Review
Oct 27, 2017, 5:58pm

Tempahan Tulisan Seni Kaligrafi Untuk Hiasan Dalaman Rumah


Tulisan Seni Kaligrafi adalah penulisan huruf-huruf dalam bahasa arab atau tulisan jawi yang menerapkan unsur-unsur seni dalam setiap tulisan dengan cara yang unik dan kreatif. Umumnya, tulisan seni kaligrafi selalu menjadi hiasan dalaman rumah yang disukai ramai dan hiasan di dinding masjid yang dibingkaikan. Ini kerana kaligrafi adalah sebuah seni tulisan kalimat bahasa arab yang indah dan memiliki unsur-unsur indah dalam setiap bentuknya.

tempahan-seni-kaligrafi

Tulisan seni kaligrafi juga sangat terkenal dalam dunia Islam kerana biasanya di ambil daripada potongan-potongan ayat dalam Al-Quran yang membuatkan kaligrafi itu dipandang indah. Kaligrafi pula mempunyai pelbagai jenis seperti kaligrafi kufi, Khat dan sebagainya.

Kaligrafi Dapat Membangkitkan Rasa Damai dan Tenang

Tujuan kaligrafi dibuat bukanlah untuk hiasan semata-mata, secara tidak lansung ianya dapat membangkitkan rasa damai dan tenang apabila memandangnya sekaligus membacanya. Dengan menikmati tulisan seni kaligrafi atau tulisan khat yang mengandungi ayat-ayat Al Quran dan hadis-hadis dapat merapatkan jiwa dengan Islam itu sendiri. Ayat-ayat tersebut juga boleh diamalkan setiap hari dalam kehidupan seharian apabila melihatnya. Jadi, jangan hanya pandang sebagai hiasan dalaman rumah semata-mata jika tidak mengamalkan bacaannya.

seni-khat-kaligrafi

Kini terdapat pelbagai jenis tulisan seni kaligrafi yang indah dapat dilihat seiring dengan peredaran zaman teknologi. Banyak tulisan seni kaligrafi moden yang telah dihasilkan dengan seni moden mengikut kreativiti penulisan masing-masing. Tulisan seni kaligrafi tidak hanya terhad kepada penulisan ayat-ayat Al-Quran sahaja, anda juga boleh dapatkan tulisan seni kaligrafi nama anda sendiri untuk dijadikan sebagai hiasan dalam rumah atau diberikan kepada seseorang sebagai hadiah.

Disebabkan tulisan seni kaligrafi ini adalah sebuah karya seni yang menggunakan tangan dan bukan mesin. Maka, harganya agak mahal di pasaran dan tidak ramai yang mampu memiliknya. Usah kecewa sebab masih ada mampu memilikinya. Sekiranya anda mencari tempahan tulisan seni kaligrafi yang murah untuk hiasan dalaman rumah, anda boleh survey harga murah di Genshiro Gallery. Semua harga yang ditawarkan sememangnya mmapu milik.

Apa Yang Perlu Anda Tahu Tentang Genshiro Gallery

keseniaan-islam-dalam-kaligrafi

Genshiro Gallery telah beroperasi secara offline dan juga online untuk memenuhi permintaan pelanggan yang tidak putus-putus membuat tempahan. Ini kerana Genshiro Gallery sentiasa menghasilkan tempahan seni kaligrafi yang sedang hangat di pasaran. Mereka sangat pakar dalam menghasilkan tulisan dan lukisan seni kaligrafi ini dengan kalimah ayat-ayat suci yang dijadikan sebagai hiasan dinding dalam rumah, pejabat dan juga restoran. Kepakaran mereka juga adalah membuatkan orang tersayang anda gembira setelah memilikinya dengan melakar nama mereka dalam tulisan seni kaligrafi yang dihadiahkan oleh anda.

Disebabkan mereka sangat pakar dalam menghasilkan tulisan seni kaligrafi, tempahan tidak pernah putus dan mereka telah melantik beberapa wakil di seluruh Malaysia bagi memenuhi permintaan pelanggan yang percaya dengan hasil kerja daripada Genshiro Gallery yang teliti.

Tempahan Tulisan Seni Kaligrafi Harga Mampu Milik

tempahan-khat-berpatutan-mampu-milik

Dengan serendah RM75, anda mampu memiliki tulisan seni kaligrafi yang anda inginkan untuk dijadikan hiasan dalaman rumah ataupun dihadiahkan kepada seseorang. Harga yang ditawarkan oleh Genshiro Gallery sangat berpatutan dan sangat sukar untuk dapatkan harga serendah ini dipasaran.

Jenis-Jenis Pakej Genshiro Gallery Untuk Hiasan Dalaman Rumah

Ada 2 jenis pakej yang ditawarkan oleh Genshiro Gallery iaitu pakej standard dan juga pakej exclusive. Anda boleh memilih pakej yang ditawarkan mengikut bajet masing-masing.

1. Pakej Standard

pakej-standard

Pakej standard adalah pakej di mana Genshiro Gallery menyediakan hiasan nama yang menggunakan handam (pen khas kaligrafi dan dakwat water proof) di atas kertas art card yang bersaiz A4 atau saiz A3. Dilengkapi dengan frame standard dan juga frame custom berserta custom design mengikut pilihan anda. Jenis pakej ini sangat sesuai dijadikan sebagai hadiah untuk:

 • Ulangtahun kelahiran
 • Ulangtahun perkahwinan
 • Konvokesyen
 • Kecemerlangan
 • Perpisahan
 • Bersara dan sebagainya

Contoh Design Tulisan Seni Kaligrafi Pakej Standard

contoh-kaligrafi-standard-1

 contoh-kaligrafi-standard-2

contoh-kaligrafi-standard-3

2. Pakej Exclusive

Pakej exclusive pula menyediakan hiasan nama kaligrafi dengan menggunakan handam dan berus serta material yang digunakan adalah acrylic dan campuran media di atas material kanvas. Dimana jenis material kanvas ini lebih berkualiti dan boleh tahan lama lebih daripada 10 tahun jika dijaga dengan elok berbanding dengan tulisan/lukisan seni kaligrafi yang menggunakan acrylic paint.

pakej-ekslusif

Jenis material kanvas  boleh dibersihkan dengan mudah untuk kelihatan sentiasa baru dan berseri. Ada 6 jenis pilihan saiz dan ada juga custom saiz pilihan anda. Didatangkan juga bersama frame standard dan juga frame custom.

seni-kaligrafi-eksklusif

Contoh Design Tulisan Seni Kaligrafi Pakej Exclusive

 contoh-seni-kaligrafi-ekslusif-1

contoh-seni-kaligrafi-ekslusif-2

contoh-seni-kaligrafi-ekslusif-3

contoh-seni-kaligrafi-ekslusif-4

Kenapa Perlu Tempah Tulisan Seni Kaligrafi Daripada Genshiro Gallery ?

1. Kualiti Terbaik

kualiti-khat-kaligrafi-terbaik

Genshiro Gallery sangat menjaga kualiti artwork mereka untuk memastikan pelanggan berpuas hati dengan hasil tempahan yang dibuat. Bahan yang digunakan adalah daripada kualiti yang terbaik bagi menjamin hasil yang terbaik. Selain hasil yang tip top, ianya juga dihasilkan 100% original daripada pekerja Genshiro Gallery yang sememangnya berbakat dalam Tulisan/Lukisan seni kaligrafi.

2. Mempunyai Banyak Pilihan Saiz

banyak-pilihan-size

Pelbagai saiz yang ditawarkan oleh Genshiro Gallery mengikut bajet pelanggan. Antara saiz yang ditawarkan ialah A4, A3, 1x 1.5 ft, 2 x 1.5ft, 2 x 2.5ft dan 3x 2ft.

3. Lebih 300 Pilihan Design Yang di Tawarkan

Menarik kan hasil-hasil lukisan yang disediakan? Lebih 300 deisgn yang boleh anda pilih dan anda tak akan menyesal mendapatkan daripada kami. Kesemua hasil tangan asli ini adalah dari pelukis dan penulis kaligrafi yang telah berpengalaman lebih dari 6 tahun dalam bidang lukisan.

Tips Dekorasi Sebelum Membuat Tempahan Tulisan Seni Kaligrafi

Sebelum anda membuat tempahan tulisan/lukisan seni kaligrafi, anda perlu memikirkan terlebih dahulu tentang beberapa faktor penting dalam membuat dekorasi ruang tamu rumah anda supaya dapat disesuaikan dengan hiasan tulisan seni kaligrafi. Antara faktor utama penting ialah :

 1. Pemilihan kursi, sofa dan meja
 2. Lampu 
 3. Hiasan
 4. Perabotan dan furniture yang bertema minimalis
 5. Pemilihan warna yang sesuai
 6. Desain lantai dan atap
 7. Pencahayaan ruangan

Setelah anda ambil kira beberapa faktor tersebut, kemudian barulah anda boleh membuat tempahan tulisan seni kaligrafi anda yang bersesuaian dengan suasana ruang tamu rumah anda.

Apa Kata Pelanggan Genshiro Gallery Untuk Tulisan Seni Kaligrafi

testimoni-pembeli-seni-khat-kaligrafi-1

testimoni-pembeli-seni-khat-kaligrafi-2

testimoni-pembeli-seni-khat-kaligrafi-3

Dapatkan Segera Tulisan Seni Kaligrafi Anda Sekarang!!!

Peluang terbaik untuk anda rebut peluang ini dapatkan tulisan seni kaligrafi dengan harga bawah RM100. Selain dijadikan sebagai koleksi peribadi untuk hiasan dalaman rumah, boleh juga dijadikan cenderahati hadiah yang bermakna kepada orang lain.

Untuk tempahan yang lebih cepat, anda boleh terus hubungi wakil Genshiro Gallery atau whatsapp terus ke talian  atau anda boleh layari mana-mana media sosial di bawah ini.

 

Jom buat buat tempahan Tulisan Seni Kaligrafi untuk saiz 1 kaki x 1 kaki SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Bukit Beruang 75450 Malacca City

   
Jom buat buat tempahan Tulisan Seni Kaligrafi untuk saiz 1 kaki x 1 kaki SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom buat buat tempahan Tulisan Seni Kaligrafi untuk saiz 1 kaki x 1 kaki SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: