Review
Mar 6, 2018, 10:10am

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis


Penyakit diabetis atau juga dikenali sebagai penyakit kencing manis adalah berpunca dari pemakanan, keturunan, masalah berat badan dan lain-lain lagi. Lewat mendapatkan rawatan menjadikan ia lebih parah dan akan mengakibatkan kencing manis, diabetis terpaksa dihadapi begitu sahaja. Diabetis terjadi apabila pankreas tidak berfungsi lagi untuk menghasilkan insulin dan badan juga tidak dapat menerima insulin yang dihasilkan dari badan lagi. Oleh itu, penyakit yang disebabkan oleh kadar gula yang tinggi dalam darah ini memerlukan terapi rawatan yang perlu diamalkan bagi menguatkan sistem imunisasi tubuh mereka.

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis | Bantu Kuatkan Imun Badan

1. Suntikan Insulin

Suntikan selalunya adalah sesuatu yang wajib bagi pesakit diabetis. Ini adalah untuk mengawal paras gula dalam darah supaya sukatan gula dalam tubuh badan anda berada dalam keadaan yang stabil. Terdapat beberapa jenis insulin iaitu rapid acting insulin dan juga short acting insulin. Rapid Acting Insulin berperanan menurunkan kadar gula dalam darah dan normal dengan lebih cepat dan ia digalakkan untuk diambil beberapa minit awal sebelum makan. Short Acting Insulin pula berfungsi menurunkan kadar gula dalam darah dengan cepat tetapi tidak sepantas rapid acting insulin. Ia dapat mempertahankan gula darah selama 5 atau 8 jam. Akhir sekali adalah Long Acting Insulin dimana insulin jenis ini dapat bertahan lama sehingga seharian. Insulin ini biasanya digabungkan dengan insulin lain seperti rapid acting insulin atau short acting insulin. Ia akan mengambil masa untuk mencapai pembuluh darah pada masa yang berbeza. Terapi rawatan untuk pesakit diabetis ini bukan sahaja perlu ke klinik untuk merawatnya, tetapi anda juga boleh menyuntik insulin menggunakan jarum suntik ataupun pen suntikan insulin. Anda perlu mendapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu mengenai waktu suntikan dan cara penggunaannya.

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis dengan suntikan insulin

2. Terapi Ulat

Pesakit diabetis yang sangat menderita adakala sanggup mencari pelbagai terapi rawatan alternatif yang boleh dicuba untuk menyembuhkan diabetis mereka. Terapi yang berkesan namun menjadi sesuatu yang menggelikan masyarakat adalah rawatan terapi ulat. Terapi ulat ini sudah mula dikenali ramai dalam merawat diabetis dikaki dan kosnya juga agak mahal kerana ia turut melibatkan kos peliharaan ulat-ulat untuk digunakan bagi terapi ini. Dengan terapi ulat ini, ulat akan bergerak-gerak di kaki memakan saki baki luka yang reput di kaki. Terapi ini mempunyai empat asas utama iaitu pada peringkat awal, ia akan melakukan pembersihan luka, kemudian akan memastikan kuman mati, seterusnya selepas kuman mati, ia akan merangsang penyembuhan luka dan menghalang pembuatan biofilem. Spesis ulat ini adalah Lucilia cuprina iaitu lalat tempatan yang terlalu berkesan untuk memulihkan sedikit demi sedikit diabetis anda dan terapi rawatan diabetis ini telah lama digunakan oleh ramai pesakit diabetis yang pada mula disuruh potong kaki mereka. Namun, dengan terapi ulat, ia menyembuhkan sedikit dan tidak perlu potong kaki lagi.

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis dengan terapi ulat

3. Terapi Nutrisi

Dari aspek pemakanan, ia adalah terapi rawatan yang perlu kita titikberatkan dan disiplinkan diri kita sendiri. Pesakit diabetis perlu melakukan terapi dari segi nutrisi dengan mengambil makanan yang mengandungi protein, kerbohidrat, serat dalam kuantiti yang disarankan. Namun begitu, pesakit haruslah makan pada waktu yang ditetapkan dan mengawal kuantiti makan kerana berat badan juga satu-satunya faktor yang menyebabkan diabetis berlaku. Selain itu, anda boleh mengubah cara pemakanan ke arah yang lebih sihat dengan cara tidak mengambil makanan bergoreng dan berlemak. Amalkan pemakanan secara sihat ini akan sedikit membantu merawat anda dari diabetis.

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis dengan terapi nutrisi

4. Terapi Rawatan Herba

Terdapat banyak herba yang telah diinovasikan menjadi produk kesihatan yang khususnya adalah untuk merawat penyakit diabetis. Herba-herba seperti peria, pegaga atau misai kucing telah dijadikan produk seperti pil, kopi, minuman, serbuk dan sebagainya. Sememangnya herba sangat berkesan dalam rawatan diabetis sejak dulu lagi, namun pada zaman kini, herba-herba yang dicampur dengan bahan kimia menjadikan ia tidak selamat. Anda boleh dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu sebelum menggunakan sesuatu produk herba. Terapi rawatan secara tradisional ini juga mampu merendahkan gula atau glokose di dalam darah dan memberi kesan yang menakjubkan, tetapi anda harus pastikan bahawa anda memilih produk yang betul. Salah memilih produk akan menyebabkan sakit menjadi lebih teruk dan boleh membawa maut.

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis dengan terapi herba

Immune Booster Terapi Rawatan Untuk Diabetis | Immunotherapy

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis denngan immune booster

Immune Booster i-13 adalah salah satu rawatan terapi yang amat berkesan bagi pesakit diabetis. Kebanyakan daripada pengguna immune booster ini telah beransur sembuh sedikit demi sedikit. Immune booster adalah kandungan micromineral yang terpilih yang memberi kesan imunisasi yang baik kepada tubuh badan seseorang dan dihasilkan dalam bentuk pil atau capsule. Ia akan membantu tubuh badan menguatkan imun dan ketahanan badan dari penyakit yang memberi kesan sepenuhnya kepada tubuh badan seperti luka-luka akibat diabetis. Immune Booster yang dijadikan sebagai immunotherapy ini adalah selamat dan halal untuk digunakan.

kaedah immunoterapi alternatif Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis

Immune booster ini sangat membantu dan menyokong sistem imunisasi seseorang dengan kuat supaya ia dapat merawat diri daripada penyakit atau kuman yang memasuki setiap bahagian ditubuh anda sama ada kaki atau bahagian lain. Sistem immune anda akan menjadi lebih kuat dan akhirnya dapat merawat luka-luka diabetis tersebut dengan baik. Namun, ia akan memakan masa beberapa bulan dan anda perlulah konsisten menggunakannya. Jelas disini fungsi utama Immune Booster adalah untuk meningkatkan kekebalan tubuh badan anda supaya dapat melawan segala virus, bakteria, kuman di dalam tubuh badan secara optimum dan berkesan.

sijil analysis kandungan immunebooster Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis

Immune Booster ini telah mendapat pengesahan dan kelulusan dari analisis yang telah dikaji oleh pakar dan pihak berkuasa. Kini, Altamedik yang merupakan Micromin Resources membawakan Immune Booster ini bagi membantu seluruh masyarakat Malaysia yang merupakan pesakit diabetis. Bukan itu sahaja, malah ia juga telah digunakan di seluruh negara dan terbukti bebas daripada bahan larangan. Selain berkesan, immune booster ini telah diyakini ramai.

immunebooster mematuhi piawai penggunaan dadah antarabangsa

Kandungan Immune Booster

Immune Booster mengandungi Monosaccharides, Bamboo Salt, Fruit Mineral dan Halite. Kesemua bahan-bahan yang terkandung pada Immune Booster mempunyai banyak khasiat yang menjadikannya Immunotherapy yang sangat hebat pada zaman kini.

kandungan immunebooster rawatan terapi diabetis

1. Monosaccharides

Ia adalah unit asas karbohidrat dan tidak boleh dihidrolisis lagi untuk sebatian mudah. Ia juga seperti bentuk gula paling mudah dan tidak berwarna, bersifat larut dalam air, dan pepejal kristal. Contoh monosakarida termasuklah glukosa (dextrose), fruktosa (levulose) dan galaktosa. Kandungan ini penting dalam membantu menguatkan sistem imun badan.

Monosaccharides kandungan dalam immunebooster rawatan alternatif diabetis

2. Garam Bamboo

Garam bamboo atau garam buluh ini bersifat alkali dan tidak mempunyai asid sedikit pun. Ia mempunyai 80 jenis mineral yang diperlukan oleh badan manusia dalam menyingkirkan segala toksin dan kuman dari badan. Garam bamboo ini sangat berkesan memulihkan dalaman tubuh badan yang terdedah dengan penyakit dan ia juga amat disarankan dalam Islam.

Terapi Rawatan Untuk Pesakit Diabetis dengan garam buluh

3. Fruit Mineral

Fruit mineral adalah mineral buah-buahan yang mempunyai kalsium dan juga zat yang amat berkualiti untuk dibekalkan ke dalam tubuh badan seseorang. Ia dapat meningkatkan kekebalan sistem imunisasi badan kita dan automatiknya akan memberi ketahanan dalaman badan untuk bertindak melawan segala kesakitan yang berlaku.

mineral buahan dalam immunebooster

4. Halite

Halite adalah garam batu atau sejenis mineral yang merupakan sumber alam yang telah ditemui dilapisan bawah tanah yang luas di bawah lembah Michigan dan beberapa tempat lain. Ia berbentuk seperti batu kristal tetapi mempunyai warna lain juga selain dari putih dan jernih. Ia sering dijadikan sebagai pembantu bahan makanan dan juga untuk tujuan kesihatan.

batu halite berkhasiat untuk rawatan diabetis

Jenis ImmunoTherapy Atau Immune Booster

Jika anda perhatikan betul-betul, terdapat banyak jenis Immune Booster yang tercatit di botol Immune Booster. Antaranya adalah XA¹, GA¹, KN¹, GT¹, MA¹ dan pelbagai lagi. Setiap Immune Booster mempunyai fungsinya yang tersendiri yang berbeza.

jenis immunebooster yang boleh didapati

XA¹ – Makanan tambahan bagi pesakit kanser
GA¹ – Makanan tambahan untuk masalah kesihatan yang asas
MN¹ – Makanan tambahan untuk daya ingatan
MP¹ – Makanan tambahan untuk lelaki
WP¹ – Makanan tambahan untuk wanita
DE¹ – Makanan tambahan untuk pesakit diabetis

Kegunaan Dan Fungsi Immunotherapy 1-13 DE¹

Seperti yang kita ketahui, diabetis adalah penyakit yang berkait dengan metabolisme kronik iaitu mereka mempunyai gula darah yang selalu meningkat atau lebih dikenali sebagai hiperglisemia. Semua pesakit diabetis akan mengalaminya. Justeru, terapi rawatan imun badan disebatikan dengan rumusan DE¹ untuk memberi tenaga dan menjadikan tubuh badan lebih imun terhadap penyakit dan apa-apa gangguan sistem badan.

fungsi immunebooster kepada penyakit diabetis

DE¹ adalah mineral semulajadi yang telah dirumuskan sebagai sumber tenaga yang berkesan untuk sistem imun. Ia termasuk dalam kategori makanan dan telah diproses mengikut piawaian makanan oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah (FDA). DE¹ adalah mineral yang dihasilkan daripada empat kombinasi mineral kalium, natrium, besi, dan kalsium. Kesemua mineral tersebut mempunyai zat yang kuat dalam meningkatkan imun badan. DE¹ juga berfungsi dalam menyediakan sumber tenaga optimum dan berterusan untuk sistem imun. Sekiranya sistem imun berada di tahap yang kuat, paras gula darah akan stabil dan normal secara semulajadi dan ia dapat meningkatkan kepekaan insulin pada pesakit diabetes. Selain itu, sistem imun yang lancar juga akan membantu sel beta untuk memulihkan fungsi pankreas supaya dapat menghasilkan insulin normal yang boleh diterima oleh badan. Itulah tujuan utama terapi dijalankan.

gambar bagaimana immunebooster bertindak

Immunetherapy juga membantu menyingkirkan semua toksin atau kotoran yang terkandung didalam tubuh badan dan di celah-celah tisu, sistem dan sebagainya. Parasit, kulat, virus atau bakteria akan mati dengan sendirinya. Segala proses pembedahan akan berlaku dengan sendirinya didalam tubuh badan anda. Anda tidak perlu lagi memikirkan tentang luka kaki dan kaki yang bakal dipotong kerana Immunetherapy ini sangat berkesan dalam kadar 4 daripada 5 orang yang mencubanya. Ini kerana kaedah rawatan terapi ini meningkatkan dan menguatkan imun badan sehingga dapat memusnahkan kotoran, bakteria dan penyakit disetiap bahagian tubuh badan.

detoksifikasi dengan immunebooster lebih mudah berlaku

Immune Booster Kuatkan Imun Badan Anda

kuatkan imun badan dengan immunebooster

Tiada siapapun dapat nafikan penggunaan Immune Booster ini kerana ia sangat berkesan dan terjamin dalam menguatkan imun badan anda. Imun badan yang kuat akan menentang, membersihkan dan menyingkirkan segala sisa-sisa kotor dan kuman daripada tisu-tisu kulit anda. Justeru ia dapat merawat luka-luka kaki kerana immune booster ini dapat merawat tisu-tisu dari dalam setelah menyingkirkan kotoran dan bakteria jahat yang menyebabkan luka di kaki pesakit. Ia terbukti menguatkan imun badan anda dan sekaligus melawan penyakit diabetis dan merawat tisu dalaman kulit anda kembali.

bebas dari diabetis dengan immuneboostertestimoni pesakit bebas diabetis

Jom Bebas Dari Diabetis Sepenuhnya!

atasi diabetis dengan immunebooster

Immunotherapy akan membantu akan merawat sedikit demi sedikit luka-luka diabetis anda dari hari ke hari dengan syarat anda konsisten dalam mengamalkan immune booster ini. Percaya atau tidak, 1 daripada 7 rakyat Malaysia menghidapi penyakit diabetis. Ia mungkin terjadi disebabkan faktor pemakanan, keturunan dan sebagainya. Anda juga mungkin berisiko untuk mengalaminya ataupun mungkin juga telah mengalaminya! Ya atau tidak, paling penting adalah mahukah anda bebas daripada sakit diabetis? Jom guna cara rawatan terapi immunetherapy dengan mengamalkan immune booster secepatnya. Tindakan yang cepat memberi kesan yang segera.

bebaskan dari diabetis dengan immunebooster

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan IMMUNOTHERAPY

Immunotherapy telah membantu ramai pesakit diabetis sembuh dari luka-luka kaki dan juga telah menguatkan imun badan mereka. Kesan yang ketara setelah beberapa bulan penggunaan sangat memuaskan semua pihak dan pesakit juga turut gembira atas kesan yang didapati olehnya. Anda yang mempunyai sakit diabetis tidak kira yang masih diperingkat awal ataupun yang sangat kronik, adalah sangat-sangat disarankan untuk menggunakan Immunotherapy.

solusi rawatan diabetis dengan immunebooster

Jom Order ImmuneBooster SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order ImmuneBooster SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order ImmuneBooster SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: