Review
Mar 7, 2017, 12:20pm

5 Tips Bina Badan Dengan Cepat Dan Betul


Nak bina badan dengan cepat? Tahu ke caranya? Baiklah jom kita baca. Bina Badan ni dah semakin sinonim dengan masyarakat era moden terkini. Ia merupakan sejenis sukan atau gaya hidup untuk membina otot melalui gabungan rutin latihan mengangkat berat, menambah pengambilan kalori, dan rehat yang cukup.

Tips Bina Badan Dengan Cepat

Tengok sahajalah gambar diatas ni, berketul ketul badannya. Aduh…. Geram tak? Siapa tak kenal Sazali Samad ni. Beliau merupakan ahli bina badan Malaysia, okay. Saya pasti rata – rata kesemua rakyat Malaysia mengenali beliau. Nak bina badan macam beliau? Anda dah ready nak transform badan anda? Stay tuned.. Saya akan kongsikan beberapa tips bina badan yang boleh anda praktikkan untuk mempunyai badan seperti yang anda ingini.

Tips Bina Badan Dengan Cepat

Jangan terkejut deknon oi.. Bukan lelaki sahaja yang nak bina badan. Kaum wanita juga semakin ramai yang dah mulai bersenam dan membina badan. Baik kaum lelaki dan kaum wanita, kedua duanya tidak kurang hebatnya. Tetapi, sebelum nak membina badan anda, anda perlulah mempunyai beberapa ilmu dan tips untuk bina badan dengan baik. Kang salah teknik, anda juga yang merana.

Amalkan 5 Tips Tips Bina Badan Dengan Cepat Ini !

#1 JAGA PEMAKANAN DENGAN BETUL

Tips Bina Badan Dengan Cepat

Tips bina badan yang pertama adalah pemakanan yang betul. Pemakanan adalah aspek paling penting dalam mana – mana senaman yang anda nak amalkan. Ingat!!! Amalkan pengambilan sebanyak 70% makanan dan 30% dari workout yang anda praktikkan. Rutin latihan di gym haruslah hanya merangkumi sebanyak 30% sahaja kerana pemakanan yang betul akan membuatkan kalian memperolehi result dengan lebih cepat dan berjaya. Pemakanan ni penting tau. Jangan syok workout sahaja, tetapi belasah makan itu ini. Hampeh jadinya.

#2 TEKNIK SENAMAN YANG BETUL

Tips Bina Badan Dengan Cepat
Bagi anda yang masih baru iaitu beginner dalam bidang bina badan ini, tips bina badan yang seterusnya adalah anda haruslah memahami step step bagaimana pergerakan awal boleh dilakukan. Manfaatkan sahaja aplikasi terkini yang ada. Laman youtube juga mempunyai terlalu banyak video workout yang anda boleh download dan cuba ikuti langkah langkah yang disediakan. Jangan gelojoh. Belajar satu satu. Take it slow, okay? Ini penting untuk mengelakkan kecederaan. Antara contoh senaman yang anda boleh lakukan adalah dengan melakukan senaman darbell dan dumbbell, mesin inchline bench press dan mesin chest fly.

#3 JAGA KESELAMATAN

Tips Bina Badan Dengan Cepat
Tips bina badan yang seterusnya adalah keselamatan anda!!! Keselamatan mesti menjadi keutamakan anda, seperti memakai kasut dengan saiz yang sesuai, dan pemakaian pakaian yang selesa bagi anda. Selain itu, yang penting tapi jarang digunakan ialah penggunaan tali pinggang yang sesuai untuk senaman. Penggunaan tali pinggang ini penting untuk safety kedudukan pinggang anda. Pinggang merupakan antara spot yang sensitif. Yelah, kita nak main berat. Kenalah jaga jugak keselamatan diri kita ni. Jangan main redah saja, ya!

#4 JANGAN MALU DENGAN ORANG SEKELILING

Tips Bina Badan Dengan Cepat

Amalkan sifat tanya menanya dengan orang sekeliling anda. Jangan malu untuk bertanya dan ambil tahu jenis senaman yang patut dilakukan untuk yang masih baru seperti anda. Untuk mengelakkan anda tersalah langkah dan mungkin tercedera semasa melakukan senaman, lebih baik bertanya. Malu bertanya, sesat berjalan.

#5 GUNAKAN SUPPLEMENT BAGI MEMPERCEPATKAN PROSES

Jangan tak tahu ya, supplement atau makanan tambahan ini diperlukan bagi meningkatkan produksi tumbesaran otot anda. Jangan gatai nak workout sebelum anda ambil supplement terlebih dahulu.  Nak tahu produk apa yang bagus dan baik?

Tips Bina Badan Dengan Cepat

Taraaa…. Ini adalah produk M-Sotropin. Produk ini mampu membuatkan anda sebagai pengguna mencapai sehingga 80% Tenaga Maksimum mempercepatkan saiz otot solid pada tahap maksimum!!!! Power gilerrrrr!!!! Jom baca info mengenai produk ni!

APA ITU M-SOTROPIN dan Bagaimana Untuk Bina Badan Dengan Cepat?

M-sotropin adalah ramuan campuran herba dan asid amino untuk membantu pembesaran otot dan mengurangkan peratusan lemak yang ada pada badan kita. Jika anda nak percepatkan lagi proses pembinaan otot anda, saya amat sarankan guna produk ini.

Tips Bina Badan Dengan Cepat

Ia adalah BOOSTER yang dapat membantu anda merealisasikan IMPIAN anda mendapatkan OTOT yang BESAR dan MENARIK! M-sotropin mengandungi bahan-bahan yang telah diuji keberkesanannya terhadap LELAKI ASIA supaya proses PEMBESARAN OTOT berlaku dengan pantas selepas workout.

Ia umpama anabolic booster yg dapat meningkatkan stamina ketika workout dan memaksimumkan pembentukan otot. Kami telah ‘test’ Mesotropin kepada beberapa atlit bina badan negara. Ternyata ia sgt membantu dalam persiapan mereka ke pertandingan bina badan. Tak perlu risau dah sekarang untuk badan sado!!! Dapatkannya dengan cepat dan pantas dengan M-Sotropin!!!

Bagaimana M-sotropin Berfungsi ?

Pengambilan M-sotropin sebelum workout akan mengaktifkan sistem metabolisma anda secara semulajadi. Pengaktifan sistem metabolisma menerusi proses anabolik adalah keupayaan utama Mesotropin untuk membantu anda meningkatkan jisim otot pada tahap maksimum.

Tips Bina Badan Dengan Cepat

Bagaimana Tindak Balas M-sotropin ?

M-Sotropin bertindak secara natural dengan cara mengaktifkan perembesan 2 hormon utama iaitu testosterone dan juga hormon pembesaran (GH). 2 hormon ini sangat penting bagi memastikan proses anabolik berjalan dengan lancar.

Jangka Masa Kesan Penggunaan?

M-Sotropin telah di design mengikut proses fisiologi lelaki asia. Disebabkan ia adalah proses anabolik semulajadi, Mesotropin TIDAK memberi kesan 48 jam selepas penggunaan.

Kajian tidak rasmi yang dijalankan menunjukan kesan M-Sotropin terhadap pembesaran otot-otot adalah sekitar 8 hingga 12 minggu dengan syarat ia diambil secara konsisten setiap hari. M-sotropin memerlukan masa 8 hingga 12 minggu supaya kepekatan dalam badan mencapai tahap terapeutik yang diperlukan.

Cara Penggunaan M-sotropin Untuk Bina Badan Dengan Cepat

Tips Bina Badan

Untuk permulaan, ambil 2 biji sebelum workout. Seminggu selepas penggunaan, anda boleh mulakan pengambilan 3 biji sebelum workout.

Kesan Selepas Penggunaan M-Sotropin

Anda akan merasai beberapa perubahan terhadap diri anda terutama melibatkan saiz otot dan prestasi ketika anda workout. Anda akan alami peningkatan saiz otot dan disamping itu lemak yang ada pada diri anda juga makin berkurang. Tambahan pula, stamina dan kekutan otot anda semakin meningkat dari masa ke semasa selepas seminggu-2 minggu penggunaan M-Sotropin

Tips Bina Badan

Testimoni Pengguna M-sotropin Untuk Bina Badan Dengan Cepat

c1

Perghhh…Anda tak nak ke jadi macam diorang ni?

Bodi mantap dan ber’muscle’…

Ok, cukup la tu…Sekarang, apa kata anda?Anda dah bersedia nak dapat badan macam abang sado? Hubungi En Suhaimi sekarang!

SUHAIMI GHAZALI | PENGEDAR M-SOTROPIN

Telefon: 013-481 6505 | Link WhatsApp

 

Jom Dapatkan M-SOTROPIN SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan M-SOTROPIN SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan M-SOTROPIN SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: