Review
Jun 29, 2014, 10:50am

Tips Kurus 10KG Di Bulan Puasa daripada prof hariz


Alhamdulillah! Selamat menyambut Bulan Ramadan Tahun 1438H! Bulan yang cukup berkat dan peluang untuk semua untuk membersihkan diri dan mendekatkan kita kepada Allah SWT. Tak kurang juga ramai yang berpusu-pusu pergi melayari Instagram Prof Hariz http://instagram.com/profhariz dan Fan Page Prof Hariz di laman Facebook http://www.facebook.com/profharizmy

“Prof, mohon bantu saya untuk kurangkan berat badan 5KG sebelum raya”

“Prof, ada tips untuk kurus 10kg sebelum raya”

“Prof, tolong saya nak pakai kebaya di pagi raya”

“Prof, kongsikan tips kurus di bulan puasa”

“Prof, boleh ke saya buat diet atkins di bulan puasa”

Dan macam-macam lagi soalan yang saya terima.

bagaimana-cara-nak-kurus

Terpanggil-panggil saya untuk saya kongsi tips atau petua-petua untuk kurus 10kg di bulan puasa 1438H ini, insya Allah.

Tetapi sebelum itu, izinkan saya untuk mempelawa anda semua yang masih belum mengenali siapakah itu Prof Hariz, saya mohon anda baca dulu biodata profhariz dan kisah saya sendiri di mana saya Berjaya Menurunkan Berat Badan 17kg Dalam 2 Bulan dan perkongsian saya mengenai Diet Plan dan berjaya bantu orang ramai menurunkan berat badan dengan cepat. Syukur Alhamdulillah.

diet-atkins-malaysia

Pada tahun lepas, antara cabaran-cabaran serta usaha-usaha saya yang boleh dikatakan paling gila adalah dengan menganjurkan cabaran kurus dengan diet Atkins Malaysia mendapat sambutan gila! Tahukah anda bahawa ada peserta saya yang berjaya menurunkan berat badan lebih 10KG (mengikut berat badan anda) dalam masa 2 minggu dengan izin Allah dan EBook Panduan Diet Atkins yang disediakan oleh saya (sekiranya berminat anda boleh menghubungi atau PM Prof Hariz ya). Ingat ya! Ebook ini bukan khas untuk bulan puasa sahaja, tetapi ebook ini adalah merupakan asas kepada diet atkins yang boleh diamalkan pada bila-bila masa sahaja (testimoni menggunakan ebook 1 bulan 13.5kg).

Kini profhariz ingin memperkenalkan anda dengan satu lagi tips untuk kurus 10kg di bulan puasa.

Surprise Delivery

Kuruskan Badan Anda dengan MINCE MX JUICE & SERUM

Sebelum anda membaca dengan lebih lanjut, minta anda jawab soalan-soalan ini:

  1. Adakah anda mempunyai masalah berat badan?
  2. Adakah anda ada cuba untuk turunkan berat badan tetapi masih belum nampak hasilnya?
  3. Tahukah anda terdapat satu produk yang boleh bakar lemak dan boleh menyebabkan berat badan turun dalam masa yang singkat?

Sekiranya jawapan anda pada soalan pertama dan kedua adalah YA dan jawapan pada soalan ketiga adalah TIDAK, maka apa yang bakal diterangkan di bawah ini mungkin adalah apa yang anda cari selama ini…

cara-betul-untuk-kurus

Adakah anda sering bersenam atau exercise pada setiap hari dan berdiet sepanjang masa tetapi tidak juga dapat menurunkan berat badan? Dalam bulan puasa ini mungkin aktiviti bersenam pastinya berkurang dan anda mungkin fikir bahawa puasa itu ibarat macam diet juga kerana berlapar dari subuh hingga ke senja. Namum begitu, berat badan tidak pun berkurang.

Tanda-Tanda Anda Perlu Kuruskan Badan Dengan Segera!

tanda-tanda-kegemukan

Lihat pada diri anda sendiri dan tanya pada diri sendiri sekiranya anda mempunyai tanda-tanda seperti berikut seperti:

  • Lenguh-lenguh badan dan sendi-sendi
  • Cepat penat serta mengantuk
  • Pergerakan yang lambat dan terhad
  • Tidur berdengkur
  • Dan sebagainya

Jika ya, maka anda hendaklah melakukan sesatu kerana sekiranya anda mengabaikan tanda-tanda ini, ia mungkin akan menyebabkan masalah yang lebih kronik.

Fungsi MINCE MX JUICE & SERUM Di Bulan Puasa

produk-kurus-dengan-cepat

MINCE MX JUICE & SERUM boleh membantu anda untuk kurus dan turunkan berat badan anda. Ia terbukti berkesan dan mampu membantu dalam membakar lemak badan yang berlebihan secara maksimum dalam masa yang singkat. MINCE MX JUICE mempunyai 6 fungsi khas untuk kekal cergas dan cantik, iaitu:

  1. Membakar lemak
  2. Detoks
  3. Penghalang karbo
  4. Booster’ tenaga
  5. Anti penuaan
  6. Melicinkan kulit

Kandungan MINCE MX JUICE Untuk Membantu Anda Kurus

makanan-untuk-diet

MINCE MX JUICE mengandungi bahan-bahan yang semulajadi dan digandingkan pula dengan formula THERMO FAT BURNER, ia akan membantu dalam proses membakar lemak badan dengan selamat tanpa kesan sampingan. MINCE MIX JUICE mempunyai bahan-bahan yang semulajadi seperti Jus Manggo, Garcinia, Guarana, Oligo Fructose, Manggo Flavor, Green Team L-Carnitine, L-White Kidney Bean, Raspberry Ketones, Ekstrak Buah Zaitun, Halia Bara dan Stevia yang dapat membantu membakar lebih banyak kalori dan membuatkan anda berasa sihat dan cergas sepanjang hari, di samping meningkatkan antibodi badan, melancarkan perjalanan saluran darah anda dan juga bertidak sebagai detox.

TEMPAH MINCE MX JUICE & SERUM SEKARANG

Cara Pengambilan MINCE MX JUICE

Cara mengambil MINCE MX JUICE? Senang sahaja, ambil 1 sudu besar 2 kali sehari. Di bulan puasa, ambil satu semasa berbuka puasa dan satu lagi semasa bersahur.

Diet Bukan Perlu Berlapar!

nak-diet-sihat

Diet yang baik merupakan kunci kepada kejayaan program untuk kurus dan mengurangkan berat badan, terutama sekali bagi wanita yang semestinya mengidamkan tubuh badan yang langsing dan rupa paras yang menawan. Ramai yang salah anggap dengan definisi diet yang sebenar. Bagi kebanyakan orang, diet bermaksud kita perlu berlapar. Sebenarnya, diet adalah pemakanan harian kita. Sekiranya anda inginkan tubuh yang kurus dan menawan, pastikan anda mengamalkan diet yang betul. Dan untuk menampakkan lagi kesan yang lebih optimum, minumlah MINCE MX JUICE setiap hari!

Surprise Delivery

Testimoni Pengguna MINCE MX JUICE

Lihat pada gambar di bawah mereka yang sudahpun mengamalkan produk MINCE MX JUICE.

saya-nak-kurus-dengan-pantas

Apa kata rakan-rakan yang telah menggunakan MINCE MX?

testimoni-pengguna-yang-berjaya-kurus

testimoni-mince-mx-juice

testimoni-mince-mx-juice-kurus

Insya Allah, dengan mengamalkan MINCE MX JUICE & SERUM, tidak mustahil untuk anda mengurangkan berat badan sehingga 10kg!

Baiklah, mari kita melihat pula tips-tips kurus 10kg di bulan puasa daripada Prof Hariz ya!

Tips Kurus Di Bulan Puasa Prof Hariz

1. Berdiri Depan Cermin dengan 3 posisi

tips-kuruskan-badan

Gunakan cermin untuk menilai tahap kegemukan kita.

Berdiri depan cermin dengan 3 posisi iaitu posisi depan, tepi dan bercangkung. Tanya diri anda,

  • Aku selesa ke dengan badan yang gemuk ni?
  • Aku gemuk ini mudah bergerak ke?
  • Aku gemuk ini senang cari baju ke?
  • Aku perut buncit ni senang nak solat ke?
  • Aku punya paha yang berkilo-kilo penuh lemak nak duduk tasyahud akhir ini boleh ke?
  • Aku badan macam ni nak berlari larat ke?
  • Aku yang gemuk ini nak naik tangga larat ke?
  • Aku yang gemuk ini nak naik public transport? nak bergaul dengan orang? susah !
  • Macam mana kalau aku mati nanti? Boleh ke orang nak bawa aku? Mandikan aku?
  • Aku sakit? Siapa nak angkat aku yang gemuk ini?
  • Sampai bila aku nak gemuk macam ni? Sedangkan aku boleh kurus macam orang lain!

Sila tanya diri anda dalam-dalam.

2. Pasang Niat dan letakkan matlamat.

misi-kurus-pantas-dan-cepat

Tips yang pertama itu sudah lepas ke?

Amacam?

Ada rasa geram?

Nak marah?

Nak lari 100KM 1 malam? Hehehe.

Tahniah kalau anda sudah ada rasa geram. Itu bermakna anda sudah berjaya dan ada niat nak kurus. SAYA TAK NAK GEMUK !

Untuk tips yang kedua mari kita Pasang Niat dan Letak Matlamat.

Sila baca dalam-dalam hati anda dan menadah tangan berdoa serta tuliskan di dalam 1 kertas:

Ya Allah, Aku sekarang ini gemuk, nak solat susah, nak beli pakaian susah, nak bergerak susah, nak itu ini dan susah. Maka aku nak kurus dan sihat InshaAllah. Ya Allah aku nak 10KG dalam masa sebulan dengan Diet Atkins sebelum raya. Maka kau permudahkanlah aku di bulan Ramadan yang penuh barakah ini ya Allah

Ikhlas,

Bakal Jenazah

1 Ramadan 1438H

3. Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W

Diet Nabi SAW yang Sahih ialah beliau memakan makanan yang halal dengan jumlah yang tidak banyak, itu sahaja.

Thabit dalam hadith Nabi SAW bersabda: “seorang mu’min itu makan dengan satu perut, sedangkan orang kafir makan dengan tujuh perut” [HR al-Bukhari, no. 5392].

Jadi bersederhana. Kawal nafsu.

4. Jangan Banyak Alasan

jangan-cari-alasan-untuk-diet

Bila orang dah bagi tips, bagi panduan. Terus buat ikuti tips 5.

Jangan banyak alasan !

Orang gemuk dengan alasan berpisah tiada. Sebab itu sejak kecil lagi bam-bam dan debab. (Baca Kisah saya di sini )

5. Bertindak Sekarang !

bertindak-sekarang-untuk-kurus

Niat dan Matlamat sudah ada? Ilmu sudah ada kan? Apa Lagi Bertindak sekarang jangan bertangguh. Tiada siapa boleh mengubah anda melainkan diri anda sendiri !

6. Senaman Low Intensity

low-intensity-workout

Ya,  Senaman juga penting. Nak buat boleh tak nak buat pun boleh.

Tetapi ingat ! Lagi banyak senaman anda buat maka lagi cepat berat anda turun.

InshaAllah boleh kurangkan lemak senaman dengan low intensity boleh buat 1jam – 30minit sebelum berbuka puasa. InshaAllah boleh rujuk di youtube. Antara channel yang saya cadangkan adalah Fitness Blender.

Selain itu solat juga adalah senaman yang baik ?

7. Banyakkan Berdoa

tip-kurus

Ingat ! Tiada kejayaan tanpa izin Allah. Semua apa yang kita ada sekarang adalah dengan izin Allah. Boleh baca artikel Aku Usaha Kenapa Perlu Doa Untuk Kurus? Semoga dapat membantu.

Sedikit tips doa mustajab : Memperbanyakkan Doa (Mohon dengan bersungguh-sungguh di waktu sujud atau sesudah tasyahud akhir sebelum salam serta memperbanyakkan solat sunat hajat, dhuha dan tahajud. Semuanya mai daripadaNYA.

Peganglah firman Allah :

“Dan Tuhan kamu berfirman: Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu”. (Surah Ghafir, 60).

Sabda Nabi s.a.w:

“Berdoalah kamu kepada Allah dalam keadaan kamu yakin dengan kemustajabannya. Ketahuilah sesungguhnya Allah tidak menerima doa dari jantung hati yang lalai dan alpa” (Riwayat al-Tirmizi, dinilai sahih oleh al-Albani).

8. Kesungguhan dengan Istiqomah Bukan Hangat-Hangat Tahi Ayam

love-note-tip-diet

Nak Diet, Nak Kurus. Perlu kuat ! Perlu bersungguh-sungguh. Kalau dah berdiri depan cermin. Tulis surat. Dok kata nak kurus maka anda perlu bersungguh-sungguh dengan apa yang anda kata. Bukan hari ini buat. Esok stop.

Hangat-hangat tahi ayam. Lempar jauh-jauh.

9. Ikuti Prof Hariz rapat-rapat

InshaAllah, jom ikuti Prof Hariz rapat-rapat di laman sosial seperti berikut :

Fan Page Facebook Prof Hariz : https://www.facebook.com/profharizmy

Instagram Prof Hariz : www.instagram.com/profhariz

InshaAllah di dalam Fan Page Facebook dan Instagram saya akan kongsikan menu sahur dan berbuka bagi diet atkins serta tips-tips dan motivasi untuk anda meneruskan diet dan mencapai kejayaan.

Surprise Delivery

10. InshaAllah Ulang semula daripada Tips 1 hingga 10 dan terpenting….

tips-diet-profhariz

Selamat maju jaya dan selamat berdiet. InshaAllah jangan lupa ulangkaji Niat Puasa Ramadhan dan Doa Berbuka Puasa  dan teruskan bersama www.profhariz.com untuk tips-tips kurus yang lain. InshaAllah. Semuanya atas izin Allah.

Terpenting Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Segera!

MINCE MX JUICE yang digandingkan dengan SERUM MICE MX merupakan gabungan yang akan membantu membakar lemak berlebihan secara maksima dan optimum, di samping dapat mencantikkan kulit serta memberi tenaga tanpa ada apa-apa kesan sampingan. Ia bertindak secara efektif dalam usaha anda untuk menurunkan berat badan anda dengan cepat dan selamat. Di samping itu juga, ia juga mempunyai fungsi anti penuaan yang akan membantu anda untuk mendapatkan kembali wajah dan rupa zaman muda anda. Anda akan dapat merasakan perbezaan pada diri anda seawal 3 – 7 hari apabila mengamalkan MINCE MX JUICE & SERUM.

lupakan-lemak-dapatkan-bentuk-badan

Lemak yang berlebihan di dalam badan sekiranya tidak diatasi akan memudaratkan diri anda kepada masalah risiko kesihatan yang lebih bahaya. Jadi jangan tunggu-tunggu lagi! Tempah dengan kami sekarang! Stok kami memang banyak dan insya-Allah stok tidak akan putus, tetapi apa yang perlu anda risaukan adalah diri anda sendiri dan anda perlu bakar lemak anda dengan segera. Jadi klik pada link Tempah Sekarang!

TEMPAH SEKARANG !
TEMPAH SEKARANG !
TEMPAH SEKARANG !

Sekiranya anda masih ada persoalan lain, boleh dapatkan maklumat menerusi WhatsApp dan facebook seperti berikut:

MINCE MX JUICE & SERUM

Telefon: 019-2229279 | Link WhatsApp
Facebook: @mincemx
Website: www.cergasmenawan.com

 

Terpenting Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Segera!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Terpenting Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Segera!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Terpenting Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Segera!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: