Umum
Jan 16, 2020, 1:44pm

The Best Movers in Johor Bahru


Hai kepada penduduk Johor, adakah anda sudah merasa bosan di tempat anda? Dan anda ingin pindah ke tempat lain. Tetapi bagaimana? Pasti Buntu bukan? Sudah tentu buntu, bagaimana hendak membawa barangan-barangan peribadi ini. Hendak menggunakan kereta, tentu-tentu sahaja tidak akan muat tambahan pula hendak membawa peti sejuk, katil, perabot-perabot rumah. Jadi, bagaimana? Hendak sewa lori, takut harganya mahal dan tidak tahu cara? Jangan risau, Jom baca seterusnya.

Sewa Lori Murah

Anda penduduk Batu Pahat Johor? Anda ingin pindah rumah? Anda memerlukan bantuan sewa lori? Tetapi anda tidak tahu tempat dan bagaimana cara terbaik untuk menyewa lori. Jangan risau, di sini kami akan membantu anda untuk mencari lori sewa yang berpatutan dan menyatakan tips-tips terbaik untuk anda sebelum anda menyewa perkhidmatan lori. Hal ini demikian bagi membolehkan anda membanding harga dan muatan lori tersebut. Ini bagi mengelakkan anda menanggung kerugian dari menyewa muatan lori yang salah.

Tips-tips untuk menyewa perkhidmatan lori

 • Harga seunit lori 

Perkara yang pertama sekali yang perlu anda periksa ialah harga seunit lori yang anda sewa. Adakah berpatutan atau terlalu mahal untuk anda menyewa. Anda perlu lah membuat pilihan yang bijak seperti membuat bandingan harga dahulu. Seperti yang kita faham, sebelum kita menyewa atau membeli sesuatu barang/perkhidmatan kita perlulah membuat penyelidikan dahulu tentang serba sedikit produk yang ingin kita membeli/menggunakannya. Hal ini supaya anda menjadi pengguna yang bijak dan berjimat-cermat.

 • Peyewa yang boleh dipercayai atau tidak

Antara tip yang paling penting untuk anda lihat ialah syarikat yang anda ingin menyewa perkhidmatan lori itu adalah boleh dipercayai atau tidak. Hal ini demikian kerana, sejak kebelakangan ini sering berlaku banyak kes penipuan peyewa. Bukan sahaja satu dua kes yang berlaku tetapi hampir setiap minggu kita di hidangkan dengan kes penipuan seperti ini. Jadi, bagi kami, apa yang anda patut ambil tindakan tegas adalah dengan memeriksa dahulu, adakah syarikat peyewa anda adalah benar-benar wujud dan berdaftar sah. Hal ini adalah untuk keselamatan anda juga untuk mengelakkan barang anda dicuri atau duit sewaan anda hangus begitu sahaja.

 • Muatan yang anda perlukan

Dalam sewaan lori, adalah perlu tahu muatan lori yang anda ingin menyewa. Hal ini bagi mengelakkan menyewa muatan terlebih besar atau terlebih kecil untuk barangan anda. Ini akan menyebabkan anda akan berasa rugi kerana setiap muatan lori akan berbeza-beza harganya. Jadi anda perlulah kaji selidik dahulu berapa muatan yang anda perlukan, baru membuat keputusan sebanyak mana muatan yang anda perlukan.

Lokasi Perkhidmatan Lori Sewa di MyLorry

Sewa Lori

MyLorry juga menyediakan perkhidmatan sewa lori murah di seluruh semenanjung Malaysia seperti Kedah, Terengganu, Kelantan, Pahang dan sebagainya. Jadi, anda tidak perlu risau kerana MyLorry akan memberikan perkhidmatan kepada anda di mana sahaja anda berada. Bagi penduduk di luar kawasan Johor juga boleh menggunakan perkhidmatan MyLorry.

Jenis Perkhidmatan Lori Sewa di MyLorry

Sewa Lori di Nusajaya Kemas Rumah

Perkhidmatan lori sewa di MyLorry menyediakan beberapa jenis pengangkutan Perkhidmatan Lori 1 tan, 2 tan dan 3 tan 17 kaki. Jangan risau jika anda tidak tahu muatan sebenar yang yang perlukan kerana kami pasti akan membantu anda untuk menyelesaikan masalah muatan anda. Antara perkhidmatan yang kami sediakan ialah mengangkat barang rumah, barang pejabat dan barang projek dan sebagainya. 

 • 1 tan

Bagi anda yang ingin berpindah rumah, anda boleh menggunakan perkhidmatan lori sewa muatan 1 tan ini untuk memindahkan barang-barang anda. Ia boleh memuatkan beberapa barang yang besar dan berat seperti motosikal atau basikal serta perabot-perabot rumah yang kecil. Lori muatan 1 tan ini boleh digunakan untuk tujuan persendirian ataupun perniagaan kecil-kecilan yang memerlukan khidmat proses penghantaran barangan.

 • 3 tan

Kebiasaannya, kami menyediakan perkhidmatan lori 3 tan untuk membawa muatan yang lebih besar dan berat . Lori sewa ini mempunyai ruang yang cukup besar dan luas bagi tujuan pemindahan barangan yang besar. Jika anda ingin melindungi barangan yang dibawa daripada terik matahari dan hujan panas, jangan risau kerana kami juga turut menyediakan kanvas agar barangan anda terhindar dari kerosakan. Sesungguhnya kami memang menjaga keselamatan barangan anda. Jadi, tiada apa yang perlu dirisaukan kerana keselamatan barang anda terjamin.

Kenapa Anda perlu memilih sewa lori perkhidmatan MyLorry

 • Lokasi yang meluas dan tidak terbatas

Perkara yang penting sekali, kami menyediakan perkhidmatan seluruh semenanjung Malaysia. Jadi anda tidak perlu risau lagi jika anda memerlukan jarak yang jauh kerana kami sedia berkhidmat untuk anda. Selain itu, kami juga akan menjaga kualiti perkhidmatan kami dan akan menjamin barang ada selamat tiba dengan baik dan tidak akan rosak. Hal ini kerana kami sangat mementingkan kualiti kepada pelanggan agar pelanggan berpuas hati. Oleh itu, kami akan sedaya upaya dalam menjalankan perkhidmatan sewa lori ini dengan baik, cepat dan selamat untuk menjaga kepercayaan pelanggan kepada kami

 • Kos perkhidmatan yang berpatutan dan murah

My Lorry akan memberikan harga yang berpatutan dan murah kepada anda. Jangan risau harga yang kami tawarkan masih boleh dirunding dengan baik. Kami akan pastikan anda berpuas hati dengan harga yang kami tawarkan dengan muatan yang diperlukan oleh anda. Ini benar-benar memberi keuntungan kepada anda apabila kami menawarkan kos yang murah tanpa mengenakan caj tambahan apabila anda memerlukan khidmat kami. Kami juga sangat pentingkan kriteria pelanggan dari segi muatan agar barang-barang angkutan anda dalam keadaan selamat dan cepat. Oleh itu, anda tidak perlu risau jika anda menggunakan perkhidmatan yang kami tawarkan.

 • Pekerja yang mahir dan berpengalaman serta mesra pelanggan

MyLorry juga mempunyai pekerja yang sangat baik hati dan mesra alam. Mereka sangat suka membantu dan sangat ringan tulang. Anda pasti akan lebih selesa jika bekerjasama dengan mereka. Jadi, jangan risau anda hanya perlu mengambil perkhidmatan dengan MyLorry dan rasai sendiri bagaimana pekerja mereka bekerja dengan anda. Anda pasti akan berpuas hati!

Testimoni dengan Pelanggan

Soalan Separa Perubatan 7

Jika anda masih ragu-ragu dengan perkhidmatan yang kami sediakan, di sini kami ada testimoni dari pelanggan/penyewa sebelum ini. Anda boleh lihat dan nilailah sendiri. Ini adalah gambar yang dikongsikan oleh pelanggan/penyewa kami. Gambar menunjukkan lori muatan 1-2 tan di mana ia boleh memuatkan sehingga tiga buah motosikal dan beberapa barangan yang lain seperti basikal dan perabot-perabot kecil.

Antara Soalan Yang Sering Di Tanya Oleh Pelanggan

 • Dimanakah syarikat MyLorry beroperasi?

Kami beralamat di Kluang, Johor. Namun kami menguruskan penghantaran untuk ke seluruh Semenanjung Malaysia.

 • Adakah khidmat ‘Manpower’ untuk kerja pindah barang?

Ya, kami menyediakan pekerja untuk membantu proses pindahan barang pada caj tambahan yang minima.

 • Bolehkah penghantaran dilakukan pada sebelah malam?

MyLorry beroperasi 24 jam, kami bersedia melakukan kerja pemindahan pada bila – bila masa walaupun waktu malam dan awal pagi.

 • Bagaimanakah nak buat tempahan lori untuk Event?

Tempahan lori untuk Event boleh dibuat dengan menghubungi 011-3255 1000. Staf khidmat pelanggan akan menguruskan tempahan anda.

 • Adakah khidmat pembungkusan juga disediakan?

Ya, kami juga menyediakan khidmat pembungkusan barangan (wrapping) dengan sedikit caj tambahan dikenakan.

Anda perlukan kami? Hubungi kami seperti yang dipaparkan di bawah:

Alamat:

No.17, Jalan Mohd Salim, Kg Melayu Kluang, Johor

Waktu Urusan:

Setiap Hari 9.00 pagi – 6.00 petang

Hotline:

011-3255 1000

 

Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

MyLorry

Servis Lori Sewa Terbaik Johor

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No.17, Jalan Mohd Salim, Kg Melayu Kluang, Johor

   
Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: