Review
Sep 29, 2017, 6:59pm

Tempahan Emas 916 Murah dan Cara Simpan Untuk Jana Keuntungan


Emas dikenali sebagai penyimpan nilai yang baik. Tidak ramai yang sedar akan pulangan yang lumayan daripada pelaburan emas.Dua jenis emas yang paling dikenali dikalangan kita iaitu gold bar, dinar emas dan barang kemas. Pembeli gold bar biasanya lebih fokus kepada simpanan manakala barang kemas lebih kepada perhiasan dan simpanan. Barang kemas permintaanya sangat tinggi berbanding gold bar malah menguntungkan bagi mereka yang pandai memanipulasikannya. Kebanyakan daripada kita yang baru berjinak-jinak dalam emas lebih beri tumpuan terhadap simpanan gold bar atau dinar sahaja. Untuk pengetahuan anda, Ada emas yang perlu anda simpan sebagai harta kekal dan ada emas yang anda beli sebagai pelaburan.

barang-kemas

kalau nak beli barang kemas, jangan sekadar untuk perhiasan, tapi jadikan ia sebagai aset (harta). Maksudnya, bila nak pakai duit, barang kemas tu boleh ditukar kepada duit dengan nilai yang tinggi. Jangan lupa, tak semua barang kemas boleh jadi aset bernilai tinggi. Ada barang kemas yang akan terus susut nilai 25% – 50% lepas kita beli. Jadi, untuk pastikan barang kemas itu bernilai tinggi, ini tips yang boleh saya kongsikan bila nak beli barang kemas:

Apakah Yang Dimaksudkan Emas Sebagai Simpanan Kekal?

Simpanan kekal bermaksud, emas itu anda akan pegang terus tanpa ada sedikit pun niat menjual balik. Walau setinggi mana pun harga emas, anda akan simpan emas ini. Ia adalah harta anda dan juga insurans kewangan anda. Jika memerlukan wang, anda hanya perlu menggadaikan emas ini di Ar-Rahnu. Kemudian anda tebus semula dan simpan elok-elok.

public-dinar-emas

Menabung emas adalah yang terbaik daripada wang kerana harga emas boleh meningkat walaupun mengambil masa yang lama. Bagaimanapun, jika seseorang ingin menjadikan emas sebagai medium simpanan, ia adalah langkah terbaik kerana sekurang-kurangnya nilai simpanan meningkat berbanding wang yang boleh dikeluarkan bila-bila masa.

Apakah Yang Dimaksudkan Dengan Emas Sebagai Pelaburan?

Emas yang disimpan sebagai pelaburan pula, perlu dijual bila mencecah target keuntungan, contohnya bila kenaikan harganya 30% ke 25% baru jual dengan harga yang tinggi. Bagi membolehkan pelaburan yang dibuat tidak merugikan, pastikan anda tahu jenis pelaburan yang ingin dibuat sama ada untuk simpanan diri untuk masa jangka panjang atau melabur untuk mendapat keuntungan kerana ia membabitkan konsep dan sistem yang berbeza.

simpanan-pelaburan-emas

Apa itu Emas Fizikal?

Emas fizikal adalah emas yang boleh dipegang dan di simpan. Membeli emas fizikal akan dapat memaksimakan keuntungan dan mengelak dari di tipu. Pastikan membeli emas mendapat emas fizikal tulen yang boleh dipegang, digadaikan dan di jual. Simpanan emas fizikal adalah kaedah bijak menabung untuk masa depan. Selain harganya yang sentiasa naik dalam jangkamasa panjang, emas fizikal juga sebagai pelan kecemasan jika berlaku kesempitan wang, negara darurat atau pusingan modal bagi peniaga.

emas-fizikal

Dengan emas fizikal kita boleh gadaikan apabila kesempitan wang di saat kecemasan. Apabila berlaku rusuhan atau darurat, semua bank akan ditutup dan hanya emas fizikal yang berharga dan mudah dijual di dalam Negara atau di luar Negara. Bagi peniaga pula simpanan emas boleh di gunakan untuk pusing modal perniagaan dengan mengadai emas di Ar-Rahnu. Pelabur emas yang bijak dan berani boleh memanipulasikan emas dengan teknik pajak emas di Ar-Rahnu untuk memaksimakan serta mengandakan keuntungan dalam pelaburan emas fizikal.

Cara Mengoptimumkan Keuntungan Emas

Cara yang terbaik untuk mengoptimumkan keuntungan dalam pelaburan emas adalah dengan mendapatkan emas pada harga yang rendah iaitu melalui pembelian emas terpakai. Ini kerana emas tetap dikira sebagai emas walaupun patah atau rosak ia tetap dikira emas dan boleh dijual mengikut harga pasaran. Bagi masyarakat kita lebih cenderung membeli barang kemas baru berbanding barang kemas terpakai. Kerana banyak pilihan, berkualiti dan bergaya kerana kelihatan baru tetapi mereka tidak melihatnya dalam jangka masa pendek dan panjang dari segi keuntungan dan kerugian semasa menjualnya kembali apabila betul-betul memerlukan duit dan terdesak.

manipulasi-keuntungan-emas

Jadi untuk menjana keuntungan, anda perlu fahamkan konsep pembelian emas untuk simpanan atau pelaburan kerana perbezaan antara emas perhiasan dan emas pelaburan adalah dua perkara yang berbeza.. Barang kemas dikategorikan sebagai emas perhiasan. Matlamatnya ialah cantik, bukannya untung. Tapi emas pelaburan matlamatnya adalah untung. Kalau nak melabur, kena beli emas pelaburan macam syiling emas, dinar emas, atau jongkong emas sebab ia memang dikeluarkan khas untuk tujuan pelaburan.

Skim Pelaburan Emas Berunsur Penipuan?

Pelaburan emas semakin mendapat perhatian ramai dan lebih banyak individu mula memilih emas sebagai medium pelaburan jangka panjang. Namun, beberapa syarikat mengambil kesempatan memperkenalkan skim pelaburan yang kelihatan menguntungkan tetapi sebenarnya hanya menipu pelabur. Apa-apa bentuk perniagaan atau pelaburan yang ingin dilakukan perlu dilengkapkan dengan pengetahuan dan maklumat kerana dapat mengelak pelabur tertipu. Jangan khuatir kerana sebentar sahaja lagi saya akan memberitahu anda sebuah Syarikat Pengeluar Emas yang boleh dipercayai dalam urusniaga pembelian dan pelaburan emas.

skim-pelaburan-emas

Intan Gold & Jewellery Pengeluar Emas 916 Yang Termurah di Malaysia

Intan Gold & Jewellery adalah Jenama atau ‘brand’ bagi Perniagaan Emas yang dijalankan oleh Puan Intan Irani binti Sohaimi, yang dididik oleh sebuah Syarikat Pengeluar Emas yang bernama KTJ MERCHANT GROUP SDN BHD. Yang mana Founder kepada Intan Gold & Jewellery merupakan Master Dealer KTJ merchant Group Sdn Bhd tersebut. Tempahan emas disini adalah paling murah berbanding yang ada dipasaran.

intan-gold-jewellery

Perniagaan Emas yang dijalankan adalah perniagaan emas fizikal (emas 916 dan 999.9) dan mempunyai Website Mall tersendiri dengan Sistem Jana Income terkini iaitu AOM BIZ dibawah seliaan KTJ merchant Group Sdn Bhd. Perlu diingatkan bahawa harga sebenar setiap kedai emas adalah berbeza-beza sebab emas bukan barang kawalan. Ia tertakluk kepada kos pengeluaran dan kadar keuntungan yang ditetapkan oleh pekedai emas tu sendiri.

Pelbagai Pilihan Rekaan Terkini dan ekslusif Emas 916 Murah

Intan Gold & Jewellery menawarkan pelbagai pilihan barangan emas 916 yang mempunyai rekaan terkini dan eksklusif dan menawarkan pelbagai promosi menarik. Kelebihan Kedai Emas Intan Gold & Jewellery ialah kos GST diserap bagi memastikan harga yang ditawarkan kepada pelanggan jauh lebih rendah berbanding kedai emas lain. Kedai ini juga menyediakan servis untuk membaiki, mencuci, menyadur barangan emas dan mengambil tempahan mengikut reka bentuk pilihan pelanggan. Perkhidmatan tambahan juga termasuk membeli emas terpakai dengan harga yang tinggi.

emas-terkini

Intan Gold & Jewellery mempunyai website tersendiri bagi membantu memberi penerangan tentang Sistem Perniagaan Emas Fizikal dan AOM Biz dibawah Team Intan Gold & Jewellery. Alang-alang simpan emas, simpanlah sekali untuk masa hadapan. Anda boleh jana keuntungan melalui komisen 1-2% daripada setiap pembelian emas orang perseorangan atau syarikat koperasi yang anda perkenalkan.

Testimoni Emas 916 Murah

testimoni-belian-emas-intangold 1 testimoni-belian-emas-intangold 2 testimoni-belian-emas-intangold 3

Jom Beli Emas 916 Murah dan Jadikan Pelaburan Masa Depan Anda

Emas 916 Murah

Membeli barang kemas yang bukan sahaja berfungsi sebagai perhiasan, tapi ia juga boleh dijadikan pelaburan yang bernilai tinggi. Mulalah menyimpan sekarang untuk kesenangan pada masa hadapan! Untuk sebarang pertanyaan / pembelian emas / tempahan emas / ingin membuat bisnes emas, boleh hubungi Puan Intan Irani seperti di bawah :

 

 

 

Jom tempah Emas 916 dari Intan Gold Jewellery SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom tempah Emas 916 dari Intan Gold Jewellery SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom tempah Emas 916 dari Intan Gold Jewellery SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: