Review
Jan 6, 2019, 10:21am

Tempahan Kereta Sewa Kota Kinabalu Dan Pakej Pelancongan Sabah


KOTA KINABALU , SABAH adalah salah satu destinasi percutian yang amat terkenal di Malaysia. Lokasinya yang sangat strategik bersama panorama alam sangat cantik di pandangan mata. Sekali melangkah ke Kota Kinabalu Sabah terasa bagaikan sedang bercuti di luar negara. Ini kerana pemandangan di Kota Kinabalu ini persis seperti sedang berada di bumi negara yang lain.

pemandangan kota kinabalu

Pemandangan Kota Kinabalu yang mempunyai gunung tertinggi di Malaysia dengan dikelilingi lautan yang membiru memang sangat menarik sekali. Kota Kinabalu amat sering dijadikan destinasi percutian berbulan madu bersama pasangan yang baru berkahwin. Ia juga turut menjadi antara lokasi percutian popular untuk melancong bersama keluarga dan rakan.

chalet kota kinabalu yang menarik

Keindahan Kota Kinabalu ini semakin hari semakin menjadi sebutan. Jika dulu ia lebih dikunjungi oleh warganegara tempatan tapi kini turut dilawati oleh pelancong luar negara juga. Keadaan air laut di perairannya yang tidak tercemar turut menjadi punca mengapa ia sering dikunjungi. Kini Kota Kinabalu telah dinobatkan sebagai salah satu lokasi yang terbaik untuk aktiviti snorkeling dan juga menyelam. 

aktiviti air di pulau sekitar sabah

Pastikan Memilih Untuk Bergerak Sendiri Jika Mahukan Percutian Yang Lebih Bebas dan Menyeronokkan

Untuk bercuti ke Kota Kinabalu anda harus merancang perjalanan lebih awal dengan teliti. Ini kerana keluasan Kota Kinabalu itu sendiri agak besar dan sukar jika hanya ingin dikunjungi hanya dengan menggunakan kenderaan awam. Besar kemungkinan anda akan memilih untuk tinggal di hotel tetapi percayalah yang percutian anda akan lebih menarik jika dapat bergerak dengan sendiri menggunakan kenderaan yang lebih bersifat peribadi.

memandu sendiri untuk percutian bebas

Apabila mempunyai kenderaan yang boleh di pandu sendiri nanti, secara tidak langsung anda akan lebih bebas untuk ke mana-mana semasa berada di sana. Anda juga akan lebih tenang dan senang untuk menentukan sendiri lokasi mana yang ingin anda lawati nanti. Mungkin anda akan berasa bimbang jika tersesat tetapi apa yang patut dikhuatirkan di zaman yang serba moden ini? Google saja lokasinya melalui handphone dan anda pasti akan ditunjuk jalan pada bila-bila masa yang anda inginkan. Bagaimana untuk mendapatkan percutian dengan suasana yang lebih santai, bebas dan menyeronokkan ini? Perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri adalah jawapannya!

Tempahan Kereta Sewa Kota Kinabalu

Benarkah Percutian Akan Terasa Lebih Seronok Bila Menyewa Kereta?

Berdasarkan pengalaman dan perkongsian daripada mereka yang telah ke Kota Kinabalu tersebut, jawapannya adalah ya. Percutian ke negeri Sabah benar-benar terasa lebih seronok apabila menyewa kereta. Bayangkan dengan menyewa kereta anda akan dapat bercuti dengan lebih gembira tanpa perlu terikat dengan jadual.

melancong ke sabah dengan bebas

Anda juga akan dapat melakukan aktiviti menjelajah seluruh Sabah dengan mudah tanpa perlu berfikir panjang. Malah anda akan turut berpeluang untuk memandu sendiri dan berhenti di mana saja lokasi yang anda rasakan indah untuk mengambil gambar dan sebagainya. Namun awas, sebelum membuat sebarang tempahan pastikan anda memilih syarikat kereta sewa yang terbaik bagi mengelakkan sebarang masalah yang tidak diingini nanti.

kereta sewa sabah murah

NH Rent A Car Antara Syarikat Kereta Sewa Yang Boleh Dipercayai Di Kota Kinabalu

Bagi anda yang masih mencari syarikat kereta sewa yang boleh dipercayai di Kota Kinabalu, anda bolehlah menghubungi pihak NH Rent A Car. Untuk pengetahuan anda, NH Rent A Car merupakan salah sebuah syarikat kereta sewa yang berdaftar secara sah di Sabah. Ianya juga dimiliki sepenuhnya oleh pengusaha penuh bumiputera. Menariknya, anda boleh mendapatkan diskaun yang sangat berpatutan sebagai pengguna kali pertama.

diskaun untuk tempahan awal kereta sewa

Yang pasti, jika anda menggunakan khidmat daripada pihak NH Rent A Car ini anda tidak akan menghadapi sebarang masalah seperti tertipu dan sebagainya. Almaklumlah, anda belum pernah ke Sabah dan kerana itu adalah lebih baik jika anda membuat tempahan hanya daripada syarikat kereta sewa yang boleh dipercayai bagi mengelak masalah tertipu dan sebagainya.

tempahan kereta sewa kota kinabalu murah

Lagi pula saat anda tiba di lapangan terbang Kota Kinabalu itu nanti memang akan ada ramai agen kereta sewa yang berderet mencari pelanggan tetapi adalah lebih berisiko apabila menyewa daripada agen perseorangan seperti itu berbanding dengan menyewa melalui syarikat kereta sewa yang berdaftar secara sah.

NH Rent A Car Mampu Menyediakan Pelbagai Jenis Kereta Mengikut Bajet dan Kehendak Anda Sendiri

Setiap orang yang bercuti pastinya mempunyai tahap bajet tersendiri. Dengan adanya bajet ini anda akan dapat bercuti dengan lebih praktikal tanpa perlu berbelanja lebih dari kemampuan diri pada waktu tersebut. Bajet ini sangat penting kerana ia dapat membantu anda untuk membuat keputusan yang lebih bijak dalam apa jua keadaan. Begitu juga ketika ingin menyewa kereta.

booking kereta sewa kota kinabalu

Gunakanlah jumlah bajet yang anda ada untuk menentukan jenis kereta yang ingin di sewa. Jika anda tidak punya bajet yang tinggi dan kebetulan hanya bercuti bersama pasangan untuk meraikan perkahwinan yang baru saja berlangsung, adalah lebih baik jika anda menyewa kereta tempatan yang agak murah. Jika anda sedang bercuti dengan famili dengan jumlah bilangan orang yang ramai, anda boleh menyewa kenderaan yang agak besar supaya semuanya boleh duduk dengan selesa.

van 12 seater kota kinabalu

Jangan risau kerana di NH Rent A Car ini memang ada pelbagai jenis kereta yang pelbagai. Sebut saja jenis kereta yang diperlukan samada kereta kompak, sedan, van, mpv, suv mahupun bas sekalipun. Segalanya boleh disediakan secara istimewa dengan harga penuh kasih sayang untuk anda!

mpv sewa sabah

NH Rent A Car Menawarkan Kadar Sewa Kereta Yang Sangat Rendah dan Berbaloi

Kadar tawaran harga kereta sewa di NH Rent A Car ini bermula dari RM120 dan ke atas untuk kereta model tempatan. Antara model kereta buatan tempatan yang dimaksudkan ini adalah seperti MyVi, Axia, Alza, Saga, Bezza dan sebagainya. Kereta keluaran luar negara seperti Vios, Avanza, Honda dan Innova juga turut ada disediakan.

pilihan kereta sewa kota kinabalu murah

Jika anda punya bajet yang lebih tinggi dan ingin bercuti dengan tema yang lebih mewah, anda boleh memilih kereta lain yang lebih besar dan bergaya seperti Vellfire dan juga Fortuner. Jika mahu bercuti dengan rombongan ambil saja bas supaya dapat menampun semua orang. Tepuk poket dan lihat sendiri bajet yang ada kemudian buatlah keputusan yang anda mahu mengikut kehendak anda sendiri. Jangan risau kerana tiada akan ada sesiapapun yang akan menyoal keputusan anda itu.

tempahan bas juga disediakan

Semakin Lama Tempoh Sewaan, Semakin Tinggi Tawaran Diskaun

Sebagai penyewa, anda boleh memilih sendiri tempoh sewaan untuk kereta tersebut. Terdapat tiga jenis pakej yang disediakan samada menyewa secara harian, mingguan mahupun bulanan. Yang pasti jika anda menyewa melebihi 3 hari maka secara automatiknya anda akan layak menerima potongan diskaun sebanyak 5% hingga 50% daripada harga jumlah harga sewaan yang sebenar.

tempah kereta sewa kota kinabalu dengan diskaun

Kadar diskaun meningkat untuk sewaan lebih lama

Jumlah deposit yang dikenakan juga tidaklah menyusahkan. Anda dengan mudah boleh membuat tempahan hanya dengan deposit sebanyak RM50 sahaja. Deposit boleh di bayar secara online untuk mengesahkan tempahan tersebut dan bakinya nanti anda boleh bayar secara terus pada wakil pihak NH Rect A Rent setelah tiba di Kota Kinabalu nanti. Bagi memudahkan proses pembayaran, anda boleh melakukan pembayaran dengan menggunakan kaedah pindahan wang dalam talian ( CIMBClicks, Maybank2u, Bank Islam dan banyak lagi ) dan anda juga boleh membuat pembayaran menggunakan Kad Kredit.

tempahan kereta sewa kota kinabalu secara online

Anda juga turut ditawarkan diskaun tambahan sebanyak RM20 sebagai tanda terima kasih kerana telah membaca artikel ini. Apa yang perlu dilakukan hanyalah membuat tempahan melalui lamanweb utama milik NH Rent A Car dan jangan lupa untuk masukkan kod baucar diskaun ‘profhariz’ bagi menebus potongan harga bernilai RM20 tersebut.

Antara Kelebihan Lain Yang Ditawarkan Oleh NH Rent A Car

kelebihan kereta sewa kota kinabalu

  • Setiap kereta yang bakal disewakan pada para pelanggan akan dicuci terlebih dahulu sehingga bersih
  • Kebersihan di dalam kereta juga turut ditekankan untuk keselesaan para penyewa yang berikutnya
  • Semua kenderaan akan segera dibaiki sekiranya didapati mengalami apa-apa kerosakan
  • Setiap kereta yang bakal disewa akan sentiasa di servis secara berkala untuk proses penukaran minyak hitam, minyak enjin dan minyak gear apabila telah mencapai tahap mileage yang sudah ditetapkan
  • Anda boleh tentukan sendiri lokasi dan masa untuk menerima kereta sewa tersebut samada di lapangan terbang mahupun mana-mana rumah penginapan yang telah dipilih.
  • Lokasi dan masa untuk memulangkan semula kereta juga boleh dilakukan oleh anda sendiri mengikut keselesaan anda nanti.

tips bercuti di kota kinabalu

Semua Tempahan Boleh Dilakukan Secara Mudah Hanya Dengan Menggunakan Hujung Jari

Sesuai dengan keadaan pelancong yang akan datang dari jauh, pihak NH Rent A Car telah menyediakan kemudahan membuat tempahan secara online. Dengan adanya sistem tempahan begini anda tidak perlu lagi mengalami kesukaran untuk tahu samada kereta yang ingin di sewa itu masih lagi ada kekosongan ataupun tidak.

cara tempahan kereta kota kinabalu

Dengan adanya sistem begini juga anda boleh terus membuat pengiraan bajet sebelum tiba hari percutian yang sebenar. Malah dengan adanya konsep begini anda akan dapat memiliki kereta sewa yang diinginkan secara lebih selamat dan teratur untuk perjalanan yang lebih lancar sepanjang berada di Kota Kinabalu Sabah.

Sebahagian Daripada Pelanggan Yang Telah Berpuashati Dengan Servis NH Rent A Car

testimoni kereta sewa kota kinabalu testimoni kereta sewa kota kinabalu testimoni kereta sewa kota kinabalu testimoni kereta sewa kota kinabalu

Punya Impian Untuk Bercuti Ke Sabah? Jom Tempah Kereta Sewa Yang Best Melalui NH Rent A Car Sekarang Juga !

Bercuti itu indah. Percutian makin bertambah indah jika dapat berada di lokasi yang sangat cantik. Namun keselesaan semasa bercuti juga patut diberi keutamaan dan rancanglah percutian dengan baik untuk mengelakkan sebarang masalah. Hati yang tenang dengan keadaan yang selesa adalah satu nikmat percutian yang sangat menakjubkan maka jika inginkan percutian idaman anda itu terlaksana, hubungilah pihak NH Rent A Car hari ini sebelum semua kenderaan habis di tempah.

sewa kereta kota kinabalu

Untuk sebarang pertanyaan lanjut mahupun tempahan, boleh terus hubungi pihak yang berkenaan untuk info yang selanjutnya.

NH RENT A CAR (1169312-V KPK/LN: 8685) | KERETA SEWA MURAH DI SABAH
Hotline 1: Tekan untuk telefon (013-8658484) |   Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (013-5599261)  | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: NH Rentacar
Instagram: @NHRENTACAR
Laman web: https://www.nhelzyrentacar.com

Alamat:
Lot C18-2, 1st Floor, Kepayan Perdana Commercial Centre, Jalan Lintas, 
88200 Kota Kinabalu, Sabah

 

 

Tempah kereta sewa kota kinabalu Sabah di sini!

Hubungi talian +60138658484 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Tempah kereta sewa kota kinabalu Sabah di sini!

Hubungi talian +60138658484 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Tempah kereta sewa kota kinabalu Sabah di sini!

Hubungi talian +60138658484 atau tekan butang untuk WhatsApp