Review
Feb 22, 2018, 3:06pm

Tips Beli Barangan Baby New Born Di Johor Bahru


Anak adalah amanah yang Allah berikan kepada setiap pasangan di muka bumi ini. Namun begitu tidak semua pasangan yang beruntung untuk memiliki anak. Ada sesetengah orang sudah berupaya sekuat tenaga dan mengeluarkan wang yang banyak untuk mempunyai anak namun masih jua belum dikurniakan oleh Allah. Memiliki anak merupakan nikmat yang paling besar bagi pasangan suami isteri kerana itu merupakan lambang cinta dan keturunan mereka.

Antara Tips Beli Barangan Baby

Ramai ibu bapa yang merasakan bahawa mereka perlu berbelanja banyak untuk membeli barang-barang keperluan bayi. Tetapi hakikatnya, bermain, menyanyi dan bercakap dengan anak-anak adalah lebih berharga daripada membelanjakan wang simpanan dengan membeli barang-barang yang jarang digunakan, yang kemudiannya diberi atau dijual kepada orang lain.

gambar scan bayi

Ya, saya tahu sesetengah ibu bapa terlalu gembira apabila menjadi ibu atau bapa buat kali pertama sehingga tidak tahu langkah langkah yang perlu dibuat untuk membeli barang sambil berjimat. Perkara pertama yang anda harus lakukan adalah sediakan senarai barang yang anda inginkan tetapi bukan keperluan untuk diberi kepada rakan-rakan dan saudara-mara apabila mereka bertanya hadiah apa yang anda inginkan. Seterusnya tanyalah ibu-bapa lain yang lebih berpengalaman tentang apa yang mereka dapati sangat berguna dan bacalah panduan membeli kami untuk membantu anda membuat keputusan tentang sebarang pembelian. Kemudian andaikan bahawa kesemua gajet dan gizmo adalah barang tidak penting, sehingga dibuktikan sebaliknya.

ikuti perkembangan baby fair untuk dapatkan harga terbaik barangan bayi new born

Anda juga boleh beli dalam kuantiti yang banyak apabila anda melihat diskaun dan tawaran istimewa dan buat perancangan awal supaya anda boleh mengambil peluang ke atas jualan murah. Jika barang sebelumnya mengalami isu keselamatan yang kurang baik maka anda boleh membeli yang baru. Tapi harus diingatkan beli yang baru hanya apabila terdapat isu keselamatan.

Tips Beli Barangan Baby New Born

1. Pakaian Newborn

Tips Beli Barangan Baby Yang Betul

Pakaian bayi memang kena sediakan sebelum lahir. Tapi jangan beli banyak – banyak baju tersebut kerana bayi cepat membesar. Cukuplah sekadar membeli sedikit sahaja. Selain itu, anda juga harus memastikan bahawa baju yang anda beli hendaklah selamat dan selesa pabila di pakai oleh bayi anda. Malah tidak dapat dinafikan pada zaman sekarang para ibu lebih mementingkan fesyen bayi mereka berbanding dengan keselesaan dan keselamatan bayi mereka.

2. Sarung kaki Dan Tangan

Tips Beli Barangan Baby Dengan Betul

Anda suka beli barang bayi banyak – banyak? Ini la masanya. Hal ini demikian kerana Sarung tangan dan sarung kaki akan selalu di pakai dan selalu di tukar. Selain itu, kaki dan tangan bayi anda tidak akanmembesar dengan cepat, jadi ianya boleh pakai lama.

3. Pampers / Cloth Diapers

Tips Beli Barangan Baby Yang Murah

Pampers adalah benda wajib untuk beli. Pada minggu pertam kelahiran bayi, mereka akan selalu membuang air besar. Kadang kala dalam sehari , 6 kali atau kali pampers mereka akan ditukarkan. Bayi kita akan keluarkan najis kromium yang warna hitam atau hijau gelap dan ianya sangat melekit. Anda Kena bersihkan cepat. Namun begitu, ada di antara para ibu membeli pampers yang tiada kualiti. Kadang – kadang pampers tersebut bahaya untuk di pakai pada bayi yang baru di lahirkan. Jika punggung bayi anak mempunyai ruam kemerah – merahan maka anda hendaklah berjumpa dengan doctor dan segera tukar jenama pampers bayi anda.

4. Baby Wipes

Mencari Tips Beli Barangan Baby

Baby wipes bukan hanya digunakan untuk mencuci najis baby, tapi banyak lagi kegunaannya, seperti lap muntah di baju atau di tilam, lap susu yang tumpah dan sebagainya. Memang sangat berguna baby wipes untuk kegunaan harian kita.

5. Topi 

Tips Beli Barangan Baby Terbaik

kepala bayi memang kena tutup selalu supaya tak masuk angin dan agar kepala mereka tidak sejuk. Oleh sebab itu anda harus membeli topi. Pastikan topi yang anda beli untu bayi anda tidak terlalu besar dan tidak terlalu sempit.

6. Kain Lampin

Cara Mendapat Tips Beli Barangan Baby

Untuk kain lampin pula anda disarankan untuk membeli 10 – 12 helai sahaja. Kain lampin di gunakan untuk membedung bayi. Selalunya lampin bewarna putih adalah lebih tebal dan berkualiti daripada kain lampin bercorak.

7. Tilam Dan Bantal

Mencari Tips Beli Barangan Baby Dengan Betul

Kebiasaannya, tilam dan bantal adalah kemudahan di ruang tamu sebab kita akan banyak berada di ruang tamu berbanding bilik tidur. Jadi, eloklah jika ada tempat untuk kita meletak bayi kita semasa berada di ruang tamu.

9. Selimut

Selain Tips Beli Barangan Baby Yang Betul

Bayi seeloknya di selimut selalu supaya badan mereka tak sejuk. Badan bayi yang baru lahir belum cukup lemak lagi untuk menyerap haba untuk memanaskan diri sendiri.

10. Tuala Mandi

Antara Tips Beli Barangan Baby Yang Bagus

Bayi mestilah mempunyai tuala sendiri. Jangan kongsi tuala dengan orang dewasa kerana kulit mereka masih lembut dan sensitif.

11. Set Mandian

Tips Beli Barangan Baby Yang Murah-Murah

Wajib anda beli kerana bayi perlukan barangan yang bersesuaian dan serasi dengan kulitnya. Namun begitu anda tidaklah perlu membelinya dengan kuantiti yang banyal. Belilah 1 set untuk kegunaan bayi selama sebulan. Jangan beli barangan ini secara berasingan kerana harga untuk satu set lagi murah dan muda dibawa kemana – mana.

D’Babyshop Kedai Barangan Bayi New Born di Johor Bharu

Tips Beli Barangan Baby Anda

Dimana anda membeli pakaian kanak-kanak secara dalam talian? Membeli pakaian secara dalam talian ada keburukan dan kebaikannya. Keburukannya, anda mungkin tidak dapat mengagak keadaan fizikalnya dengan tepat. Kebaikannya, anda tidak perlu keluar rumah jika anda tidak mempunyai banyak masa dan boleh dikatakan kebanyakan barangan yang dijual secara atas talian jauh lebih murah dari harga barangan di kedai. D’babyshop ( DeeBetaMaju Enterprise JR0035181-M) adalah sebuah kedai barangan bayi yang menjual beraneka jenis barangan bayi dan kanak-kanak. Pakaian kanak-kanak yang dijual adalah dari bayi newborn sehingga kanak-kanak berumur 1 tahun. Harganya adalah murah memandangkan kualiti pakaian yang dijual adalah bagus. Servis yang ditawarkan juga bagus dan cepat. Pengeposan barang yang dibeli hari ini adalah pada hari seterusnya.

Harga Yang Menjimatkan

Tips Beli Barangan Baby Yang Jimat

Jangan risau tentang harga kerana pihak D’babyshop tahu ekonomi semasa dalam keadaan membimbangkan. Oleh itu untuk memastikan ibu bapa dapat memiliki barangan tersebut, D’babyshop ada jalan penyelesaiannya. Iaitu dengan harga produk lebih murah berbanding jenama lain dalam pasaran zaman kini.

Diyakini Selamat Dan Selesa Barangan yang Dibeli Di D’Babyshop, Johor Baru

Tips Beli Barangan Baby Dengan Cara Selamat

Kriteria yang perlu anda fikirkan sebelum memilih pakaian anak anda adalah kualiti pakaian tersebut. Ini kerana kebanyakkan kulit new born baby lebih sensitif disebabkan itu dalam memilih pakaian anda perlu memilih pakaian terbaik untuk mereka. Bagi mereka yang membeli baju di D’babyshop, anda tidak perlu risau kerana pemilihan jenis fabrik dan kain amat penting dalam memastikan anak anda selesa dan selamat di pakai. Contohnya, terdapat baju yang dijual berasa sejuk dan ringan ini sangat sesuai bagi setiap bayi yang baru lahir dan pastikan keselesaan bayi anda merupakan keutamaan D’babyshop.

Barangan D’Babyshop Yang Berkualiti Tinggi

Tips Beli Barangan Baby Yang Berkualiti

D’babyshop juga menyajikan hanya produk yang berkualiti tinggi untuk para pengguna. Mereka menjual fabrik yang bermutu tinggi setanding dengan jenama jenama yang ada di pasaran dengan koleksi pakaian bermula seawal usia satu bulan.

Pelbagai Design Mengikut Cita Rasa Anda!

Tips Beli Barangan Baby Mengikut Cita Rasa Anda

Barangan dan pakaian yang ada di D’babyshop ini sangat menarik dari segi rekaan bersesuaian dengan citarasa kanak-kanak di mana designnya meletakkan kombinasi warna-warna yang menarik. Tak percaya? Anak anda pasti akan tertarik melihat warna-warna atau gambar – gambar yang ada. Dengan elemen rekaan yang menarik, pasti anda akan tidak sabar untuk memakaikan pakaian tersebut untuk anak anda.

Pelbagai Barangan Bayi New Born Yang Terdapat di D’Babyshop, Johor Bharu

Saya yakin bahawa anda akan menjadi rambang mata kerana pelbagai barangan bayi dan kanak kanak di jual di sini. Antaranya adalah

 • Barut 5 in 1 – RM 32

Tips Beli Barangan Baby Yang Cantik

 • Bedung – RM40

Cara Tips Beli Barangan Baby

 • Instant Swaddle – RM 30

Tips Beli Barangan Baby Yang Tahan Lama

 • Long Pant 5 in 1 : RM 40

Selain Tips Beli Barangan Baby

 • Romper Long Sleeve 5 in 1 : RM 35

Antara Tips Beli Barangan Baby Tahan Lama

 • Romper short 5 in 1 : RM 32

Tips Beli Barangan Baby Yang Sangat Mudah

 • Romper with socks : RM 35

Antara Yang Betul Untuk Tips Beli Barangan Baby

 • Sleepsuit 3 in 1 : RM 50

Tengok Tips Beli Barangan Baby

 • Socks : RM 15

Tips Beli Barangan Baby Cepat Dan Mudah

 • Tight Legging : RM 36

Tips Beli Barangan Baby Di Malaysia

 • Tshirt + Long Pants : RM 40

Tips Beli Barangan Baby Yang Sangat Mudah

Services Yang Pantas Dan Mesra Pelanggan

Tips Beli Barangan Baby Secara Online

D’babyshop, kami sentiasa mengutamakan pelanggan kami. Bagi pihak D’babyshop, kami sentiasa mengamalkan slogan “pelanggan always right”. Oleh sebab itu D’babyshop menitik berat soal ini. Jika pelanggan berpuas hati dengan layanan yang diberikan, maka ia menjadi bonus bagi D’babyshop itu sendiri. Selain itu, perkhidmatan yang diberikan pada setiap pelanggan dilakukan dengan pantas dan cepat. Order hari ini, esok pihak D’babyshop akan pos.

Beli Secara Online @ Walk In

Tips Beli Barangan Baby Yang Terbaik

Terdapat 2 kaedah untuk membeli belah keperluan bayi sama ada anda mahu walk in sendiri di tempat kami atau boleh beli membeli barangan kami secara atas talian. Mudahkan! Jika anda malas mahu menempuh kesesakan lalu lintas, anda bolehlah membuat tempahan secara atas talian. Dengan cara ini, anda dapat menjimatkan kos minyak anda. Akan tetapi jika anda mahu cepat atau ingin lihat sendiri dengan mata kasar, anda juga boleh walk in di kedai kami yang terletak di Johor Bahru.

Testimoni Ibu Bapa Yang Membeli Belah Di D’babyshop, Johor Bahru!

Tips Beli Barangan Baby Dengan Mudah

Tips Beli Barangan Baby Dengan Cepat

Antara Tips Beli Barangan Baby Terbaik

Antara Tips Beli Barangan Baby Dengan Batul

Tips Beli Barangan Baby Yang Bagus

Antara Tips Beli Barangan Baby Yang Jimat

Dapatkan Barangan Baby New Born Murah dan Selesa Sekarang!

Mulakan langkah pertama anak anda dengan memakai baju yang selesa dan dijamin selamat. Dengan kualiti yang sangat baik, dan pilihan warna yang menawan, pasti anda sangat sukakannya. Jom order menerusi maklumat seperti di bawah.

Tips Beli Barangan Baby Dengan Mudah

 

Jom Beli Barangan Bayi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No 12 , Jalan Bayu 3/2, Taman Nusa Bayu, Nusajaya ,Johor Bharu.

   
Jom Beli Barangan Bayi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Beli Barangan Bayi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: