Review
Jan 24, 2018, 12:55pm

Telekung Online Murah dan Berkualiti Hanya Dengan Hanna Mirae


Seperti fesyen pakaian, aliran perubahan masa dan fesyen terkini dalam dunia pakaian ibadat itu juga turut membawa kepada kepelbagaian cita rasa dalam diri pemakainya. Ini termasuklah aspek yang menjadi keutamaan semasa membeli telekung iaitu sedap dipakai, selesa, tampak cantik dan tidak panas menjadi pilihan hampir semua wanita.

Telekung Online Murah hanna mirae

Kunci kesempurnaan Solat adalah berpaksikan kepada khusyu’ dan tawaddhu’ ketika menghadap Allah SWT. Dan khusyu’ itu akan lebih mudah jika hati kita penuh yakin bahawa segala syarat sah solat telah dipenuhi. Pakaian solat yang diyakini menutup aurat adalah kriteria utama dalam kesempurnaan solat.

Telekung Murah Itu Belum Tentu Berkualiti

Bagi golongan wanita Muslimah di negara ini, telekung menjadi antara koleksi yang wajib dimiliki bagi menunaikan solat. Pelbagai pilihan telekung boleh didapati di pasaran dengan fabrik, warna atau corak menarik, sesuai dengan fungsinya. Wanita Muslimah di negara ini tidak pernah kisah dan terdedah dengan kepentingan pemakaian telekung berharga mahal. Apatah lagi minda masyarakat menganggap telekung cuma dipakai untuk bersembahyang saja, mengapa perlu beli mahal, harga RM20 sudah memadai.

Telekung Online Murah warna putih

Lantas fungsi telekung cukup cuma sebagai melengkapkan solat dan wanita pula tidak kisah telekung disarungkan rasa kurang selesa, longgar pada wajah, fabrik panas dan dikongsi beramai-ramai dalam satu keluarga. Saya lihat itulah mentaliti wanita mengenai telekung. Tumpuan dan kegemaran mereka ialah lebih elok beli aksesori, baju, tas tangan dan kasut berjenama mewah. Semua wanita sepatutnya memiliki sepasang telekung selesa untuk bersolat dan tidak kisah berbelanja dan beli yang premium

Rekaan Telekung Pelbagai Corak Menjadi Pilihan Ramai

Keindahan telekung membuatkan ramai yang memiliki lebih daripada sepasang telekung. Terdapat telekung bersulam, renda, dibuat daripada kain kapas, potongan bulat, bersarung tangan dan sebagainya. Selain itu, banyak pula yang disiapkan dengan begnya sekali bagi memudahkan menyimpannya. Bagi yang ingin mencari telekung dengan rekaan baru pasti akan tertarik dengan telekung daripada Hanna Mirae.

Beli Instant Shawl Exclusive

Telekung Hanna Mirae Pengeluar Telekung Ekslusif Di Malaysia

Telekung Hanna Mirae adalah pengeluar telekung cotton exclusive yang paling selesa, kemas dan cantik. Telekung Hanna Mirae dijahit di Malaysia, mengikut cita rasa orang Malaysia. Mereka mengutamakan dan mementingkan jahitan di bahagian muka telekung supaya terletak kemas. Semua saiz telekung Hanna Mirae exclusive adalah Free Saiz, Bahagian Muka Telekung untuk semua koleksi adalah strechable pada bahagian dahi dan dagu mereka gunakan material yang lembut dan melekap supaya boleh muat pada semua bentuk muka.

Hanna mirae pengeluar Telekung Online Murah

Kekemasan Jahitan Telekung Hanna Mirae Tiada Tandingan

Menitikberatkan aspek kekemasan pada setiap koleksi telekungnya, Hanna Mirae berusaha menghasilkan koleksi telekung terbaik untuk setiap pelanggannya. Keselesaan ketika beribadat menjadi keutamaan yang dititikberatkan setiap Muslimah bagi memastikan solat dapat dilaksanakan dengan sempurna. Telekung yang disarung bukan saja perlu dijahit kemas malah memberikan keselesaan kepada pemakai sepanjang mengerjakan solat. Di reka khas dengan jahitan yang kemas dan mengikut syariat.

Telekung Online Murah seri zahra brown

Material Kain Telekung Hanna Mirae Berkualiti Tinggi

Tidak hanya pada busana, kasut atau tudung, pemilihan telekung yang tepat dan selesa memainkan peranan penting kepada setiap Muslimah dalam menunaikan tanggungjawab harian di rumah mahupun di luar. Penggunaan kain jenis cotton yang berkualiti tinggi dan memberikan impak keselesaan kepada si pemakai supaya sentiasa berasa selesa dalam melakukan kewajipan beribadah. Kami menyediakan telekung yang memberi keselesaan dan keyakinan ketika beribadah dengan keistimewaan tersendiri.

Telekung Online Murah warna light grey

Telekung Hanna Mirae Mudah Dipakai Tanpa Perlu Memakai Anak Tudung

Salah satu daripadanya ialah jahitan smocking yang terdapat pada bahagian atas dahi. Jahitan smocking ini mengemaskan lagi pemakaian telekung dan anak-anak rambut akan tersorok di dalamnya. Ini membuatkan kita lebih berkeyakinan apabila bersolat. Jahitan smocking pada bahagian dahi telekung melekap kemas pada dahi dan menutup aurat dengan lebih sempurna. Ini bermakna telekung boleh digunakan terus tanpa anak tudung. Apabila si pemakainya sujud, ia tidak menutup dahi dan boleh bersolat dengan yakin.

Telekung Online Murah dark grey

Fabrik Telekung Hanna Mirae Sejuk Dan Tidak Panas Dipakai

Manakala, jenis fabrik yang popular pula berciri lembut dan tidak panas seperti kapas. Material digunakan lembut dan sejuk apabila digunakan ketika bersolat. Memang berbeza daripada material lain. Telekung Hanna Mirae tetap teguh dengan matlamat memberi keselesaan, kualiti fabrik dan rekaan ringkas tetapi praktikal. Lambakan telekung boleh didapati Telekung Hanna Mirae yang sarat dengan warna-warni, perhiasan manik dan rekaan bermotif bunga, tetapi kita tetap tampil yakin dengan kesederhanaan.

Telekung Online Murah plain white

Telekung Hanna Mirae Beraneka Warna

Dengan perkembangan ekonomi, pelanggan sudah mampu memiliki beberapa pasang telekung untuk kegunaan sendiri. Selama ini, pelanggan hanya memilih telekung berdasarkan sulaman dan jenis fabrik sahaja. Menariknya, koleksi Telekung Hanna Mirae pun beraneka jenis. Bukan lagi sekadar warna putih polos dan hiasan kerawang menjadi pilihan malahan telekung berwarna kini mula mendapat tempat.

koleksi Telekung Online Murah terbaik

Telekung Hanna Mirae Boleh Dijadikan Hadiah

Istimewanya, pembelian telekung pada masa ini tidak sekadar terhad untuk tujuan ibadah Tarawih dan solat sunat Hari Raya Aidilfitri semata-mata, malahan ramai antara kaum wanita dan lelaki menggunakan peluang ini membelinya sebagai hadiah. Ada juga yang membeli telekung untuk dijadikan hantaran perkahwinan atau dihadiahkan kepada mereka yang bakal menunaikan ibadat umrah dan haji.

Telekung Online Murah dengan kotak cantik

Kelebihan Memiliki Telekung Hanna Mirae

Telekung merupakan salah satu kelengkapan solat yang paling utama bagi wanita. Telekung yang baik dan berkualiti bukan sahaja dapat memudahkan urusan menunaikan kewajipan solat, malah ia juga menjamin keselesaan anda dalam beribadah. Berikut merupakan 6 sebab mengapa Telekung Medina merupakan kelengkapan solat pilihan ramai.

#1 – Kain Mesra Solat

Telekung Hanna Mirae diperbuat daripada kain cotton berkualiti tinggi yang tidak jarang, tidak panas, dan tidak mudah berbau. Kainnya yang berkualiti sesuai untuk keperluan solat dengan melindungi aurat anda. InsyaAllah, tiada lagi masalah telekung jarang.

Telekung Online Murah zahra top

#2 – Labuh yang Mencukupi

Telekung Hanna Mirae sesuai digunakan oleh pengguna pelbagai bentuk dan saiz badan. Potongannya yang lebar dan labuh (ukuran kain 50”, dagu ke bawah 48”, belakang 49”) dapat memenuhi keperluan solat anda dalam saiz yang sesuai. Anda dapat solat dengan selesa tanpa perlu risau masalah telekung singkat setiap kali rukuk dan sujud.

Telekung Online Murah labuh

#3 – Telekung Ikut Bentuk Muka

Kain yang berkualiti dan potongan yang mesra solat memastikan keselesaan anda apabila memakainya. Rekaan di bahagian muka mengikut bentuk yang sesuai dan jahitannya yang rapi memastikan telekung ini terletak kemas pada muka pemakai apabila digunakan. InsyaAllah anda dapat menyempurnakan pergerakan dalam solat dengan selesa dan tanpa was-was.

Telekung ikut muka Online Murah

#4 – Ringan dan Mudah Dibawa

Telekung Hanna Mirae bukan sahaja ringan, malah ia mudah dilipat, dan bersaiz kecil apabila disimpan. Ciri-cirinya yang ringan dan mudah dibawa menjadikannya sesuai untuk digunakan dalam perjalanan ke mana-mana destinasi, mahupun dijadikan telekung tambahan ditempat kerja. Anda boleh membawa dan menggunakannya ketika pulang ke kampung halaman, ke lokasi percutian anda, atau ketika anda keluar membeli belah.

model Telekung Online Murah

#5 – Warna Eksklusif

Warnanya yang mewah dan ekslusif jarang didapati pada set telekung yang biasa. Telekung Hanna Mirae direka khas dalam warna denim (warna biru lembut) dan Grey (warna kelabu gelap) yang unik, menjadikannya set telekung yang elegan dan selesa.

Telekung Online Murah dan berkualiti

#6 – Sebagai  Hadiah

Set Telekung Hanna Mirae juga sesuai dijadikan sebagai hadiah bagi keluarga dan teman-teman seummat. Ia boleh dijadikan hadiah hari lahir, hantaran perkahwinan, dan juga sebagai hadiah yang bermakna bagi mereka yang baru berhijrah. Anda bukan sahaja digalakkan mempersiapkan keperluan solat seperti telekung untuk kemudahan harian dan perjalanan anda, malah anda juga boleh memudahkan ibadah keluarga mahupun teman-teman anda yang lain dengan menghadiahkan set telekung bagi membantu melancarkan urusan ibadah mereka. InsyaAllah, disamping merapatkan silaturrahim anda juga dapat meraih ganjaran pahala setiap kali mereka memanfaatkan keperluan solat yang dihadiahkan.

Telekung Online Murah percuma tasbih

Telekung Hanna Mirae Ikut Bentuk Muka Individu

Kebiasaannya ramai wanita mengeluh apabila membeli telekung kerana tidak padan dengan bentuk muka, longggar atau tidak muat. Bahagian muka telekung juga mempunyai saiz kerana setiap orang mempunyai bentuk muka yang berbeza, iaitu lebar, bujur sirih, panjang dan empat segi. Justeru telekung Hanna Mirae menyediakan beberapa saiz bagi dicuba oleh pelanggan. Lapis dagu telekung lebih lebar untuk menutup aurat dengan lebih sempurna dan selesa dipakai.

Telekung Online Murah navi blue

3 Bahagian Telekung Hanna Mirae Memberi Keselesaan Pada Pengguna

Telekung Hanna Mirae berbeza daripada kebiasaan kerana di bahagian dagu tidak mempunyai getah bagi memastikan ia terletak di muka jika telekung tertarik. Di samping itu, telekung yang mudah dipakai dan lapisan dalam telekung dijahit menutupi dada supaya telekung tidak jarang dan pemakainya tidak perlu menggunakan anak telekung.

1. Muka

Bahagian kepala mempunyai render 10 cm yang menampakkan pemakai lebih elegan dan juga tampak berseri ketika menyarungnya ke muka.

Telekung Online Murah cantik di muka

2. Kepala

Muka telekung berukuran 33.5 cm sesuai untuk semua pemakai. Dagunya dijahitkan kain cotton yang berkualiti dan ianya  mengikut raut bentuk wajah  yang memberikan keselesaan kepada si pemakai.

Telekung Online Murah cantik kemas di kepala

3. Dada

Double Lining yang menutupi dada dan bahagian belakang badan yang menyerupai bentuk tudung bagi memastikan menutup aurat dan patuh syarié, berukuran 67.5 cm.

Telekung Online Murah terbaik

Rekaannya memenuhi citarasa pelbagai lapisan pengguna yang gemarkan rekaan telekung yang ringkas, unik, dan elegan. Kemunculan banyak jenama dan rekaan, tidak menganjak pendirian telekung Hanna Mirae untuk mengubah identitinya.

Testimoni Solat Lebih Khusyu’ Dan Sempurna Dengan Telekung Hanna Mirae

Telekung Online Murah disukai mak testimoni Telekung Online MurahTelekung Online Murah nak repeat order

Dapatkan Telekung Selesa Dari Hanna Mirae SEKARANG!

Begitu menepati bentuk muka dan selesa dipakai oleh semua golongan wanita. Tunggu apa lagi, dapatkan segera Telekung Hanna Mirae sekarang.

dapatkan Telekung Online Murah dan eksklusif

Jom Order Telekung Hanna Mirae SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor

   
Jom Order Telekung Hanna Mirae SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Telekung Hanna Mirae SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: