Review
Jan 5, 2018, 9:50pm

7 Tips Detoks Tubuh Supaya Badan Langsing Dengan Cepat Dan Sihat


Kesihatan merupakan satu anugerah yang perlu dihargai oleh setiap manusia kerana kesihatan yang baik akan memberikan anda tenaga untuk menjalankan tanggungjawab dan tugas seharian anda. Penyakit – penyakit yang merbahaya seperti sakit jantung, kanser dan juga diabetes akan memberikan anda kesukaran untuk menjalankan tugas harian anda maka anda perlu mengelakkan diri anda dari terkena sebarang penyakit. Jadi, anda perlu mengambil pelbagai langkah untuk memastikan anda menjaga kesihatan dengan baik.

tips detoks tubuh supaya badan langsing

Salah satu masalah yang sering dihadapi oleh rakyat Malaysia adalah obesiti. Tahukah anda 18 peratus daripada rakyat Malaysia adalah diklasifikasikan sebagai obes? Anda pasti mahukan tubuh badan yang langsing dan juga bebas dari sebarang penyakit dan juga masalah obesiti. Salah satu cara yang anda boleh lakukan adalah dengan detoks iaitu mencuci dan membuang toksin dan juga lemak yang tidak diperlukan di dalam tubuh badan anda. Jom ikuti tips detoks seperti di bawah untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat dan langsing!

7 Tips Detoks Agar Tubuh Badan Lebih Langsing Dengan Cepat Dan Sihat

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat

Bagi anda yang telah lama mahukan tubuh badan yang langsing, penggunaan detoks adalah salah satu cara yang sihat tanpa memerlukan anda menggunakan bahan – bahan kimia yang merbahaya. Detoks menggunakan bahan semulajadi adalah cara yang selamat dan juga terbukti berkesan kerana ia tidak memerlukan langkah yang rumit dan juga bahan yang merbahaya. Anda boleh melihat tips detoks yang baik dan juga selamat seperti di bawah;

1. Minuman Detoks Anggur + Timun + Lemon + Limau Nipis + Daun Pudina

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat no 1

Lemon dan juga limau nipis adalah bersifat asid dan ia mampu mengeluarkan toksik – toksik yang terkumpul di dalam badan anda manakala buah anggur pula boleh membakar lemak yang berlebihan dan tidak diperlukan. Buah timun bersifat diuretik dan mampu mengeluarkan air di dalam badan anda jadi ianya sangat sesuai untuk anda yang mempunyai masalah gemuk air. Daun pudina pula bertindak sebagai pelawas agar anda dapat bergerak dengan selesa.

Caranya adalah dengan mencampurkan setengah biji hirisan buah anggur, timun, lemon dan limau nipis serta beberapa helai daun pudina dalam 1 jag air. Sejukkan dalam peti sejuk dalam dua jam dan minum dengan kerap. Anda juga boleh meminum air tersebut bersama hidangan anda agar tubuh badan sentiasa lawas. Minuman detoks boleh membuatkan tubuh badan anda lebih ringan dan juga bertenaga.

2. Sentiasa Bersenam

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat no 2

Umum mengetahui bahawa pengeluaran peluh yang banyak boleh membantu anda untuk mengeluarkan toksin yang merbahaya di dalam tubuh badan. Kesibukan bekerja dan juga menjalankan tanggungjawab harian anda adalah salah satu sebab yang membuatkan ramai orang alpa untuk bersenam dan juga mengeluarkan peluh. Anda boleh meluangkan masa untuk melakukan senaman ringan pada hari bekerja dan fokus kepada senaman kardio pada hujung minggu kerana ia adalah salah satu alternatif terbaik untuk detoks tubuh badan anda.

3. Hentikan Penggunaan Kaffein

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat no 3

Minuman berkaffein adalah musuh yang utama ketika anda berada di dalam proses detoks. Minuman yang paling tinggi kandungan kaffein adalah kopi dan juga minuman bergas.Hal ini kerana, kaffein boleh memberikan tekanan kepada kalenjar adrenalin anda yang berfungsi untuk mengawal kadar metabolisme dan tekanan darah di dalam tubuh badan. Kaffein juga boleh mengganggu metabolisme dan juga proses detoks di dalam hati anda jadi anda perlu mengelak dari meminum kaffein ketika fasa detoksifikasi anda sedang berjalan.

4. Elakkan Dari Tekanan Yang Melampau

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat no 4

Tahukah anda bahawa fikiran yang tenang juga merupakan salah satu faktor untuk anda yang mahukan proses detoksifikasi yang lancar? Ianya terjadi kerana otak anda adalah medium yang mengawal proses – proses yang berlaku di dalam tubuh badan anda. Tarik nafas dengan dalam dan dapatkan ketenangan fikiran untuk melancarkan proses detoksifikasi di dalam tubuh badan. Ia juga mampu meningkatkan tahap metabolisme anda dan ini akan memberikan anda keupayaan untuk mencerna makanan dengan lebih baik.

5. Hindari Makanan Yang Diproses

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat no 5

Sepanjang tempoh detoksifikasi, anda perlu memberikan tubuh badan anda rehat yang secukupnya dari makanan yang tidak sihat.Hal ini kerana, anda perlu mendapatkan tubuh yang bersedia untuk mengeluarkan toksin dengan baik dan juga lancar sebelum anda dapat mengurangkan berat badan dan juga mendapatkan tubuh badan yang sihat. Makanan yang diproses dan juga tinggi gula dan garam akan membuatkan proses pencernaan anda perlahan dan lemak – lemak akan berkumpul membuatkan proses detoks anda menjadi sia – sia.

6. Jauhi Minuman Beralkohol

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat no 6

Alkhohol merupakan salah satu elemen yang dipecahkan oleh hati anda agar anda dapat mencerna ia di dalam tubuh badan anda. Penggunaan alkohol akan memberikan tekanan kepada organ – organ yang penting di dalam tubuh badan anda, iaitu otak dan juga hati. Penggunaan alkohol yang berlebihan juga boleh menyebabkan hati anda rosak dan gagal berfungsi. Anda boleh mendapatkan proses detoksifikasi yang lancar dan juga tubuh badan yang langsing dengan mengelakkan minuman beralkohol.

7. Kurangkan Pengambilan Garam Dan Gula

tips detox mudah terkini

Pengambilan makanan yang sihat juga merupakan salah satu tips detoks yang berkesan dan juga terbaik untuk tubuh badan dan kesihatan anda. Oleh itu, anda perlu mengurangkan pengambilan garam dan juga gula di dalam makanan harian anda. Hal ini kerana, garam dan gula yang berlebihan akan bertukar kepada lemak dan akan memberikan beban kepada organ anda untuk memproses dan memecahkan elemen – elemen tersebut. Oleh itu, pastikan anda mengurangkan pengambilan gula dan juga garam untuk proses detoksifikasi yang lebih lancar.

Memperkenalkan Nutrelle Extra, Jus Detoks Semulajadi No.1 Paling Selamat, Lengkap dan Terbukti Berkesan

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra 1

Untuk anda yang mahukan cara yang lebih mudah untuk mendapatkan minuman detoks, anda boleh mengamalkan Nutrelle Extra kerana ia menggunakan campuran bahan – bahan semulajadi yang ditransformasikan ke dalam bentuk bancuhan minuman. Anda tidak perlu lagi mendapatkan bahan – bahan yang berlainan untuk membuat minuman detoks yang boleh membantu mengeluarkan toksin dan juga mengurangkan berat badan. Nutrelle Extra juga boleh melegakan masalah sembelit dengan memberikan kesan 4 dalam 1 iaitu;

1) Multifiber Blend (Detoks / Nyahtoksin)

Nutrelle Extra terdiri daripada 5 campuran bijirin iaitu;

 • Plantago Ovata

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra 2

Ia merupakan bijian yang boleh mengembang 20x ganda apabila terkena air. Ia juga bersifat seperti jel dan bertindak seperti span untuk mencuci kerak najis – najis lama yang mendap diusus tubuh anda. Plantago Ovata bertindak sebagai laxative iaitu dengan membentuk najis bagi memudahkan ia untuk dikeluarkan dan juga membantu menyihatkan usus.

 • Avena Sativa (Wild Oats/ Green Oats/ Oatmeals)

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra 3

Bahan ini kaya dengan serat tidak larut dan juga zat besi. Ia bertingak sebagai pelawas dan juga membantu proses pergerakan usus di mana fungsinya adalah sama seperti Julap Peransang. Avena Sativa juga mampu mengawal kadar kolestrol dan tekanan darah serta mencegah kanser. Risiko strok dan serangan migrain juga boleh dikurangkan dan ia juga mempunyai fungsi anti – radang.

 • Spirulina Platensis (Ganggang Biru-Hijau)

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra 4

Spirulina Platensis merupakan bahan yang kaya dengan nutrien dan protein. Fungsinya adalah dengan bertindak sebagai detoks dibahagian hati, ginjal, darah dan juga sinaran radiasi serta kimia. Jadi, proses detokfikasi anda di bahagian hati akan menjadi lebih lancar dan juga selamat dari terdedah dengan bahan yang merbahaya.

 • Agropyron Cristatum (Wheatgrass)

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra 5

Nutrelle Extra juga mempunyai Wheatgrass di mana ianya kaya dengan protein dan juga 4 jenis amino asid. Ia bertindak untuk melancarkan detoks bagi logam berat, bahan kimia, dadah dan juga toksin yang menyebabkan kanser. Ia sesuai bagi anda yang mahukan tubuh badan yang bebas dari bahan kimia.

 • Pyrus Malus (Epal)

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra 6

Bahan ini tinggi dengan kandungan vitamin A, B, C, E dan K. Ia bertindak untuk merendahkan kolestrol jahat dan juga meredakan masalah penghadaman. Ini boleh membantu anda untuk mendapatkan perut yang lansing dan juga tubuh badan yang kurus.

2) Aloe Vera

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra aloe vera

Aloe vera boleh membantu proses “Peristalsis” di mana ia boleh meransang otot usus agar pergerakan najis untuk keluar adalah lebih lancar. Ia juga bertindak untuk memelihara usus dan boleh mencegah kerafangan usus iaitu punca kepada ulser usus. Anda pasti akan mendapat usus yang lebih sihat dengan menggunakan Nutrelle Extra.

3) Pro – Biotik

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra pro-biotik

Tubuh badan kita mempunyai 1.4 kg kuman dan 80% adalah terdiri daripada kuman baik dan 20% adalah terdiri daripada kuman jahat. Pre-biotik yang terdapat di dalam Nutrelle Extra boleh bertindak untuk membantu pembiakan kuman / bakteria baik iaitu Pro – Biotik. Kuman yang baik mampu memberikan tubuh badan yang lebih sihat.

4) Ekstrak Teh Hijau

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra ekstrak teh hijau

Teh hijau adalah bahan yang tinggi Anti Oksidan yang menggalakkan pertumbuhan sel – sel baharu. Ia juga mengandungi Chlorophil yang bersifat alkali agar ia dapat meneutralkan toksin di dalam tubuh badan anda. Ia juga mampu mengurangkan berat badan bagi anda yang mahukan tubuh badan yang langsing dan sihat.

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra ekstrak teh hijau 1

Nutrelle Extra telah mendapat kelulusan KKM sebagai makanan interfasa supplements/ubat oleh Biro Farmaseutical Kebangsaan. Anda boleh mengamalkan Nutrelle Extra dengan membancuh satu sachet Nutrelle Extra bersama 200ml air suhu bilik/ sejuk dan minum dengan segera sebelum makan malam. Satu kotak Nutrelle Extra mengandungi 20 sachet dan untuk anda yang mempunyai masalah sembelit, penggunaan 3 kotak di dalam masa dua bulan adalah digalakkan.

Kelebihan Menggunakan Nutrelle Extra Sebagai Minuman Detoks Pilihan Anda

 • 100% Bahan Semulajadi Yg Dijamin Selamat

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra ekstrak teh hijau 2

Ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia yang terlarang dan ia sangat sesuai diambil oleh semua golongan tanpa was – was. Anak – anak dan juga golongan tua juga boleh mengamalkan Nutrelle Extra.

 • Formulasi Eksklusif Oleh Doktor Perubatan

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra ekstrak teh hijau 3

Produk – produk Eskayvie adalah diformulasikan oleh Dr. Syid Ayob Syid Mustafa Al-Qudri (MD VUB Brussels, Belgium), seorang doktor yang mempunyai pengalaman dalam bidang kajian dan formulasi selama lebih 20 tahun. Nutrelle Extra adalah diformulasikan mengikut dos yang betul dan bersesuaian dengan tubuh badan anda.

 • Bahan Aktif Yg Diimport Dari Jepun Dan Hawaii

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra ekstrak teh hijau 4

Nutrelle Extra mengandungi ektrak teh hijau yang diimport dari Jepun dan juga Spirulina Plantesis yang dibawa khas dari Hawaii untuk memastikan bahan yang digunakan adalah asli dan terbaik untuk anda. Ia adalah selamat dan juga baik untuk diamalkan oleh anda sekeluarga.

 • Keberkesanan Segera Dijamin 99.99%! Money-Back Guaranteed!

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra ekstrak teh hijau 5

Kesan boleh dirasai seawal 6 – 8 jam selepas pengambilan pertama Nutrelle Extra. Sekiranya anda masih belum merasai apa – apa perubahan, pihak Nutrelle Extra akan mengembalikan wang kepada anda jadi anda tidak akan rugi apa – apa dengan membeli Nutrelle Extra.

 • Produk Bumiputera Dan Muslim.

tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat nutrelle extra ekstrak teh hijau 6

Produk Nutrelle Extra juga adalah dijamin halalan toyyiban dan tidak mengandungi sebarang bahan yang diragukan. Anda boleh mengamalkan produk ini dengan yakin dan juga boleh dikongsi bersama seisi keluarga.

Anda juga boleh melihat kelebihan – kelebihan Nutrelle Extra yang lain seperti di bawah;

 • Dihasilkan daripada bahan semulajadi
 • Diformulasikan dengan gabungan kuasa nutrient semulajadi TERKUAT di dunia.
 • Menggunakan proses teknologi nano bagi memberi penyerapan yang maksimum.

Testimoni Pengguna Nutrelle Extra

Produk yang baik pasti akan mendapat pujian daripada ramai pihak dan Nutrelle Extra juga tidak terkecuali. Anda boleh melihat testimoni pengguna Nutrelle Extra seperti di bawah;

testimoni 1 tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat

Pembuangan yang lancar dan tak berangin.

testimoni 2 tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat

Perut buncit dah kurang!

testimoni 3 tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat

Buasir pun semakin kecut dengan Nutrelle Extra.

testimoni 4 tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat

Badan semakin mengecil dan juga lawas.

testimoni 5 tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat

Berjaya turun 3 kilo dengan Nutrelle Extra.

Harga:
1 Kotak: RM150
2 Kotak: RM200 (Jimat RM100!)

FREE LIFETIME MEMBERSHIP UNTUK BELIAN RM200 KE ATAS!
MEMBER’S DISCOUNT : 10% OFF, DAN 50% OFF ON BIRTHDAY MONTH

Detoks Tubuh Badan Anda Dengan Nutrelle Extra Sekarang!

tempahan tips detoks tubuh supaya badan langsing cepat

Untuk mendapatkan tubuh badan yang langsing dan juga sihat dengan cepat dan selamat, anda boleh menempah dan mengamalkan Nutrelle Extra dengan menghubungi talian dan juga info – info seperti di bawah;

Jom Order Sekotak Nutrelle Extra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Sekotak Nutrelle Extra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Sekotak Nutrelle Extra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: