Review
Jun 30, 2018, 4:22am

Tips Berhenti Merokok Dengan Cepat


Tips Berhenti Merokok Cepat

MEROKOK MEMBUNUH! Seperti yang kita tahu merokok sangat berbahaya untuk kesihatan, namun ramai yang memiliki masalah ketagihan rokok dan tidak tahu cara untuk berhenti merokok. Terdapat enam tips mudah untuk anda berhenti merokok. Jom baca artikel di bawah untuk tips berhenti merokok.

1. Melengah – Lengahkan Rasa Nak Merokok

Tips Berhenti Merokok Masa

Sekiranya anda rasa hendak merokok, cuba untuk lengahkannya. Beritahu diri anda untuk tunggu 5 minit atau katakan nanti sebentar. Selain itu, pastikan anda letak rokok di tempat yang jauh dan bukan di kocek anda bagi melambatkan untuk anda mendapatkan rokok.

2. Menarik Nafas Panjang

Tips Berhenti Merokok Udara

Tarik nafas dengan dalam adalah salah satu bentuk meditasi. Menarik nafas juga dapat membantu anda untuk bertenang. Sekiranya anda hendak merokok cuba tarik nafas 3 kali secara perlahan-lahan dan beritahu diri anda untuk tidak merokok.

3. Minum Air

Tips Berhenti Merokok Minum

Minum air juga dapat membantu anda untuk berhenti merokok, terutamanya air masak. Air dapat membantu memulihkan sistem dan fungsi organ agar berfungsi lebih baik. Air juga dapat membantu menyingkirkan toksin dalam badan, dan anda akan berasa lebih sihat. Elakkan minuman berkafein yang boleh mengganggu sistem badan.

4. Menyibukkan Diri

Tips Berhenti Merokok Sibuk

Anda juga boleh melakukan sesuatu bagi mengalih fikiran dan untuk melupakan rokok. Melibatkan diri dengan aktiviti riadah merupakan pilihan yang bijak. Aktiviti bersukan sudah pastinya dapat membantu anda mengasah bakat disamping dapat menyihatkan badan.

5. Menjauhkan Diri Daripada Rokok

Tips Berhenti Merokok JAngan

Cuba untuk halang diri anda daripada membeli rokok dan gunakan wang tersebut untuk perkara lain. Selain itu, menjauhkan diri daripada orang yang merokok adalah sangat penting bagi mengelakkan anda terlibat dengan situasi yang mendorong kepada merokok.

6. Pengambilan Ubat

Tips Berhenti Merokok Pil

Terdapat juga langkah alternatif seperti mengambil ubatan. Beberapa syarikat farmaseutikal memperkenal kaedah yang boleh mengurangkan ketagihan perokok secara perlahan-lahan. Satu lagi opsyen yang diperkenal baru-baru ini ialah kaedah tampalan yang boleh mengurangkan kebergantungan perokok kepada nikotin secara berkesan.

Selain itu, terdapat jenis semburan yang disembur di bawah lidah dapat menghentikan ketagihan rokok kerana asap tembakau dirasakan begitu manis bila dihidu. Kaedah semburan dikatakan lebih selamat dan efektif. Salah satu semburan berhenti merokok yang organik ialah Nomosmo.

Apa Itu Nomosmo?

Tips Berhenti Merokok Produk

Nomosmo merupakan spray berhenti merokok organik. Dengan hanya goncang botol, spray 3-4 semburan bawah lidah, tunggu 30 saat ke 2 minit sebelum merokok. Spray ini boleh membantu untuk potong rasa ‘enak’ rokok dan perlahan-lahan mengurangkan ketagihan.

Tips Berhenti Merokok Terbaik

Keistimewaan Nomosmo

Tips Berhenti Merokok Kandungan

Istimewanya spray Nomosmo ini tidak mengandungi sebarang nikotin, berbeza dengan kebanyakan produk berhenti merokok di pasaran. Produk ini menggunakan bahan-bahan semula jadi seperti limau nipis, cuka epal, madu, kayu manis, semanggi merah. Gabungan bahan- bahan ini sememangnya dapat mengubati ketagihan anda. Produk ini bebas dengan bahan kimia yang boleh menggangu fungsi badan anda.

Apa Kata Pengguna Nomosmo

Produk Nomosmo ini telah menjadi pilihan utama kebanyakan perokok tegar yang mahu berhenti merokok. Mari kita lihat testimoni bergambar pengguna Nomosmo sendiri. Anda tidak perlu ragu-ragu lagi dengan keberkesanan produk ini untuk membantu masalah ketagihan anda.

Tips Berhenti Merokok Tunang

Tips Berhenti Merokok Kurang

Tips Berhenti Merokok Model

Tips Berhenti Merokok Kuat

Tips Berhenti Merokok Berguna

Tips Berhenti Merokok Tolong

Dapatkan Spray Nomosmo Sekarang

Terbukti bahawa spray Nomosmo ini benar-benar berkesan. Sekiranya anda adalah perokok tegar yang mahu berhenti merokok, anda seharusnya mencuba produk ini. Produk ini bukan sahaja organik malah dapat membantu anda berhenti merokok dengan selamat. Jika anda mahukan lebih lanjut boleh hubungi nombor tertera dan belian secara online. Maklumat lanjut sila rujuk di bawah.

Tips Berhenti Merokok Sekarang

SPRAY NOMOSMO | SPRAY BERHENTI MEROKOK
Hotline: 
Tekan untuk telefon (019-5650451) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Nomosmo – Spray Berhenti Merokok Organik
Instagram: @nomosmoking
Twitter: @Nomosmo
Website: nomosmoking.com
Belian Online: https://nomosmoking.com/shop/

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: