Review
Aug 1, 2018, 10:38am

Tempat Simpanan Duit Terbaik Selepas Tabung Haji Dan ASB


Menyimpan duit sebagai simpanan sudah menjadi kemestian bagi memastikan kewangan stabil dan bagi menjamin masa depan terutamanya jika berdepan dengan sebarang kecemasan dihari yang mendatang. Bukan mudah sebenarnya untuk mendisiplinkan diri dalam menyimpan melainkan diri sendiri terus konsisten dalam tujuan tersebut. Tambahan pula, mereka yang berada dalam kalangan berpendapatan rendah. Jika tiada konsisten, pasti tidak akan berjaya dalam menabung.

simpanan duit terbaik

Sepatutnya perihal pendidikan dan pengurusan kewangan ni perlu dipupuk sejak kecil lagi supaya sikap disiplin dan konsisten wujud dalam diri lebih awal.. Kita juga tidak dapat menjangka apakah yang bakal berlaku dihari mendatang. Mungkin susah mungkin juga senang.. Namun, jika kita sudah ada simpanan duit yang banyak, sekurang-kurangnya kita tidak lagi perlu meminjam dari orang lain. Jadi, mari kita ketahui tempat simpanan duit terbaik selepas Tabung Haji dan ASB.

4 Tempat Simpanan Duit Terbaik Selepas Tabung Haji dan ASB

antara buku simpanan asb

#1 – Private Retirement Scheme (PRS) atau Skim Persaraan Swasta

PRS ini melengkapkan plan simpanan persaraan wajib seseorang melalui KWSP.  Ianya juga dijadikan sebagai simpanan tambahan untuk persaraan. Simpanan ini dapat melawan inflasi dan berpeluang mendapat pulangan pelaburan yang baik. Tambahan kepada Simpanan Persaraan. Simpanan Persaraan PRS akan melengkapkan simpanan persaraan KWSP seseorang. Manakala pelepasan cukai individu juga akan mendapat pengecualian sehingga RM3,000 setahun penilaian bagi 10 tahun pertama.simpanan duit terbaik di PRS
Tidak ramai yang tahu ada peruntukan bajet 2017 untuk anak muda linkungan umur 20-30-an. Kerajaan mengumumkan pemberian sumbangan RM1,000 one-off di bawah Private Retirement Scheme (PRS) Youth Incentive. Yang paling penting sekali, untuk pastikan kualiti hidup yang lebih terjamin ketika bersara.

#2 – Unit Trust

Unit trust atau amanah saham merupakan satu bentuk pelaburan yang memberikan kadar keuntungan yang lebih tinggi untuk satu tempoh yang lama. Namun, pelaburan ini juga sering dianggap satu bentuk simpanan dengan pelan simpanan setiap bulan.simpanan duit terbaik unit trust
Untuk buka akaun unit trust ini, anda perlukan RM500 sebagai deposit awal dan boleh buat simpanan sebanyak RM200 setiap bulan. Terdapat tiga (3) cara untuk anda melabur dalam unit trust iaitu sama ada melalui akaun 1 KWSP, secara lump sum  dan juga potongan setiap bulan (Regular Saving Plan). Jika anda masih baru bekerja dengan umur 25 tahun, anda mungkin boleh ambil pelan RM200 setiap bulan untuk tempoh 30 tahun untuk dijadikan sebagai dana persaraan anda

#3 – Emas

Emas juga merupakan satu bentuk simpanan fizikal yang baik jika anda mahu mulakan simpanan anda. Harga emas jika dibandingkan ketika 10 tahun lepas telah meningkat dengan baik untuk satu tempoh jangka masa yang panjang. Emas juga boleh dijadikan pelaburan jangka masa panjang kerana sifatnya yang kalis inflasi tetapi sukar untuk ditunaikan. Anda juga perlu menyimpan sendiri emas fizikal tersebut dan menjaganya dengan baik.

simpanan emas terbaik
Anda boleh menyimpan dengan simpanan serendah 1 gram setiap bulan mengikut kepada bajet simpanan anda. Selain itu, anda juga boleh buka akaun emas di bank yang menawarkan akaun tersebut. Ini lebih mudah kerana anda tidak perlu memegang emas fizikal tersebut.

#4 – Sahabat Agro Bank

simpanan duit terbaik sahabat agro bank

Agro Bank membuka peluang kepada anda untuk menjana pendapatan tambahan secara percuma melalui Program Sahabat Agro.

Apakah Sahabat Agro?

Sahabat Agro adalah sebuah program pemasaran yang diwujudkan oleh Agro Bank bagi mempromosikan produk dan servis berpandukan konsep keahlian, rujukan dan ganjaran (program member get member). Objektifnya untuk menarik minat orang ramai menyimpan duit di Agro Band dan pihak bank akan berkongsi keuntungan/memberi hadiah/membayar bonus kepada merekar yang memperkenalkan program ini kepada orang lain.

kelebihan simpanan duit terbaik sahabat agro

Antara kelebihan Sahabat Agro adalah :-

 • Tiada risiko kewangan
 • Ganjaran lumayan secara pasif setiap bulan
 • Ganjaran boleh dipindah  milik
 • Tiada had simpanan
 • Produk patuh syariah
 • Boleh dijadikan inisiatif amal jariah

Bagaimana Cara Untuk Menyertai Sahabat Agro?

cara membuka akaun agrobank

Mungkin ada yang berminat untuk menyertai Sahabat Agro ini dan tidak tahu bagaimana untuk menyertainya.. Jangan bimbang, disini saya sertakan langkah-langkah yang  boleh anda rujuk untuk menyertai Sahabat Agro..

1. Buka Akaun

Dapatkan borang dari perujuk yang mengenalkan anda dengan program ini dan bawa borang tersebut ke Cawangan Agro Bank berhampiran anda untuk membuka akaun. Anda perlu membuka akaun simpanan berjumlah RM50 dan akaun AgroPrimaS berjumlah RM1,000 (Minimum RM500)

2. Daftar Keahlian

Selepas anda membuka akaun, daftar keahlian anda sebagai Sahabat Agro di cawangan tersebut.

3. Aktifkan AgroNet

AgroNet merupakan perkhidmatan perbankkan internet yang membolehkan anda melayari portal Sahabat Agro yang memaparkan maklumat keahlian

sertai sahabat agro

4. Rujuk Rakan Dan Keluarga

Rujuk rakan dan keluarga anda kepada Agro Bank untuk daftar keahlian dan buka Akaun Simpanan/GIRO seperti langkah No.1. Pastikan nombor keahlian anda adalah Perujuk (Referrer) tertera di dalam Borang Pendaftaran Keahlian dan ulangi langkah 1-4 untuk setiap ahli yang anda rujuk.

5. Nikmati Ganjaran

Apabila anda merujuk pelanggan kepada Agro Bank, anda akan menerima ganjaran tunai ke dalam akaun simpanan/GIRO milik anda di Agro Bank setiap bulan apabila ahli yang dirujuk mempunyai purata baki kredit positif di dalam akaun AgroPrimaS. Ganjaran akan diberikan sehingga empat peringkat dibawah rangkaian anda.

deposit berjangka agro bank

Selepas anda mendaftar sebagai Sahabat Agro, anda akan diberi :-

 • 1 Buku Akaun Simpanan
 • 1 Sijil AgroPrimaS
 • 1 Kad ATM
 • 1 Kad Insurans
 • 1 Pendaftaran akaun AgroNet
 • 10 borang introducer kosong

kelebihan sahabat agro

Ciri-Ciri Deposit Berjangka

 • Produk deposit  : AgroPrimaS
 • Deposit Minimum : RM500
 • Kadar Keuntungan : 0.25% setahun
 • Tempoh Deposit : 12 Bulan
 • Keuntungan dibayar pada tarikh matang
 • Pelanggan boleh membuka lebih daripada satu akaun

Kenapa Perlu Buka Akaun Simpanan?

simpanan duit alternatif

Anda perlu buka akaun simpanan untuk tujuan memasukkan bonus bulanan dari program Sahabat Agro ini. Bonus tersebut boleh dikeluarkan pada bila-bila masa yang anda mahukan. Begitu juga dengan Deposit dimana anda juga boleh mengeluarkannya pada bila-bila masa sahaja tetapi selepas itu anda tidak akan lagi menerima bonus. Kebiasaanya, setiap ahli yang mendapat bonus bulanan, pasti tidak akan mengeluarkan deposit mereka. Untuk mendapatkan bonus bulanan pula anda memerlukan 20 orang sahaja dibawah anda. Sekiranya terlebih, ia akan merugikan ahli-ahli yang lain.

cawangan agro bank

Untuk pengetahuan anda, AgroPrimaS adalah deposit berjangka Agro Bank. Untuk menyertai program Sahabat Agro ini, anda mestilah ada akaun AgroPrimaS yang dihadirkan dalam bentuk Sijil.

Siapakah yang berkelayakan untuk menyertai program Sahabat Agro ini? Sudah pastinya anda ingin mengetahuinya bukan? Ok, di sini saya nyatakan syarat kelayakat bagi membolehkan anda menyertai program Sahabat Agro ini..

Kelayakan Program Sahabat Agro

 • Terbuka kepada indidvidu warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.
 • Terbuka kepada pertubuhan / Persatuan Kelab / Koperasi / Perniagaan Tunggal / Perniagaan Perkongsian / Syarikat Didaftarkan / Sekolah / Masjid / Rumah Anak-Anak Yatim.

kelayakan menyimpan di agrobank

Sekiranya anda ingin melihat senarai ahli dibawah rangkaian anda, anda bolehlah log masuk ke AgroNet di http://www.agrobank.com.my/. Apa yang anda perlu, anda tidak boleh menyertai Sahabat Agro tanpa borang perujuk. Jadi, untuk menyertainya anda perlulah melalui perujuk terlebih dahulu..

Dimana Boleh Dapatkan Borang Penyertaan Sahabat Agro?

Jika anda ingin menyertai program Sahabat Agro tetapi tidak mempunyai borang perujuk, anda boleh dapatkan borang perujuk (penyertaan) dari Agro Bank dengan menghantar maklumat seperti nama dan alamat penuh melalui SMS atau Whatsapp ke talian 010-791 9817. Sekiranya anda telah mempunyai akaun, anda juga boleh membuat tambahan simpanan AgroPrimaS kerana simpanan tiada had. Bukan itu sahaja malah anda juga boleh membuka lebih dari satu akaun Sahabat Agro dibawah akaun anda sendiri sebagai perujuk.

sahabat agro tempat simpanan terbaik

Sedikit tips untuk anda. Tips untuk mendapat bonus yang banyak. Wahh bestnya.. Bagaimana tu? Ok, untuk  mendapatkan bonus yang banyak anda hanya perlu teruskan merujuk sesiapa sahaja yang anda kenali kerana peratus bonus dari rujukan anda sendiri adalah lebih tinggi dan potensi mengembangkan rangkaian tuan sangatlah besar. Anda juga tidak perlu untuk servis rakan-rakan dibawah anda kerana program ini sangat mudah iaitu simpa dan rujuk sahaja. Ini bukan program MLM, jual produk dan sebagainya. Anda hanya perlu mengajak rakan dan kenalan untuk menyimpan sahaja.

Testimoni Ahli Sahabat Agro

testimoni sahabat agro simpanan duit terbaik testimoni sahabat agro simpanan duit terbaik testimoni sahabat agro simpanan duit terbaik

Jom Daftar Sebagai Ahli Sahabat Agro Sekarang!

saabat agro simpanan masa hadapan

Ramai yang telah mendaftar menjadi ahli Sahabat Agro dan mendapat pulangan bonus yang lumayan. Anda bila lagi? Jom daftar sebagai Ahli Sahabat Agro sekarang untuk menikmati bonus bulanan yang tinggi disamping menyimpan untuk masa depan yang lebih cerah.

Untuk mendaftar sebagai Ahli Sahabat Agro atau mengetahui maklumat lanjut, sila hubungi maklumat berikut:

SAHABAT AGRO BANK | SIMPANAN PELABURAN TERBAIK MASA KINI
Hotline: Tekan untuk telefon (010-7919817) | Tekan untuk WhatsApp
Talian Bebas Tol: 1-300-88-2476

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: