Review
Apr 23, 2018, 12:42pm

Tips Jadikan Perjalanan Anda Bebas Stress Dan Menyeronokkan


tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Memandu? Ramai orang Malaysia suka memandu tambah-tambah memandu pada waktu malam yang tenang dan dapat menikmati keindahan malam serta merasai angin bertiup sepoi-sepoi bahasa. Memandu dalam perjalanan yang jauh sangat menyeronokkan kerana anda boleh menghabiskan waktu yang sangat panjang untuk menenangkan diri, menghirup udara luar, bebas daripada segala masalah dan juga stress. Namun, ada juga orang yang memandu hanya suka-suka dan otak memikirkan hal lain sehingga tidak dapat fokus. Natijahnya, ia berisiko untuk kemalangan dan menjadi sesuatu yang tidak diingini. Oleh itu, memandu dalam perjalanan yang jauh ataupun dekat sangat penting bagi emosi anda untuk tenang, berasa seronok dan tidak stress.

tips jadikan perjalanan anda bebas stress

Pernahkah anda menaiki kenderaan dengan senyuman yang tak dapat digambarkan serta merasai ketenangan yang terlalu dalam sehinggakan anda lebih suka berada didalam kereta berbanding keluar kereta? Dalam erti kata lain, perjalanan anda bebas stress dan menyeronokkan. Jika tidak, anda harus peka tentang perjalanan anda supaya dapat menjadikan satu perjalanan yang bebas stress dan menyeronokkan.

Tips Jadikan Perjalanan Anda Bebas Stress Dan Menyeronokkan

tips jadikan perjalanan anda bebas stress dan menyeronokkan

Kadang-kadang menaiki kereta secara sendirian juga menenangkan, tetapi cuba anda bayangkan bagaimana kalau menaiki kereta beramai-ramai, pasti akan lebih eratkan silaturrahim anda dan kawan-kawan atau keluarga. Sama ada sendiri atau beramai-ramai, anda harus jadikan perjalanan anda sesuatu yang menyeronokkan dan memandu dalam keadaan yang tidak stress. Terdapat tips yang perlu anda ikuti dalam menjadikan perjalanan anda sesuatu yang menyeronokkan dan tidak stress.

1. Sediakan Makanan

makanan tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Makan makanan ringan menjadikan anda leka dan menikmati rasa makanan sehingga anda tidak ada masa untuk memikirkan tentang masalah atau stress yang anda hadapi. Malah makan juga dapat menghilangkan rasa resah gelisah dan menjadikan anda tidak bosan. Anda boleh menyediakan kotak makanan di dalam kereta yang berupakan gula-gula, kuaci, keropok, makanan ringan, roti, air kotak dan sebagainya. Air masak wajib di sediakan di dalam kereta kerana minum air dapat membekalkan oksigen dengan lebih banyak dan mengelakkan daripada mengantuk, tidak bermaya, berasa tertekan dan sebagainya.

2. Memasang Lagu Atau Radio

pasang lagu tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Sebagai pemandu, anda mestilah selesa dan suka dengan apa yang anda lakukan. Ada orang yang tidak suka mendengar lagu ketika memandu dan dia lebih suka memandu kereta dalam keadaan yang sunyi sepi dan hanya mendengar bunyi laluan bayu. Ada pula orang yang suka memasang lagu atau radio di dalam kereta ketika memandu, tanpa bunyi lagu berkumandang, dia akan lebih mengantuk, stress dan berasa lemah. Mengikut kajian, makan dapat menghilangkan rasa stress dan akan menjadi lebih seronok!

3. Kosongkan Minda

kosongkan minda tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Perjalanan anda akan lebih tenang dan menyeronokkan sekiranya tidak ada perkara yang rumit dibincangkan. Ketika memandu, adalah lebih elok untuk anda kosongkan minda dan rehatkan fikiran kerana saat itu mental dan fizikal akan bergerak tanpa tekanan. Sekiranya anda berfikir hal yang rumit dan mendatangkan stress, anda akan berasa tertekan dan mula rasa pening kepala sepanjang perjalanan. Oleh itu, kosongkan minda dan nikmati perjalanan anda yang tenang!

4. Melihat Warna Hijau

melihat warna hijau tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Warna hijau merupakan warna terbaik yang terbukti dapat menenangkan hati dan menyihatkan mata. Setiap pagi, anda disarankan untuk melihat benda atau objek yang bewarna hijau untuk menajamkan penglihatan anda, namun terdapat kebaikan warna hijau yang anda masih lagi belum tahu iaitu warna hijau dapat menceriakan anda. Anda akan menjadi lebih ceria dan rileks secara semulajadi.

5. Jaga Kebersihan Kereta

jaga kebersihan kereta tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Kereta perlulah dibersihkan seminggu sekali sekiranya anda kerap menaiki kereta setiap hari. Kebersihan kereta dari luar dan dalam sangat penting supaya anda bebas daripada sebarang penyakit seperti alahan, resdung, gatal-gatal dan sebagainya. Untuk menjadikan perjalanan anda bebas stress dan menyeronokkan, pastikan kereta anda selalu divacum supaya tiada habuk dan sentiasa berkilat.

6. Aroma Kereta Wangi

aroma wangi kereta tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Tips terakhir yang wajib anda ketahui adalah memastikan kereta sentiasa wangi dan berbau harum. Dalaman kereta yang wangi dapat mempengaruhi hari-hari anda dan emosi anda. Emosi akan berasa tenang dan mental kita akan tertarik dengan aroma yang wangi berbanding daripada tiada aroma wangi, sudah pasti anda tidak akan merasa seronok dan ceria. Ia pasti rasa seakan-akan masih ada kekurangan di dalam perjalanan anda.

Fleur Wangian Kereta Nombor 1 Di Malaysia

Fleur adalah wangian kereta nombor 1 di Malaysia yang lebih wangi, selesa dan asli. Fleur adalah 100% pati asli yang tiada campuran mana-mana bahan kimia, methanol dan lain-lain lagi. Ia didatangkan dengan 15 jenis perisa Fleur dan semuanya mempunyai wangian yang tersendiri dan dijamin akan membuatkan kereta anda berbau harum dan wangi selama 24 jam. Fleur yang merupakan pewangi kereta buatan Malaysia ini 100% bebas daripada bahan kimia. Wangian yang digunakan adalah diperbuat daripada ekstrak semulajadi tanpa alkohol. Ia merupakan keluaran daripada Disa Synergy di Malaysia dan telah mendapat permintaan yang tinggi dan menggalakkan.

wangian dalam kereta adalah tips jadikan perjalanan anda bebas stress

Perbezaan antara Fluer dengan pewangi kereta yang lain yang berada dipasaran adalah dari tahap kesihatan seseorang, Fluer mampu menyihatkan anda kembali dan diformulasikan bagi memenuhi kriteria keselamatan dan penjagaan diri bagi anda yang sukakan wangian kereta. Untuk pengetahuan anda, Fleur sangat multifunction kerana ia juga boleh diletakkan di dalam rumah, pejabat, almari dan pelbagai lagi untuk mendapatkan wangian yang harum di tempat anda. Fungsi utamanya bukan sekadar untuk wangikan kereta anda, tetapi menjadikan anda lebih seronok dan bebas stress.

Jenis-Jenis Wangian Fleur

pewangi kereta fluer tips jadikan perjalanan anda bebas stress walaupun jauh

Banyak jenis wangian Fluer yang boleh anda dapatkan kerana semua wangian mempunyai perisa yang berbeza dan menakjubkan. Jom pilih wangian yang anda minat.

 • Honey Paris – Honey Dew
 • Toulouse Apple – Apple
 • Lille Vanilla – Vanilla
 • Orly Orange – Orange
 • Marseille Lavendar – Lavender
 • Nancy Strawberry – Strawberry
 • Caen Lemon – Lemon
 • Lorraine Lime – Limau Nipis
 • Colombes Tabacco – Dunhill
 • Lyanne Reims – Bunga Sakura
 • La Rochelle – Delima
 • Le Mans – Tutty Fruity
 • Lyon Air – Men Parfume
 • Brest Garden – Ladies Parfume
 • Le Havre – Bubble Gum

Khasiat Aromaterapi Dari Fleur

wangian kereta tahan lama fluer

Fleur begitu unggul dan berkesan sebagai pewangi kereta yang bebas kimia nombor satu di Malaysia, malah tanpa kita sedari, Fleur sebenarnya mempunyai khasiat aromaterapi yang hebat. Aromaterapi adalah proses untuk menyembuhkan suasana hati dan jiwa dengan cara wangian yang berkesan. Wangian berkesan dalam menenangkan hati dan jiwa yang kacau bilau. Dengan aromaterapi daripada Fleur, kesihatan mental dan fizikal anda akan lebih terjaga. Apabila Fleur menusuk ke hidung anda, anda akan berasa lega dan stress akan berkurangan tanpa anda sedari.

pewangi ini adalah tips jadikan perjalanan anda bebas stress

Akhirnya anda akan lupa dengan masalah yang anda alami dan menjadi lebih rileks dan tenang. Fleur telah berkesan dalam menjadi sebagai satu rawatan aromaterapi di mana pernafasan anda juga akan cenderung untuk berbau wangian ini dan ia menjadikan nafas anda terjaga daripada masalah nafas, lemah badan, tiada mood dan sebagainya. Anda akan menjadi lebih ceria, seronok dan tidak tertekan lagi setelah menggunakan Fleur. Rawatan aromaterapi dari segi yoga dan senaman tidak dapat menandingi wangian Fleur yang sentiasa memanfaatkan orang lain ini.

Kelebihan Pewangi Kereta Fleur

kelebihan pewangi fleur kepada pengguna kereta

#1 – Asli Dan Berkualiti

Pewangi kereta Fleur terdiri daripada kandungan pati asli bunga dan buah-buahan yang diimport daripada France. Ia bebas daripada bahan kimia dan alkohol. Oleh itu, kandungannya sangat selamat dan halal digunakan oleh anda semua. Fleur dicipta bagi mengatasi masalah anda untuk mendapatkan minyak wangi kereta yang halal dan berkualiti kerana sebelum ini kebanyakan pewangi kereta terlalu banyak bahan kimia dan berisiko membawa penyakit.

pewangi kereta bebas bahan kimia

#2 – Pelbagai Jenis Pilihan

Terdapat pelbagai jenis pilihan wangian yang menjadi pilihan anda. Antara 15 jenis wangian tersebut, pasti ada salah satu yang anda suka. Anda boleh menghadiahkan wangian-wangian ini kepada rakan-rakan, kenalan, keluarga anda juga kerana mereka bukan sahaja boleh gunakannya untuk wangikan kereta, tetapi ia juga boleh diletakkan di pejabat, rumah, bilik dan macam-macam lagi tempat yang menarik.

pilihan pewangi kereta untuk menjadikan tips jadikan perjalanan anda bebas stress

#3 – Murah Dan Cantik

Pewangi kereta Fleur sangat murah dan berpatutan di mana semua orang mampu memilikinya. Dengan harga serendah RM10, kereta anda akan wangi dan berbau harum. Packaging untuk Fleur juga sangat cantik dan menarik. Ramai orang tertarik dengan warna packaging Fleur pada mulanya telah menjadikan Fleur wangian idaman mereka.

kotak pewangi kereta fleur yang cantik

#4 – Tahan Sehingga 45 Hari

Wangian Fleur tahan sangat lama iaitu sehingga 45 hari. Walaupun anda hanya biarkan begitu sahaja di dalam kereta, wangiannya akan tetap terserlah. Bukan itu sahaja, wangian Fleur juga mempunyai khasiat arometerapi yang sangat berkesan. Dengan Menghirup bau wangi dari Fleur, anda akan lebih ceria, selesa, berasa seronok dan juga bebas stress.

pewangi fleur tahan 45 hari dengan penggunaan optimum

#5 – Mempunyai Fungsi Yang Pelbagai

Fleur sangat mudah untuk dibawa ke mana sahaja kerana ia ringan dan kecil. Ia juga mempunyai fungsi yang pelbagai yang boleh anda gunakan seperti dijadikan pewangi di dalam almari, rak kasut, atas meja ruang tamu dan sebagainya. Selain itu, Fleur juga boleh dijadikan sebagai doorgift atau saguhati untuk majlis perkahwinan anda atau kenalan anda.

tips jadikan perjalanan anda bebas stress 7

Pencarian Agent Dan Stokis Fleur

Fleur kini membuka peluang kepada anda semua untuk menjana pendapatan sebagai agent dan stokis untuk produk Fleur. Produk laris dan mudah dijual ini sangat berkembang di seluruh Malaysia kerana wangiannya yang harum berjaya memikat hati pengguna tempatan. Anda bukan sahaja boleh menjadi sebagai pengguna serta mendapat manfaatnya, tetapi anda juga boleh menjadikan Fleur sebagai peluang kedua untuk anda mendapat pendapatan sampingan yang sangat lumayan.

jadi stokis dan agen fleur

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Pewangi Fleur

antara testimoni pengguna fleur antara testimoni pengguna fleur antara testimoni pengguna fleurantara pengguna fleur

Jom Jadikan Perjalanan Anda Bebas Stress Dan Menyeronokkan

Ramai yang telah menggunakan Fleur di dalam kereta dan juga di dalam rumah mereka. Kebanyakan daripada mereka merupakan pengguna tetap bagi Fleur. Ramai yang berpuas hati dengan kesan fleur terhadap emosi dan jiwa mereka yang sentiasa tenang dan tiada masalah. Memandu sekalipun, pasti mereka akan berasa seronok dan bebas stress. Terdapat ramai para artis yang juga memilih Fleur untuk kehidupan harian mereka. Anda pula bagaimana? Jom dapatkan Fleur dengan harga yang terendah sekarang!

pandu ceria dan tips jadikan perjalanan anda bebas stress

FLEUR | MENJADIKAN PERJALANAN ANDA BEBAS STRESS DAN MENYERONOKKAN
Hotline: Tekan untuk telefon (+60 13-232 7044) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: FLEUR
Instagram: @fleur_hq

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: