Tips Kekal Sihat Dan Awet Muda Tanpa Bersusah-payah

Lumrah bagi setiap wanita, takut dan sensitif kepada angka yang bertambah setiap tahun. Angka apa yang bertambah tu? Sudah tentulah usia. Bila usia menginjak ke angka 30an, dah mula rasa takut dan risau. Mane taknya, mula terbayang-bayang saham akan merundum jatuh gedebuk. Betul tak? Hehe. Normal la tu kan, rasanya tak de sape yang nak jadi tua. Kalau boleh nak sentiasa muda remaja. Tapi, usia ni mane boleh di tahan-tahan. Semua orang akan melaluinya.

ingin-kulit-kembali-muda

Bila sebut pasal tua ni, perkara pertama yang terbayang adalah muka yang berkedut, kulit hilang serinya dek keanjalan kulit dah luput, lesu dan sebagainya. Itu belum terbayangkan sakit sana sakit sini lagi kan. Sabar dulu.!! Anda tak perlu risau dengan usia yang semakin bertambah setiap tahun kerana saya ada cara untuk anda kelihatan sihat dan awet muda tanpa bersusah payah. Bagaimanakah caranya? Jom ikuti tips yang saya kongsikan ini.

Tips Mudah Untuk Kekal Sihat Dan Awet Muda

1. Tidur awal dan tepat waktunya setiap hari

Tidur! Rasanya ramai yang suka tip ini. Betul tak? Tapi berapa ramai yang konsisten waktu tidurnya? Itu yang susah bila waktu tidur tidak tetap. Jadi rancang jadual tidur anda dengan tepat.

tidur-tips-kulit-sihat

Tidur di awal waktu adalah sangat penting, kerana rehat yang mencukupi membolehkan badan anda berehat dan bertenang dari sebarang aktiviti disamping mengembalikan kesegaran apabila bangun keesokan harinya. Tidur yang cukup juga mengelakkan mata anda mempunyai lingkaran gelap yg menampakkan anda lebih tua dari usia.

2. Minum air suam setiap pagi

Jadikan rutin meminum air suam setiap pagi selepas bangun tidur sebagai kebiasaan malah ia adalah amalan untuk mengekalkan kecantikan kulit dengan cara paling mudah dan praktikal.

minum-air-suam

Petua yang boleh amalkan selepas bangun tidur dengan meletakkan jari telunjuk kedua-dua belah tangan di atas dagu. Kemudian pusing-pusingkan jari ke pipi lalu bawa ke hidung dan seterusnya ke dahi. Lakukan amalam ini dan disusuli dengan meminum air suam.

3. Minum air masak secukupnya

Air adalah bendalir terbesar yang terkandung dalam badan manusia. Fungsi air dalam badan ialah membawa nutrien penting keseluruh badan sekaligus menjadikan kulit anda lembab dan lebih segar. Sel kulit lebih cepat diperbaiki jika pengambilan air mencukupi.

minum-air-secukupnya

Kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan kulit tegang, kering, mengelupas sekaligus menjadikan kulit kelihatan lebih tua. Selain pengambilan air masak, anda juga boleh mengambil makanan yang tinggi kandungan air seperti buah tomato, mentimun dan sebagainya. Jika bimbang air terhidat dari badan, pengambilan air isotonik yang berkhasiat juga boleh dicuba.

4. Perbanyakkan makan makanan berserat

Tahukah anda salah satu kunci untuk awet muda adalah menjaga pemakanan? Hal ini kerana ia mempengaruhi kesihatan pencernaan dan untuk menjaganya, pakar kesihatan menyarankan anda memerlukan 25 gram serat setiap hari.

makanan-berserat-untuk-sehat-cantik

Serat berfungsi menjaga semua nutrisi yang anda makan dalam tubuh lalu melepaskan nutrisi tersebut jika diperlukan. Serat banyak terkandung di dalam buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan yang mempunyai gandum.

Pilih makanan yang mengandungi gandum sebagai sarapan atau menjadikannya sebagai kudapan. Anda juga boleh mengambil pasta yang diperbuat daripada gandum.

5. Elak makan makanan segera

Makanan segera atau yang diproses mengandungi garam, lemak dan gula yang tinggi sekaligus menyumbang kepada tahap kolestrol yang merbahaya. Kolestrol tinggi bermakna toksin di dalam badan berlebihan.

elakkan-makanan-segera

Faktor ini akan menyebabkan kesihatan dan fungsi badan menjadi lebih cepat tua dan kecenderungan masalah obesiti. Elakkan makanan yang diperoses dan makan makanan sihat.

6. Amalkan makan ulam-ulaman

Ulam raja cukup sinonim dengan masyarakat Melayu dan lazimnya ia dijadikan ulam. Namun demikian, fungsinya tidak terbatas setakat itu sahaja. Ulam raja berkhasiat untuk menambahkan kandungan oksigen dalam darah. Dengan penambahan oksigen dapat melancarkan proses peredaran darah dalam tubuh. Apabila kandungan oksigen mencapai keseimbangan, tubuh anda akan lebih segar malah kulit menjadi lebih sihat dan tegang. Justeru, ketegangan kulit ini memperlihatkan anda tampil awet muda.

makan-ulam-ulaman

Amalkan memakan ulam raja setiap hari. Kamu boleh memakannya secara mentah, celur ataupun dicicah. Kaedah lain yang boleh dicuba adalah dengan mencampurkan dalam masakan atau dibuat kerabu. Amalkan juga ulam-ulaman yang lain.

7. Makan makanan kaya antioksidan

Antioksidan adalah makan antipenuaan. Salah satu sumber makanan yang mengandungi antioksidan adalah Blueberry. Selain blueberry, plum, rasberry, kekacang, dan biji-bijian juga kaya dengan antioksidan.

Kebanyakannya sumber makanan yang berwarna gelap memiliki zat antioksidan yang dapat melindungi tubuh. Makanan antipenuaan yang lain adalah seperti brokoli dan tomato. Justeru, anda disarankan agar memakan lima jenis makanan yang mengandungi antioksidan setaip hari.

8. Jangan merokok!!

Rokok adalah musuh utama awet muda. Sekarang, tidak kira lelaki mahupun wanita, rokok sudah menjadi trend. Mengikut kajian yang tertulis didalam Jurnal Kesihatan Awam Amerika pada 2002, Perokok yang berhenti merokok sebelum usia 35 tahun mempunyai penambahan 8 tahun jangka hayat mereka berbanding mereka yang tidak berhenti.

jangan-merokok-untuk-kulit-cantik

Nampaknya, merokok menyebabkan badan anda tua sebelum waktunya. Radikal bebas menyebabkan banyak sel-sel anda mati dan rosak selain risiko penyakit kronik yang tinggi seperti kanser, sakit jantung, hypertension dan sebagainya. Jadi untuk kekal sihat dan awet muda, sila berhenti merokok ye!!

Gunakan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen Untuk Kekal Sihat Dan Awet Muda

ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen adalah sejenis makanan tambahan untuk kulit yang berfungsi merawat dari dalam. Ianya kaya dengan vitamin dan stemcell collagen, iaitu khasiat yang sangat diperlukan oleh kulit untuk kekal sihat dan awet muda. Bahan utama didalam produk ini adalah sarang burung wallet, merupakan satu bahan semulajadi yang dihasilkan burung yang sudah terbukti sejak sekian lama di China.

azzahrah-collagen

Kandungan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen

Antara bahan-bahan yang terkandung didalam ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen :

  • Sarang Burung Wallet
  • Vitamin C & D
  • Apple Stemcell
  • Habbatussauda
  • Manna (Gam Arabic)
  • Detox
  • Stevia
  • Kurma
  • Delima
  • Zaitun
  • Glutathione
  • Madu
  • Acai Berry
  • Zafaran
  • Kismis
  • Astaxanthin

kandungan-azzahraworld-collagen

Ramai yang mengetuhui pati sarang burung mempunyai banyak khasiat terutama untuk kecantikan kulit dan awet muda. Khasiat sarang burung boleh membaiki sel mati dan keradangan. Ianya juga baik untuk kesihatan paru-paru dan pernafasan. Kesan pengambilan sarang burung akan menyihatkan tubuh dalaman dan luaran.

Selain itu juga, terdapat tambahan vitamin C dan E yang terkenal sebagai ejen penyahtoksik. Kandungan stemcell epal membolehkan sel yang rosak dirawat dan menggalakkan pertumbuhan sel baru yang sihat. Bahan lain yang membantu menyihat dan mencerahkan kulit adalah Acai beri, delima, habbatussauda, zafaran, zaitun, kismis, kurma, al-manna, dan madu. Campuran bahan2 ini baik untuk mengeluarkan bahan kimia merbahaya (detox) dari tubuh dan kesannya, seseorang itu akan jadi lebih sihat, cerah, bertenaga dan awet muda.

vitamin-c-fruits

Kebaikan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen

  • Melindungi kulit dari kesan kerosakan akibat dari sinar UV seperti kulit kusam, jeragat, jerawat dan tona tidak sekata.
  • Membaiki keregangan kulit, merawat sel yang mati dan menggalakkan sel yang baik, kulit tampak tegang dan muda sentisa.
  • Membantu kulit menjadi lebih cerah, lembab dan segar, merawat kulit kering bersisik dengan menyeimbangkan kadar PH kulit.
  • Mengurang kan garis halus dan kedutan di wajah dan seluruh tubuh.
  • Menguatkan/merawat otot, sendi, rambut dan kuku. Tiada lagi sakit sendi, keguguran rambut dan kerapuhan kuku/tulang
  • Meningkatkan tenaga, cergas sepanjang hari
  • Merawat parut di tubuh.
  • Membantu melancarkan proses pelawasan dan penyingkiran bahan toksik (Detox) dari tubuh. pengumpulan bahan ini dalam badan akan memnyebabkan tubuh lemah dan kulit bermasalah.
  • Kandungan pemanis semulajadi yang sihat seperti stevia menjadikan collagen ini lebih sihat. Kandungan gula berlebihan sudah terbukti merosakkan struktur protein dalam kulit dan menyebabkan seseorang itu tua sebelum waktunya.
  • Sesuai untuk lelaki dan Wanita

azzahraworld-collagen-2

Keistimewaan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen

Bahan utama produk ini adalah sarang burung yang terkenal dan terbukti sebagai makanan berkhasiat yang sudah dimakan sejak berabad-abad lalu. Sarang Burung Walet di China dianggap sebagai makanan yang lazat dan banyak memiliki khasiat bagi kesihatan. Ia adalah antara bahan yang banyak kandungan collagen terutama untuk mencegah penuaan, mengubati pelbagai penyakit dalaman dan luaran. Sup sarang burung walet pada awalnya adalah hidangan dikalangan keluarga Dinasti, sehingga menjadi makanan yang sangat istimewa dan harganya sangat mahal.

khasiat-sarang-burung

Antara kebaikan sarang burung adalah :

  • Melancarkan system aliran darah yang betul
  • Melegakan pernafasan
  • Membetulkan system urat saraf
  • Memperbaiki sistem buah pinggang
  • Memutih, melicinkan muka (untuk lelaki dan wanita terutama sekali wanita mengandung untuk bayi)
  • Menghilangkan kedut kedut muka (untuk wanita dan lelaki)
  • Menyegarkan mata
  • Asma (lelah)
  • Membuang air dalam paru paru (sekiranya anda mengalami sakit paru2 berair)
  • Agen memperbaiki hepatitis B
  • Meninggikan IQ (orang dewasa dan kanak kanak)
  • Batuk batuk kronik
  • Awet muda (lelaki dan wanita)
  • Untuk tenaga batin

collagen-azzahraworld

Disebabkan cara penyediaannya yang agak remeh dan harga pasaran yang sangat tinggi, Arazahraworld collagen mengambil inisiatif untuk menghasilkannya dalam bentuk serbuk yang mudah. Selain itu, mereka juga menambah bahan berkasiat lain seperti apple stemcell, makanan sunnah, acai berry dan lain-lain untuk menambahkan lagi kebaikan produk ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen ini.

Tahukah Anda?

Protein unik/collagen yang terdapat dalam sarang burung mempunyai 3 fungsi penting. Antaranya :

  1. Merangsang pertumbuhan semula bagi sel-sel kulit serta mengekalkan kelembapan kulit
  2. Meningkatkan sistem daya tahan penyakit (imun) di antara sel-sel badan (mencegah radang dan memulihara organ dalaman)
  3. Menambahkan daya tahan terhadap kerosakan akibat daripada sinaran X dan UV.

pemanis-stevia

Arazahraworld collagen juga menggunakan stevia sebagai pemanis berkhasiat yang tidak memudaratkan. Rasa stevia ini tidak terlalu manis dan natural bersama adunan buah dan madu. Kami juga menambah Apple Stemcell yang terkenal sebagai ejen anti radang dan pemulihan sel yang rosak.

ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen ini tidak menggunakan sachet sebagai packaging. Jadi kandungan produk lebih banyak dan menguntungkan pengguna. Harga juga reasonable dan tidak terlalu mahal.

Anda Mempunyai Masalah Ini?

cara-atasi-badan-letih

  • Kulit kering
  • Sunburn, tona tidak sekata  dan kulit kusam.
  • Sakit sendi, keguguran rambut dan kuku yang rapuh
  • Kedut dan garisan di wajah disebabkan kesan penuaan
  • Orang yg ingin kulit cerah dan sihat
  • Orang yang kurang tenaga atau lesu akibat pengumpulan toxic dlm badan. Produk ini terkandung detox dan acai berry yang baik untuk flush toksin.
  • Orang yg berkulit kendur, berjerawat, berminyak dan jeragat.

Jangan risau ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen boleh membantu anda yang mempunyai masalah di atas.

Cara Pengambilan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen

cara-pengambilan-azzahraworld-collagen

Cara pengambilan produk Arazahraworld collagen ini senang sahaja. Ikuti langkah-langkah seperti dibawah.

  • Makan 1 scoop pegi sebelum sarapan dan 1 scoop malam sebelum tidur
  • Tidak perlu dibancuh cuma kemam sahaja di dalam mulut

**Satu botol boleh bertahan satu bulan setengah jika dimakan oleh satu orang**

Tips!

  • Kurangkan kafein seperti kopi, nescafe, dan teh kerana kafein boleh melambatkan kesan collagen. Selain itu, elakkan dari meminum minuman yang bergas dan juga ROKOK!!
  • Minum air kosong sekurang-kurangnya 1 liter sehari untuk dapatkan kesan yang lebih baik.

stop-drink-caffein

Perbezaan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen dengan produk yang lain

Produk mereka menggunakan sarang burung dan sangat jarang diguna oleh produk collagen lain. Selain itu, rasa produk mereka tidak terlalu manis kerana mereka menggunakan stevia sebagai pemanis bukan gula. Seperti yang kita tahu, gula banyak membawa keburukan pada kulit.

gula-bahaya-untuk-badan

Bau produk mereka juga natural, tidak seperti bau ubat dan artificial smell. Teksturnya halus, senang dikemam dan mudah larut. Selain itu juga, collagen yang mereka gunakan adalah berbentuk serbuk sebanyak 600 gram didalam botol dan menggunakan scoop yang tidak terlalu besar. Jadi, ianya tahan lebih lama.

Testimoni Pengguna ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen

testimoni-collagen-azzahraworld-1 testimoni-collagen-azzahraworld-2 testimoni-collagen-azzahraworld-3 testimoni-collagen-azzahraworld-4

Siapa Yang Boleh Mengambil ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen?

Ok, Untuk pengetahuan anda semua, AraZahraWorld collagen ini boleh diambil oleh wanita mahupun lelaki yang berusia 18 tahun ke atas. Tidak sesuai untuk kanak-kanak dan remaja kerana badan mereka masih banyak mengandungi kolagen.

wanita-hamil-tidak-sesuai-ambil-collagen

Bagi mereka yang mempunyai sakit kronik seperti ketumbuhan, kanser dan sedang mengambil ubat-ubatan yang banyak serta wanita mengandung di bawah 6 bulan, tidak digalakkan mengambil produk ini dan sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. Produk ini boleh diambil bagi wanita yang sedang period (haid) dan juga wanita yang sedang menyusu.

Dapatkan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen Sekarang Untuk Kekal Sihat Dan Awet Muda!!

cara-dapatkan-azzahraworld-collagen

Dengan ARAZAHRAWORLD Premium Stemcell Collagen ini, anda akan merasai perbezaannya. Rasakan sendiri perubahannya. Anda pasti akan kekal sihat dan awet muda. Jadi, apa tunggu lagi jom dapatkan sekarang untuk mendapatkan apa yang anda idamkan selama ini.

Harga:
RM 169.00 (Semenanjung) | RM 179.00 (Sabah & Sarawak)

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :

ARAZAHRAWORLD PREMIUM STEMCELL COLLAGEN

Telefon: 016-3342102 | Link WhatsApp

Facebook: @Arazahraworldcollegen
Instagram: @arazahraworld

 

Hardy Construction (300x250)

Daftar Percuma Untuk Telegram Channel Prof Hariz

Sertai Group Telegram Prof Hariz untuk dapatkan update dan info terkini mengenai Digital Marketing.

LANGGAN SEKARANG