Review
Oct 9, 2012, 11:17pm

Tempahan Ibadah Korban Aidiladha Serendah RM230


Hari Raya Haji, Hari Raya Aidiladha, Hari Raya Korban 2012 tidak lama sahaja lagi akan menyapa kita semua umat islam di seluruh dunia. Oleh itu, sewajarnya kita sebagai umat islam perlulah melaksanakan ibadah korban dengan tujuan untuk beribadah dan dengan niat mendekatkan diri kepada Allah bersempena dengan perayaan Aidiladha ini, kita berusaha sedaya upaya mencontohi sunah baginda rasulullah s.a.w.

Tempah Korban

Tahukah sahabat, Ibadah korban Aidiladha 2012 merupakan amalan yang disukai oleh Allah s.w.t dan sebagai bukti serta keihklasan kita dalam menghidupkan syiar agama islam. Ini jelas difahami dari firman Allah s.w.t maksudnya : “Daging dan darah binatang korban atau hadyi itu tidak sekali-kali akan sampai kepada Allah, tetapi yang sampai kepadaNya ialah amal yang ikhlas yang berdasarkan taqwa daripadakamu” (Surah Al-Hajj:37)

Hikmah Tempahan Ibadah Korban bersama eQurban

Hari ini ibadah korban menjadi mudah dan senang dengan syarikat eQurban.com. Tahukah eQurban.com merupakan sebuah organisasi yang menyediakan perkhidmatan Tempahan Ibadah Korban yang akan membantu sesama manusia di kemboja.

1. Jika saya menyertai program ibadah korban ini dengan pihak eQurban, apakah bukti yang menunjukkan ibadah korban tersebut telah dilaksanakan ?

Pihak eQurban akan mengeluarkan sijil aku janji sebagai wakil melaksanakan ibadah korban tersebut kepada semua peserta dan menghantar gambar-gambar berkaitan yang menunjukkan ibadah tersebut telah dilaksanakan.

2. Apakah kelebihan menyertai ibadah korban dengan pihak eQurban?

Kami menternak sendiri lembu-lembu untuk Korban ini di ladang kami di Stungstreng, Kemboja dengan usahasama Koperasi Muslim Kemboja. Bekalan lembu ini cukup untuk bekalan Qurban dan Aqiqah sepanjag tahun


Harga Korban eQurban di laman tersebut adalah seperti berikut :

1 Ekor Kambing = RM550
1 Bahagian Lembu = RM230
1 Ekor Lembu = RM1,600

Penyertaan Ibadah Korban bagi tahun 2012 ni masih dibuka. Tarikh tutup penyertaan Ibadah Korban tahun 2012 adalah pada 19 Oktober 2012 (hari Jumaat). Layari laman web www.eQurban.com untuk maklumat lanjut.

Moga dengan limpahan rezeki yang Allah beri kita korbankan sedikit untuk kita tambah saham akhirat dan membantu mereka yang lebih memerlukan. Boleh buat korban untuk diri sendiri, isteri, anak-anak dan mereka yang tersayang yang telah pergi meninggalkan kita.

Ayuh ! Buat Tempahan Ibadah Korban AidilAdha Serendah RM230. Jika ada duit lebih boleh tempah 1 Ekor Lembu cuma RM1,600. Berminat boleh tekan sini.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: