Review
Apr 23, 2018, 5:47pm

Tengok TV Tanpa Gangguan Dan Jelas Dengan Android TV


Shares1.7k

Bila hujan je mesti siaran televisyen terganggu. Waktu tu pula ada siaran kegemaran anda sedang berlangsung. Rasa geram, kecewa, nak marah je kan bila siaran yang sedang dilihat tiba-tiba terputus? Memang tak boleh nak buat apa dah bila hujan mesti tiada siaran. Bayar tiap-tiap bulan mahal pun tak de guna! Bila hujan langsung tiada siaran. Silap tu….

cara tengok tv tanpa gangguan

Tahukah anda sekarang dah ada satu Android TV yang anda boleh lihat kesemua siaran di kaca TV dan yang paling penting tiada gangguan semasa siaran walaupun sedang hujan dan guruh! Yaaaaa.. Saya tak tipu. Barang yang saya maksudkan adalah Android Box

Apa itu Android Box?

tengok tv tanpa gangguan dengan android tv

Android Box adalah sejenis decoder yang menggunakan aplikasi Android untuk membolehkan anda download segala aplikasi yang ada dalam Play Store anda. Jadi, anda boleh menggunakan TV anda sebagai satu Android device. Dalam erti kata mudah, Android TV Box ini digunakan untuk tengok chanel tv selain dari TV di malaysia. Android TV Box  sama macam handphone android anda cuma ia berbentuk Decoder dan dipaparkan ke TV rumah anda menjadikan TV anda sebagai Smart TV. Cuma tidak boleh call & SMS sahaja.

Android Box ini boleh tengok tengok Full Chanel xstro dan melebihi 160 Channel HD dan SD dari 6 buah negara iaitu :

 1. Myanmar
 2. Indonesia
 3. Thailand
 4. India
 5. Singapore dan
 6. Malaysia.

tengok tv tanpa gangguan dengan android box

Apa yang anda boleh mendapat dengan Android TV Box?

Dengan Android TV Box, TV anda akan menjadi satu alat yang berkuasa, dengan banyak applikasi dan Android TV Box bergantung semata-mata kepada sambungan internet anda untuk menerima kandungan yang distrim ke TV anda menggunakan sistem yang dipanggil IPTV (internet televisyen protokol). Inilah sebabnya mengapa anda tidak perlu membayar langganan bulanan.

android tv murah

Bolehkah Saya Menerima Saluran Tv Dari Negara-negara Lain?

Ya, anda boleh menerima saluran TV dari negara-negara Eropah, Amerika, China, Russia, negara-negara Timur Tengah, Korea, Jepun, Australia dan banyak lagi. Terdapat beratus-ratus saluran yang anda boleh menonton di TV anda apabila ia dihubungkan ke Android TV Box. Anda boleh menonton drama, komedi, muzik, perniagaan, sukan, dan lain-lain sepanjang hari, setiap hari, untuk sepanjang hidup anda dengan percuma.

tengok tv tanpa gangguan pelbagai siaran

Bolehkah Saya Menonton Filem Secara PERCUMA?

Ya, anda boleh menonton lebih dari 2,000 filem! Tidak perlu membeli DVD! Apa jua filem yang ada ingin tengok ada di Android TV Box. Mudah dan menjimatkan.

tengok tv tanpa gangguan unlimited

Apa Lagi Yang Boleh Saya Lakukan Dengan Android TV Box?

Selain daripada menonton rancangan TV dan filem, anda juga boleh menggunakan Android TV Box untuk melayari internet, melayari laman rangkaian sosial seperti Facebook, Twitter dan Instagram, menonton filem YouTube, bermain internet game dan lain-lain lagi. Serupa dengan komputer.

siaran tv tanpa had dengan android tv box

Bolehkan Cuaca Buruk Menjejaskan Kualiti?

Haaa.. ini yang paling best tentang Android TV Box. Ia tidak menggunakan piring satelit. Oleh itu, cuaca buruk tidak akan mengganggu kualiti streaming. Anda boleh tengok siaran TV tanpa sebarang gangguan dan jelas. Android TV Box masih boleh berfungsi walaupun ketika cuaca sedang hujan, guruh mahupun petir. Siaran yang dilihat sedikit pun tidak akan terjejas janji ada kelajuan internet yang bagus di kawasan rumah anda.

tonton tv tanpa gangguan cuaca

Bolehkah Android TV Box Bersambung Melalui WiFi?

Ya. Ia boleh mengesan sambungan WiFi secara automatik. Jika anda mempunyai TV lama yang tidak mempunyai port HDMI jangan risau kerana Android TV Box didatangi dengan pelabuhan untuk kabel AV. TV lama juga boleh menikmati channel yang banyak dengan pembelian Android TV Box ini.

kelebihan android tv box

Adakah Saya Masih Perlu Membayar Yuran Bulanan Selepas Saya Membeli Android TV Box?

Tak Perlu. Anda hanya perlu membeli Android TV Box. Itu sahaja. Dengan sekali bayaran anda sudah boleh menikmati semua siaran TV tanpa gangguan. Ini bukan seperti xstro yang perlu dibayar setiap bulan langganan. Android TV Box sangat berbeza. Hanya sekali pembelian sahaja anda sudah boleh lihat semua channel di televisyen anda.

tengok tv tanpa gangguan dan mudah dipasang

Adakah Mudah Untuk Dipasang?

Ya, Android TV Box anda siap diprapasang dengan semua yang anda perlukan. Jadi apa yang anda perlu lakukan adalah:

 1. Pasang power cord.
 2. Sambungkan kabel internet anda ke port Ethernet (jika anda menggunakan internet berwayar). Jika anda menggunakan WiFi, tak perlu membuat apa-apa. Ia akan mengesan secara automatik.
 3. Sambungkan kabel HDMI / AV ke TV anda.
 4. Hidupkan switch dan terus boles guna.

cara pemasangan dan sambungan android tv box

Apakah Android TV Box Berat?

Android TV Box adalah sangat ringan (500 gm) dan tidak terlalu makan ruang untuk meletakkannya. Anda boleh membawanya ke mana-mana sahaja dengan senang. Ketika bercuti juga anda boleh bawa Android TV Box ini untuk dipasangkan ke lokasi percutian anda jika ada televisyen di sana. Dapatlah anda dan keluarga menikmati siaran filem atau movie yang best.

android tv box menjimatkan wang anda

Apakah Yang Perlu Saya Ada?

Anda hanya perlu mempunyai sambungan Internet, TV dan elektrik. Itu sahaja. Android TV Box hanya perlu ketiga-tiga barang tersebut sahaja untuk berfungsi. Android TV Box perlu sambungan internet (wifi) kemudian TV untuk melihat. Akhir sekali, anda boleh menikmati siaran TV sambil bersantai bersama keluarga.

sambungan untuk mendapatkan siaran android tv box

Berapakah Kelajuan Internet Diperlukan?

Kelajuan internet yang diperlukan adalah sekurang-kurangnya 2 Mbps. 4 Mbps ke atas adalah paling sesuai. Jika kelajuan Internet anda adalah kurang daripada 2 mbps, anda masih boleh menikmati ciri-ciri tetapi kualiti streaming tak secantik internet yang berkelajuan 4 Mbps.

dengan kelajuan 4mbps untuk mendapatkan siaran android tv box

Perkhidmatan Telco Yang Mana Paling Sesuai Untuk Android TV Box?

Unifi, Streamyx, Celcom Unlimited, Maxis Home Fibre. Bahagian ini anda perlu lihat sama ada di kawasan rumah anda Telco yang mana paling laju. Contohnya, tidak semua kawasan rumah mempunyai unifi yang laju. Cara untuk lihat telco yang baik di kawasan anda, pergi ke website telco tersebut kemudian lihat ‘coverage’ yang paling tinggi dan sesuai. Barulah anda boleh buat pilihan nak pasang unifi, streamyx atau sebagainya.

tengok tv tanpa gangguan dengan android tv siaran unlimited

Bagaimana Cara Pembelian, Pembayaran Dan Penghantaran?

Model termurah yang kami ada hanya RM200 termasuk sebulan iptv percuma. Anda boleh membayar dengan online banking atau cash deposit. Pos keseluruh semenanjung RM10 sahaja! Manakala Sabah dan Sarawak pula postage RM15.\

android box dengan poslaju ke seluruh Malaysia

Berikut Merupakan Model Ready Stock Yang Ditawarkan

Model…RAM/ROM(storage)/Chipset

 • T95e…………… 1/8/rockchip 3229
 • M92…………… 1/8/rockchip 3229
 • T95N……………1/8/Amlogic S905
 • T95N……………2/8 Amlogic S905
 • TX2……………… 2/16/rockchip 3229
 • Tx3 mini…………2/16/Amlogic S905x
 • X96 mini………… 2/16 /Amlogic S905w
 • TX5 Pro………….2/16/Amlogic S905x
 • X96………………1/8/Amlogic S905X
 • X96…………….. 2/16/Amlogic S905X
 • X96w……………2/16/Amlogic S905w
 • M8s pro……….. 2/16 /Amlogic S905
 • M8s Pro L………3/32/Amlogic S912
 • Z69……………… 3/32/Amlogic S905x
 • X92………………3/32/Amlogic S912
 • T95U PRO……. 3/32/Amlogic S912
 • S10……………… 3/32/AmlogicS912
 • TX9 pro………… 3/32/Amlogic S912
 • TX92……………..3/32/Amlogic S912
 • T95z plus………3/32/Amlogic S912
 • A5X Max……….4/32/Rockchip 3228
 • H96 Max………. 4/32/Rockchip 3399
 • Zidoo H6 Pro…. 2/16 /H6 Allwinner
 • Zidoo X8……….2/8/Realtek RTD1295
 • Zidoo X9S……..2/16/Realtek RTD1295
 • Himedia Q10 pro…. 2/16 /hisilicon

model android box harga Rm240

Bayaran Secara Tunai Ketika Penghantaran (COD) Ada Tak?

Ada. kawasan penghantaran Android TV Box adalah di sekitar Seremban, Petaling Jaya Seksyen 7, atau sepanjang laluan menghala ke KTM Seremban-Seputeh. Selain daripada kawasan yang dinyatakan mereka akan pos kepada anda menggunakan perkhidmatan sama ada pos laju, gdex dan sebagainya. Jangan risau, mereka akan bungkus barang anda dengan baik agar semasa proses penghantaran tidak berlaku kerosakan.

android box tv dengan COD

Berapa Bulan Warranti Android TV Box?

Warranti pula 6 bulan. Sepanjang tempoh 6 bulan penggunaan andai kata ada masalah dengan Android TV Box anda boleh hubungi mereka kembali. Terus nyatakan apa masalah yang berlaku dan mereka akan cuba sedaya upaya membetulkan kembali barang yang rosak.

jaminan 6 bulan android tv box murah

Kenapa Anda Perlu Dapatkan Android Tv Box Ini?

 1. Android tv box dapat digunakan dalam waktu lama untuk menonton film streaming dengan tv LCD karena didesign sama seperti tv digital lainnya
 2. Untuk penggunaan storage selain menggunakan micro SD dapat ditambah dengan HDD external sehingga kapasitas penyimpanan android tv box lebih besar dari smartphone
 3. Menggunakan adaptor untuk power supply sehingga tidak membutuhkan battery dalam penggunaannya
 4. Dapat menggunakan proyektor dengan input HDMI sehingga layar tampilan dapat lebih besar tetapi harus ditambah speaker aktif untuk sound output
 5. Dapat menggantikan fungsi TP Link karena memiliki port LAN atau RJ 45 untuk terhubung dengan internet
 6. Dapat menjadikan HDD external menjadi wirelles HDD dengan bantuan aplikasi sehingga bisa diakses storage HDD oleh smartphone,Laptop,PC via wifi hotspot
 7. Harga lebih murah (tergantung spesifikasi) dan mendapatkan semua fitur dari smartphone/ Smart TV/TP Link modem.

tengok tv tanpa gangguan dengan android tv pilihan ramai

Inilah Dia Rahsia Bagaimana Orang Boleh Tengok Pelbagai Siaran Tanpa Gangguan Teknikal

Sekarang anda sudah tahu Android TV Box adalah rahsia mereka mendapatkan siaran TV yang banyak dan tanpa gangguan. Permasalahan dan tanda tanya yang sering membelenggu fikiran anda sudah ada jawapannya. Kini, semua orang boleh menikmati siaran TV tanpa gangguan dan boleh tengok dengan lebih jelas daripada biasa.

pembelian android tv box online

Beli Pada Mereka, Inshaallah Tidak Tertipu…

Ramai mempercayai mereka dalam urusan pembelian Android TV Box. Semua pelanggan yang membeli juga tersenyum lebar dapat lihat siaran TV tanpa gangguan dan paling penting semua siaran dapat tengok.

 

respond pengguna android tv box feedback pengguna android tv box testimoni pengguna android tv box

Beli Android TV Box Sekarang !

Ingin menonton beribu-ribu movies dan channel luar negara tanpa had dan gangguan di kaca tv anda. Android box adalah jawapannya. Yang penting perlu ada internet kelajuan 4mbps dan ke atas dan Streamyx atau unifi atau internet kelajuan tinggi tanpa kuota. Dapatkan segera dengan hubungi talian yang tertera di bawah :

ANDROID TV BOX | TONTON TV TANPA GANGGUAN
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-11509540) | Tekan untuk WhatsApp

Mari order Android TV Box SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Mari order Android TV Box SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Mari order Android TV Box SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: