Review
Feb 28, 2018, 5:56am

Telekung Sembahyang Selesa Dan Berkualiti


Setiap kali solat, mesti cepat-cepat nak habiskan solat! Sesiapa yang mengalami situasi tersebut mesti ada sesuatu yang tak kena.  Kaji punya kaji, rupa-rupanya sebab telekung.  Semestinya! Telekung juga adalah faktor yang menentukan seseorang itu khusyuk atau tidak.  Kalau tidak selesa, macam mana nak solat lama-lama, mesti nak solat laju-laju macam kereta api!

Antara Telekung Sembahyang Selesa

Astagfirullahaladzim.  Moga dijauhkan masalah seperti itu.  Sebab itulah kalau nak cari telekung, kena cari yang betul-betul berkualiti.  Kalau baju tiap-tiap bulan boleh bertukar beli baru, takkan telekung nak bertukar yang berkualiti sekali ini sahaja tak boleh.  Salah satu faktor untuk dapatkan khusyuk anda di dalam solat adalah dengan berpakaian selesa.  Bagaimanakah kualiti telekung yang menjadikan anda selesa untuk sembahyang?  

Kualiti Telekung Untuk Sembahyang Selesa

Telekung yang berkualiti adalah telekung yang betul-betul membuatkan kita selesa untuk beribadah dan memberi kelebihan dari segi jenis kainnya.  Kualiti sehelai telekung itu adalah berdasarkan kainnya yang tahan lama, tidak mudah koyak dan tidak mudah bertahi lalat.  Ada telekung yang cepat sangat tumbuh tahi lalat.  Ish, macam tak percaya je tapi kotoran yang wujud pada sesetengah telekung itu menampakkan hitam berbintik-bintik.

Selain Telekung Sembahyang Selesa

Nak sentuh pun geli, apatah lagi memakainya.  Itu bukanlah 100% disebabkan kainnya tidak tahan tetapi ia juga disebabkan ia terkena air dan anda tidak menyangkutnya.  Dari segi pemakaiannya pula, telekung yang berkualiti tidak akan menjadikan kita berasa panas apabila memakainya dan sekiranya anda tidak memakai anak tudung, telekung tidak akan ternampak rambut tercucuk di kain dan sebagainya.  Selain itu, dagu haruslah berada tepat di bahagian peletak dagu telekung supaya aurat dapat ditutup dengan sempurna.  Sekiranya bahagian dagu perlu di pin setiap kali ingin dipakai serta sentiasa terkeluar dan tertanggal pada bahagian muka ketika rukuk dan sujud, ia menunjukkan kualiti telekung tersebut masih pada tahap yang tidak memuaskan kerana bahagian dagunya tidak tertutup dengan pelapik dagu dengan sempurna.  Apabila kualiti telekung memuaskan dan hebat, barulah ibadah kita mudah dan selesa.

Telekung Hanani Dan Telekung Nur’Ariani by Suri Anis

Telekung Sembahyang Selesa dengan Suri Anis

Suri Anis adalah sebuah jenama hebat dalam bidang telekung di Malaysia.  Telekung Hanani dan Telekung Nur’Ariani keluaran daripada Suri Anis adalah telekung yang berkualiti dan sangat mendapat permintaan ramai.  Telekung yang dicipta khas dan istimewa ini sangat sesuai untuk anda menunaikan ibadah dengan selesa tanpa ada sebarang masalah dari segi material, pemakaian dan kualitinya.  Kain telekung yang indah ini sangat selesa, sejuk, cantik dan tidak mudah kedut.  Kualitinya diperbuat daripada fabrik asli jenis “Cotton Super Fine” setanding dengan telekung-telekung eksklusif dan antarabangsa tetapi harganya sangat mampu milik bagi memudahkan setiap daripada anda dapat memilikinya.  Wah, begitu mesranya telekung Hanani dan telekung Nur’Ariani ini.

Ciri-Ciri Telekung Hanani Dan Telekung Nur’Ariani

Ciri-ciri Telekung Sembahyang Selesa

Telekung Hanani dan Telekung Nur’Ariani ini sangat lengkap dengan ciri-cirinya yang memudahkan pemakai dan menjadi satu fenomena di mana dapat menjadikannya sebagai pembakar semangat dalam melakukan ibadah.  Maka, tercetuslah fenomena ini setelah anda mula menyarung telekung ini dan menikmatinya.  Keselesaan ini terasa kerana ciri-ciri dan kualiti telekung yang ada pada telekung ini.  

1. Jenis Kain Material

Telekung Sembahyang Selesa yang Patut anda Beli

Telekung Hanani dan Telekung Nur’Ariani by Suri Anis ini menggunakan kain jenis material “Cotton Super Fine”.  Kain cotton ini tidak licin dan tidak terlalu kasar.  Tekstur kain ini sangat kemas, cantik, tidak panas, selesa dan tidak mudah kedut.  Ia akan terletak rapi di bahagian kepala sehinggalah kebawah setelah dipakai.  

2. Corak Dan Rekaan Menarik

Telekung Sembahyang Selesa yang memiliki corak menarik

Telekung berjenama Suri Anis ini dihiasi dengan renda di keliling bahagian bawah telekung serta bahagian depan kepala juga dikemasi dengan renda yang sama.  Ia nampak ringkas tetapi sangat bergaya dan eksklusif.  Selain itu, terdapat juga telekung dan renda yang berbeza warnanya terutamanya warna-warna lembut.  Ia amat sesuai untuk anda yang sukakan telekung bewarna.

3. Jahitan Rapi

Mencari Telekung Sembahyang Selesa

Ciri-ciri telekung Suri Anis ini juga adalah dari segi jahitannya. Tali yang digunakan untuk ikat dibelakang kepala dihiasi dengan renda dihujungnya dengan sebuah ikatan yang amat rapi.  Ia bukan sahaja emas, tetapi sangat selesa dan berkualiti.

4. Free Saiz

Telekung Sembahyang Selesa dan jugak Free Saiz

Telekung yang bersaiz free size ini mempunyai ukuran yang tepat dan sesuai dengan bentuk muka anda dan anda tidak perlu memakai anak tudung.   Anda cuma perlu sarungkan sahaja dan ia akan terbentuk rapi dan kemas.  Selain itu, labuh kain telekung ini sesuai dengan semua saiz ukuran tinggi anda.  Justeru, tidak ada perbezaan saiz bagi anda yang tinggi atau rendah dan sebagainya.

5. Eksklusif Dan Mesra Pengguna

Antara ciri Telekung Sembahyang Selesa

Telekung Nur’Ariani dan Telekung Hanani ini didatangkan bersama kotak bungkusan yang sangat eksklusif dan cantik.  Ia sangat menarik dan sangat mesra pengguna kerana anda boleh jadikannya sebagai hadiah untuk wanita kesayangan anda seperti ibu, kakak, adik, kawan, kekasih, tunang dan isteri anda.  Bukan itu sahaja, terdapat kad ucapn khas yang turut disediakan untuk anda dedikasikan ucapan anda kepada penerima.  Paling uniknya, anda juga boleh jadikannya sebagai hantaran untuk pengantin wanita atau bakal isteri anda.

Jenis Telekung – Telekung Hanani Dan Telekung Nur’Ariani

Terdapat 2 jenis telekung keluaran Suri anis ini iaitu telekung Hanani dan juga telekung Nur’Ariani. Kedua-dua telekung ini berbeza dari segi corak, warna dan rekaan.

Telekung Hanani

Telekung Sembahyang Selesa yang Terbaik

Semuanya terlihat bewarna putih dan berenda di bahagian bawah telekung dan bahagian ikat atas kepala. Telekung ini amat sesuai untuk anda bawa ke tempat percutian yang anda pergi juga untuk ke umrah atau haji.  Ia sangat mudah kerana anda boleh meletaknya di dalam beg dan kotak yang disediakan untuknya.

Telekung Nur’Ariani

Telekung Sembahyang Selesa dengan Telekung Nur Ariani

Telekung Nur’Ariani mempunyai corak design dan warna design yang menarik dan lembut. Ia amat cantik dijadikan sebagai hantaran untuk pengantin wanita atau hadiah untuk rakan-rakan perempuan.  Perbezaan telekung Nur’Ariani dengan telekung Hanani adalah telekung Nur’Ariani mempunyai renda yang bewarna dan sangat menarik manakala telekung Hanani bewarna putih semuanya.

Free Gift Atau Pemberian Percuma Daripada Suri Anis

Mencari Telekung Sembahyang Selesa yang Terbaik

Dengan setiap pembelian, anda akan menerima telekung anda di dalam kotak eksklusif cantik beserta dengan beberapa free gift atau pemberian percuma.  Anis Suri sentiasa memberi yang terbaik untuk anda dan berharap pemberian ini dapat memanfaatkan anda pada kemudian hari.  Jom dapatkan telekung Hanani dan telekung Nur’Ariani ini beserta free gift!

Free Gift Percuma Yang Anda Akan Terima

 • Tasbih
 • Yasin
 • Kad Ucapan
 • Kad Terima Kasih
 • Kotak Ekslusif
 • Kalendar 2018
 • Caj Penghantaran / Postage

Telekung Sembahyang Selesa yang Ada di Pasaran

Banyaknya barang percuma yang bakal anda terima.  Pemberian dari Anis Suri yang eksklusif ini juga dapat menjadikan anda seorang insan yang berjaya di dunia dan akhirat.  Jadi, anda boleh gunakan sebaik mungkin segala pemberian hebat oleh Anis Suri ini.

Sebab Anda Perlu Gunakan Telekung Hanani Dan Telekung Nur’Ariani

Telekung yang menjadi kegilaan para remaja dan ibu bapa kini mempunyai pelbagai sebab kenapa anda perlu gunakannya.  Antaranya ialah kerana design rekaannya, pilihan telekung yang ada, sifatnya yang eksklusif tetapi berpatutan serta anda menerima banyak pemberian percuma serta kotaknya yang cantik dan selesa dan lain-lain lagi.

Selain Telekung Sembahyang Selesa yang Murah

 • Design rekaan yang ringkas tetapi cantik
 • Terdapat 2 pilihan jenis telekung
 • Eksklusif tetapi berpatutan dan berbaloi
 • Percuma kotak atau beg untuk simpan semula telekung disitu sekiranya berada atau solat diluar.
 • Percuma pemberian seperti tasbih, Yasin, kalendar dan lain-lain lagi.
 • Kain material yang selesa, sejuk dan tidak panas
 • Terdapat dalam saiz “free saiz”
 • Dijahit dengan rapi dan kemas.
 • Tidak mudah kedut dan tak perlu seterika lagi
 • Harga mampu milik, berpatutan dan berbaloi

Dengan telekung Suri Anis ini juga, anda akan sentiasa berada dalam mood yang tenang, positif, ceria dan sebagainya.  Malah, anda juga akan sentiasa mempunyai aura positif untuk terus beribadat iaitu sembahyang, membaca Al-Quran, berzikir serta menziarahi masjid.

Siapa Yang Perlu Menggunakan Telekung Hanani Dan Telekung Nur’Ariani By Suri Anis

Telekung Sembahyang Selesa untuk Anda

Tidak perlu ragu-ragu untuk memiliki telekung yang berkualiti dan selesa ini kerana ia sememangnya dicipta khas bagi anda yang mementingkan kualiti dan keselesaan untuk sembahyang.  Selain itu, telekung by Suri Anis sentiasa menepati keperluan anda.  Adakah anda merupakan salah seorang yang perlu menggunakan telekung Suri Anis ini?

 • Anda yang selalu kepanasan ketika solat, rumah haba panas sangat atau telekung lama yang terlalu panas
 • Telekung sudah pudar dan kotor
 • Rambut selalu terkeluar sekiranya tidak pakai anak tudung
 • Leher sakit sebab asyik kena pakai keronsang sahaja waktu nak solat
 • Bahagian muka atau dagu sering tertanggal kerana terlalu longgar
 • Anda yang sudah tiada mood untuk sembahyang
 • Anda yang sudah bosan dengan telekung lama
 • Anda teringin nak pakai telekung jenama Suri Anis yang sangat esklusif

Telekung Sembahyang Selesa yang Viral

Tambahan pula, ia boleh dijadikan sebagai hadiah dan saguhati bagi anda yang tercari-cari hadiah untuk diberikan kepada para wanita.  Anda boleh menjadikan hadiah untuk hari-hari indah wanita kesayangan anda.

 • Boleh dijadikah hadiah untuk ibu pada hari ibu
 • Boleh dijadikan hadiah harijadi untuk wanita kesayangan anda seperti kawan-kawan, guru, ibu, kekasih, tunang, adik dan isteri.
 • Boleh dijadikan hadiah untuk hari guru
 • Boleh dijadikan hadiah saguhati untuk pelajaran agama Islam bagi pemenang kuiz atau projek subjek Agama Islam.
 • Sebagai buah tangan bagi menziarahi saudara mara, nenek dan sebagainya.
 • Pemberian eksklusif kepada majikan dan pekerja

Telekung Sembahyang Selesa yang dicari-cari

Setiap hadiah dan pemberian anda amat memuaskan kerana anda boleh menulis atau memberikan ucapan untuk ditulis di dalam kad ucapan dan kad terima kasih percuma.  Selain itu, ia menjadi set yang lengkap dengan kehadiran tasbih dan yasin. Ditambah dengan kehadiran kalender menyerikan lagi kehidupan anda.  Paling penting sekali adalah kualiti Telekung Hanani dan Telekung Nur’Ariani yang kemas, selesa dan berkualiti.  Ramai yang telah cuba dan tak boleh move on dengan keselesaan telekung-telekung ini.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan  Telekung Hanani Dan Telekung Nur’Ariani

Mereka yang telah menggunakan salah satu jenis telekung ini melahirkan rasa gembira dan selesa.  Semua orang amat berpuas hati dari segi kualiti dan kelebihan telekung Hanani dan telekung Nur’ariani adalah sangat disyorkan.

Anda Mencari Telekung Sembahyang Selesa

Selain Produk Telekung Sembahyang Selesa

Beberapa Telekung Sembahyang Selesa

Telekung Sembahyang Selesa yang Harga Berpatutan

Jom Order Telekung By Suri Anis SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Telekung By Suri Anis SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Telekung By Suri Anis SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: