Review
Jan 9, 2018, 4:17pm

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar


“Hari ni aku tak keluar lunch ye sebab aku tengah on diet sekarang ni”. Dialog yang biasa kita dengar bila seseorang nak kuruskan badan untuk dapatkan berat badan yang ideal.. Tapi tahukah anda, tips untuk dapatkan berat badan ideal sebenarnya anda tidak perlu sama sekali menahan lapar sehari suntuk.. Anda masih boleh makan dan tak perlu skip lunch anda… Nak tahu kenapa? Haaa jom saya kongsikan dengan anda semua tips dapatkan berat badan ideal tanpa berlapar..

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 03

Tips untuk mendapatkan berat badan ideal dengan mengamalkan diet yang sihat adalah salah satu cara yang sangat bagus untuk anda amalkan.. Tetapi betulkan cara amalan diet sihat anda? Sebenarnya untuk mendapatkan berat badan yang ideal anda tak perlu menyiksa diri anda dengan menahan lapar seharian kerana jika anda tidak makan seharian maka metabolisme tubuh anda boleh menurun dan ini mengakibatkan proses pembakaran lemak menjadi perlahan sehingga berisiko terkumpulnya lemak yang berlebihan di dalam tubuh anda..

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 30

Tidak dinafikan masih ramai yang mengamalkan diet tidak sihat bagi mencapai impian mereka untuk mendapatkan berat badan yang ideal… Ramai yang inginkan tubuh badan langsing tetapi dengan mengamalkan diet yang tidak sihat ini telah mengundang penyakit yang lain.. Jadi, untuk mendapatkan berat badan ideal tanpa berlapar, jom semak beberapa tips berikut untuk membantu anda dalam mendapatkan berat badan impian anda..

Jom Amalkan 7 Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa perlu Berlapar

Jom ketahui tips dan amalan untuk mendapatkan berat badan ideal tanpa perlu berlapar. Janji anda konsisten untuk ikut tips di sini, inshaAllah berat badan ideal akan datang dalam masa beberapa minggu selepas mengamalkan tips ini. Yang penting, disiplin lah ye.

1. Detox Awal Pagi | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 05

Sesetengah orang ada yang sukar untuk buang air besar.. Dengan mengamalkan kaedah detox secara semulajadi dengan meminum segelas air kosong selepas anda bangun dari tidur untuk bersolat subuh, ini dapat menyelesaikan masalah penghadaman yang anda alami.. Tahukah anda bahawa air liur di awal pagi mengandungi bakteria baik yang akan bertindak di dalam membantu menyahkan toksin dalam badan kita.. Jadi, jangan lupa ye minum segelas air kosong setelah bangun tidur di awal pagi..

2. Detox Sebelum Sarapan Pagi | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 04

Rutin pagi, bila sampai waktu sarapan mesti masing-masing dah tak sabar nak makan menu sarapan pagi.. Tambahan pula bila malamnya tak makan apa-apa, mahunya perut begitu lapar bila menjelang pagi.. Sabar dulu, untuk dapatkan berat badan yang ideal tanpa perlu berlapar,sebelum sarapan ambil segelas air suam dan masukkan 1 inci halia yang telah diketuk… Rendamkan selama 5 minit.. Selepas itu masukkan perahan lemon dan satu sudu madu dalam air rendaman halia tadi.. Seterusnya minum.. Amalkan setiap pagi sebelum sarapan.. Ini dapat membantu memberikan tenaga secara pantas sekaligus dapat menyekat selera makan anda yang melampau..

3. Buah-Buahan Sebagai Snek | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 07

Seperti apa yang saya katakan tadi, untuk dapatkan berat badan ideal anda tak perlu berlapar.. Anda masih lagi boleh mengamalkan pengambilan snek diwaktu pagi dan petang seperti buah-buahan.. Contohnya, di waktu pagi dalam jam 10.00 pagi hingga jam 11.00 pagi anda mengambil buah epal hijau ataupun buah betik sebagai snek pagi anda.. Oh ya, kurma pun boleh diamalkan.. Sangat baik untuk tubuh badan anda.. Anda juga boleh memilih buah-buahan segar yang lain untuk dijadikan snek mengikut kegemaran anda..

Bagi sebelah petang pula dalam jam 3.00 petang hingga jam 4.00 petang, anda boleh amalkan buah-buahan seperti tembikai ataupun epal.. Sebaiknya anda makan buah terlebih dahulu sebelum anda menjamu selera waktu tengahari.

4. Jangan Skip Makan Tengahari | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 06

Jangan skip makan tengahari.. Tak perlu beralasan anda sedang berdiet sehinggakan anda tak nak makan tengahari untuk mendapatkan berat badan ideal… Ianya tidak bagus untuk jangka masa yang panjang..

Menu untuk tengahari anda bagi yang tak boleh nak tinggal nasi tu, saya sarankan ambil segenggam nasi sebesar penumbuk ataupun lebih mudah difahami sesenduk nasi sahaja dengan berlaukkan ikan atau ayam yang dibakar, kukus, panggang atau sup.. Elakkan memilih lauk yang berlemak, goreng dan yang sewaktu dengannya.. Paling penting, sila lebihkan sayur-sayuran hijau atau lebih ohsem ulam-ulaman segar.. Bak kata orang makan ulam ni boleh awet muda.. Haha..

5. Makan Malam Yang Sihat | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 09

Bab makan malam ni ramai yang tersalah anggap.. Ramai yang menyangka kalau makan malam, berat badan akan meningkat.. Oh, tidak sama sekali.. Jangan tak tahu ye, dengan pengambilan makan malam yang betul dan teratur, anda masih boleh mendapat berat badan yang ideal.. Bagaimana caranya?

Ok, amalkan mengambil makan malam awal iaitu sebelum maghrib antara jam 6.00 petang hingga 8.00 malam.. Elakkan makan terlalu lewat kerana perut kita perlukan masa untuk memproses makanan yang kita makan dan perut juga memerlukan rehat yang sempurna..

Untuk menu pula, anda boleh memilih menu yang berasaskan sup contohnya sup ayam ataupun lebih mudah makan sahaja bihun sup… Tetapi jika anda memilih menu bihun sup, anda perlu mengambil 1 genggam sahaja bihun kerana ianya adalah karbohidrat.. Seperti biasa, lebihkan sayur..

6. Senaman | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 08

Senaman sangat penting untuk kesihatan sekaligus dapat mengekalkan berat badan yang ideal.. Anda boleh melakukan senaman yang ringkas dan mudah dirumah seperti berjalan selama 30 – 45 minit.. Jika dilakukan di dalam rumah, anda boleh berjalan di dalam rumah sambil layan whatsaap agar senaman yang anda lakukan itu menjadi lebih seronok..

7. Minum  Air Kosong Secukupnya | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 22

Saya tahu ramai yang tak gemar meminum air kosong.. Tetapi ianya sangat penting untuk sistem tubuh badan kita… Kita disarankan untuk meminum air kosong 8 gelas sehari ataupun 2 atau 3 liter sehari bagi membuang toksin di dalam badan sekaligus melancarkan perjalanan sistem badan kita.. Air yang mencukupi juga dapat mengekalkan berat badan ideal..

Jika anda masih tidak boleh terima air kosong dek kerana tak berperisa, anda boleh cuba letakkan setengah biji hirisan lemon dan setengah biji hirisan timun kedalam 2 liter air kosong.. Dengan cara ini, anda pasti boleh menerimanya.. Selain itu juga, ini adalah salah satu cara detox yang mudah untuk membantu masalah penghadaman anda…

Amalkan Famagics Jus Untuk Berat Badan Yang Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 10

Famagics Jus merupakan produk keluaran Fara3a yang berasaskan 11 bahan semulajadi yang mempunyai pelbagai khasiat.. Antaranya ialah Garnicia Combogia, Guarana, Flaxseed, Gymnema Sylvestre, Teh Hijau, White Kidney Bean, Manjakani, Berry, Stevia, Aloe Vera dan Ginkgo Biloba. Dengan gabungan kesemua bahan semulajadi ini menjadikan Famagics Jus ini berkesan untuk menurunkan berat badan sekaligus mendapatkan berat badan yang ideal.. Mari kita lihat khasiat yang ada pada setiap bahan utamanya..

Kandungan Utama Jus Famagics | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

1. Garnicia Combogia

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 13

Garnicia Combogia atau lebih dikenali dengan nama Buah Asam Gelugur/ Asam Keping di Malaysia merupakan sejenis tumbuhan yang banyak dijumpai di sebelah Utara Semenanjung Malaysia yang menjadi sebagai sumber ekonomi dan nilai perubatan.. Selain digunakan dalam beberapa jenis masakan, kini buah ini juga baik untuk mengurangkan berat badan dan kegemukan.. Buah ini mengandungi ekstrak garam kalsium Aiod Hydroxy Citric (HCA) yang terhasil dari air buahnya..

Ianya tidak beracun atau bertoksin dan dijadikan sebagai alternatif herba yang amat berkesan bagi mengawal kegemukan dan kolestrol dengan cara menghalang pengumpulan asid-asid lemak dan kolestrol dalam badan.. Ia juga dapat meningkatkan tenaga dan daya tumpuan.

2. Guarana

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 11

Guarana adalah tanaman dari pedalaman hutan Amazon yang ditemui di Venezuela dan Brazil. Buah guarana banyak khasiatnya seperti mampu mambakar lemak dan meningkatkan tenaga..  Selain dapat membantu mengurangkan berat badan, buah ini juga boleh melancarkan pembuangan air besar dan kecil..

3. Flax Seed

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 12

Flaxseed adalah biji / benih dari bunga flax (Linium Usistatissinum) yang merupakan anggota dari genus Linum dalam keluarga tanaman Linaceae. Bentuk dari flaxseed itu persis dengan biji wijen namun ada yang berwarna coklat tua dan kuning keemasan. Falx Seed merupakan agen pembakar lemak yang mengandungi sel larut yang dapat membantu mencegah penyerapan kolestrol dalam badan. Ia juga boleh menyihatkan serta mencantikkan kulit dan rambut.

4. Gymnema Sylvestre

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 14

Tumbuhan Gymnema sylvestre ini berasal dari hutan dan padang rumput di bahagian selatan India. Daunnya sudah digunakan berabad lamanya untuk mengawal diabetes dan kini ekstrak daunnya telah menjalani banyak kajian makmal yang menunjukkan kesan positif terhadap penurunan paras gula dalam darah. Ia juga adalah sebagai agen penahan rasa lapar dengan konsisten. Selain itu jugam ia dapat membantu pengaliran darah dan mencegah hipertensi..

5. Teh Hijau

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 15

Teh Hijau terkenal sebagai sumber minuman semula jadi yang memiliki banyak kebaikan kepada badan. Manfaatnya tidak boleh dipertikaikan dan terbukti menerusi kajian yang dijalankan saintis di seluruh dunia. Telah terbukti bahawa teh hijau sarat dengan kandungan nutrien dan antioksida semula jadi yang dipanggil polifenol. Antioksida ini diperlukan untuk meningkatkan fungsi otak, mengurangkan berat badan dan risiko menghidapi pelbagai jenis kanser. Manfaat lain teh hijau adalah dapat meningkatkan proses pembakaran lemak, meningkatkan metabolisme badan, menurunkan tekanan darah dan mengawal kadar glukosa alam badan..

6. White Kidney Bean

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 16

White Kidney Bean ini kaya dengan serat dan mineral yang mampu memberikan tenaga kepada kita dan membantu menurunkan paras kolestrol sehingga mampu mengurangkan risiko penyakit jantung… Ia juga dapat membantu melancarkan sistem penghadaman dan mencegah sembelit..

7. Manjakani

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 17

Manjakani sangat terkenal dikalangan wanita kerana khasiatnya.. Ia mengandungi Tanin yang dapat menguatan dan merapatkan otot vagina, awet muda, mencegah kanser serta mengurangkan lendir pada miss v.. Selain itu, manjakani dapat mengecutkan rahim, membantu membaikpulih sistem peranakan selepas bersalin, menghilangkan keputihan, melancarkan period, membantu menghangatkan hubungan suami isteri dan merawat luka dalaman

8. Berry

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 18

Berry kaya dengan vitamin C yang mampu meredakan sakit kepala dan baik untuk kulit.. Ia juga dapat membakar lemak sekaligus dapat mencantikkan kulit badan.. Selain itu, berry dapat menjaga kestabilan gula dalam darah dan menyembuhkan kerosakan hati..

9. Stevia

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 19

Stevia merupakan pemanis semulajadi yang sangat baik untuk kesihatan.. Ia mampu menurunkan dan mengimbangi paras gula dalam badan serta mengawal diabetes.

10. Aloe Vera

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 20

Aloe Vera banyak digunakan dalam kecantikan kerana khasiatnya yang mampu mencerahkan dan merawat masalah kulit… Selain itu, ia juga dapat mencantikkan dan menghaluskan kulit…

11. Gingko Biloba

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 21

Gingko Biloba adalah sejenis tumbuhan yang didapati daripada pokok Gingko. Walaupun diancam kepupusan pada zaman ais, pokok gingko bertahan dan masih ada di negara China. Ia dipercayai merupakan salah satu spesis pokok yang hidup paling tua di dunia.

Selama beribu-ribu tahun, daun daripada pokok Gingko Biloba telah menjadi rawatan biasa dalam perubatan tradisional Cina. Supplemen gingko kebanyakan berasal daripada daun. Ia bertindak sebagai antioksidan dan ia juga mampu menguatkan daya ingatan..

Kelebihan Jus Famagics | Tips Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 01

  • Membakar lemak dengan pantas
  • 1 botol tahan sebulan
  • Boleh dijadikan supplemen untuk dalaman dan kesihatan
  • Mengurangkan kedutan pada kulit dan sentiasa awek muda
  • Mempunyai rasa yang sedap masam manis
  • Membuatkan badan sentiasa berpeluh dan rasa bertenaga
  • Mengandungi herba semulajadi yang berkhasiat
  • Baik bagi meningkatkan kadar metabolisme dalam badan
  • Tidak akan pening@muntah selepas minum famagics
  • Rasa lebih berkeyakinan dengan aura famagics jus
  • Tiada pewarna tambahan
  • 100% ekstrak buah dan herba
  • Tiada kesan sampingan
  • Mempunyai kelulusan HALAL

Kebaikan Famagics Jus | Cara Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 23

  • Mengawal dan menurunkan berat badan
  • Menghaluskan dan mencantikkan kulit
  • Mengurangkan sakit senggugut
  • Mengurangkan masalah keputihan
  • Menyihatkan dan memberikan tenaga
  • Merapatkan otot vagina

Cara Meminum Famagics Jus | Cara Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

Kalau anda nak tahu, Famagics Jus ini merupakan cecair pekat yang berwarna merah.. Baunya sangat menyenangkan dan rasanya juga lazat masam manis..Ok, cara untuk meminum Famagics Jus ini sangat mudah.. Anda boleh mengikut cara seperti dibawah ini..

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 24

  • Minum Famagics Jus ini sebanyak 5ml @ 1 sudu besar sebelum sarapan pagi
  • Banyakkan minum air kosong untuk mempercepatkan lagi proses penyingkiran toksin dan lemak
  • Seterusnya, minum jus ini sebanyak 5ml @ 1 sudu besar sebelum tidur.

Cara minum untuk detox pula adalah seperti berikut :-

  • Campurkan 2 sudu besar Famagics Jus ke dalam air suam
  • Kacau mengikut arah lawan jam
  • Doa dan niat di dalam hati

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 28

Testimoni Pengguna Famagics Jus | Cara Untuk Dapatkan Berat Badan Ideal

99% yang telah menggunakan FAMAGICS JUS mengatakan berat badan mereka lebih ideal dan yang lebih penting sihat dan bertenaga dalam seharian. 98% pengguna FAMAGICS JUS juga mengatakan mereka tidak perlu lagi diet ketat, menahan lapar, bersenam giler-gila, dan cukup 1 botol untuk supplemen dalaman tanpa perlu makan berbagai jamu.

99% pelanggan akan kembali repeat oder selepas pembelian pertama dan 97% pelanggan kami berpuas hati menggunakan FAMAGICS JUS kerana bukan sahaja dapat mengembalikan berat badan yang ideal malah dapat menyelesaikan masalah kewanitaan seperti period yang tak lancar, keputihan, senggugut dan merapatkan otot-otot peranakan.

Jom lihat apa kata pengguna setia Famagics Jus ini..

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 02Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 25 Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 26 Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 27

Dapatkan Segera Famagics Jus Ini Untuk Mendapatkan Berat Badan Yang Ideal dan Kurus Langsing

Dengan mengamalkan Famagics Jus, anda akan mendapat berat badan yang diidamkan serta bentuk badan yang langsing dan menawan.. Paling penting, badan anda akan menten dan tidak akan kembali gemuk selepas anda berhenti dari mengambil Famagics Jus ini.. Jadi, apa tunggu lagi.. Jom dapatkan Famagics Jus ini sekarang juga..

Tips Dapatkan Berat Badan Ideal Tanpa Berlapar 29

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :

 

 

Jom Order Sebotol Jus Famagics SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Sebotol Jus Famagics SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Sebotol Jus Famagics SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: