Review
Jan 9, 2018, 2:03pm

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak


Tentu setiap orang ingin memiliki wajah yang bersih dan bebas dari berbagai permasalahan kulit seperti jerawat, kulit berminyak dan masalah lain pada kulit wajah. Apabila tidak dilakukan langkah pencegahan jerawat oleh timbul dari faktor aktiviti seharian, stress dan pemakanan yang dilakukan hari-hari sehingga munculnya jerawat yang dapat merosakkan penampilan wajah Anda. Bukan hanya merosakkan penampilan wajah, jerawat juga dapat menghilangkan rasa percaya akan diri.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 01

Jangan Biarkan Jerawat dan kulit berminyak Menakluk Wajah Anda

Kulit wajah perlu perawatan yang baik dan hati – hati agar tidak timbul jerawat. Salah satu cara untuk menghindari dari risiko munculnya jerawat dan masalah kulit berminyak iaitu dengan cara menghindari makanan – makanan berminyak. Selain itu masih banyak tip dan cara lain yang boleh anda lakukan agar kulit wajah anda boleh terhindar dari jerawat dan kulit berminyak. Untuk mendapatkan manfaat yang maksimal maka pencegahan ataupun pengubatan jerawat dan kulit berminyak bermula dengan melakukan rawatan dari luar dan dalam.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 20

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Hindari Sering Menyentuh Wajah

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 03

Sebaiknya hindari dari menyentuh bahagian wajah dengan tangan, kerana boleh mengakibatkan situasi kulit menjadi kurang baik. Selain daripada itu, anda juga mungkin sering lupa apakah sudah mencuci tangan atau belum. Apabila tangan dalam keadaan tidak bersih, tangan boleh menyalurkan bakteri dan berbagai kuman pada bahagian kulit wajah anda. Ini cara jaga muka yang sangat mudah untuk diikut. Kita sememangnya tidak dapat lari dari menyentuh wajah apabila gatal atau adanya jerawat. Namun kuman – kuman yang terdapat pada jari kita akan menyebabkan kulit kita terdedah pada bakteria dan menyebabkan kulit naik jerawat atau keradangan.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 21

Jika hendak menyentuh wajah, sila bersihkan tangan anda dengan sanitizer atau air bersih. Gunakan kain apabila hendak memicit jerawat dan bilaslah dengan air biasa berulang kali. Ini kerana kulit muka kita sangat sensitif dengan bakteria dan kuman.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Lidah Buaya

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 02

Lidah buaya juga boleh digunakan sebagai masker. Ianya memiliki banyak manfaat untuk kulit wajah. Sering kali lidah buaya menjadi asas atau ramuan penting di dalam sesebuah produk perawatan kulit. Penggunaan masker lidah buaya mampu mengubati jerawat dan pemasalahan kulit berminyak. Hal ini kerana lidah buaya memiliki anti inflamasi yang boleh membantu mengembalikan kesihatan sel – sel yang meradang.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Gaya Hidup Sihat

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 05

Agar terbebas dari jerawat dan kulit berminyak tentu saja gaya hidup sihat harus diterapkan. Rutin mencuci wajah merupakan hal yang sangat di sarankan agar kotoran, debu, dan minyak dapat dibersihkan sehingga kotoran dapat diusir dan tidak menimbulkan jerawat dan pemasalah kulit pada kulit wajah anda.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Serbuk Teh Dan Madu

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 04

Madu memiliki banyak khasiat, salah satunya dapat menghilangkan jerawat. Selain itu madu dapat menjaga kulit Anda agar tetap halus dan bercahaya serta mengurangkan kulit berminyak. Campurkan serbuk teh dan madu. Buat seperti scrub dan juga boleh di sapu pada leher dan lengan.

Untuk memudahkan anda melakukan scrubbing, simpan campuran tersebut dalam balang kaca dan simpan dalam peti sejuk. Ianya untuk menjadikannya lebih tahan lama. Jika disimpan di luar, campuran itu akan bertahan selama 2 minggu. Lakukan setiap hari.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Wap Panas

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 07

Ini cara jaga muka yang agak rumit. Akan tetapi, wap panas boleh kecutkan pori-pori kulit dan mengurangkan pengeluaran sebum minyak. Caranya ialah dengan menggunakan daun bunga tahi ayam. Gunakan daun bunga tahi ayam yang hijau dan segar. Basuh daun tersebut hingga bersih.

Masukkan daun dalam periuk dengan air berisi separuh penuh dan didihkan. Selepas air mendidih, angkat periuk tadi dan letakkan di atas meja atau lantai ( kawasan yang membuatkan anda selesa ). Kemudian telungkupkan kepala anda dengan kain atau tuala yang tebal untuk menjalankan proses pengewapan. Dekatkan periuk yang berasap ke muka anda (anda boleh mengagak jarak anda dari periuk mengikut keselesaan anda) dan biarkan wap itu meresap dalam kulit anda dalam 15-30 minit. Lakukan 2 kali seminggu.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Masker Timun

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 06

Ini juga salah satu cara jaga muka secara semulajadi. Timun boleh digunakan untuk mencegah munculnya jerawat dan juga kulit berminyak. Selain itu timun boleh membantu kulit anda kelihatan lebih bermaya. Anda boleh menggunakan timun yang dihaluskan, kemudian gunakan pada seluruh bahagian wajah Anda.

Caranya adalah dengan kisar timun dan buatkan seperti masker pada muka anda dan biarkan sehingga kering. Kemudian bilaslah dengan air.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Jangan Biarkan Rambut Terkena Pada Wajah

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 09

Elakkan rambut anda terkena dibahagian muka. Hal ini demikian kerana rambut biasanya mengandungi minyak. Minyak yang ada pada rambut boleh menyebabkan jerawat timbut dan menambahkan lagi minyak di kulit ajah anda.

Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak
Fluffy Skinz – Tiada lagi Jerawat Dan Kulit Minyak Sepantas 7 Hari

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 08

FLUFFY SKINZ by Nurazla Beauty adalah produk skincare PERTAMA di Malaysia yang mengandungi astaxanthin, antioksidan TERBAIK di dunia. Astaxathin merupakan agen anti pengoksidaan yg sangat hebat. Ia adalah 40 kali lebih kuat berbanding B-karotena, 1000 kali lebih kuat berbanding vitamin E dan 6000 kali lebih kuat berbanding dgn vitamin C. Sumber Astaxanthin dalam Fluffy Skinz ni adalah dari Haematococcus Pluvialis yang di ekstrak daripada mikroalga yang mengandungi bahan antioksida yang tinggi. Melindungi kologen kulit dan membantu mencerahkan kulit dengan lebih cepat secara semulajadi .

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 12

Fluffy Skinz didatangkan dengan 1 set ( 3 produk ) iaitu Purifying Cleanser, Night Cream dan UV Day Cream With SPF 50.

Purifying Cleanser

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 25

Membersihkan kotoran, sebu, sisa makeup dan minyak di kulit wajah. Ianya jugak menanggalkan kulit mati dan mengktifkan sel kulit baru. Dengan menggunakan Purifying Cleanser , kulit lebih anjal dan menyekatkan tona kulit wajah agar tampak cerah berseri.

Night Cream

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 24

Lebih kuaca mencerag, melembabkan, membaik pulih wajah dari kerosakan. Ianya juga mampu mengecilkan lianh pori dan mengurangkan kedutan serta garis halus di wwajah dan anti penuaan pra matang.

UV Day Cream With SPF 50

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 23

Krim ini menjadi pelindung tadbir ultra ungu ( UV ) dan melembabkan kulit serta menghaluskan kulit. Selain itu, UV Day Cream With SPF 50 mengandungi vitamin C dan Vitamin E yang berkhasiat agar kulit sentiasa sihat dan berseri.

9 Jenis Bahan Ajaib Yang Terkandung Di Dalam Fluffy Skinz | Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 10

Terdapat 9 bahan ajaib yang sangat mujarab dalam set kecantikan Fluffy Skin untuk mengatasi masalah jerawat dan juga kulit berminyak. Jom kita lihat satu persatu.

Rosehips Oil

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak rosehip oil
Meremajakan kulit, melindungi dari sinaran uv, mengatasi bintik hitam serta melembabkan kulit keeing dan merawat eczema.

Astaxanthin

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak astaxthinjpg

Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan Meningkatkan keanjalan dan kelembapan kulit Agen semulajadi pencerahan dan pemutihan kulit Membantu mengurangkan kerosakkan kulit daripada cahaya ultraungu (UV) Anti oksidan, anti kanser, anti radang .

Argan Oil

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak argan oil

Menjadikan kulit sihat dan bercahaya.mencegah penuaan, memelihara kulit sensetif, mencegah ,mengubati jeerawat /jeeragat.

Jojoba Pearls

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak jojoba pearl

Bertindak sebagai scrub lembut yang dapat menanggalkan kulit mati dan membersihkan secara mendalam liang roma. Ia bertindak sebagai pelembab dan merawat kulit sunburn yang sensetif.

Green Tea

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak green tea

Menyegarkan /memberi seri pada wajah,Mencerahkan kulit kusam, mencegah dan mengurangkan garis halus di wajah. Green Tea juga sebagai pelindung uv, menganjalkan kulit , mengawal pengeluaran minyak pada wajah. Ianya mampu merawat kulit sensetif dan memberi kesan kelegaan.

Kunyit

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak turmeric

Bertindak sebagai antiseptik untuk mencegah keradangan kulit yang berjerawat nanah akibat resdung, ruam-ruam dan gatal pada kulit . Memulihkan kulit yang rosak serta melambatkan proses penuaan dan mengatasi masalah pigmentasi.

Beeswax

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak beeswax

Bees wax sebagai penyembuh dan juga anti bakteria yg mengandungi vitamin A dan memberi manfaat untuk mengaktifkan semula sel-sel kulit, menyegarkan kulit dan melindungi kulit daripada terdedah dengan kekotoran yg boleh merosakkan kulit serta menjadi tabir uv .

Timun

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak cucumber

Memberi kesegaran pada kulit wajah disamping mengenyalkan kulit wajah dan anti penuaan. Ia juga mampu mengecilkan pori-pori muka, mengatasi wajah berminyak dan merawat kulit sensetif.

Aloe Vera

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak aloe vera

Melembabkan kulit wajah, mencerahkan kulit kusam, mengatasi kulit kering akibat dehidrasi dan kekurangan vitamin. Menghaluskan kulit bersisik serta mampu juga menghilangkan garis – garis halus diwajah.

Kelebihan Produk Fluffy Skinz Untuk Hilangkan Jerawat dan Kulit Berminyak

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 13

Selain mengandungi astaxanthin, Fluffy Skinz ini mempunyai banyak kelebihan lain. Antaranya :-

 • Mengatasi /Menyembuhkan Masalah Jerawat
 • Memudarkan Pigmentasi
 • Membantu Menghidratkan Kulit Dari Dalam
 • Menghilangkan Parut/ Bintik-Bintik Hitam di Wajah
 • Menutup Pori yang Terbuka
 • Merawat Kulit Kering, Kasar dan Berminyak
 • Kulit Yang Nampak Tua Dari Usia Sebenar
 • Mengekalkan Kelembapan Kulit
 • Menganjalkan Kulit Wajah
 • Menghilangkan Garis Halus di Wajah
 • Mencerahkan Kulit
 • Melindungi Kulit Dari Sinar UV

Untuk cara penggunaan produk ini sebagai tips untuk kesan lebih baik, anda haruslah mencuci muka anda terlebih dahulu sebersih-bersihnya dan lap muka anda sehingga kering. Seterusnya, anda boleh ikut step seperti dibawah ini :

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 14

 • Cuci bersih sebersihnya mengunakan Purifying Cleanser
 • Cuci lembut dan kemudian bilas dengan air.
 • Lap dengan tuala bersih secara dap – dap di seluruh wajah.
 • Setelah wajah kering , ratakan dengan UV Day Cream di seluruh wajah ( di waktu siang )
 • Kemudiaan sapukan night cream di seluruh muka ( di waktu malam ).

Mudah saja caranya. Dengan mengikuti step yang saya berikan ini, Kulit muka anda pastinya dapat menghasilkan perubahan dengan cepat. Ramai yang telah mencuba produk ini dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Pasti anda ingin tahu bagaimana hasilnya kan. Jom kita lihat apa kata pengguna produk ini.

Testimoni Pengguna Fluffy Skinz

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 15 Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 16 Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 17 Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 18

Kini Katakan Tidak Pada Jerawat dan Kulit Berminyak !

Dengan gabungan mantap ini, Purifying Cleanser, Night Cream dan UV Day Cream With SPF 50 dari Fluffy Skin, anda akan mendapat wajah anda nampak lebih awet muda dan bebas dari jerawat dan kulit berminyak. Jadi, dapatkan sekarang set produk ini dengan harga yang sudah semestinya mampu milik untuk mendapatkan wajah yang diidamkan.

Tip Hilangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak 19

Untuk membuat tempahan boleh terus hubungi nombor di bawah. Maklumat lanjut serta promosi terbaru juga ada di laman rasmi Nurazla beauty_hq seperti di bawah.

Jom Order Set Kecantikan Fluffy Skin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Batang Kali 44300 Hulu Selangor

   
Jom Order Set Kecantikan Fluffy Skin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Set Kecantikan Fluffy Skin SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: