Review
Mar 21, 2018, 10:31am

Tips Anak Cerdik, Minda Cerdas, Sesuai Untuk Semua Peringkat Umur


Anak anak merupakan anugerah Tuhan yang dikurniakan untuk mengembangkan keturunan dan legasi sesebuah keluarga. Anak anak ini juga merupakan masa depan bangsa dan negara. Perkembangan otak kanak kanak bermula sejak lahir. Disini bermulanya peranan ibu bapa dalam membantu perkembangan otak anak anak.

tips nak anak cerdik dan pintar

Secara umumnya seperti yang dapat kita lihat, kanak kanak seawal usia 0 tahun hingga 2 tahun, sudah mula aktif dan akan mula bermain menggunakan bahasa isyarat dan bahasa yang difahami mereka. Ibu bapa berperanan besar untuk memberikan pendidikan awal kepada anak anak. Ini bagi memudahkan perkembangan otak dan minda anak anak agar mereka mampu menerima apa yang disampaikan.

pendidikan awal kanak kanak bermula dari rumah

“Apa maksud pendidikan awal?”
“Kena hantar anak ke sekolah seawal yang mungkin ke?”

Apa yang dimaksudkan dengan pendidikan awal? Pendidikan tidak semestinya hanya perlu diterima di taska, tadika dan sekolah sahaja, tetapi lebih memainkan peranan besar di kawasan tempat tinggal dan sekitarnya kerana masa anak anak ini banyak dihabiskan di rumah. Antara pendidikan awal yang boleh ibu bapa berikan kepada anak anak ini adalah dengan mengajar mereka benda asas terlebih dahulu.

pembelajaran kanak - kanak sejak dari rumah

“Benda asas?” Iyelah. Kanak kanak ni lahir pun bukan terus boleh berkata kata, bukan? Langkah demi langkah. Ibu bapa boleh mulakan dengan ajar anak untuk bercakap dengan menggunakan perkataan yang mudah. Contohnya ajar anak anak untuk menyebut ‘’Ibu’’ ‘‘Ayah” atau perkataan yang mudah difahami. Tapi janganlah pulak anda terlalu memaksa. Nama pun kanak kanak. Bukan boleh terima sekaligus macam orang dewasa ni, betul tak?

Nak lagi tips untuk anak cerdik, mempunyai minda cergas dan sihat? Teruskan membaca dan saya akan kongsikan tips tips berguna yang mudah dan anda boleh gunakan terutamanya bagi ibu bapa yang baru pertama kali mempunyai anak dalam keluarga.

#1 Penggunaan Omega  3

Tips pertama yang saya nak kongsikan dengan para pembaca ialah dengan menggunakan bantuan dari omega 3. Omega 3 dapat membantu menjadikan anak anak bijak dalam pelajaran. Pemakanan sangat penting untuk memastikan anak anak dibesarkan dengan kesihatan yang baik dan mempunyai minda yang cerdik dan cergas berfikir.

tips anak cerdik dengan omega 3

Saya faham, dalam membesarkan anak anak dan memastikan anak bijak kadangkala merupakan satu cabaran buat ibu bapa pada zaman sekarang. Khasiat dan fungsi Omega 3 ini mampu dan sangat membantu perkembangan anak anak anda. Cuba amalkan pengambilan minyak ikan omega-3 yang kaya dengan DHA dan EPA untuk perkembangan dan daya tumpuan minda cergas anak. Di antara makanan yang kaya omega 3 adalah seperti ikan tuna, ikan sardin, ikan salmon, kekacang, minyak zaitun, telur, brokoli dan pelbagai lagi. Google je! Jangan tak tahu pula, kita juga wajib mengambil omega 3 dalam keperluan harian kita tau. Kalau tak, itulah punca badan lesu dan tak bersemangat saja sepanjang hari!

bahan yang kaya dengan omega 3 untuk minda kanak - kanak

Omega 3 dapat membantu meningkatkan kecerdasan otak dan minda, membantu kita lebih fokus dan sangat sesuai untuk mereka yang mudah hilang fokus. Selain itu, Omega 3 juga  dapat meningkatkan daya ingatan dan membantu mengurangkan stress dan tekanan selain melancarkan aliran darah seterusnya mampu meningkatkan fungsi otak serta meningkatkan sistem imunisasi tubuh kita. Bagus betul Omega 3 ni kan? Jadi, tunggu apa lagi? Nak anak cerdik dan mempunyai minda cergas kan? Cepat amalkan tips #1 yang saya kongsikan ni!

#2 Persekitaran Dan Ruang Yang Bersih Untuk Eksplorasi Kanak Kanak

persekitaran yang baik untuk pembelajaran kanak - kanak

Kalau anda diberikan sebuah bilik yang di dalamnya bersepah, sampah merata rata, adakah anda akan merasa selesa dan tenang di dalam bilik tersebut?  Tidak, bukan? Sama seperti kanak kanak. Persekitaran juga memberikan kesan yang besar dan penting untuk pembesaran minda cergas. Jika dari kecil mereka dididik untuk hidup dalam keadaan yang bersepah, tidak mustahil sampai ke dewasa anak anak ini mampu amalkan gaya hidup sebegitu. Ingat, kita sebagai ibu bapa merupakan contoh terbaik dan contoh terdekat yang akan anak anak contohi. Jika baik yang kita ajar, maka baiklah anak dan sebaliknya.

Sediakan ruang yang selesa untuk anak anak bereksplorasi dan mengenal dunia dengan cara mereka sendiri. Semakin banyak kanak kanak bereksplorasi, semakin cerdik dan cergas minda mereka dengan perkembangan dan pembelajaran yang baru.

#3 Luangkan Masa Bersama Anak Anak

tips anak pintar dengan lebihkan masa dengan mereka

Anak anak memerlukan masa dan perhatian. Kalau bukan anda sebagai ibu dan bapa yang memberikan perhatian, siapa lagi? Cuba ambil masa untuk dekatkan diri dan luangkan masa bersama keluarga. Bila selalu luangkan masa bersama keluarga, baru lah ukhwah kekeluargaan tu dapat dirasai kan? Anak anak pun akan merasa disayangi dan tak tertekan.

Masa yang diluangkan bersama keluarga dapat meningkatkan perkembangan minda cergas anak anak. Contohnya seperti gambar rajah di atas, si ibu dan bapa bersama sama anak mereka melakukan kerja dapur dan meluangkan masa untuk masak bersama. Anak anak pun dapat eksplore tau walaupun dekat dapur jer! Siapa kata meluangkan masa bersama keluarga kena jalan jalan cuti satu Malaysia jauh jauh? No.. No.. Dekat rumah saja pun boleh. Dah lah jimat, anak anak akan merasa lebih selesa dan gembira. Ini akan meningkatkan lagi perkembangan minda dan otak anak anak.

#4 Positif Dan Kata Kata Semangat

kata - kata positif untuk anak

Lihat gambar di atas, apa yang dapat anda simpulkan? Anak anak akan mudah berasa tertekan dan stress, jadi elakkan bergaduh di hadapan anak. Jangan bawa aura negatif apabila bersama keluarga. Tak kira la anda tengah bergaduh sesama suami isteri sekalipun, saya nasihatkan untuk buanglah ego masing masing di hadapan anak. Ini boleh menjadi punca anak anak tidak dapat menerima pembelajaran dan mempunyai minda yang cergas.

Sebagai ibu bapa, banyakkan positif dalam keluarga dan memberikan kata kata semangat kepada anak anak. Sekiranya anak anak lambat dalam menerima sesuatu input, janganlah anda sebagai ibu bapa memarahi anak anak. Anak anak akan merasa rendah diri dan tidak yakin dengan kebolehan diri mereka. Haaa…. Macamana minda anak anak nak cerdik dan cergas kalau ibu bapa sendiri tidak mahu memainkan peranan yang penting? Anda sebagai ibu bapa, fikir fikirkanlah!  

#5 Suplemen Minda Terbaik Dari INT3TREE

suplimen minda untuk anak cerdik

“Apa itu INT3TREE? Suplimen susu ke?”

INT3TREE merupakan makanan tambahan minda yang sungguh lazat dan bertindak membantu perkembangan minda kanak kanak terutamanya para pelajar! Suplimen INT3TREE ni didatangkan dalam bentuk serbuk tau! Tak perlu bancuh pun uols. Senang, mudah dan ringkas gitu! Tak perlu lagi ambil masa yang lama untuk bancuh atau ‘shake shake’, giteww.

suplimen halal dan ada kelulusan KKM

INT3TREE adalah suplimen MINDA yang mengandungi 10 bahan terbaik yang di import daripada luar negara dan mendapat kelulusan dari KKM dan PERTAMA DI ASIA dalam bentuk sachet. Yang terbaiknya macam saya katakan ia didatangkan dalam bentuk serbuk!

Magisnya lagi, suplimen INT3TREE ini sesuai untuk SEMUA PERINGKAT UMUR! WOW! Menarik bukan? Dari kanak kanak, sampai ke warga emas boleh mencuba suplimen terbaik ni. Harga pun sangat berbaloi dan berpatutan. Suplimen berkualiti, mestilah berbaloi bukan?

pengiktirafan int3tree

Antara Kebaikan Dan Fungsi INT3TREE

Terdapat pelbagai manfaat yang anda akan dapat sekiranya mengamalkan pengambilan suplimen INT3TREE tau! Siapa yang susah tidur malam? Siapa yang mudah lesu sepanjang hari? Ini antara kebaikan dan fungsi Int3Tree yang saya listkan di bawah ini. Baca dan hadamkan kalau anda inginkan perubahan pada diri anda!

Mudah Bangun Tidur

anak senang bangun tidur pagi

Haaa.. Susah nak bangun tidur terutamanya pada waktu pagi? Anda la tu orangnya yang patut cuba amalkan suplimen INT3TREE ni. Dengan ramuan yang direka khas, suplimen ini dapat membantu anda memudahkan diri untuk bangun tidur. So, tiada lagi masalah lewat ke sekolah atau tempat kerja!

Mudah Tidur Bagi Yang Susah Tidur

anak mudah tidur dengan supliment int3tree

Tidur yang cukup sangat penting untuk memudahkan hari berikutnya dapat dilakukan dengan penuh semanagat. Yela, kalau tidur tak cukup, mulalah penat, tak semangat dan pening pening, bukan? INT3TREE juga dapat membekalkan tidur yang puas dan berkualiti. Jom ubah cara hidup, buang masalah susah tidur!

Lebih Fokus Dalam Kelas

anak lebih fokus semasa dalam kelas

Aktiviti di sekolah kadangkala menyebabkan pelajar rasa keletihan dan mengantuk. Apabila ini terjadi, perhatian tidak dapat diberikan secara 100%. INT3TREE dapat membantu pelajar memahami pembelajaran dan mencerdaskan minda mereka. Selain itu, Int3Tree dapat membantu memberi tenaga secara semulajadi kepada pelajar.

Cara Pengambilan INT3TREE

Sangat mudah! Anda hanya perlu koyak sachet dan tuangkan serbuk coklat mint tu dibawah lidah, kemam sampai habis. Sampai habis, tau!

cara pengambilan int3tree dengan kemam bawah lidah

INT3TREE ini merupakan suplimen yang banyak fungsi sahaja tau. Bukan sahaja membantu dalam mencergaskan minda. Ianya juga tidak membazir kerana 100% diserap ke dalam darah dan di bawa ke jantung (seperti ubat sakit jantung) seterusnya darah itu dipam ke otak dan seluruh bahagian badan.

Bertindak balas dengan badan dengan sangat cepat dan perubahan yang anda alami boleh dilihat seawal 3 –  5 hari pengambilan INT3TREE. Dan paling penting NO SUGAR ADDED! Tak perlu risau tau! INT3TREE ini tinggi dengan kandungan Serat, Kalsium, Vitamin dan Minerals yang sangat membantu untuk tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak.

suplimen yang bagus untuk minda kanak - kanak

Antara Soalan Yang Sering Ditanya Para Pelanggan

Apakah itu INT3TREE?
Produk minda pertama di Malaysia yg menggunakan teknologi Nano (Kemam Bawah Lidah).

Umur berapakah boleh mengamalkan INT3TREE?
Kanak-kanak dari umur 3 ke atas.

Bancuh dengan air atau tablet?
Berbentuk serbuk, cuma tuang di bawah lidah.

Kenapa bawah lidah?
Sesuatu yang diletakkan di bawah lidah akan di serap ke tubuh dengan lebih cepat berbanding melalui perut.

Apakah rasanya?
Coklat dan Mint.

Apakah bentuk INT3TREE?
Berbentuk sachet.

Berapakah sachet dalam satu kotak?
Ada 30 sachet.

Berapakah yang di ambil dalam satu hari?
Hanya satu(1) sachet sahaja di awal pg waktu perut kosong.

Umur 22 tahun dan keatas boleh mengamalkan INT3TREE?
Boleh, dosnya ditambah lagi satu (1) sachet menjadi dua (2) sachet sehari.

Berapakah lama seseorang itu merasa keberkesanan INT3TREE?
Bermula seawal tiga (3) hari.

Dimanakah isi kandungan INT3TREE di perakui keberkesanannya?
Universiti Kingston dan Universiti Oxford, England.

Kandungan INT3TREE

1. Omega 3

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

2. Vitamin B Complex

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

3. Susu Skim

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

4. Serbuk Koko

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

5. Ekstrak Acai Berry

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

6. Serbuk Pudina

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

7. Ekstrak Stevia

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

8. Coklat Hitam

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

9. Dextrose

bahan dalam int3tree yang membantu anak menjadi pintar dan cerdik

Siapa Yang Boleh Makan Suplimen Minda INT3TREE?

Suplemen minda ini boleh dimakan oleh semua orang, tetapi fokus kita adalah kanak dan pelajar di mana kecergasan dan ketangkasan sangat diperlukan ketika di alam pembesaran dan pembelajaran. Bagi kanak-kanak dan pelajar sasaran mereke adalah yang berumur dari 3 tahun hingga 22 tahun.

Antara Testimoni Pengguna INT3TREE

testimoni pengguna int3tree testimoni pengguna int3tree testimoni pengguna int3tree

Award Yang Diterima INT3TREE

i. Top Golden Product Asia Pasific
ii. Super Brand Health Asia Pasific

anugerah yang diterima oleh Int3tree

Harga INT3TREE

Harga yang ditawarkan hanyalah RM 97.00 untuk satu kotak. Berbaloi dan sangat berpatutan tau harga ni.

int3tree harga pengenalan

Jom Cepat Cepat Order Dan Rasai Sendiri Kesan INT3TREE Sekarang Juga!

Kanak – kanak perlu didedahkan dengan kandungan vitamin dan khasiat yang baik untuk minda, barulah minda dapat berfungsi dengan baik. Semua khasiat yang diperlukan minda ada terdapat dalam INT3TREE ini. Jangan ragu – ragu lagi keberkesanannya. Jom dapatkan sekarang daripada Teacher Lin. Hubungi beliau dengan menghantar WhatsApp atau telefon seperti di bawah.

TEACHER LIN | AGENT SUPLIMEN MINDA INT3TREE
Hubungi: Tekan untuk telefon (01133428545) | Tekan untuk WhatsApp

Nak order Int3tree SEKARANG?

Sila telefon ke +601133428545 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak order Int3tree SEKARANG?

Sila telefon ke +601133428545 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak order Int3tree SEKARANG?

Sila telefon ke +601133428545 atau WhatsApp SEKARANG!