanium dioxide
 • Iron oxide
 • Triple Stemcell

Khasiat dalam Nami Triple Stemcell Cushion adalah ia dapat menutup cela pada wajah, menjadikan tekstur kulit anda menjadi amat ringan. Sekali guna produk ini dan ia akan bertahan selama 8 jam, dan ia juga tahan lama walaupun anda berpeluh.

Nami BB Cream | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

Manfaat-manfaat yang anda dapat perolehi hasil daripada mengamalkan Nami Triple Stemcell Cushion ini amat banyak. Antaranya, ia dapat mampu menlindungi anda dari panas terik matahari dan paparan ulltra ungu (UV) kerana Nami Triple Stemcell Cushion ini diiktiraf dengan SPF 35 yang menawarkan perlindungan daripada sinar UV cahaya matahari. Selain dari itu juga, ia dapat mengurangi kerutan di kulit dan menjadikan kulit tampak lebih muda. Ia juga mampu mengecilkan pori-pori wajah dan menjadikan kulit lebih halus. Tambahan pula, Nami Triple Stemcell Cushion dapat meningkatkan nutrisi pada kulit dan pada masa yang sama ia dapat menjadikan kulit lebih kenyal. 

Aplikasi Nami Triple StemCell Cushion

Berikut adalah merupakan sebahagian results daripada penggunaan Nami Triple Stemcell Cushion, yang nyata mereka yang telah mencuba Nami Triple Stemcell Cushion tampak bergaya, dengan muka yang kian segar, lembut dan cantik. Mari kita lihat antara cara-cara yang berbeza anda boleh gunakan Nami Triple Stemcell Cushion yang dapat mencantikan wajah anda agar anda tampak lebih jelita.

Sebenarnya pelbagai cara dan penggunaan Nami Triple Stemcell Cushion ini bergantung kepada raut wajah dan jenis kulit anda. Yang pastinya, Nami Triple Stemcell Cushion mampu dapat melembabkan kulit anda menjadi lembut dan segar dan kesannya tahan sehingga 8 jam untuk setiap aplikasi Nami Triple Stemcell Cushion.

Testimoni Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut

Testimoni Tips Melembabkan Kulit

Tips Melembabkan Kulit

Dapatkan Nami Triple Stemcell Cushion Anda Sekarang!

Nami Triple Stemcell Cushion | Tips Melembabkan Kulit Menjadi Lembut Dan Segar | Tahan 8 Jam

NAMI BEAUTE | NAMI TRIPLE STEMCELL CUSHION

Telefon / WhatsApp : 0126276534 | Link WhatsApp

Facebook : @nami.beaute

Instagram : @nami.beaute

Jika anda berminat untuk mendapatkan Nami Triple Stemcell Cushion, ia didatangkan dalam 2 warna, pinkish natural dan natural. Harganya juga sangat berpatutan, Cuma RM120 dan jika anda menghantar Whatsapp ke 0126276534 sekarang, diskaun istimewa akan diberikan dan special gift menanti anda (sementara stok masih ada).

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: