Umum
May 1, 2020, 12:39pm

Tempah Rendang Sedap di Kuala Lumpur dari Rendang Maman Paklong


Rendang adalah sejenis makanan tradisional masyarakat melayu yang popular terutama dimakan ketika hari perayaan seperti Hari Raya Puasa atau Hari Raya Haji. Kebiasaannya, rendang adalah makanan berasaskan daging yang dimasak sehingga kering yang dicampur dengan pelbagai jenis rempah ratus dan bahan lain yang menyebabkan rendang tersebut menjadi enak di makan. Terdapat beberapa jenis rendang yang dibuat dan dijual iaitu rendang daging dan ayam.

Rendang Maman Pak Long 100% asli dari Gemenceh Negeri Sembilan ini mampu dijadikan salah satu jenis makanan yang bertaraf komersil kerana cara pembuatan rendang itu sendiri yang unik, tahan lama, enak dan sesuai untuk dijadikan makanan tambahan bagi mereka yang bujang. 

Kelazatan Rendang Terserlah Dari Segi Bahan & Cara Pembuatan 

Rendang ini agak berbeza dari segi pembuatannya. Kelainan Rendang Maman Pak Long adalah disebabkan oleh sayur maman yang pahit dimasak sehingga menjadi rendang yang sedap dan lazat.

Selain itu, penghasilan rendang ini juga adalah menggunakan kayu api bukan daripada dapur gas. Makanan yang dihasilkan daripada kayu api akan mempunyai rasa berbeza berbanding dengan makanan yang dihasilkan melalui dapur gas.

Sayur maman biasanya dijadikan jeruk sebagai makanan tetapi Rendang Maman Pak Long menjadikan bahan rahsia sayur maman untuk menjadikan rendangnya menjadi sedap. Rendangnya yang rare dan sukar dicari di negeri lain menyebabkan ianya semakin popular.

Rendang Maman Pak Long Siap Sedia Dalam Bentuk Yang Mudah Di Bawa

Rendang yang satu masa dahulu popular serta enak dimakan dengan ketupat atau lemang pada pagi hari raya, kini mudah diperoleh di pasaran apabila makanan tradisional Melayu itu sudah dikomersialkan dan mampu dikenali ramai.

Dalam kalangan masyarakat Melayu, rendang adalah makanan warisan yang istimewa kerana tidak semua orang mampu menguasai teknik penyediaannya yang lama. Lazimnya, rendang dalam bentuk packaging yang mudah di bawa lebih mendapat permintaan yang tinggi dari orang ramai berbanding dengan rendang yang di jual seperti biasa.

Travel Pack Membuatkan Rendang Maman Pak Long Sesuai Di Bawa Ke Mana Sahaja

Travel Pack (200g/pack) Rendang Maman Pak Long ini  memudahkan mereka yang suka melancong ke luar negara membawa makanan cita rasa Malaysia ini untuk melancong. Ini merupakan salah satu rahsia mereka yang suka melancong secara “back pack” jimat ketika mengembara.

Kenapa perlu memiliki travel pack Rendang Maman Pak Long semasa melancong? Inilah antara sebabnya :

1. Packaging Terbaik

Rasa asli daging berempah dan sayur manan digandingkan dengan packaging yang menarik dan terbaik supaya mudah dibawa ke mana sahaja. Kini rendang itu boleh menjelajah ke serata dunia tanpa batas.

2. Jenama Yang Boleh Dipercayai

Jenama Rendang yang dipercayai dan pasti memberikan sensasi yang melazatkan. 

3. Rasa Yang Sangat Sesuai Dengan Citarasa Ramai

Daging segar yang dijadikan rendang mampu membangkitkan aroma semulajadi dan tradisi. Rasa daging wangi berempah menjadi pembuka selera di mana sahaja anda berada.

4. Mudah Disimpan

Travel Pack (200g/pack) membuatkan Rendang Maman Pak Long menjadi produk Malaysia yang terbaik untuk dibawa ke luar negara kerana ringan, kecil dan mudah disimpan.

5. Mudah Dimakan

Travel Pack untuk Rendang Maman Pak Long didatangkan dalam bentuk 200g,500g dan 1kg. Pack ini memudahkan anda menikmati hidangan tanpa perlu berfikir panjang.

Keunikan Rendang Maman Pak Man 

Rasai keunikan rendang maman dengan cara anda tersendiri, insyaAllah Rendang ini akan memenuhi citarasa orang ramai. Bayangkan, anda sedang menikmati Rendang ini bersama lemang yang lemak dan panas, ianya amat mengeliurkan jiwa. Keenakkannya mampu mengembirakan jiwa mereka yang berada di perantauan.

  • Rendang Maman Pak Long boleh dinikmati dengan pelbagai menu

Kelebihan Rendang Maman Pak Long selain daripada boleh disimpan dan boleh di bawa travel. Rendang maman ini boleh di makan bersama nasi, roti, lemang, bubur dan lain-lain. Makan tanpa makanan tambahan lain juga sudah menyelerakan. Ia juga sesuai semua individu yang berumur 25 sehingga 60 tahun keatas.

  • Boleh dibawa melancong ke luar negara bagi mereka yang gemar “back pack”

Jimatkan perbelanjaan makanan di luar negara,bawa rendang sebagai bekalan makanan halal dengan pek yang mudah dibawa,sesuai dijamu dengan pelbagai hidangan (Contoh: nasi,roti, bubur)

  • Dijadikan sebagai menu santapan majlis perkahwinan / kesyukuran 

Sama ada majlis akikah atau majlis merisik, Rendang Maman Pak Long yang digandingkan dengan pulut kuning memang menjadi pilihan para tetamu.

Sebahagian Daripada Maklumbalas Pelanggan Yang Telah Mencubanya

Pembelian Secara Atas Talian Juga Boleh

Anda tak perlulah nak susah-susah atau perlu lalui kesesakan jalan raya semata-mata untuk membeli Rendang Maman Pak Long yang menjadi kegemaran ramai. Ini kerana Rendang Maman Pak Long boleh dibeli secara online

Secara tak langsung dapat memudahkan orang ramai daripada bersesak-sesak ketika musim PKP ini. Rendang Maman Pak Long akan di hantar ke pintu rumah atau pejabat anda selepas anda selesai membuat tempahan. Mudah, cepat dan selamat kerana anda mampu menjaga jarak Selamat dan mampu mengelakkan diri daripada bersesak-sesak untuk mendapatkan Rendang Maman Pak Long ini.

Nak Rasa Rendang Maman Yang Ohsem? Jom Beli Rendang Maman Pak Long Secara Online Sekarang! 

Dah lama tak makan sayur maman? Mula rasa teringin dan mengidam? Jangan tunggu lama-lama, jom ubati rasa teringin di dalam diri tu dengan Rendang Maman Pak Long. Rasanya sedap! Sesuai untuk para penggemar selera kampung seperti anda.

Sekali makan mesti akan selalu terbayang-bayang. Untuk sebarang pertanyaan dan urusan pembelian boleh hubungi melalui maklumat di bawah ini. 

RENDANG MAMAN PAK LONG , TERBAIK DI KL DAN MELAKA

JOM DAPATKAN RENDANG MAMAN PAK LONG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
JOM DAPATKAN RENDANG MAMAN PAK LONG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

JOM DAPATKAN RENDANG MAMAN PAK LONG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: