Review
Dec 21, 2018, 11:10pm

Tips Bagaimana Menghafal Al-Quran Sepantas 6 Bulan & Pintar Pelajaran


tips menghafal alquran

Ramai pelajar yang berlumba-lumba untuk menjadi pelajar terbaik dari segi pelajaran dan berjaya dalam menghafal Al-Quran. Bukan senang untuk konsisten atau istiqamah dalam menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang dalam pelajaran, tetapi semuanya memerlukan pengorbanan, strategi dan kesabaran dalam kesungguhan.

bagaimana nak menghafal alquran

Anda boleh lihat baru-baru ini gempar seramai 67 pelajar sekolah Maahad Muhammadi Lelaki yang telah berjaya mendapat keputusan cemerlang 11A dalam Pt3, pernahkah anda terfikir bagaimana mereka menghafal Al-Quran dan cemerlang dalam pelajaran dalam masa yang pantas? Sebenarnya, terdapat banyak cara yang boleh anda ikuti dalam menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang pelajaran.

Mari kita lihat tips bagaimana menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang pelajaran.

#1 Teknik Hafalan Yang Betul Dan Berkesan

teknik menghafal yang betul

Tahukah anda terdapat teknik hafalan Al-Quran yang betul perlu anda ikuti. Adakalanya kita tersalah teknik dalam menghafal. Teknik hafalan yang betul dan berkesan adalah dengan cara mengingati dan mengulangi satu ayat dan untuk ayat seterusnya, ulang semula dari ayat awal yang anda hafal tadi.

#2 Teknik Fahami Pelajaran Dengan Mudah

teknik betul hafal alquran

Bagi cemerlang dalam pelajaran, anda boleh menguasai teknik memahami pelajaran dengan mudah di mana anda tak perlu menghafal tetapi anda perlu faham satu persatu tanpa sedikit pun ragu-ragu. Seperti belajar subjek sejarah dan matematik, sekiranya anda faham, tak perlu pening-pening menghafal formula atau jalan cerita lagi.

#3 Masa Terbaik Lebih Produktif

tips bagaimana menghafal al-quran

Untuk menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang pelajaran, anda perlu mengubah waktu belajar dan hafalan anda dilakukan. Cuba ambil masa pada awal pagi untuk mula menghafal Al-Quran dan belajar. Waktu awal pagi adalah waktu terbaik dan sunyi untuk anda benar-benar fokus dan menerima ilmu.

#4 Berusaha Dan Tawakal

sentiasa berusaha dan berdoa

Anda harus lebihkan usaha dalam menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang pelajaran. Anggaplah usaha ini sebagai ibadah bagi memudahkan anda menerimanya dengan tenang dan tidak seperti sesuatu yang membebakan. Usaha dan tawakal sesudahnya adalah tips bagaimana menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang pelajaran.

#5 Jaga Pemakanan Seboleh-bolehnya

jaga pemakanan dengan betul

Anda perlu menjaga pemakanan anda dengan lebih teliti dan lebih baik. Elakkan makan makanan yang terlalu masam, makanan segera dan juga terlalu manis. Makanan ringan dan juga makan makanan berlebihan juga tidak elok bagi anda yang ingin menghafal Al-Quran dan cemerlang pelajaran.

#6 Mengamalkan Kismis Dan Madu

amalkan makan kismis untuk ingat

Anda boleh mengamalkan makan kismis dan madu bagi memudahkan proses penerimaan pelajaran dan hafalan anda setiap hari. Makan kismis dan madu bukan sahaja menguatkan ingatan tetapi juga memberi tenaga yang padu untuk anda kekal aktif belajar dan menghafal. Nak mudah, cepat dan pantas serta mudah dibawa ke mana sahaja, anda boleh mengamalkan Kismis Minda Mia yang mempunyai manfaat terbaik untuk semua pengguna.

Kismis Minda Mia | Terbaik Untuk Menghafal Al-Quran Dan Cemerlang Pelajaran

teknik menghafal al-quran terkini

Kismis minda Mia adalah kismis minda khas untuk pelajar atau anda yang menghafal Al-Quran dan belajar dalam apa bidang sekalipun serta inginkan yang terbaik untuk anak anda. Kismis Mia yang berkhasiat dan telah dibacakan 30 juzuk Al-Quran ini merupakan kismis 100% buatan pelajar tahfiz dan telah dibaca ayat Al-Quran untuk kesan yang lebih baik.

kismis minda mia berkualiti

Bagi anda yang masih bersekolah, yang berkomitmen dalam menghafal Al-Quran dan belajar serta ingin menjaga mental, minda dan jiwa dengan baik, Kismis Mia membantu dan memberi kesan yang positif dan berkesan buat anda. Dengan harga serendah RM1.20, ramai para ibu bapa dan guru-guru yang mendapatkan Kismis Mia bagi anak-anak dan pelajar mereka sama ada yang bersekolah rendah, menengah dan juga berasrama penuh.

Kismis Minda Mia Makanan Sunnah Untuk Semua Pelajar Dan Penghafaz

kismis minda untuk minda cerdas

Kismis adalah salah satu makanan sunnah kerana ia adalah kismis semulajadi yang mengandungi serat dan zat vitamin terbaik untuk tubuh badan, mental dan fizikal anda. Berdasarkan hadis Nabi SAW, jelas menunjukkan kismis dapat mencegah semua jenis penyakit di muka bumi ini.

rahsia hafal quran

Sabda Nabi Muhammad SAW : “Barangsiapa memakan kismis merah sebanyak 21 biji setiap hari sebelum sarapan pagi, maka dia tidak akan tertimpa penyakit kecuali kematian”.

Bukan sahaja masalah kesihatan mental tetapi juga tubuh badan anda. Jika rasa tak sedap badan atau selalu sakit kepala, cuba ingat berapa lama anda sudah tidak makan kismis?

Fungsi Dan Manfaat Kismis Minda Mia

hafal al quran cara mudah

Jika dulu-dulu anda suka makan kismis kerana manis, ibu bapa suka anda mendapatkan kismis untuk anda lebih bijak pandai dan cergas sepanjang hari. Sejak dari kecil lagi, kismis telah dijadikan sebagai rutin harian tambah-tambah lagi apabila musim peperiksaan bakal tiba. Pasti ramai di antara anda yang mendapatkannya sebagai makanan tambahan sunnah untuk minda.

  • Menguatkan Ingatan Dan Mental

cara menguatkan ingatan dan mental

Lebih mudah untuk anda menghafal dan memahami pelajaran dengan menikmati kismis minda Mia. Segala yang anda pelajari akan mudah difahami dan diingati, malah hafalan anda juga lebih mudah, cepat dan pantas. Tidak mustahil mengamalkan kismis Mia memudahkan anda menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang pelajaran.

  • Menstabilkan Emosi, Lebih Tenang Dan Teratur

tenang dan teratur dalam menghafaz

Kesan pengambilan kismis minda Mia menjadikan anda lebih tenang, stabil dari segi emosi dan juga memudahkan semua urusan anda untuk lebih teratur. Apabila emosi mudah tenang dan rileks, pelajaran dan hafazan pun menjadi lebih mudah dan cepat masuk ke otak.

  • Menerang Dan Melembutkan Hati

kismis minda menceriakan

Jika anak-anak anda seorang yang panas baran, malas belajar dan tidak mendengar cakap anda, anda boleh menjadikan makanan sunnah terbaik ini sebagai salah satu alternatif untuk menjadikan anak anda bagus, menerangkan dan melembutkan hati mereka supaya menjadi lebih baik.

  • Menguatkan Tenaga Dan Menghilangkan Letih

kismis beri tenaga segera

Kismis Mia juga berfungsi dalam memberi tenaga dan menghilangkan semua keletihan sepanjang anak berada di sekolah atau setelah penat melakukan banyak kerja. Pada malam atau pagi hari, anda tetap bertenaga untuk mengulangkaji pelajaran, menghafaz dan belajar dengan penuh semangat dan bertenaga.

  • Menyihatkan Dan Menguatkan Antibodi Tubuh Badan

kismis menguatkan antibodi badan

Kismis minda Mia terbaik dalam menguatkan tubuh badan anda untuk kekal aktif setiap hari di sekolah, ia juga menguatkan antibodi atau daya tahan tubuh badan untuk memastikan kesihatan anda benar-benar terjamin dan sihat sepenuhnya. Sihat fizikal, mudahlah untuk anda menghafal Al-Quran sepantas 6 bulan dan cemerlang pelajaran. Penyakit seperti selsema, demam, mempunyai lendir atau cecair, semuanya akan pulih dan sembuh seperti sediakala. Anda cuma perlu memberikan yang terbaik untuk diri anda.

  • Menghilangkan Penyakit Dan Mengelokkan Rupa Paras

mengelakkan sakit

Kenapa ibu-ibu suruh anak makan kismis? Selalunya untuk lebih pandai, bijak dan mudah mengingat pelajaran. Namun, kismis Minda Mia ini berfungsi menghilangkan penyakit dan mengelokkan rupa paras mereka yang mengamalkannya. Banyak khasiat vitamin, mineral yang terkandung dalam kismis Minda Mia ini yang perlu anda dapatkan. Orang dewasa juga boleh amalkannya untuk menyihatkan kesihatan tubuh badan.

Keistimewaan Kismis Minda Mia Anda Perlu Nikmati

#1 Kismis Minda Mia Murah Dan Mampu Milik

kismis minda murah

Harga kismis Mia sangat murah, rendah dan mampu milik. Dengan hanya RM1.20 sekotak, sebulan anda hanya mengeluarkan sebanyak RM30 lebih sahaja untuk diamalkan setiap hari. Para pelajar pasti gembira dengan pemilihan Kismis minda Mua sebagai makanan mudah untuk anda menghafal Al-Quran dan cemerlang dalam pelajaran.

#2 Kismis Minda Mia Kecil Dan Mudah Dibawa

kismis minda sangat disukai kanak - kanak

Dengan seberat 30gm sehingga 40gm, Kismis Minda Mia boleh dibawa ke mana sahaja kerana ia amat ringan dan kecil. Letak dalam poket pun mudah, boleh dibawa ke sekolah, tuisyen atau ke mana sahaja yang anda pergi. Anda juga mengamalkannya pada bila-bila masa sahaja kerana ia bersifat kering dan tiada cara sudah untuk merasainya. Jom rasa kismis minda Mia!

#3 Kismis Minda Mia Dibacakan Ayat Al-Quran

kismis yang dibaca quran berkhasiat

Kismis Minda Mia telah dibacakan ayat Al-Quran sebagai penawar atau perubatan bagi membuka minda dan hati mereka yang menikmati kismis ini. Sudah tentulah ia bagus untuk para pelajar yang menghafal dan belajar. Ia telah dibacakan ayat Al-Quran oleh pelajar-pelajar maahad yang membantu anda untuk mendapatkan khasiat kismis minda Mia.

#4 Kismis Minda Mia Sesuai Untuk Semua Lapisan Masyarakat

kismis minda sesuai untuk semua

Kismis Minda Mia sesuai dinikmati oleh semua masyarakat sama ada anak-anak, dewasa dan juga golongan berumur. Paling hebat, pelajar dan anak kecil pastinya mudah menghafal Al-Quran dan cemerlang dalam pelajaran dengan mengamalkan kismis minda Mia.

#5 Kismis Minda Mia Rasa Sedap Dan Mudah Hadam

kismis minda makanan mudah hadam

Keistimewaan kismis minda Mia yang nyata adalah rasanya yang amat sedap, enak dan ianya mudah dihadam. Anda boleh memakannya dengan mudah kerana ia tidak melekat pada gigi dengan sukar dan ia mudah dicernakan serta khasiatnya juga akan terus dibekalkan ke tubuh badan anda.

#6 Kismis Minda Mia Mempunyai Pelbagai Fungsi

kismis minda mia berkualiti

Selain dari makan sendiri dan amalkan untuk kehidupan anda, anda boleh menjadikan kismis minda Mia sebagai doorgift ataupun cenderahati untuk diberi kepada tetamu, kawan-kawan dan sesiapa sahaja untuk majlis keraian dan lain-lain lagi. Seronok juga kan dapat kismis minda sedap ini sebagai hadiah!

#7 Packaging Kismis Minda Mia Yang Berkualiti Dan Menarik

kismis disukai ramai

Kismis minda Mia disajikan dalam sebuah packaging plastik dan kotaknya yang tersendiri dengan kemas, rapi dan berkualiti. Packaging kismis minda Mia ini juga menjaga keselamatan dan kesihatan anda dan anak-anak anda. Sekiranya anda ingin menyimpan untuk makan kismis ini pada lain waktu, anda boleh menyimpan kismis ini kembali dalam kotaknya bagi menjaga zat kismis tersebut.

Apa Kata Pengguna Yang Telah Menikmati Kismis Minda Mia?

testimoni kismis minda mia

“… _ia merupakan makanan tambahan yang baik untuk semua peringkat umur_ …”- Diana (Guru)

” _Sedapnyaaaa….saya memang suka makan kismis Mia_” – Ayman (Pelajar)

” _Ermmm…daaaappppnyaa_ ” – Damia (4 tahun)

Jom Dapatkan Kismis Minda Mia Untuk Anak Dan Seisi Keluarga

dapatkan kismis minda mia hari ini

Ramai pelajar dan anak-anak telah merasai makanan sunnah tambahan kismis minda Mia ini dan telah disyorkan oleh ramai ibu bapa serta para guru. Kesannya yang menakjubkan terbukti kepada semua pelajar dan anak-anak kecil seawal 4 tahun lagi. Jom dapatkan kismis minda Mia serendah RM1.20 ini sekarang!

KISMIS MINDA MIA | MAKANAN TAMBAHAN UNTUK MUDAH HAFAL AL-QURAN & PELAJARAN
Hotline: Tekan untuk telefon (011-10478008) | Tekan untuk WhatsApp

Alamat:
Mysouqenterprise
Lot 4242, Jalan Sekolah, Kampung Sg Kelambu Banting, Selangor

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: