Umum
Nov 16, 2020, 5:46pm

TIPS HILANGKAN DAKI DAN SUNBURN PADA BAHAGIAN BADAN


Pengumpulan sel kulit mati, pendedahan kepada cahaya matahari yang melampau, atau ketidakseimbangan hormon boleh menjadi penyebab penghitaman kulit dan juga sunburn. Misalnya, di bahagian badan seperti lutut, leher dan siku gelap. Bahagian-bahagian tubuh ini tidak mengandungi kelenjar minyak dan penting untuk melindungi bahagian tersebut daripada kekeringan melalui penjagaan dan cara pembersihan yang betul.

Di samping itu, kulit yang berdaki yang terhasil daripada kotoran yang bertimbun akibat dari peluh biasanya akan berwarna kehitaman dan nampak kusam. Antara bahagian kulit yang berdaki biasanya terdapat pada lipatan ketiak, lutut, lipatan paha dalam dan leher. Daki sememangnya tidak akan hilang dengan mudah meskipun anda kerap mandi. Daki membuatkan kulit anda menjadi kusam dan kering.

PENGAMALAN TIPS HILANGKAN DAKI PADA BAHAGIAN BADAN

Berikut merupakan beberapa tips untuk menghilangkan daki pada bahagian badan yang boleh anda amalkan:

1.Menjaga Kebersihan Tubuh

Menjaga kebersihan tubuh sangat penting jika anda ingin memiliki kulit yang bersih. Mandi dua atau tiga kali sehari dapat mencegah timbunan kekotoran yang menyebabkan daki melekat pada tubuh.

2.Skrub Serbuk Kopi

Bagi anda yang menggemari kopi, boleh ambil sedikit serbuk kopi anda untuk menghilangkan daki yang melekat pada tubuh. Serbuk kopi boleh dijadikan sebagai skrub. Ambil beberapa sudu serbuk kopi dan gosoklah pada kulit yang berdaki.

3.Minyak Zaitun

Minyak zaitun juga bermanfaat untuk mengatasi daki yang melekat. Cara membuatnya juga sangat mudah, ambil sedikit minyak zaitun dan campurkan dengan segenggam beras yang sudah disangai dan telah ditumbuk halus. Anda boleh juga meletakkan beberapa titik perahan limau nipis. Setelah itu, sapukan pada bahagian kulit yang berdaki.

4.Perahan Limau Nipis

Rasa masam yang pekat pada limau nipis boleh dijadikan senjata berkesan untuk menghilangkan daki. Belah buah limau nipis menjadi dua bahagian, kemudian disapu dan digosok pada bahagian kulit yang berdaki. Pastikan tidak ada sebarang luka pada kulit kerana rasanya sangat pedih apabila terkena perahan air limau nipis tersebut.

5. Sabun Honey Glow

Sabun Honey Glow berkesan menghapuskan daki degil baru dan lama. Hanya perlu gosokkan pada kawasan yang berdaki dengan air bersih. Kemudian, bilas bahagian tersebut dengan air sehingga bersih.

KENAPA HARUS CUBA SABUN HONEY GLOW INI?

Sabun Honey Glow sebenarnya dilengkapi dengan bahan-bahan semulajadi yang bagus untuk kulit anda seperti kunyit, Tea Tree Oil dan minyak Argan. Bahan-bahan ini mengandungi nutrien yang berkhasiat untuk kulit anda.

Contohnya, kunyit yang mengandungi Vitamin C dan bahan antiseptik yang dapat mencegah radang kulit akibat tumbuhan jerawat atau luka. Selain itu, antara manfaat-manfaat lain penggunaan sabun Honey Glow kepada kulit anda adalah:

Membantu membuang daki degil.
Membantu menghilangkan sunburn.
Membantu mencerahkan kulit.
Membantu menghilangkan bahagian-bahagian badan yang gelap, stretchmark, dan menghaluskan kulit.
Mengembalikan kulit selembut kulit bayi.
Hasil boleh mulai dilihat setelah pemakaian seminggu secara teratur.
Menghilangkan hitam-hitam tak diinginkan di bahagian tertentu seperti garis-garis paha dan siku.
Menghaluskan dan mencegah kulit berekah pada siku kaki.

Yang menariknya, hasilnya boleh dilihat serta-merta! Selepas penggunaan sabun Honey Glow, sudah tentu anda akan mendapati kulit anda lebih licin, muka kelihatan lebih cerah dan berseri tanpa solekan dan kulit kelihatan lebih anjal dan tegang.

TAWARAN MENARIK SABUN HONEY GLOW

Lagi-lagi, ada banyak peluang menarik yang ditawarkan bagi anda yang berminat untuk memiliki sabun Honey Glow. Dengan pembelian sabun Honey Glow, anda akan berpeluang untuk dapatkan produk dengan:

1. Harga promosi
2. Kupon Diskaun
3. Hadiah Percuma
4. Postage Percuma

Kini, sabun Honey Glow telah diperbaharui dengan bahan yang lebih advance:

Bantu cerahkan kulit muka & badan
Bantu hilangkan sunburn
Hilangkan daki pada badan
Melembutkan kulit

LIHAT TESTIMONI MENARIK PELANGGAN SABUN HONEY GLOW

Kesan mujarab sabun Honey Glow boleh terbukti dengan testimoni-testimoni khas daripada para pelanggan yang dapat hasil yang berkesan daripada penggunaannya. Lihat seperti berikut, sudah pasti akan mengejutkan anda.

“Jangan stop jual sabun ni..puas hati sangat2..kulit sy makin cerah la sis” – Cik Athirah

“Anak akak jenis aktif, berpeluh..Alhamdulillah guna sabun ni xde daki2 melekat..budak2 suka guna sebab bau dia best” – Puan Ain

TAK CUBA MAKA TAK CINTA, TAMPIL CERAH BERSERI DENGAN SABUN HONEY GLOW

Lawati laman web rasmi mereka di https://beautyhoneyglow.myshoppegram.com/ dan ketahui banyak lagi maklumat mengenai produk dan juga promosi-promosi yang ditawarkan.

Jika anda berminat, boleh sahaja terus menghubungi mereka di Whatsapp wasap.my/60124609213/sabunhoneyglow dan pastikan anda dapatkan produk mereka yang tulen.

TAK CUBA MAKA TAK CINTA, TAMPIL CERAH BERSERI DENGAN SABUN HONEY GLOW

DAPATKAN SABUN HONEY GLOW DENGAN SEGERA

SABUN HONEY GLOW

TAK CUBA MAKA TAK CINTA, TAMPIL CERAH BERSERI DENGAN SABUN HONEY GLOW

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
TAK CUBA MAKA TAK CINTA, TAMPIL CERAH BERSERI DENGAN SABUN HONEY GLOW

DAPATKAN SABUN HONEY GLOW DENGAN SEGERA

Call Whatsapp Layari Website

TAK CUBA MAKA TAK CINTA, TAMPIL CERAH BERSERI DENGAN SABUN HONEY GLOW

DAPATKAN SABUN HONEY GLOW DENGAN SEGERA