Review
May 30, 2018, 8:32am

Tips Kulit Kekal Lembab dan Licin Serta Mencerahkan Kulit


Bagi kaum wanita mahupun lelaki yang mementingkan rupa paras yang cantik, tampan dan segak, pastinya anda akan membuat apa sahaja untuk menjaga kulit anda. Pastinya ada beberapa cara ataupun tips yang anda boleh amalkan untuk kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit, supaya anda kelihatan cantik, gebu, flawless dan sebagainya. Mengekalkan kulit yang lembab serta cerah menjadi idaman setiap orang yang amat mementingkan penampilan rupa mereka kepada orang ramai.

tips kulit kekal lembab

Sudah pasti terdapat produk-produk di pasaran yang dapat membantu anda penjagaan kulit anda, tetapi apa kata kita lihat dahulu amalan, petua dan tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit yang sesiapa sahaja boleh ikuti untuk mendapatkan rupa paras yang menawan, anggun, cantik, segak serta flawless. Secara asasnya anda boleh mengikuti tips-tips ini hanya dengan menggunakan bahan-bahan yang anda boleh dapati dengan mudah dan kebiasaanya ada di rumah. Nak tau? Mari kita lihat tips-tips berikut.

Tips Kulit Kekal Lembab Dan Licin

#1. Minum Air Kosong

tips kulit kekal lembab dengan air kosong

Percaya atau tidak, ini adalah tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit yang amat penting dan juga amat mudah dilakukan. Anda adalah digalakkan untuk meminum air yang secukupnya, yang mana kajian menyatakan bahawa tubuh yang sihat memerlukan 8 gelas air dalam sehari. Dengan adanya air yang secukupnya, badan anda akan mampu mengeluarkan kotoran, toksin dan sisa pepejal dari badan anda yang mana kotoran, toksin dan sisa pepejal tersebut akan memudaratkan kesihatan anda dan pada masa yang sama akan memberi kesan kepada rupa paras anda jika amalan ini tidak diikuti.

tips kulit kekal lembab air kosong

Anda juga boleh memakan makanan-makanan yang mengandungi kandungan air yang tinggi, seperti buah tembikai dan sebagainya. Yang penting sekali, tubuh anda haruslah terhidrat dengan sempurna dan dengan mengikuti tips ini anda akan menuju ke kulit yang kekal lembab dan licin.

#2. Jus Lemon / Limau

Cara atau tips yang kedua untuk kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit adalah dengan jus lemon atau limau. Jus lemon atau limau kaya dengan anti oksidan yang membantu untuk melambatkan penuaan kulit di samping membuang sel-sel kulit yang telah mati, dan pada masa yang sama menggalakkan penghasilan sel-sel kulit yang baru. Ini akan membantu untuk mencantikkan paras rupa anda sekiranya anda mengamalkan tips ini.

tips kulit kekal lembab jus oren

Antara cara-cara yang boleh diamalkan adalah dengan mengambil sebiji buah lemon dan diambil jusnya, lalu sapu kepada kulit secara terus terutama sekali kepada bahagian kulit yang berparit dan tidak sekata. Biarkan ia selama 10 minit, kemudian bilas dengan air. Adalah baik sekiranya amalan ini dapat dilakukan pada setiap hari untuk mendapatkan kesan yang maksimum.

#3. Putih Telur

Khas untuk melembabkan, melicinkan serta mencantikkan kulit di bahagian muka, putih telur merupakan salah satu amalan, petua atau tips yang telah digunakan sejak turun-temurun dan boleh diamalkan sebagai tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit. Kebiasaanya, putih telur ini dijadikan sebagai masker, yang mana apabila diamalkan selalu, akan menampakkan perubahan yang cukup ketara kepada kulit anda, yang mana rupa paras anda akan kelihatan lebih muda dan lebih cerah.

tips kulit kekal lembab putih telur

Cara untuk mengamalkannya adalah untuk mengambil sebiji telur yang telah diasingkan putih dan kuning telur. Ambil putih telur tersebut dan campurkannya dengan sedikit madu, kemudian dilumurkan ke bahagian kulit muka. Biarkan ia selama 30 minit, kemudian basuh dengan air suam. Insya Allah anda akan mendapat kesan yang positif sekiranya diamalkan selalu.

Adakah Tips Lain Untuk Kuit Kekal Lembab Dan Licin Serta Mencerahkan Kulit?

Baru sahaja tadi kita telah melihat beberapa cara, amalan, petua atau tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit. Mungkin bagi sesetengah daripada anda yang memikirkan bahawa nak mengamalkan tips-tips ni mungkin agak leceh atau mengambil masa. Nak cari limau pula, nak cari stok telur juga untuk buat masker, hahaha… oleh itu ramai yang mencuba produk-produk yang boleh digunakan sebagai salah satu tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit.

cara dan tips kulit kekal lembab

Saya nak memperkenalkan anda satu produk yang telahpun terbukti bukan sahaja untuk mengekalkan kulit yang lembab dan licin serta dapat mencerahkan kulit, tetapi juga dapat bertindak untuk mengurangkan, menghilangkan serta merawat masalah-masalah kulit seperti jerawat / jeragat, blackheads dan sebagainya. Apakah produk tersebut? Mari kita perkenalkan produk ini.

Memperkenalkan VeetaJelly – Kulit Kekal Lembab Dan Licin Serta Lebih Cerah

Produk VeetaJelly merupakan salah satu produk yang telah berada di pasaran yang mana ia merupakan satu inovasi yang mana produk VeetaJelly adalah merupakan supplement berbentuk smooth semi-jelly. Ia mempunyai fungsi 2 dalam 1 yang mana ia bukan sahaja digunakan sebagai supplement tetapi juga boleh digunakan sebagai face mask. Formulasi yang terkandung dalam produk VeetaJelly ini terdiri daripada bahan-bahan yang terpilih dan semulajadi seperti Prun, Delima, Guava, Madu, Tomato, Grape stemcell, Argan stemcell, Apple stemcell, Vitamin C, Garlic dan Sireh.

veetajely tips kulit kekal lembab

Menggunakan produk VeetaJelly ini amat mudah. Anda tidak perlu membancuhnya dengan air, hanya dengan mengamalkan satu sachet setiap pagi sebelum sarapan pagi dan juga satu sachet setiap malam sebelum tidur, setiap hari. Pembungkusan produk VeetaJelly yang berbentuk sachet ini memudahkan ia dibawa ke mana-mana sahaja, dan ia mempunyai rasa masam manis yang sedap. Produk VeetaJelly ini merupakan satu-satunya produk yang telahpun berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (nombor rujukan KKM: 071217/11/036) dan dihasilkan di kilang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice) untuk menjamin produk yang dikeluarkan adalah produk yang berkualiti tinggi. Produk VeetaJelly adalah 100% buatan Malaysia dan bebas kandungan yang terlarang serta berbahaya, oleh itu ia selamat untuk digunakan tanpa rasa ragu dan was-was.

Khasiat VeetaJelly

Sekiranya anda ingin mencuba produk VeetaJelly sebagai tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit, anda sudah tentu ingin tahu apakah khasiat-khasiat yang boleh didapati daripada penggunaan VeetaJelly ini. Antara khasiat-khasiat yang boleh diperolehi hasil dari penggunaan VeetaJelly adalah seperti berikut:

  • Kulit berseri, lembab dan licin
  • Mencerahkan kulit
  • Mengecutkan jerawat
  • Mengekalkan keremajaan kulit
  • Merawat masalah kulit
  • Lawas membuang
  • Mengurangkan keputihan
  • Melancarkan haid (bagi wanita)
  • Memberikan tenaga yang lebih

khasiat veetajelly kulit kekal lembab

Produk VeetaJelly ini sesuai untuk digunakan oleh semua orang tidak kira lelaki atau wanita (kecuali mereka yang berumur 18 tahun ke bawah). Khususnya, produk VeetaJelly ini boleh diamalkan oleh mereka yang mementingkan rupa paras yang cantik dan menawan, seperti bakal-bakal pengantin dan juga bagi wanita atau lelaki yang berkerjaya. Bagi ibu-ibu yang mengandung, anda boleh mengamalkan VeetaJelly apabila kandungan anda telah mencapai 4 bulan ke atas. Bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi, anda boleh mengamalkan VeetaJelly apabila anak anda sudahpun diperkenalkan kepada makanan selain susu ibu.

cara kulit cantik dan lembap dengan veetajelly

Cara penggunaan VeetaJelly ini amat mudah: 2 sachet setiap hari sebelum sarapan dan sebelum tidur. Sekiranya anda ingin menggunakan VeetaJelly sebagai face mask, sapukan lebihan VeeaJelly di wajah anda dan biarkannya ia selama 10-15 minit sehinga kering, kemudian bilas sehingga bersih. Amalkan penggunaan VeetaJelly dan anda dijamin untuk mendapatkan kulit yang kekal lembab dan licin.

Testimoni Pengguna VeetaJelly

Berikut adalah testimoni daripada pelanggan-pelanggan yang telahpun mengamalkan VeetaJelly sebagai tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahkan kulit. Secara keseluruhannya kesemua pelanggan yang menggunakan produk VeetaJelly amat berpuashati dengan hasil yang didapati berikutan amalan menggunakan produk VeetaJelly ini. Mari kita lihat antara testimoni-testimoni daripada pelanggan-pelanggan setia VeetaJelly ini.

testimoni veetajelly untuk kulit cantik testimoni veetajelly untuk kulit cantik testimoni veetajelly untuk kulit cantik testimoni veetajelly untuk kulit cantik

Dapatkan Produk VeetaJelly Sekarang!

Sekiranya anda tergolong daripada mereka yang amat mementingkan rupa paras dan wajah yang cantik, gebu, anggun, smart, handsome dan flawless, jangan tunggu-tunggu! Produk VeetaJelly ini pastinya akan membuatkan anda tampak cantik, anggun, segak dan menawan yang mana produk ini telahpun terbukti yang boleh diamalkan sebagai tips kulit kekal lembab dan licin serta mencerahjan kulit. Jadi apa lagi yang ditunggu-tunggu? Dapatkannya sekarang!

dapatkan ellys veetajelly hari ini

VEETAJELLY | MELICINKAN KULIT WAJAH DENGAN PANTAS
Hotline: Tekan untuk telefon (010-7879091) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Ellis Malaysia
Instagram: @ellis_malaysia
Website: www.ellismy.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: