Umum
Aug 17, 2010, 2:56pm

Tiket bas raya masih banyak
Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Menurut laporan akhbar kosmo. Rakyat Malaysia masih berpeluang
membeli tiket bas untuk Hari Raya Aidilfitri pada bulan september nanti.
Keratan Akhbar Dari Kosmo

KAUNTER tiket di terminal bas sementara Bukit Jalil di Kuala Lumpur semalam lengang dan masih banyak tiket bas hari raya belum terjual.

KUALA LUMPUR – Suasana terminal bas di sini pada tahun ini agak berbeza kerana tiket-tiket bas ekspres untuk warga kota pulang berhari raya masih banyak belum terjual meskipun kaunter jualan dibuka sejak seminggu lalu.

Tinjauan Kosmo! di terminal bas sementara di Bukit Jalil di sini mendapati kaunter jualan tiket untuk hari raya masih lengang.

Seorang kerani kaunter tiket yang mahu dikenali sebagai Fatin berkata, kebanyakan tiket hari raya pada masa ini dibeli oleh pelajar institut pengajian tinggi.

“Golongan pekerja biasanya suka membeli pada saat akhir. Mungkin cara itu lebih mudah bagi mereka. Tarikh balik kampung yang menjadi tumpuan ialah pada 6, 7 dan 8 September,” katanya.

Seorang kerani kaunter tiket bas ekspres yang mahu dikenali Rosli berkata, syarikatnya telah menjual tiket bas hari raya bermula 1 Ogos lalu.

“Pada tahun-tahun lepas, sejak 1 dan 2 Ramadan lagi orang sudah berebut-rebut membeli tiket, tetapi tahun ini jualan agak perlahan. Mungkin ramai yang tidak tahu tiket bas hari raya sudah mula dijual,” katanya.

Seorang pengurus syarikat swasta, Kamal Sulaiman, 45, pula berkata, cuti persekolahan yang bermula awal memberikannya banyak pilihan masa untuk balik beraya pada tahun ini.

PH : Nampaknya Cik Lyaa Berpeluang Untuk Beraya Di Johor La Yea.. 

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: