Review
May 3, 2018, 10:56am

Tempahan Kuih Bulan Murah dan Sedap Pilihan Keluarga


Kuih bulan adalah kuih yang menjadi tradisi zaman berzaman untuk kaum cina dan menjadi juadah untuk keluarga, kawan-kawan dan sesiapa sahaja yang berkunjung ke rumah anda. Keutamaan kuih ini adalah pada musim perayaan pertengahan musim luruh. Ia sangat unik kerana berbentuk bulat dan segi empat, diperbuat daripada isi biji teratai dan telur kuning, lebih berat berbanding kuih dan kek yang lain.

tempahan kuih bulan murah dan terbaik

Zaman kini, sudah ramai yang menggemari kuih bulan kerana rasanya yang sangat sedap dan enak. Keenakan kuih bulan ini adalah disebabkan oleh teksturnya yang berkelopak dan liat. Selain itu, intinya juga merupakan salah satu faktor yang menyebabkan rasanya begitu enak.

Bahan-Bahan Inti Kuih Bulan

bahan kuih bulan yang halal

 • Pes Biji Teratai – Pes biji teratai digunakan sebagai inti dan isi kuih bulan sejak tradisi zaman dahulu lagi. Ia adalah jenis inti asli kuih bulan yang sepatutnya.
 • Pes Kacang Manis – Pes kacang manis ini diperbuat daripada kacang merah, kacang hijau dan kadang kala kacang hitam.
 • Lima Isirong – Lima isirong ada 5 kekacang dan benih seperti badam atau bijan, walnut, kacang tanah, benih labu dan benih tembikai. Kesemuanya dipotong dan digaul bersama sirap maltosa.

tempahan kuih bulan yang sedap

Ramai yang gemar dan inginkan kuih bulan yang sedap dan enak, namun tidak semua kuih bulan dijual dengan harga yang berpatutan. Selalunya, mencari kuih bulan yang halal amat sukar kerana kebanyakan kuih bulan menggunakan resepi dari China iaitu mereka menggunakan lemak babi dalam pembuatan kuih bulan. Kini anda tidak perlu risau lagi kerana sudah ramai masyarakat melayu yang gemarkan kuih bulan dan terdapat kedai-kedai yang menjual kuih bulan yang halal dan selamat.

Mooncakes By Victory Yaya

kedai kuih bulan murah dan sedap

Amat sukar untuk mencari kedai mooncakes atau kuih bulan yang halal, sedap dan paling penting adalah murah? Memperkenalkan Mooncakes By Victory Yaya yang memberikan rasa kuih bulan yang sangat enak, asli penuh lazat dimakan dengan selamat dan semestinya halal. Mooncake by Victory Yaya mempunyai pelbagai jenis kuih bulan dan koleksi kuih bulan yang pelbagai. Semua kuih bulan Mooncake by Victory Yaya ini berbeza dari segi perisa, saiz, inti dan juga harganya.

tempahan kuih bulan sedap dan terbaik

Mooncake By Victory Yaya ini sangat mudah didapati selaras dengan misi mereka iaitu ingin memperluaskan lagi industri makanan halal bagi memberi peluang buat semua muslim untuk merasai makanan-makanan yang sukar didapati di dalam bentuk halal tanpa was-was. Selain itu, mooncakes by Victory Yaya juga merupakan satu-satunya kilang produk halal mooncakes pertama di Malaysia yang dimiliki oleh 100% bumiputera muslim. Inilah berita baik yang menjadi keseronokan bagi peminat kuih bulan seperti anda dan keluarga anda. Tidak hairanlah, kenapa Mooncakes By Victory Yaya menjadi pilihan ramai keluarga.

Koleksi Kuih Bulan Mooncakes Victory Yaya

koleksi kuih bulan sedap

Terdapat banyak jenis kuih bulan yang disediakan di Mooncakes Victory Yaya. Ia terbahagi kepada beberapa kategori iaitu baked mooncakes, eggyolk mooncakes, snow skin mooncakes dan pastry mooncakes. Setiap jenis mooncakes tersebut mempunyai beberapa perisa. Jom kita lihat menu-menu dan perisa setiap jenis mooncakes ini.

Baked Mooncakes

 • Black Sesame Mooncakes
 • Chocolate Raisin Mooncakes
 • Coffee Toffee Mooncakes
 • Crunchy Nuts Mooncakes
 • Durian Cashew Mooncakes
 • Golden Jade Mooncakes
 • Green Tea Mooncakes
 • Hazelnut with Almond Mooncakes
 • Mix Fruit Mooncakes
 • Oreo Mooncakes
 • Pandan Lotus Paste Mooncakes
 • Pandan Mung Bean Paste Mooncakes
 • Pumpkin Paste Mooncakes
 • Purple Prune Mooncakes
 • Red Velvet White Lotus Mooncakes
 • Rose Petals Mooncakes
 • Simple Red Bean Paste Mooncakes
 • Sweet Banana Mooncakes
 • Sweet Corn Mooncakes
 • Sweet Grated Coconut Mooncakes
 • White Chocolate Coffee Paste Mooncakes
 • Vanilla Ferrero Mooncakes

Eggyolk Mooncakes

egg moon yolk tempahan kuih bulan

 • Coffee With Eggyolk Mooncakes
 • Double Eggyolk Mung Bean Mooncakes
 • Durian With Eggyolk Mooncakes
 • Golden Jade With Eggyolk Mooncakes

Snow Skin Mooncakes

snow skin mooncakes tempahan kuih bulan sedap

 • Snow Skin Durian Custard Mooncakes
 • Snow Skin Green Tea Custard Mooncakes

Pastry Mooncakes

tempahan kuih bulan pastri mooncakes

 • Blossom Mooncakes
 • Traditional Baked White Skin Mooncakes

Tahora Exclusive Package (9 Dalam 1)

set tempahan kuih bulan

Tahora Eksklusif Pakej 9 dalam 1 ini adalah mooncakes yang mempunyai perisa bercampur-campur yang pasti menjadi kegemaran anda. Anda boleh memilih sama ada Tahora Eksklusif modern set ataupun traditional set. Perbezaan kedua-dua set ini adalah dari segi jenis mooncakes yang diberikan.

Modern Set

modern set kuih bulan sedap

Mooncakes dari set moden ini diperbuat daripada 90% kandungan kekacang yang terdiri dari kacang merah, kacang hijau, kacang dhal, biji Teratai Dan Bijian Kekacang Seperti Hazelnut, almond, macadamia, cashew, pumpkin seeds, white sesame, melon seeds dan lain-lain lagi. Set moden mooncakes ini dapat bertahan selama 2 bulan sekiranya diletakkan di suhu bilik dengan syarat ia belum dibuka dan bukanlah bekas yang telah dimakan. Sebenarnya ia bergantung kepada cara masakan kuih bulan ini.

kuih bulan sedap dan murah di selangor

Anda boleh menyimpannya di suhu bilik seperti biasa sahaja dan tidak perlu letakkan di dalam peti ais. Namun, jika anda inginkan ia bertahan lama, anda boleh letakkan di dalam peti sejuk dan ia boleh bertahan sehingga 5 hingga 7 bulan. Untuk pengetahuan anda, anda boleh menikmati mooncakes ini begitu sahaja atau lebih seronok lagi, anda boleh makan bersama minuman teh panas kurang manis.

Tahora Exclusive Package 9 in 1 (Modern Set)

1. Modern Set Package Single

single modern set kuih bulan sedap

Anda akan menerima mooncakes sebanyak 1 Set sahaja tetapi ia mengandungi 9 jenis perisa. Ia sangat berbaloi kerana anda boleh jimat tetapi dapat merasai pelbagai perisa mooncakes. Untuk anda yang baru sahaja ingin merasai semua perisa, anda boleh memesan set ini.

2. Modern Set Package Triplet

antara modern set kuih bulan

Anda akan menerima 3 set yang mengandungi 9 jenis perisa untuk setiap set. Bagi anda yang sukakan mooncakes ini dan gemar ulang-ulang menikmatinya, modern set package triplet ini sesuai dan mencukupi untuk anda.

3. Modern Set Package Quintuplet

quintuplet set modern kuih bulan victory yaya

Set yang ditawarkan ini digelar modern set package quintuplet kerana ia menawarkan 5 set yang mempunyai 9 jenis perisa yang ada dalam setiap satu set. Ini sangat sesuai untuk anda yang ingin adakah jamuan atau ingin makan beramai-ramai bersama keluarga dan kenalan anda.

Traditional Set

traditional set kuih bulan murah dan sedap

Set tradisional mooncakes sama seperti set moden di mana ia diperbuat daripada 90% kandungan kekacang yang terdiri dari kacang merah, kacang hijau, kacang dhal, biji teratai dan bijian-bijian kekacang seperti hazelnut, almond, macadamia, cashew, pumpkin seeds, white sesame, melon seeds dan lain-lain lagi. Set tradisional mooncakes ini bertahan selama 2 minggu sahaja untuk mooncakes tradisional, jadi anda boleh meletakkannya ke dalam peti sejuk untuk ketahanan yang lebih lama. Sama juga seperti set moden mooncakes, ia sangat sedap dimakan bersama teh panas kurang manis ataupun boleh dimakan begitu sahaja.

TAHORA Exclusive Package 9 IN 1 (Traditional Set)

1. Traditional Set Package Single

single traditional set kuih bulan sedap

Pakej traditional set single ini sama seperti set moden single di mana ia mempunyai 1 set sahaja tetapi mempunyai 9 jenis perasa. Set tradisional lebih kepada warna kekuningan dan emas.

2. Traditional Set Package Triplet

traditional triplet package kuih bulan tersedap

Set pakej triplet tradisional menawarkan 3 set mooncakes yang mengandungi 9 jenis perasa untuk setiap satunya. Anda yang merupakan peminat set tradisional pastinya akan berpuas hati dengan set pakej triplet.

3. Traditional Set Package Quintuplet

quintiplet set kuih bulan

Masalah anda akan tamat dengan pengambilan set pakej quintuplet tradisional kerana ia menyediakan mooncakes yang sangat banyak dan berbeza dari segi perisa. Anda akan menerima 5 set yang terdiri daripada 9 perisa berbeza.

Kelebihan Mooncakes By Victory Yaya

pembekal kuih bulan sedap

Pasti anda akan mengulangi lagi untuk menikmati kesedapan mooncakes eksklusif ini kerana rasanya, pilihan perisanya yang pelbagai, kesesuaiannya untuk dimakan, mudah didapati dan keadaan yang sangat berbaloi. Banyak sebabnya untuk anda mendapatkan mooncakes yang bewarna-warni ini.

#1. Halal Dan Selamat

kuih bulan yang halal

Kuih bulan mooncakes ini sememangnya halal, selamat dan boleh dimakan oleh semua orang Islam. Mooncakes By Victory Yaya ini adalah produk keluaran muslim bumiputera 100%. Anda boleh menikmatinya tanpa was-was.

#2. Packaging Yang Eksklusif

kuih bulan exclusive package

Mooncakes yang pelbagai perisa ini mempunyai packaging yang eksklusif, cantik, kemas dan menarik. Anda pasti akan tertawan melihat packaging kuih bulan yang sangat terkenal ini.

#3. Sedap Dan Enak

kuih bulan enak dan sedap

Kuih bulan asli halal ini sangat sedap dan enak. Rasanya sangat asli sepertu kuih bulan yang dibuat sempena pesta perayaan cina namun perbezaannya hanyalah inti yang pelbagai dan anda boleh pilih.

#4. Banyak Pilihan Perisa

pelbagai perisa kuih bulan

Terdapat banyak perisa mooncakes yang dijual oleh Mooncakes By Victory Yaya. Anda boleh memilih sama ada inginkan baked mooncakes, eggyolk mooncakes dan pelbagai lagi. Pelbagai pilihan mooncakes menjadikan mooncakes lebih menarik, unik dan menjadi tarikan pelanggan. Mooncakes kopi dan oreo pun ada.

#5. Mudah Didapati

kuih bulan yang mudah didapati

Mooncakes ini boleh didapati dengan mudah secara online dan offline. Mereka juga penghantaran (cod). Oleh itu, anda boleh memilih senarai menu mooncakes di facebook atau website Mooncakes By Victory Yaya untuk memudahkan proses pembelian kuih bulan ini.

#6. Berbaloi, Murah Dan Berpatutan

kuih bulan harga berpatutan

Harga kuih bulan ini sangat berbaloi, murah dan berpatutan kerana anda boleh mendapatkan set pakej 9 dalam satu dan juga setiap set yang ada. Dengan intinya yang pelbagai perisa, anda boleh merasai kenikmatan mooncakes yang disediakan dengan harga yang sangat rendah. Semua orang pasti puas hati sekiranya mendapat harga yang lebih murah daripada kuih bulan lain yang terdapat di pasaran.

#7. Sesuai Untuk Semua

kuih bulan terbaik dan sesuai untuk semua

Mooncakes atau kuih bulan ini sangat sesuai untuk semua lapisan masyarakat. Bukan sahaja orang muda, dewasa dan golongan tua yang menggemarinya, tetapi juga kanak-kanak. Ia sememangnya menjadi pilihan keluarga anda!

Testimoni Mereka Yang Telah Menikmati Mooncakes By Victory Yaya

testimoni kuih bulan victory yaya mooncakes testimoni kuih bulan victory yaya mooncakes

antara pembeli mooncakes by victory yaya

Tempah Kuih Bulan Murah Dan Sedap Mooncake By Yaya Hari Ini Juga!

Ramai yang telah cuba dan menikmati mooncakes viral ini. Rasanya membuatkan semua pelanggan berpuas hati dan ingin memesan dengan lebih banyak lagi mooncakes ini. kebanyakan yang membeli mooncakes ini menggunakan penghantaran poslaju dan mereka menerima mooncakes dalam keadaan yang baik dan sempurna. Jom dapatkan mooncakes sedap pilihan keluarga ini sekarang!

MOONCAKES BY VICTORY YAYA | TEMPAHAN KUIH BULAN MURAH DAN SEDAP PILIHAN KELUARGA
Hubungi: Tekan untuk telefon (60194832953) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Nour Dhuha

COD Area:
K
ota Puteri, Ijok dan Bestari Jaya

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: